Krevetky - chov
1 17.12.2010 09:39 Markasimo A těch 11w na 25l je málo, nejspšíš ti tam moc neporostou rostlinky, pokud máš možnost, nekupuj ten setík, kup radši akva+krycí sklo zvlášt, filtr a osvětlovací rampu, nebo pokud jsi šikovná, vyrob si světlo sama (ja si ho vyrobila na moji 16l)
Pár krevetek - rychle se množí a i ty mini rybky by nevadili, když to budeš mít silně zarostlé...
0 16.12.2010 15:40 Forro [3] Ahoj, jsem nadsenec do krevetek. A chci se zeptat zkusenejsich kolegu. K vánocum dostanu tento set
www.zoo-market.cz/…. A chci se zeptat kolik krevetek bych do nej na zacatku mela dat? Take jsem uvazovala nad zakrslými račky a jako rybičky tak 10 brigitek.Dekuji za rady
Zdravim,nebyl bz tu někdo z okolí Tábora?Kdo by měl krevetky Crystal Red,Black,,Neocaridina heteropoda Sakura,Reed Cherry..?POtřeboval bych namixovat krev v chovu....Děkuju
Starší reakce
Podobne velka, pekna a barevne atraktivni je treba C. babaulti var. green .. Krizit se s nimi urcite nebude.
0 11.12.2010 12:24 Daveedek – Jaké krevetky
Dobrý den,
mám v akváriu krevetky Red Sakura a pár Crystal red, a chtěl bych ještě doplnit nějaký druh krevetky, která se nebude s těmito mými křížit, je možné jí rozmnožit a je barevně atraktivní.
Děkuji za rady
se zeptej
0 09.12.2010 23:20 wilow – krevetky cherry
...čaves ludia.Chova tu niekto krevetky cherry potrebujem radu
tak znova: prodejce to prodaval jako co? jako red cherry, yellow nebo jak?
asi cekal ze si to doma roztridis...
tak to nevím, ale nějak ty barevný musely vzniknout
myslím že u krevetek je to tak že potomstvo křížících se barevných variet je bezbarvé, ne?
různé barevné variety se mezi sebou můžou křížit, jestli je jsou to opravdu kříženci, ale chceš je jen do svého akvárka a líbí se ti, tak je to docela jedno
a co to melo puvodne byt?
0 09.12.2010 19:43 dankooo kupil som si krevetky neocaridina heteropoda a stvrtka bola zlta a strvtka slabo cervena a ostatne priezracne co s tym ? oklamal ma predajca ??
Starší reakce
Nemáš nějakou fotku napadené krevetky? Možná by se dalo poznat víc.
Jinak esha2000 krevetkám neublíží. Mám vyzkoušeno jak u Cherryn, tak u CRS a Tygrů.
zahranicni zdroje (shrimpnow.com) fungol primo doporucuji
Ahoj. Protoře mám doma esha 2000, tak jsem se na to podívala a přečetla si návod. Není to sice léčivo určené pro krevetky, ale když jsem ho přidávala převentivně k exitu při léčení krupičky, krevetky se chovaly naprosto normálně a přežili mi i plži. Esha 2000 je širokospektrální léčivo určené k léčení primárních plísňových onemocnění a sekundárních plísňových onemocnění (když se třeba rybka poraní a v ráně se začne rozrůstat plíseň) dále bakteriální nákazy, protozoální onemocnění (tzn. prvoci) Jinak esha pomáhá hojení ran. Myslím si že je to velice šetrné léčivo, ale nevyléčí všechny plísně a nemohu ti zaručit že zrovna tobě pmůže. Jen takový tip, abys měl přehled. Snad ti má rada přinese nějaký užitek
JBL nedoporučuje použití u bezobratlých.
Starší reakce
0 28.11.2010 18:33 radim – Re: švíco
to je tak když prodavač neví co je to zač...byla s cherynama v akava a dal mi ji za stejnou cenu...a hlavně byla stejně velká jak ony tak jsem to neřešil...nevadí mi co je to za mrchu
není za co, aspoň budeš vědět kdo je na vině až ti začnou mizet rybky (v tvým případě bych si začala dávat pozor jestli nemizí ti fanomové )
ale tahle krevetka (jestli je to ona) je poměrně zajímavá, je to nedávno objevený druh z Myanmaru...to mám ráda když někomu pomůžu a přitom se dovím něco novýho
0 28.11.2010 13:44 švíco – Re: radim
To je tak, když si někdo koupí něco, o čem nic neví
0 28.11.2010 13:28 radim – Re: Kajka99
už má 5cm v těle...
díky moc podle té fotky to je asi ona
tak jsem se na to podívala podrobněji a mohla by to být Macrobrachium lanatum.
crusta10.de/… ty klepítka nemusí mít ta tvoje tolik vyvinuté protože je ještě mladá...
Ahoj, jak je velká? Podle tvaru končetin by to mohla být kreveta z rodu macrobrachium, což jsou dravé krevety. Druhové jméno ti neřeknu, v dravých krevetách se nevyznám.
