Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Krevetky - chov

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

Přejít na předchozí stránku 42 Přejít na další stránku   1  
Krevetky - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2013 15:46 Muž DrChila [243]
to já chtěl pro krevetky nějakej hezkej koberec na zem.. a doporučili mi cubu našel sem jí i v obchodě ale dokuď jsem ale nepřidal osvětlení(z 5W na 2x18W jednou K2700 a jedna K6500) a co2 tak nerostl dostatečně maximálně byl zelenej ale vůbec nerostl. Teď mi konečně začal růst:) a asi netušíte jestli se to rozmnoží když kousek ušmiknu a zasadim o kus dál? Má někdo zkušenost?
a jak dlouho krevetky nosej v sobě vajíčka? u mě to maj minimálně 2 týdny a stále to v sobě drží
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2013 15:05 Ria Re: malyLibor
Já tedy uvidím, jaké budou mít, ale rostlinek tam myslím si bude hodně, tak snad nebudou mít stresy a budou pěkně zbarvené! ;-) :-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2013 15:01 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: KarlosS
B.uropthalmoides, když je dáš do klidného prostředí, jsou nádherně červené. Ale jsou lekavé, především v menším akva kde není dost rostlin jsou čistě stříbrné s černým proužkem. Ve větším akva, kde je spousta rostlin, paradoxně plavou jen ve volné vodě, do rostlin se neschovávají, při krmení ti klidně připlavou až k ruce, a jsou hezky červené... Vypadají fakt jak B.brigittae.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2013 14:48 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: malyLibor
já měl za to, že brigitky jsou červené a uropthalmoides jsou takové, no zelenkavé s pruhem. Takže u nás v Sokolově měly červený s názvem B.brigittae, takže B.uropthalmoides to být nemohly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2013 14:44 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: malyLibor
Myslel jsem kdyby se rozhodla pro ryby a ne krevetky. Na záběh aq:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2013 14:16 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Ria
Uvidíš, ony jsou hodně podobné, poznají se nejlíp podle velikosti. B.brigittae je dvakrát větší. Ale toto už patří spíš do vlákna Jaké ryby ke krevetkám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2013 07:19 Ria Re: malyLibor
To máš tedy pravdu, ale vypadali tak! ;-) Snáď to budou ony. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2013 00:25 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: navik
Tomu věřím vždyť samička má 4 cm a je to živorodka... všechny živorodky jsou lovci a spesialisti právě na hmyz, jeho larvy a další plankton... mne spíše překvapuje, že si nezobne dospělá samička N.elegans... no, asi to bude tím, že jsou dobře živené kvalitní stravou a za malýma kreveťulema se jim prostě nechce honit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   27.02.2013 23:16 Muž navik [908] - SumciRe: malyLibor
malyLibor napsal:Heterandria formosa... by snad malé krevetky lovit neměla, ale nemám to tam ověřeno praxí, jen co jsem četl, takže za to ruku do ohně nedám.

