Krevetky - chov
0 27.04.2009 12:27 Semtex [1197] - Labyrintky Tak a z5 k tématu:
Ta krevetka bych řekl že se nejvíc podobá jak tvarem, barvou a cenou tyhle ty -
Neocaridina zhangjiajiensis -
http://www.pets-paradise.at/index.php?a=2218
Pro porovnání, N. babaulti co jste tu jako pravděpodobnou uváděli je hodně podobná ty na foto, ale ... no porovnejte sami
www.interaquaristik.de/… tady snad najdete dalsi uzitecne informace
http://www.aquarieninfo.de/garnelen/steckbriefe.html
a tu je dalsi odkaz na rakousky e-shop... tady jsou zvyratka o neco levnejsi nez v nemecku
http://www.pets-paradise.at/index.php?k=557
Tak mi nakonec poslali vzkaz ze západní kapitalistické NSR,
že to jde cestou Japonica.
Čili Propinqua se skloňuje jako Japonica, to bude jízda
Podle mě to bude jako třeba s Red Cherry. Tmavé dno, dobré podmínky.
Co sem našel o krevetkách tak na německých webech a němčina není můj kobyl.
Babaulti se nemusí ničím dokrmovat aby byla vybarvená ?
Co sem četl o potomstvu modrých tygrů, tak ne vše je blond. Ale asi 10% bývá po rodičích.
A teď sem se dívám na skopčácký net kde je i C. Babaulti v modrém podání. To by se mi taky líbilo i když není tak výrazně modrá jako ten tygr.
Ahoj, ti moji draci mají opravdu zalomenou páteř jako Simoni.
Na světle jsou ale žlutí, jenom pod bleskem jsou oranž.
Opravdu oba druhy žlutý i oranžový jdou ve sladké vodě ?
Počkám na vajíčka, pak se uvidí
Dám pak vědět, stály 35, kdyby to náhodu byla neocaridina,
bylo by to jasné a mláďata budou, ale dělat pokusy ve slané vodě...
No dnes jsem o tygrovi slyšel v Praze, dokud ho neuvidím na vlastní oči, nebudu věřit.
Jinak prý rodí samý blonďáky, takže je otázka jak to ti kámoši v NSR dělaj :ú
0 24.04.2009 11:02 Marri – Re: Bak
Ty orange mají podobnou stavbu těla jako simoni, takový malý lom na zadku, Yelow jsou stavbou těla podobné cherry. Jinak ty orange se množí ve sladké vodě. Pro Hf, jsou na odchov náročnější jak red cherry.
Tyhle oranžový máme taky. Nevíte jestli se dají taky lehce množit tak jako red cherry nebo jestli jsou naopak nemnožitelný jako Japonicy? (taky máme) ...
U red cherry jsme hned viděli u hodně krevetek žlutý vajíčka za hlavou na zádech, ale ty oranžový bych řek že to nemaj ani jedna.
I ty vtipálku, dobře víš že jsem měl na mysli tuzemsko a ne nějaký skopčáky
Celé Německo
Ahoj, zatím jsem zjistil že jsou to oranže propinque a že budu možná mít co dočinění se slanou vodou u mláďat, zkoušeli jste někdo někdy Japoniky ? Odchov mladých by mělo být to samé
0 22.04.2009 21:58 petulevrtule No záleží na ceně, když sem poptávala Yellow krevetky, jedna byla za 120 Kč, což se mi zdálo ještě dost...Zůstali jsme tedy u White Pearl. Každopádně fotky nejsou zrovna moc kvalitní, ale pošlu ti odkaz, kde jsou velice kvalitní fotky Yellow krevetek, tak snad to podle toho poznáš...
Ty Orange mají tělo takové oranžovo žluté, s oranž proužky, co jsem podle fotek všude vypozorovala. Yellow by měly být čistě žluté, jako na téhle fotce na odkazu.
www.aquarieninfo.de/… Ahojte,
dnes jsem si přinesl žluté prcky "jmenovaly" se caridina sp. Orange.
Oranžové jsou spíš s bleskem na fotkách, pod zářivkou jsou hezky žluté,
nekoupil jsem už konečně ten Yellow Fire ? Neocar. Het. Yellow ?
Starší reakce
A volba je to dobrá, večer po práci je pohled na akva plné mrňvaých červených
budulínků fajn relax.
Prostě jim hlavně napakuj hodně jávského mechu a funkčních rostlin, abys měla trošku stabilní podmínky vody. Okružák nebo levatka nebudou vadit také, co nedojí krevety uschneckuje šnek.
chci se na to důkladně připravit odkazy jsem četla.Moc bych si potřebovala koupit knihu "sladkovodní krevety" tak snad se to bude prodávat v knihkupectví..
Moc děkuji za informace.
Některé ano a některé ne. Ale to Ti určitě nikdo nemusí vysvětlovat (pokud sis prostudovala ty odkazy od pavliiny :o) ...
Já Ti dám vědět ... dej mi chvilku
...
