Krevetky - chov
pro terčáky to bude skvělé spestření jídelníčku a pár dní staré krevetky i pro neonky, ale těm dá práci je najít, ancíci si jich ani nevšimnou
pokud je dno dost zarostlé nízkými rostlinkami, kam by se krevetky schovaly, tak určitě něco přežije
co se požírání řas týče, tak určitě mnohem raději budou žrát to, co spadne na dno při krmení terčáků a neonek
0 30.06.2008 16:17 Marri – Re: Laduschka
Citrusáci jim nevadí(nebo naopak teda) a jinak asi bych se bála těch terčovců no
mláďata krevetek, které by se ti případně narodily, by sežraly aj ty neonky...
čus krevetkáři!!! tak se dočítám, že krevetky jsou super zvěř na boj s řasou, tak celkem začínám mít cukání si ty nějaký red cherryny koupit, jen by mě zajímalo,jestli se snesou s následujícíma rybkama ve společenským akva: terčovci, neonky a hlavně patnácticentimetroví ancistrusi... dík moc za odpověď
0 28.06.2008 15:36 zakoba – krevety
krevety prodávaj i tady:http://web.telecom.cz/aqualagron.cz/
0 28.06.2008 14:52 Marri – Re: kočička25
Myslím, že čichavci by ty krevetky požraly a nebo by se schovávaly, takže je asi moc neuvidíš, zvlášť když jich tam chceš dát tak málo a taky jsem někde četla, že anubis není pro ně vhodný, že uvolňuje nějaké ,,nedobré´´ silice.
0 28.06.2008 14:46 kočička25 – Dá se tam dát?
Ahoj chtěla bych se zeptat jestly mohu dát asi 4-7ks. krevetek red cherry do mého hlavního akvária(viz.v mém profilu název akvária:Moje hlavní akvario.Tam najdete vše okolo,foto,živočichy atd.)byly by tam mezi nimi hlavně čichavci(i mladí 2 měsíce(můj odchov)) a pancéřníčci moc děkuji za jakou koliv odezvu
Starší reakce
w trencine ani v dubnici som ich nevidel
..zvliekla sa zo skrupiny a teraz je menej kalna a skvrny na boku aj ked niesu ako u vacsiny tych z internetu co som videl su daleko vyraznejsie - uz nepochybujem;) thx
0 16.06.2008 18:24 marek Je to trochu prírodná forma japonici.
naozaj ziadna ina idea??)
Díky za info, ta neocaridina sp. blue vypadá zajímavě, skoro jak blue tiger, akorát bez proužků.
dik za nazory, na akva.sk mi napr. dwaja akvaristi s istotou napisali uz, ze je to japonica, aj napriek nie moc zretelnym skvrnam al. bodkam po bokoch... tu sa tiez skor priklanam k tej japonice, sice ma tato modry nadych ale nie az ako na foto (ano je to bleskom) a mam obycajne neocaridiny a nepridu mi moc pribuzne
so..?))
jinak japonica by měla mít tečky po celym těle jestli se nepletu a tahle vypadá taková nějaká celá mléčná s modrym nádechem
myslím, že je to CJ (skvrny na zadečku), jen je možná nasvícená bleskem nebo světlem, že vypadá modrá, ale CJ mají na hlavě a hrudi takový lehce modrý nádech, aspoň ty mé.Jinak, jak vypadá ta "neocaridina sp. blue"?
já slyšel a na vlastní oči viděl jen blue tiger, foto té mé:
rybicky.net/k/osobni/4470.jpg od kdy jsou CJ modré?
podle mě to je Neocaridina sp. blue,
pomoze mi niekto s urcenim tejto krevety?? ď;) bola mi predana ako japonica
Starší reakce
S Jirkou? Já myslela, že je to Jenda
K zrušení došlo v loni v září.
vzhledem k tomu, ze to zrusil cca pred 2 rokama myslim, ze uz zadne nema, nebo jen par pro vlastni poteseni.
neco takeho bych rad, ale asi to neni prilis realne.
0 10.06.2008 15:28 oldkiwinka – Re: matlala
Nechceš zkusit být jeho pokračovatelem?
Krevetky někde seženeš, a nějak namnožíš (ironie)
0 10.06.2008 15:03 Marri – Re: Kreveta
Když si přijedeš do Mikulova, tak bych ti tam dovezla Cherrynky...