Pokud si nechceš ošetřovat spáleniny, tak ani nedávej :-). Ne, že by formosky požádaly na krevetky hony, samečky a mladé jsem neviděl, že by se po nich ohnaly, ale vzrostlá samice si neopatrného pomalého čerstvého prcka cherryny "zobla", a popravdě mi to přišlo i přirozené...
Nicméně je (dobře se množící cherry) v zarostlém akvárku nezlikvidují
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2013 22:24 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Ria
No, u nás taky, v každém Hornbachu mají Boraras brigittae... a na každé burze taky spoustu... jojo, ale popiska na akvárku rybku nedělá. smich
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2013 22:22 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: KarlosS
Ke krevetkám v žádném případě Endlerky - to jsou doslova zabijáci malých krevetek, a gupky = paví očka taky raději ne, ti si taky rádi pochutnají na malých krevetkách, ale pro ně je 20 litrů moc malé... pro Endlerky nakonec taky. Jediná živorodka, kterou mohu bez obav doporučit je živorodka sličná.. pardon, novoheterandrie sličná (Neoheterandria elegans). Tyhle živorodky malé krevetky neloví. Pak je ještě živorodka... pardon, heteranrie trpasličí (Heterandria formosa( (tuhle změnu názvů snad nikdy nepřekousnu), která by snad malé krevetky lovit neměla, ale nemám to tam ověřeno praxí, jen co jsem četl, takže za to ruku do ohně nedám. Za co ruku do ohně dám jsou B.maculatus a B.merah palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2013 22:17 Ria Re: malyLibor
Tak díki! :-) (mimochodem na Slovensku se sehnat dají ;-) ) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.02.2013 22:13 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Ria
B.brigittae v Česku neseženeš. Pod tímto názvem se prodává B.uropthalmoides, která je ale prakticky stejná, jen poloviční velikosti - což je pro chov s krevetkama dobře. V takhle malém akva je ale plachá. Pro takhle malé akva jsou nejlepší z razbor 2 druhy - B.maculatus a B.merah. Oba se v Česku dají celkem bez problémů koupit, vypadají skoro stejně, B.merah je jen ještě menší než B.maculatus. A ano, v takovémto akva můžeš mít opravdu 10-12ks těchto razborek.
A 10 krevetek nebude moc. Psal jsem - mají rády společnost. A máš jistotu, že u 10ti kusů bude určitě alespoň 1 samec.
Pokud to akvárko ještě nemáš koupené, určitě bych poslechl KarloSe a pořídil raději akvárko 54 litrů. Zabere jen o maličko víc místa než 20ti litrové a péče o něj je daleko jednodušší, stabilita v akvárku je daleko větší než ve dvacítce a cena je tam stejná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2013 21:59 Ria Re: malyLibor
Jo,tak díki, dodržím (aspoň se budu snažit). ;-) Ale do tak malého aq muzu dát 10-12 razborek??? (já mám na mysli asi ty brigittae, nebo ty maculatus, či ty 3-3,5 cm)Vážne ich tam muze být až tolik? coze A nebude taky 10 krevetek moc, když říkáš, že se budou množit??? Děkuji!!! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2013 21:54 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Ria
opravdu to v těchto mini nádržích není jednoduchý, mě se to stabilizovalo cca po půl roce. Na záběh a zaprdění bych tam dal endlerky, pár pavích ok nebo živorodky sličný a když přežijou, tak už si je tam nechat:-) Ale chce si to něco přečíst o nitrifikaci, kouknout na tu nitrifikační křivku, v kritický době (max. amoniak, pak max. dusitany) hodně měnit vodu, popř. si pomoci sera biostart a sera bionitrivec, případně toxivec. A hlavně měřit parametry (Am, NO2, NO3). Po měsíci by to mohlo už být zajeté. Ale hlavně to chce mít dobrý filtr. Mě se to u dvacítky stabilizovalo až když jsem tam dal Dennerle Nano clean eckfilter. Nesmíš používat chlorovanou vodu, protože si zničíš pracně namnožené nitrifikační bakterie. Fakt by to chtělo alespoň 50l. Přečti si článek od Johana:
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.02.2013 21:47 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Ria
Razborky ti doporučuji, kteroukoliv, která se ti líbí. Nejlepší zkušenosti mám s Boraras maculatus, těm i takto velké akvárko vyhovuje, rozhodně to chce hejnko asi 10-12ks.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   27.02.2013 21:45 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Ria
Je pravda, že pro krevetky musí být akvárko dobře zaběhlé. Ale já bych to tak nedramatizoval. Dáš do akvárka substrát a rostlinky. Záleží na tobě, jaký substrát dáš, prostě co se ti líbí. Do takhle malého akvária si klidně můžeš dát Rataj Profi Soil, například. Rostlinky to chce zpočátku nějaké nenáročné stonkovky - Limnophila sessiliflory, Egeria densa, Ceratophyllum submersum, Najas guadalupensis. Opatrně naliješ vodu - já ji nalívám vzduchovací hadičkou, zapneš filtr a nastavíš svícení, aby ti svítilo 10 hodin denně s tím, že přes poledne 2 hodiny nesvítí. Pokud nemáš na rostlinách žádného šneka, dáš si tam jednoho okružáka nebo jednu piskořku. První týden každý den měníš 1/4-1/5 vody (ve 20ti litrovém akva to jsou 4 litry) za vodu čistou. Krmíš 2x týdně malinkou špetku krmiva. Malinká špetka je 1 granulka krmiva pro krevety nebo 3 vločky vločkového pro rybky. Druhý týden měníš stejné množství vody každý druhý den. Krmíš stejně - 2x týdně špetičku. 3 týden měníš ob 2 dny, 4 týden vyměníš vodu 2x. Krmíš stále stejně, svítíš stále stejně, filtr jede celou dobu, nečistíš ho. Už třetí týden by ti měly rostlinky růst, 4. už je můžeš zastřihnout, pokud jsou moc dlouhé. Po těchto čtyřech týdnech můžeš vysadit krevetky. Doporučuji Red cherry nebo Sakura - ty jsou červenější a výraznější a trošku pomaleji se množí, a nebo zelenou palmatu, bílou nebo modrou perlu... prostě některou Neocaridinu, ale do začátku bych doporučil z těchto pěti druhů. Krevetek doporučuji vysadit 10ks. Jsou to společenská zvířátka a cítí se dobře ve skupině. Co je důležité - stále měnit 4 litry vody 1x týdně. Stále krmit stejně malou špetičku, můžeš každý druhý den. Až se ti krevetky rozmnoží, můžeš krmit každý den a postupně i přidat, ale krmit opravdu málo - krevetky si v akváriu najdou svoje jídlo, neumoříš je hladem, ale přebytek krmení je může zabít.