Horaci, Horaci
... spis by me zajimalo, zdali se krevetky mnozi do nekonecna (coz mi prijde pravdepodobne) nebo pri urcitem poctu krevetek na litr svoji populacni expanzi zastavi. Krevetkami myslim N.D. cherry
2 04.04.2009 00:11 Tereza Je naprosto nepodstatné řešit, kolik krevetek nasadit. Ať tam dáš 4 nebo 30, za pár týdnů z nich budou stovky. Jako jednu z rostlin doporučuji jávský mech. Speciální krmivo existuje, ale je zbytečně předražené, krmivo pro ryby poslouží úplně stejně dobře, ne-li lépe (koupila jsem minikelímeček krmiva pro krevetky německé značky za 100,- a ještě jsem neviděla, aby ho žraly :/).
Někde jsem četl že na 2 l vody by měla být jedna, snad to je OK.
Ale pro udržení chovu by ti pak vyšly 3 páry. To je žalostně málo, zvlášť když krevetky občas mají po svleku dost bouřlivé noci a některé samičky to prostě neuchodí. Stává se mi že každý měsíc jedna samička není / při počtu cca 40 dospěláků a 300 dorůstajících mláďat.
Pak by zbývající samečci začli převládat a chov v 12 l kostce by byl ohrožen.
Dávám číslo 12 nebo větší nádrž ať máš na co koukat.
Tolik, aby byly vidět. Náročné na chov jsou jen crystalky. Hlavně se musí dostatečně měnit voda, protože kritické je množství NO3 a těžké kovy. Klidně bych tam dal všechny. Obecně jsou dobré kontrasty(Red Cherry X Caridina simoni simoni) a vždycky ve skupinkách, minimálně 4-10 kusů od druhu.
0 03.04.2009 21:28 Marri – Re: pard
Jako od každého druhu co jsi psal bys tam dal?
A některé z krevet co jsi uvedl nejso zrovna nejjednodušší k chovu...
25 litrů stačí na slušnou skupinku. Ještě bych přidal Caridina simoni simoni, Caridina sp. Orange. A uvažovat se dá o Caridina sp. Red Crystal, Caridina sp. Black Crystal, Caridina japonica. Řádově desítky dospělých kusů. Cena za kus je tak od 25-50Kč podle druhu. Nejlepší krmivo je asi JBL NovoPrawn, které vydrží dlouho vcelku, nejméně 24 hodin. Krevetkám chutná i JBL Spirulina(40%), ale jsou to vločky. Dávám jim i SAK Mix 1, sušený vařený vaječný žloutek(malé množství) a kousky sépiové kosti.
tak, teď jsem se dozvěděla že krevetky budou v 25 l
0 03.04.2009 20:14 kikuška [24] - Raci, krabi, krevetky 5 l je málo?
tak 8 l
a jak se to čistí?
0 03.04.2009 20:01 Dusyk – Re: kikuška
5l je už aj na krevetky málo.
hrozně děkuji za radu.A co tak do 5 l ? kolik krevet do 5 l ???
díík moc
Musím se vás zeptat kolik si mám pořídit krevetek do 10-12l (ještě nevím)
A jaké rostliny potřebují?
také se zeptám jak vypadá množení?
a jak se pozná samec od samičky?
chci mít red chery.Ještě se zeptám:je nějaké speciální krmivo přímo pro krevetky?
děkuji čtu, ale nedoštu se těchto informací
kiki
Starší reakce
aha
Ancistruse jsem dal včera pryč, ale stejně krevety ignoroval.
aha, mám taky síťku, ale bouhžel do ní dost často skáče ancistrus a pak z ní i vyskočí zpátky
Přibližně,
dospělé krevetky mám s mečovkama stále, malé do cm by sluply jako malinu. Poprvé jsem viděl paví očka jak do sebe ládovaly malé 0,5 cm velké krevetky
Od té doby mám síťky na mláďata a funguje to
aha takže z mečovkama by se snesli až by byli větší 1cm?
Mečovky krevetky nad 1 cm nežerou. Těhule dáš do porodničkové síťky s mechem a mláďata dokrmíš dokud nebudou mít aspoň cm a pak je vypustíš. To už se budou umět schovat a utéct před mečovkama.
proč?Protože tam mam mečovky a ty prej krevetky žerou aspoň mi to řekl jeden kluk na diskuzi a že by prostě mečovky sežrali..proto no
A proč je vlastně nedáš do toho 50 litrového co máš v profilu. Pro krevetky jak dělané.
Kup si akvárko tak okolo 25 litrů stojí do 300 Kč a to už je podle mě pro krevetky už dobré. Sám ho mám a krevetky jsou spokojené . Můžeš tam dát i nějakou rostlinku a pořádně si s tím vyhrát. Takhle do té kapky vody, co píšeš můžeš dát tak akorát vodu a krevetky se v ní budou trápit. Je to moc moc malé.
0 27.03.2009 20:45 Onys [9] budou aha to mi je líto hm..
prej že to nevadí mi řikala, ale je to divný
ach jo já to tušila, ale chudinky dyť se utrápí
Přidat reakci
1 ...... [96] ...... 111 112
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 89262x