Krevetky - chov
Vůbec tomu nerozumím, jsem akva-maniak začátečník..ale cherry, sakury i tigry mám vždy ze dvou růzdných zdrojů. Blue pearl a palmaty green jen z jednoho..k perličkám chci ješě dokoupit část tlupy odjinud, palmat mám už teď mraky, a určitě chci s nějakým chovatelem pár vyměnit
Nová krev do oběhu nikdy neuškodí
Já beru vodu ze studně. Rozbor jsem nikdy nedělal kdysi dávno to byla pitná voda udělal jsem testovací nádrž s 5 neonkama po 2 měsících stále žili všechny a už přes rok jedu na studánkovou vodu a že by krevetky žrali své svlečky jsem nepostřehl spíš ráčci po jejich krunýřích jdou a trvrdost mám 5°dKH. A krásně se množí s hezky rudou barvou. To je hlavní. A nevim zda to bylo tady ale někdo stěhoval akvarium myslel si že tam má pár krevet ve výsledku jich tam bylo mnohem mnohem víc. Je zcela úplně normální, mršky se schovávaj. Taky jsem dával jen po pár krevetkách tejdně pak sem se rozhodl udat jich přes 100 myslel sem že mi tam žádný nezbyli a ejhle bylo jich tam stále dost.
Jen technická otázka mám postupem času dokupovat nějaký nový krevetky? Nebo to necháváte pořád technicky vzato jenom jeden druh co jste si koupily? Jestli to neni jak u lidí aby pak nezdegenerovali z incestu pravidelného.
- jeste jsem neco duleziteho zminoval v nadpise
- ty sisky jsou jen "vitaminy"
No, tak ti nějak nevím. Krevetky nemají ulity jako šneci, jejich krunýř není z vápníku, i když jej pravda určité stopové množství obsahuje. A problémy se svlékáním mívají častěji krevetky ve tvrdé vodě než v měkké... ale to neznamená, že je to způsobeno tvrdostí vody.
Tak potřebují ho ke stavbě krunýře,proto taky požírají svoje svlečky.Ale v "normální vodě " by ho mělo být dost,jinak se pořádně nedokážou svléct a je problém.
No, je taky otázka, k čemu by krevetky potřebovaly víc vápníku, než kolik ho ve vodě je.
no nevím jak ti olšové šištičky a listí dodá třeba vápník. Kapičky jsou pohodlné.
Skvělá tabulka! Díky ti za ní, hned si ji ukládám do odkazů.
- co bych dal za takovou vodu...na Neoc. opravdu hodne mekke
- prejdi na CRS/CBS
Hlavně neplést KH a GH ... není tvrdost jako tvrdost
Jinak já na parametry koukal třeba zde:
shrimpkeeping.com/…
A moje vstupní voda 2GH a asi 1,5KH mě přijde už opravdu moc měkká a myslím si že by tam mohlo něco scházet. Používám dubové listí a přidáváním MgSO4.7H2O a CaCO3 zvyšuju vodu na cca 6GH a 4KH. Ale mám pocit že to není úplně OK. Kreveťule se vůbec nemnoží a u Rili se skoro netvoří ani vajíčka ve vaječnících.
- neni jednodussi vyse uvedene v jakekoliv forme + "prirodni vitaminy" ala ols. sisky/listi
- nez X druhu kapek...
Opravdu? Co jsem tak měřil vodu, ve které jsem krevetky dostal od nejlepších krevetkářů, tak byla od 1,5 do 3°dGH... a všude se doporučuje měkká voda.
no v charakteristikách jsem se dočetl od 5°GH, kvůli stavbě krunýře.
buď Dennerle Nano Crusta Mineral- prášek, ale teď častěji JBL NanoCrusta a JBL NanoVitol. Maj ho u nás ve zveráku. Mám vodu 4-5°GH a 3°dKH.
KarlosS napsal: jojo, řasu jen z nouze. Já je radši moc nekrmím, spoléhám, že dobaští co nesežerou ryby. Spíš přidávám minerály, mám měkkou vodu. List mandlovníku nebo dubu mi taky sežerou celý.
Mám také měkkou vodu, ale zatím jsem minerály nepřidával. Co používáš?
Starší reakce
Může se stát, ale je to zřídkavý případ... obzvláště u Neocaridina davidi... ale máš naprostou pravdu, stát se to může.
malyLibor napsal: Pokud nosí vajíčka už pod zadečkem, tak mladé budou.....
Bohužel ani pak nemusí být mladé, měl jsem také takovou a do týdne všechny vajíčka roztrousila. Asi nebyla oplodněná nebo jiná chybka se vloudila ....
Pokud nosí vajíčka už pod zadečkem, tak mladé budou. Je jedno, jakou barvu mají vajíčka. Moje rilli mají některá bílé, jiná žluté a další zelené - zatím v sedle, ale dnes jsem taky viděl první nosnici. Mám z ní velkou radost
Barva vajíčka nerozhoduje. Často mívá i jedna samička různé barvy vajíček, hlavně u Caridina cantonensis různých barev. Ale většinou vajíčko, co zůstane na svlečce, je mrtvé.
To ti nikdo nepoví jestli budou mladé, ale barva může být různá a neříká to nic o tom jestli budou či nebudou mladé ...
Žluté vajíčko zůstalo ve svlečce..takže možná bylo žluté že bylo "mrtvé"?
