Krevetky - chov
0 04.03.2010 17:01 Citroneek Můj soused má Akva 600L a má tam jen malou havet Krevetky ,Sneky atd .. On by si je klidne vzal ;) Ale já jeho nechci ..Ty jsou takove moc velke ty jeho a me se nelibi ;)
0 04.03.2010 16:39 Citroneek NeNe tohle je uplne ciste Akvarko .. Prechovna stanice

Mám tam vsechen poter ..
Ale jestli je chcete dát do akva, kde je ten kal, tak ještě počkejte, až úplně zmizí.
Dejte jim do nádrže jemnolisté rostlinky a třeba i nějakej kořen. Ke krevetkám dávám i sušené horkou vodou přelité dubové a bukové listí. Obírají ho.
Hodně zdaru

0 04.03.2010 16:32 Citroneek Vzdyt ja ci narvat 5 krevet do 20 l ...
tam není ani vzduchování, perfektní stav

To sice ano, ale to není důvod, chovat je ve velmi malém prostředí

Už zezačátku jsem psala: "Čím větší tím lepší" Na začátku jsem také psala že bych je dávala do minimálně 15l. Tam by se mohlo nechat i pár generací, a krevetky by se tam určitě cítily lépe

Nechi vyvolávat konfrontaci, ale jen jsem chtěl ukázat, že né všichni živočichové, žijí ve velkém prostoru. Třeba krevetky, patrně žijí v omezených prostorách, zkrátka jen proto, že ve větších vodách jsou větší ryby, co je žerou.

Všechno potřebuje prostor.
Ve velkém akvárku se hromadí škodliviny pomaleji, protože je větší objem vody.
Ať to udělá, jak myslí, se tu nebudu s nikým hádat. Nejsem zastáncem malinkých akvárek o opravdu malém objemu. Všechno potřebuje životní prostor.
Aktuálně, z důvodu, že koule byla několik měsíců na jiném, málo světlém místě, je tam rostlin výrazně méně. Krevetky to nijak nepozorovaly. Nejsem odborník na krevetky, to opravdu není má "parketa", ale red chery mi přijde, že je druhem opravdu z kdejaké louže a nikterak výrazně není náročná na obsah dusíkatých látek ve vodě. Tím samozřejmě nikoho nenabádám k týrání a špatné péči!
0 04.03.2010 16:12 filipsi – Re: Kristýna
.. no a zaroven to neznamena, ze mu to bude fungovat ve vetsim lepe. Proste je to zivocich, ktery k uspesnemu chovu velke akvarko nepotrebuje.
Třeba méně rostlin, což by mohlo vést ke zhoršení kvality vody, následně nahromadění škodlivin a úmrtí krevetek.
A myslím si, že jde také o "plochu" po které se mohou krevetky pohybovat. Máte tam dost rostlin a tím se ta plocha zvětšuje

Zajímal by mě jediný důvod?
Ale to, že to takhle pěkně funguje Vám, neznamená, že to bude fungovat i jemu

Nechtěl jsem, ale protože se tu začínáte chovat agresivně a to bez zřejmého důvodu, tak se podívejte na tohle
rybicky.net/nadrze/2713 Aktuálně je tam méně rostlinek, respektive, převládá hnědovka křídlatá. Více než dva roky to funguje k plné spokojenosti krevetek. Nastal víceméně rovnovážný stav, kdy jakýkoliv odběr 5-15 krevetek, je zakrátko doplněn samovolným přírůstkem. Denně krmím sušeným krmivem pro rybičky, přibližně každých 14 dní vyměním velkou čast vody. V létě občas zredukuji rostliny, jinak nic, jen se na ně koukám.

Rozdavat, prodavat mozna ale kdyz napise ze to splachne do zachoda tak to je fakt o nervy...
0 04.03.2010 15:31 filipsi – Re: StrNd4
Krevetkam (cherry, atp.) bude ke spokojenemu zivotu stacit i ta 5l okurkova lahev. Vse je jen o tom, jak o ne budeme pecovat, menit vodu, atd. Rozdavat co (a jestli) se namnozi, neni problem.
nic netrepu.nevim co mas na mysli
3 04.03.2010 15:18 Brand – Re: Citroneek
Podle toho, co jsi napsal, jsi jeste vetsi trubka, nez jsem si myslel. Proste chces za kazdou cenu krevetky a je ti jedno, ze pro ne nebudes mit vhodne podminky. Velice pochybuji, ze kdyz se ti za par mesicu rozmnozi, tak si kvuli nim poridis vetsi akva. To splachovani do zachodu radeji nebudu komentovat, presne pristup cloveka tveho typu - jsou to jen krevetky, tak co bych resil, nejak to udelam...
P.S. To, ze ses behem 10s zaregistroval z tebe nedela neco vic, nez jsem ja

1 04.03.2010 15:16 eriksk strNd4 co to trepes za hluposti???????
200.Jestli neumis cist tak se rikal ze tohle bylo jen docasny reseni.A jestli se tady minis s kazdym rozhadavat atd.Tak se uz navic neptej a udelej si to jak chces.A nezakladej zbytecna temata
Splachnes do zachoda????