No a k přemnožení krevetek - toho se bát nemusíš. Za 1) jako nejlepší metoda proti přemnožení funguje to, že je budeš prodávat dalším lidem, o krevetky je velký zájem, a za 2) pokud je krevetek v akváriu moc, přestanou se ti množit. Až jich ubyde (stářím nebo prodejem dalšímu zájemci) tak se ti zase začnou množit. Tak to s krevetkama prostě chodí.
Trochu jsem se rozepsal, ale pokud tento návod dodržíš, za měsíc se ti v akva může prohánět prvních 10 krevetek a za dva a pl měsíce bys tam mohla mít své první maličké.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2013 21:25 Ria Re: KarlosS
Jo, plánuji tam dát razborky, jen sem se ptala na dobu, když už bude pěkně zaběhlé. ;-) Myslíte, že by razborky fungovali podobně??? coze K bojovnici mě to nijak neláká, ale je to náhradné řešení. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.02.2013 21:15 Muž Ciffik [761] - RostlinyRe: Ria
nebo k nim přidej párek endlerek a ručím ti za to, že v akva k žádné krevetí populační kalamitě nedojde...osobně bych to však nedělal, o cherryny je pořád zájem a nějaká kačka se taky hodí no ni?! stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.02.2013 21:10 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Ria
Zalistuj tady v atlasu, plno druhů potřebuje k dokončení larválního vývoje brakickou vodu - tak třeba populární Caridina multidentata (japonica), atd.
Jen chci upozornit, že nádrž musí být zaběhlá, je naprosto nevhodné pořizovat si krevetky do čerstvě založeného akvária! Jsou citlivé na vysoký obsah dusičnanů. Chce to hodně rychle rostoucích rostlin. Je důležité si o nich hodně přečíst. I nejméně náročné "šeryny" jsou citlivé na změny parametrů vody, atd. atd. atd.
Pro začátek je lepší dát do těch 20l třeba 6ks teter ohnivých, rasborek galaxy, boraras maculatos, brigittae, urophthalmoides, mikrorasboru, apod. Ale jak říkám, tyhle mininádrže jsou určeny pro zkušené akvaristy. Nebo si tam dej samce bojovnice pestré nebo raka:-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2013 20:58 Ria Re: Pagi
Jo, tak díki, věděly by ste mi tedy poradit, jaké druhy krevetek se tak rychle nemnoží (ne velmi moc náročné)??? ;-) Nebo jakou rybku (ale to asi ne, aq bude mít 20l)??? coze Myslíte, že by nějaká akvaristika v okolí mohla ode mne pak vzít přebitek? Díki za odpovědě!!! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2013 20:56 Muž DrChila [243] Re: Pagi
no to já měl taky všechyn těhotný po chvíli ale pak těhotná nebyla ani jedna a teď byli 4 jedna umřela tak jí dostal axolotl ke svačině a 3 stále tam běhaj jedna má ty vajíčka už velký.. někdy od minulího tejdne to maj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2013 20:53 Muž Pagi [13] - Raci, krabi, krevetkyRe: DrChila
u red cherry a pavích ok to asi zrovna nebude problém :). Ani to moc nezjednoduším, když řeknu stačí dobře osadit nádrž a pravidelně měnit vodu :-D Toť jsem měl všechny 4 dospělé krevetky těhotné najednou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2013 20:09 Muž DrChila [243]
já chci taky aby se rozmnožovali_! :-D chci jich spousty stejně tak jako pavích oček:-D účelem nejsou peníze. ani miliony a bůh mi i tak nepřeje
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2013 19:47 Muž Pagi [13] - Raci, krabi, krevetkyRe: Ria
Mě třeba Red cherry porodila a za 5-7 dnů má další vajca :) Takže to může být opravdu velmi rychlé rozmnožení. Mám je v zakrytém i nezakrytém akvárku a nikdy mi nikam neskáčou. Na zpomalení bude asi nejsnazší nějaká rybka, která ty malé vyzobe. A nebo jiný druh krevetek, který se tak snadno nemnoží.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.02.2013 19:44 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlíRe: Ria
Pokud mají dobré podmínky množí se fakt dobře, ale znám případy kdy se ani cherrynam nedařilo u akvaristů. A sám jsem zatím neevidoval ani jeden utěk krevetek s akvarka a to ho nemám přikryté skoro nikdy palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.02.2013 18:04 Muž snehulda007 [850] Re: Ria
Co se týká rychlosti rozmnožování tak to záleží na podmínkách,ale já začínal s pěti kusy a do roka jsem jich měl víc jak sto. Akvárka mám rdši přikrytý,už jen proto, aby se mi do nich nedostal nějakej bordel,kterej by je mohl zabít. Zpomalovat rychlost množení není třeba,nikdy jsem neměl problém je udat ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2013 17:22 Ria – Krevetky
Ahoj, nevím kde bych tenhle dotaz měla napsat... ;-) Asi bych chtěla mít krevetky (nejlepší asi budou red cherry) , tak se chci zeptat, jak rychle se rozmnožují, a nebo jestli se to dá nějakým spusobem zpomalit, nebo tak??? coze A vylézají z akvárka často? (asi by to byl problém) ;-) Vopřed děkuji za odpovědě!!!