Hlasuju pro dvě fajfky. Používám menší a větší, zaklesnout pod vodou do sebe a krevetky nemají kam utéct. Zatím se mi to osvědčilo jako nejlepší chytací systém.
- hlasuji pro fajfku
Také můžu potvrdit, že krevetky se fajfky nebojí. Oni zřejmě fajfku nevidí nebo nedokáží od vody rozlišit, jak je průhledná. Určitě je pro ně fajfka méně stresující, než síťka.
Naopak, tou síťkou je plašíš, ani se nedivím, že se snaží uskočit... Fajfkou to je mnohem lepší a bezpečnější, nestresuje je to tolik a jsou pořád ve vodě.
No tak hladina tak 4cm od okraje akvaria je jistota u těch malejch krevet tolik nevyskočí
Já když je chytám do zveráku síťkou tak skáčou mrchy pořádně když se naštvou, že jsou na vzduchu. Ještě jinačí nápad na chytání jsem neměl fajfkou to nepůjde když skáčou síťka je zatim jistota.
Díky, asi to zkusím. Zatím nevím kdy se k tomu odhodlám, ale potom dám vědět.
Jojo já měl skla ve skříni, ale když jsem našel moluckou ráno pod stolem na koberci...
přehodnotil jsem své stanovisko a už je mam na akvarku
utíkají pouze při špatných podmínkách. A popřípadě nevylezou z akvaria spíš vyskočí když se leknou. Všechno se musí brát s rezervou. Toho se třeba není bát ale takovým vrchním sklem se nic neskazí.
Mě zatím jen 1x vylezla Molucká s akvarka, nikdy jsem nezjistil proč, podmínky byly pořád stejné...tak nvm, naštěstí to přežila a už se o to nikdy nepokusila
Když se jim tam líbí, nemají důvod zdrhat.
Zdravím, nikdy jsem krevetky nechoval, ale rád by jsem to zkusil. Můžete mi napsat, jak je to s tím jejich utíkáním z akvárka? Je nějaký druh který to nedělá vůbec, nebo jenom minimálně? Díky.
krevetky zásadně nedávat do nezaběhlého akvárka!
Stačí pročíst toto vlákno. nebo nějakou krevetkovou nádrž tady na rybičkách. 100% pokud máš teď založené akvarium nechat prnvě zaběhnout stabilní nádrž je to nejlepší co můžou rybičky mít. a co je nejvíc může ovlivnit. Většinou není ani potřeba topítko stačí pokojová teplota. Vyšší teploty jim neprospívají. Takže moje rada zní zasaď kytky i klidně do čerstvě napuštěný vody a nech akvarium měsíc být kytky se zakoření, rozjedou. Pak terpve tam dávat nějakou krevetku nebo rybu. Pokud chceš rozjet akvarium hned krevetkám to prospívat nebude a budeš muset pravidelně měnit vodu páč se bude kazit. A tím pádem měnit chemismus vody což se jim líbit nebude.
Jinak jedi kopřivy spařený, špenát, salát, artemie, patentky, vločkový, pro ancistrusy, je i krmení pro krevetky s dobrým obsahem vápníků, mrtvolky ryb, šišky, lupeny.
Starší reakce
Je to naprosto normální. Bylo by zajímavé zjistit, jestli z toho žlutého vajíčka bude přírodně vybarvená palmata a ze zelených zelené... ale na to by bylo zapotřebí zvlášť kevetárko, kam bys tu samičku přehodila, a to by bylo náročné.
Já mám teĎ palmatu s jedním žlutým a zbytkem zelených vajíček..říkala jsem si, že jsou asi špatné, takže ono je to normální jo?
. Jinak vypadá to, že tigři nenosí nic, ovšem pěkně mě štvou, vylízají zásadně až večer (v noci) a já pak kvůli nim ponocuju abych je viděla a spočítala, že mám stále plný počet
Já bych se na barvu vajíček na fotkách moc nespoléhal, obzvláště ne u různě šlechtěných krevetek. Podle toho, co jsem postřehl od Wintera, tak někdy má samičku s různobarevnými vajíčky a odhaduje, co z kterého bude... Tyhle prošlechtěné krevetky, to je někdy jak sázka do loterie, co z toho vypadne... Tedy, sázka do loterie pro nás nezasvěcené, ti zkušení krevetkáři, kteří se o to zajímají do hloubky, mají spočítáno na základě genetiky, co jim vypadne u určitého rodičovského páru.
Po zvleku je mávanie intenzívnejšie.Pleopody potrebujú zosilnieť a čiastočne vytvrdnúť po zvleku,aby ich mohla krevetka plnohodnotne používať.
Je to uplně normální chování
Japonici mi to dějají furt
ok! Už jsem se bála, že je to známka něčeho špatného..cherrynky, palmaty ani sakury mi takhle zuřivě bez vajíček nemávají
.
Noo možné to je..ale nezdá se mi to..právě se dva z nich producírovali přímo u skla a prostě jsem neviděla vůbec nic..co jsem koukala na foto tak u blue tigrů bývají vajíčka žluté, to bych snad přehlídnout neměla... já teda nevím jestli natřásají zrovna někteří/ré z těch co se svlékly..jen včera to žádný nedělal..
mávají pleopody..je to normální chování..často můžeš vidět,jak si je nožkama čistí
Přidat reakci
1 ...... [33] ...... 111 112
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 89264x