Krevetky - chov
Tak toto je zajimavy nazor, dovolim si oponovat. Chovam racky Cambarellus patzcuarensis ruzneho zbarveni s krevetkami N. heteropoda var. red, N. palmata a N. zhangjiajiensis a konflikt ani ubytek jedincu v nadrzi jsem zatim nezaznamenal. Spise pozoruji, ze cim vice je v nadrzi krevet, tim mene raciho potomstva prezije do dospelosti v nadrzi. Ze by racci omezovali krevety, to jsem ale nepozoroval.
CPO bych teda ke krevetkám nedala. Mám CPO a jsou to pěkní rváči, mezi sebou a ani od ryb si nenechají nic líbit. Krevetky by asi dost trpěly třeba při boji o kus žvance

mno, mě je dal táta k svátku a spůspbil tim pohromu v podobě několika pokousaných rybiček...přestěhovali sme je jinam ;)
Krevetky co chováme ani český název nemájí....
S ráčky CPO nevím, asi bych je společně nechoval.....
a ešte či ich možem chovať podla vas s Cambarellus patzcuarensis
neviem prečo ale stale sa mi pletie nazov ja mam tieto Krevetka červená - red cherry a vždy si myslim že to je cardinia japonica a tak

no takže ja mam red cherry takže s yellow by som ju chovať nemohol no krasne

aa čo poradite na to aby sa moje krevetky viac začervenali sfarbili?
Red Cherry a Yellow jsou jeden druh Neocaridina heteropoda.
Red Crystal je Caridina cantonensis a s těma dvěma se nekříží.
Zato ty první dvě snadno zkřížíš.
Takže jednu z těch prvnch dvou můžeš v klidu chovat s CRS.
0 23.01.2010 14:27 Bexi V první řadě by bylo dobré zjistit si správné latinské názvy,z toho by sis mohl vyvodit že neocaridina heteropoda var. red cherry se ti bude křížit s neocaridina heteropoda var. yellow
O křížení apod se tady na foru dá najít dost infomací a odkazů.
Já jsem se řídila např. tímto:
www.planetinverts.com/…
Ale z vlastních zkušeností bych chovala jen jeden druh v jedné nádrži. Většinou mají i jiné nároky na chov...
a dalšia otazka ohladom krevetiek

mohol by som moje krevetky red cherry spojiť napriklad s cristal red?alebo s yellow krevetkami?neviete mi opisať alebo napisať ktore krevety možem chovať spolu aby sa nepokrižili ? nechem aby mi po akva behali mutacie tak len preto

0 21.01.2010 22:50 Bexi se sekavcem mám skušenosti že si krevetek nevšímá,jediné co zblajzne je tak čerstvě vylíhlé prtě
0 21.01.2010 22:37 Bexi ono existuje kvanta druhů macrobrachií

a jsou rozšířeny po azii i americe...myslím že se i těžce určují druhy,i když já se o ně nijak nezajímám(i když si chci nějaké pořídit)
jo tohle Macrobrachium je taky jiný než mam já- fotka v žabáriu
tak sem hledal ten glass strimps a naslo mi to tohle
www.u2u.idv.tw/… ale to se tem mejm nepodoba
jo to sedí,Macrobrachium mi pokousalo malý paví očka a Dania,a je mnohem větší,to je fakt ;)
Ta co je na fotce opravdu Japonica je, je to vcelku patrné ze stavby skeletu, tečkovaného zbarvení a velikosti "klepítek"...Krevety macrobrachium mají skelet více zprohýbaný, zabarvení povětšinou po okrajích a markantní je velikost klepítek-z čehož vyplývá i jejich dravost, rády chytají rybky, většina těchto druhů je navíc podstatně větší než japoniky...
0 21.01.2010 19:31 petastastna Macrobrachium mam taky, to určitě tyhle nejsou,jen že já je mam rok a pořát nerostou, ale bylo mi už vysvětleno pár důvodů ;)
podle ty fotky se japonica da poznat a o tech bez kresby jsem psal ja kupoval jsem je u nas s japonikama tech meli je 9 kousku za 40KC cca 2cm velky za ty prusvitne chteli 30 za stejnou velikost tak sem jich vzal taky 5 aby bylo hejno