Splachnes do zachoda????

Nemam slov
2 04.03.2010 15:10 Citroneek To malo neni ale az se rozmnozi tak to bude hodne malo.Kdyz jich maji treba 40 nebo 50 ted bude vic samic ktery ti budou nosit a co?
0 04.03.2010 15:06 Citroneek Jako 20ti Litrové akva Pro 5 krevetek o veliksoti 2cm je málo ? Hmm tak to smekám ;)
Jestli dam o par kacek vic nebo min na tom snad nesejde ne?Kdyz uz neco takoveho chcu tak si na to taky musim zaridit nadrz atd atd.A ne koupit krevety a hodit je do zavarovaci sklenice od okurek.Neni to tak?
0 04.03.2010 15:04 Citroneek – Re: Brand
Co to tady meleš ?Myslíš že když chci ušetřit že je něak budu tejrat ? Ježiš to se mi fakt jenom zdá ..Ty si jako myslis ze kdyz mas 40 l akva ze ses jako neakej Milionar ? Boze ani registrovanej nejsi a neco ttady zkousis ...Tak tuto me fakt dokaze vytocit ..
No tak to se nedivim ve velkem se citi urcite lip nez v malem takze se i podle toho mnozi atd...
Pod 15l bych já osobně nešla.
Od začátku ve velkém

0 04.03.2010 15:02 Brand – Re: StrNd4
Jenze jemu jde hlavne o penizky, takze bych to na nejake vetsi akva nevidel

Clovece kdyz na to nemas nebo nechces pustit chlup, tak pro dobro tech tvoru zustan jen u prani...
0 04.03.2010 15:01 Citroneek Já mám totiž pracovun a nad pocitacem mam v pracovnim stolku mam Díru 20sx20vx25h cm tak jsem přemýšlel že bych tam koupil MiniAkva pro pár krevetek ale to asi nevyjde co ? Moc malé asi co ? Objem akva by mel být +- 10Litrů .. to asi vuubec nestaci že ?
Jo to verim a v jakem akvariu jsi je mela?Taky v malem?
Já začínala také s pěti kusy. Do měsíce jich bylo moc

. Ale vím, že to pro krevetky nebylo až tak úplně nejlepší.
Ale s velikostí akvária na druhou stranu souhlasím, mám je v 54l a je jim tam určitě lépe, už jenom proto, že se tam pomaleji hromadí škodlivé látky

.
Kdyz uz bych kupoval akvarium tak aspon 60 litrovy ono to zase tak drahy neni.A uz jich tam muzes dat vic a budou se ti vesele mnozit.Nejlepsi by bylo tam dat na zacatek tak deset kusu a po case uvidis jak se co vyvrbi
Ale čím větší, tím lepší. 15l? To by mohlo stačit. Budou se také množit, tak ať mají životní prostor

.
0 04.03.2010 14:36 Citroneek Ted me tak napada ..Když budu mit 5 krevetek zřejmě to budou ještě velmi mladí jedinci a tak se chci zeptat jake akvarko s co nejmensim objemem by se prone hodilo ? Abych usetril neake penizky ..Cim mensi tim levnejsi ,ale nadruhou stranu aby se meli krevetky dobre ;)
To bych nezkousel ani.Black molly si na krevetkach pekne smlsnou
0 04.03.2010 14:26 Citroneek Jasne o nic nejde .. A kdyby tak javskyho mechu mam tunu ;) Ten se do toho akvarka ani nevejde .. No a k tem krevetkam sli by treba 3 black molly ?
akvarium by melo byt so nejvic zarostle treba jemnymi rostlinami javskym mechem atd. Hodne se doctes kdyz pujdes na
www.aquaburza.cz/… tady si najdi amaterske stranky a v tom si najdi o chovu krevet tam to je vsechno dobre popsany.Doufam ze sem neudelal neco spatne kdyz sem sem hodil ten odkaz...

0 04.03.2010 14:11 Citroneek Prave jde to docela narychlo .. Nemohu se nikde dohledat o rostlinach , vode atd ..
Chtelo by si to taky rovnou o nich hlavne neco precist jinak tohle nejsou narocne krevetky.Potom taky zalezi kolik jich tam chces davat a vytvorit jim vhodne podminky
Přidat reakci
1 ...... 111 112
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 89432x