0 28.11.2010 12:31 radim – co je to z akrevetu?
kopil jsem ji pred pár měsíci jako prcka..schovala se ve velkém akva a ted je z ní tahle potvora co otravuje ryby
Starší reakce
Tady jsem našla článek kde se nedoporučuje Blue pearl chovat společně s žádnými krevetkami Neocaridina
www.planetinverts.com/… právě kvůli křížení.
Takže zůstanou v aq sami....
Díky za odpověď.
Jednalo se mi o to, jestli se jedná o stejný druh. Ono křížení nelze vyloučit ani u ryb, u kterých by to nikdo nečekal,v případě, že je v akváriu málo samců nebo samiček od stejného druhu....( konkrétně mám na mysli Tropheuse..)
Není to stejný druh
Blue pearl je N. zhangjiajiensis, zulte jsou N. heteropoda. Nicmene, spravne pises, ze krizeni vylouceno neni.
1 22.11.2010 09:59 blackarrow – Re: sarkax
I když nejsem žádný zkušený krevetkář.
Křížit se budou. Je to stejný druh, jen jiná barevná varianta.
Ahoj všem,
chtěla bych požádat zkušené krevetáře o radu. V novém krevetárku mám krevetky Neocaridina "Blue pearl" a ráda bych k nim přidala Neocaridina heteropoda sp. Yellow.
Kříží se tyto dva druhy?
Díky předem
Starší reakce
protože tyhle řasožravky se do živé kolegyně nepustí. leda by se delší dobu nehýbala a nemohla utéct. tudíž opět buď mrtvá, nebo chromá na pokraji smrti. prašť, jak bouchni, krevetky za její smrt nemůžou
0 04.11.2010 14:02 radim – Re: Linduš
jak muzes vedet ze chcípla?
chcípla. ty jsou citlivější, než cherry, zdravé se nežerou
mrtvolku bych nenechávala, jestli měla bacil, akorát se to rozšíří
0 04.11.2010 12:42 radim kopil jsem k ostatním krevatem 2x Caridina cantonensis var. Tiger
no při svlékání jednu palmatky a cheryny sežraly
je to normální? ještě tedka na ní hodují mrchy
Starší reakce
Diky za zeptani
Ve Finsku jsou pekny krevetule, rozhodne tu nejsou jen amatersti akvaristi. Nasel jsem i jeden obchod srovnatelnej s Vivariem ci Sklorexem - totalne plno akvarek. Bohuzel netradicni tam meli spis ryby. Krevety normalni - RCS, CRS, i nejaky Marobrachia. Ve Finsku vychazi dva casopisy, ale podle toho, co rikali, jeden snad uz rusi, nebo byl zrusen, ale i jeden schopnej casopis, kterej neni mutaci zahranicni predlohy je pekny dilo.
Aaa, tak Zdenek me predbehl, ale aspon jsem popsal vice mene to, co v tech odkazech nenajdes
Takze popis snad vycerpavajici
no vidíš to, máš to i česky - a to je mi divné, když Chem píše z Finska... jaký tam mají krevetky a za kolik?
Tam spíš asi budou mít obří kraby ne? Jeden by se mi líbil, v salátě
Macrobrachium pilimanus - velikost v dospelosti tak kolem 6 cm. Kdyz prictu klepeta, tak by mohla mit i 10 cm - to plati pro samecky. Samice jsou malinko mensi. Maj rady tvrdsi vodu. Jsou to asi nejmirumiovnejsi Macrobrachia, ktery jsem mel a jsou takovy fyziognomicky pekny - nemaj takovy to pruhledny rachiticky telo, jak treba lanchesteri. Cim starsi, tim jsou hezci. Larvy - jsou takovy podivny, nehybou se jako Atyopsisi, nebo gracilirostrisi larvy, az bych rekl, ze zijou benticky a docela rychle se premeni v postlarvu - takovou pseudokrevetku. Jsou to ale porad Macrobrachia, takze bojujou i ty mlady a je potreba velky akvarko, aby konkurencni a teritorialni boje nedospely k smrti slabsich jedincu.
Atya gabonensis - to se da prece jednoduse vygooglit, zde neni takova nouze informace.. Vice mene se da drzet vseho, co bylo napsano o A. moluccensis. at se dari...
Macrobrachium pilimanus nevíte někdo velikost nebo další podrobnosti...a atyopsku gabonensis v modrý verzi..hledám jakýkoli vědomosti...Dík
0 13.10.2010 14:56 Semtex [1197] - Labyrintky nebo zkus napsat šnekáčovi ten je má...
Moc toho u nas neni, ale tusim, ze neco mel v nabidce Kalaba -
www.kalaba.eu Tušíte kde by se dali sehnat klepítkatý krevety
0 12.10.2010 15:42 Daveedek – umrti
Dobrý den,
právě jsem našel mrtvou krevetku red cherry v akváriu. Měla fialové břicho ( asi jako modřinu). Ostatní krevetky vypadají ok. Nemůže se jednat o počátek nějaké nemoci?
Děkuji za rady
Přidat reakci
1 ...... [72] ...... 111 112
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 89263x