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2013 17:19 Muž Ciffik [761] - RostlinyRe: atiw
Poté co jsem vyměnil tetry za galaxky, tak u mě strmě stoupá populace krevetek. Nedělám si iluze, že by pohrdli čerstvě vylíhlím prckem, ale ty jsou většinou pořádně schovaný, od takových 4mm co se začínají promenádovat po akva jim galaxky nic nedělají a to mám dravce - krmím z 99% živým...

Když vidím, kolik krevet se mi promenáduje po akva a jak rychle se množí, tak si tak říkám jakou čočku jim ty tetry musely dávat.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2013 15:58 nula Re: atiw
razborka trpasličí, razborka bornejská, razborka kalimantanská. Pak třeba krunýřovec jednopruhý, živorodka sličná...
- navrhovala jsem ty malé, záleží na tom, jak máte velké to krevetárko.

z vlastní zkušenosti nedoporučuju živorodky trpasličí ani čtverzubce trpasličí - i dkyž ti překvapivě byli menšími konzumenty krevet než ty živorodky. Taky jsem u kamarádky viděla, jak do sebe bojovnice pestré rve celou dospělou krevetu, takže to by taky nebylo ono.

myslím, že jistota jsou ryby opravdu maličké, kterým se do tlamky nevejde ani ta malá kreveta, nebo ryby býložravé (jak se tomu říká u ryb?) - ale těch je menšina.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.02.2013 15:28 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: atiw
Podívej se do vlákna Jaké rybky ke krevetkám. Tam je hodně rad.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2013 15:11 Muž atiw [-4] - krevetky red crystal, taiwany blue bolt, blue panda, black tiger – Vhodné rybky ke krevetkám
Chci si do krevetkária dát nějaké rybky, ale takové, aby mi nesežraly ani čerstvě narozené krevetky. Dáte mi typ na nějaké?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 16   14.02.2013 21:23 Žena danio [587] - MiniakváriaRe: heleri
Když si odečteš tloušťku stěn, která bude asi 3 - 4 mm, tak ti zbyde okolo 9 litrů. Ještě započítej přepážky uvnitř, takže další prostor fuč. Což znamená, že na každou čtvrtinu připadne kolem 2 litrů vody a to se pořád nepočítá se dnem, rostlinkami a nějakou tou dekorací. A to už je opravdu šílenství, nedávala bych tam žádné živočichy, maximálně z toho udělat nádrž na předpěstování rostlinek nebo něco takového. Jenže při představě, jaký tam je manipulační prostor bych se nepouštěla ani do toho. Shrnuto - akva k ničemu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   14.02.2013 18:20 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlíRe: heleri
X-) Myslím že to neni moc dobrý nápad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2013 18:14 Muž heleri [0] - Živorodky – Můžu dát krevety do čtiř tří litrových v 12l akvariu ?
mám dvanácti litrové akvárium o rozměrech 30x20x20cm je rozděleno vlepenými přepážkami do tvaru kříže tím vznikají čtiři nádrže o objemu jedna 3l mohu do nich dát krevety? stydim