))ale myslim ze plni funkci jako japonici porad jen nekde neco bagrujou
Tak určit co je to za kreveku z tý fotky bych si netroufnul tvrdit. Z tý fotky jde tak ma imálně poznat to, že by to mohla být krevetka.
Tvrdit to podle velikosti je taky kravina.
Kdysi jsem viděl u jednoho chovatele Japonicu, jak byla velká těžko říc, ale vážila skoro 2 kila. Měla dvě hlavy, a na zádech hrbolky. Fakt nekecám, ten chovatel je někde od Černobilu.
Ještě tu byla zmínka o krevetce bez kresby velké jako Japonica. Klidně by to mohlo být Macrobrachium. Obchodní název Glass Shrimp.
co jíst mají,tim to určitě nebude

ale každopádně děkuju za rady ;)
A ještě dodám, že v počtu tří jedinců je ta možnost že jsou to samí samci hodně vysoká

Opravdu to Japonica je, ale jak už jsem psal, rozdíl je ve velikosti samice a samečka, může to být dosti markantní...Pokud nerostou dále, nehledal bych ani tak příčiny ve velikosti nádrže...často hraje důležitější roli chemismus vody a také krmení(lidé si je pořizují primárně na potírání řasy, ale pokud nemají co žrát, zaseknou se stejně jako ryby, když rovnou nepojdou...)
já mam tři v 54l akvárku a sou pořát takhle malý právě....
Z toho co je tam vidět je to Japonica.
aha tak dik

a tak neviem či sa mi to zdalo alebo som to niekde videl ale chcem sa opytať či sekavec pričnopasy alebo betta-bojovnica može byť s krevetkami

či ich požeru alebo nie podla vas tak 3 bojovnice z toho 2 samice a sekavce dajme tomu 2
tak jsem dneska zkousel jednu co byla u skla merit ma cca 4,5 cm a tak je jich vetsina krom asi dvou ktery sou asi o centak mensi.Jeste tam mam jedny ktery sem neidentifikoval a tam co sem je kupoval ani nevedeli co prodavaj

) sou stejne velky jako japoniky akorat bez kresby na tele jakoby prusvitny.A maj delsi vousy
Potvrzuji... ty moje maji taky 4,5 - 5cm...

taky sem právě četla že můžou mít až 5 cm, zítra přidám foto mích krevetek abych zjistila co jsou zač

Ahoj, známá mi tvrdí že má japonský krevetky velký 5 cm, já je mam už dva roky a jsou výrazně menší,je možné aby je měla tak velké?
Starší reakce
I kdyby jsi si ten název Krevetky napsal, tak nepočítej s tím, že by to na 100% byla ona.
Často prodejce neví co prodává.
ze by neocaridina heteropoda, prirodni forma?
Ahojte, taky poprosim zda by nekdo nemel tucha co je to za druh. Fotky v mem profilu, slozka Krevetky. Koupil jsem za par korun v jedne zapadle akvaristice a zapomel jsem si napsat co je to za druh. Diky
mam stejne zkusenosti ale s boraras maculatus (rybky taky tak kolem 2cm)
mozna je to taky o tom ze mala ryba se dostane vsude, i do ukrytu pro malou krevetku, velka ryba treba ne....
no kazdopadne sme dali ryby a krevetky zvlast...
a možem krevetky chovať aj s halančikmi?
Já nemám skaláry ale z čichavců si krevetky nic nedělaj

Schovaná krevetka = žádná krevetka
Co má chovatel ze zalezlích krevetek?

úplně s vámi souhlasím, že to pro krevetky nebude ideální a jsem celkem přesvědčen, že několik jich to z původní várky asi nepřežilo, ani nikomu nedoporučuji, aby někdo nakoupil hromadu krevetek a naservíroval je skalárám

. Já jenom konstatuju, že je to možné, ale chce to opravdu bujnější porost a hromadu skrýší a skulin, kam krevetka může a běžná ryba se jen tak lehce nedostane
Netvrdím, že Vám že nevěřím, ale na základě faktu pouhého přežití těch nejpozornějších krevetek bych si netroufl tvrdit a doporučovat, že je lze společně chovat (neřku-li že se jistě krevetky nebudou cítit ve společnosti skalár dobře) - mohl byste drtivou většinu méně zkušených kolegů svým doporučením zarmoutit

(a potěšit jejich skaláry luxusním a trošku drahým krmením

)
Všichni chovatelé, se kterými jsem se bavil a kteří to zkoušeli dopadli stejně jako já... osobně neznám nikoho, komu by se vedlo chovat krevetky společně se skalárami, takže nejde jen o mé zkušenosti

a raději bych to obecně nedoporučoval
to navik
skaláry mám 4 a krevetky v akvárku, věřte nebo ne, ani po měsíci nezlikvidovaly, to je zase moje zkušenost
Přidat reakci
1 ...... [83] ...... 111 112
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 89431x