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2013 23:47 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: lhajek
Já tam teď mám japoniky a za 3 měsíce mám přes 200 kardinálek :-) Krasavice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2013 22:12 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: malyLibor
Mě se Kardinálky množí vždy na podzim a to jsem tam měl právě ty krevety a letos mladejch přežilo víc než loni .... Takže si nemyslím že by krevetky šli po jikrách ... ikdyž u Japoniky těžko říct ... já tam měl jen ty sakury.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2013 21:56 Muž Ciffik [761] - RostlinyRe: malyLibor
Budou ;-) před příchodem cherry krevetek do akva jsem se co 10-14 dní piplal s potěrem svých danio perlových. Dneska, pokud je nenechám vytřít ve vytíračce, tak s trochou štěstí najdu v akva 1-2 kusy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2013 19:29 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: lhajek
Hm... je to zvláštní, že mi vymizely jen z akvárek, kde jsou japoniky. No, uvidíme. Teď tam půjdou palmaty. Úkrytů je tam pro malé krevetky dost, tak to opravdu nechápu... jen zas mám strach, aby krevetky nepojídaly jikry vietnamek :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2013 18:31 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: malyLibor
V akva s Kardinálkama vietnamskýma se mě poztrácelo cca 15 sakur. Ale ryby to snad nebyly, protože kolikrát jsem viděl jak krevetky mezi nimi plavou a ryby si jich vůbec nevšímaly. Nikdy jsem neviděl ani náznak útoku, ale kdo ví ....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2013 14:43 Muž drlift [38] Re: snehulda007
Japoniky mam pres rok spolecne s cherrynama a ze by je zabijely jsem si take nevsiml. Obcas tedy na malou krevetku skocej, ale prijde mi, ze je to jen v ramci boje o zradlo. Mala krevetka to vzdycky bez problemu vydychala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2013 13:52 Muž snehulda007 [850] Re: predator3313
Dvakrát jsem vidět japoniku jak se láduje cherrynou,ale nikdy jsem si nevšim cílenýho útoku nebo jen náznaku...Pokaždý se krmila dospělou krevetkou,tzn že ljí mohla sebrat už mrtvou..Mám je společně víc jak rok...V druhém akv. mám japoniky s kantonkama a taky bez problému....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2013 13:44 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlíRe: malyLibor
:) To se hodí ten dotaz, uvažoval sem, že když se u mě nějak nedaří crystalkám, že bych koupil par japonik pro oživení... ale dříve sem někde četl, že někdo pozoroval přimo cílené utoky japonik na mladší cherry... ale ostatní mu to moc nevěřili :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2013 13:41 Muž malyLibor [5371] - Asie
Lidičky, mám takový dotaz. Jaké máte zkušenosti se soužitím mezi japonikami a malými krevetkami? Ve dvou akvárkách, kde mám japoniky, mi postupně vymizely red cherry.... přitom v jednom jsou spolubydlícími B.maculatus a ve druhém kardinálky vietnamské, které krevetky taky nežerou. Může to mít nějakou souvislost?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2013 07:32 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: malyLibor
Popravdě přiznávám, že na prezentaci jsem se tentokrát nedívala. stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 18   10.01.2013 01:01 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: matak
Milý mataku, možná se ti tento a předchozí můj příspěvek zdá tvrdý. Ale do háje, jsi dospělý svépravný člověk, měl bys být schopen nést za své činy zodpovědnost. A měl bys jako student být schopen číst. Tak si do háje něco o krevetkách a jejich potřebách přečti, stejně jako o potřebách endlerek! Jsou to živí tvorové a nezaslouží si být týrány!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 24   10.01.2013 00:55 Muž malyLibor [5371] - Asie
No, holky, dívaly jste se na prezentaci? Obě jste už dost zkušené, abyste tomu hochovi dokázaly říct, že v týden založeném akvárku, v němž má navíc endlerky, prostě krevetky bez pořádné péče nepřežijí. A tou péčí je výměna nejméně 3 litrů, tedy 1/3 vody denně za vodu odstátou a pak pořádné modlení... protože chovat endlerky s krevetkama v akvárku 20ti litrovém je nesmysl, jak si mnoho z nás odzkoušelo na vlastní kůži, v devítilitrovém zabije krevetky i endlerky. Možná by neškodilo, kdyby si student přečetl alespoň minimum o živočiších, které chce chovat, než je takhle utýrá k smrti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   09.01.2013 23:04 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: predator3313
To mohly :-)
Každopádně pro mataka - já bych v tom lesku asi problém neviděla. Jestli se teda na svoje chabý zkušenosti můžu spolehnout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.01.2013 22:55 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlíRe: ivaha
aha...:p no ale tak mohli se svlíkat hromadně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2013 22:52 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: predator3313
Všimla jsem si toho u sakur, vypadají v tu chvíli takový vyleštěnější :-)
Ale matakova samička, která nosila, ta umřela. Lesklá se mu zdá jiná, další.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [42] ...... 111 112

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 88580x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2294-krevetky-chov?od=2051