0 10.06.2008 14:33 Kreveta Pls nevíte kde by se dali sehnat krevetky v Břeclavi?
také jsem se ho pokusil kontaktovat, úspěšně.
bohužel prodej krevet už zrušil.
ale docela zajimavou nabidku ma gigaakvarium staci si napsat, posle vam nabidku gigaakvarium@email.cz
nenene, to je 5ks za 100$, dvě jsou jen dárek
ale jinak máš pravdu, nicméně objednávat z USA je blbost, už několikrát jsem tu viděl na fórech odkaz na německé e-shopy se stejným, možná větším výběrem a určitě to je blíž a rychlejší
navíc já bych se možná zkusil spojit s někým v okolí hranic, s někým kdo jezdí do Polska a tam by to také neměl být problém sehnat, na předání se dá domluvit, když už někdo chce ty "specialitky"
Snofrev napsal: ...já jsem tam snad nenašel jedinej druh krevetky, která by byla k sehnání v ČR a byla tam levnější a to nepočítám dopravu ...
Treba sulawesi cardinal, 7ks 100usd = cca 230, vivarium 350. Samozrejme z usa ma cenu neco nechavat posilat jen pokud to bude specialita, po ktere clovek touzi, a neni k dostani, motivaci neni nizsi cena (spolu s postovnym vyssi). Ale u "speku" to opravdu srovnatelne je. (bylo by take divne, kdyby nebylo)
momentálně ano, ale když si vezmeš jak rychle koruna posiluje a ty ceny asi jen kůli koruně nepadaj dolů, tak je to dost drahé
já jsem tam snad nenašel jedinej druh krevetky, která by byla k sehnání v ČR a byla tam levnější a to nepočítám dopravu (mimochodem ani jsem tam nenašel, že by dováželi do Evropy)
jooooo speciality, k tomu se taky časem dostanu, ale já mám v plánu blue tiger (na tom americky serveru 250 doláčů za 10ks[cca necelých 400 Kč za kus] a v ČR se daj sehnat za 250-300)
Zase na druhou stranu, ceny "specialit" jsou srovnatelne nebo niz nez u nas. Taky bych rad zkusil nekakou "polospecialitu".
jinak ty ceny na tom serveru jsou moc pěkný
cherryny tři doláča za kus a k tomu by mě ještě zajímalo přepravný sem k nám a jak dlouho by to trvalo
to bych raději zůstal o nějakýho druhu co se dá sehnat v ČR, nebo si jednou za dva roky koupil nějaký o kterých se neví jak rozmnožit
edit: mně se tam teda víc líbí ti šneci
napiš si nebo zavolej do Vivária
jsou tam ochotný a určitě poraděj, pokud oni sami nebudou mít, myslím, že klidně seženou a nebo poraděj kam se obrátit, nebo pořádně prohledat net
já když jsem se po nich koukal, tak jsem našel celkem dost lidí, co prodávaj slušnej počet druhů a posílaj to kurýrem ČD a přepravní box dávaj na zálohu a ten pošleš poštou zpět
PS: jinak ta dark green je podle mě caridina cf. babaulti, ta se dá celkem snadno sehnat, taky se po ní za nějaký čas začnu poohlížet k mejm cherrynám
ty sulawesky jsou vetsinou pekne drahy a hodne umiraji
jj, to je už lepší
jinak pokud mohu soudit podle fotek, tak většinu krevetek má v nabídce Vivarium
no, jak které, některé se množí stejně dobře
třeba taková Caridina Blue Tiger se množí moc dobře, ale málo jich je správně zbarvených, uvádí se cca 10% a proto stojí tolik
a hlavně, problém s oplodněním vajíček až tak není, problém je v tom, že většina krevetek má nepřímý vývoj přes lervální stádium a larvy většinou potřebujou brakickou nebo mořskou vodu, takže problémy většinou nastávají až zde s hledáním správné vody, pokud mám správné informace, tak třeba CJ rozmnožili snad jen dvá němci
ale je to super stvoření, já začínám s cherrynama a nemohu se na ně vynadívat, teď o víkendu uběhly tři týdny od oplodnění mojí první samičky, takže začíná období kdy se mohou začít líhnout malí prckové, to budu každej den sledovat akvárko, jestli už něco přibylo
Vivárium má mnoho druhů na objednání - takže tam stačí napsat e-mail a dotázat se.
tvůj odkaz mě nefunguje
nicméně největší výběr jsem viděl tady:
www.akvakrevetky.wz.cz
bohužel prodej v současnosti přerušen
toto jsou už ale docela běžné druhy, novější mají třeba ve Vivariu v Mělníce (alespoň to píšou na stránkách), já když jsem tam byl, tak jsem je neviděl, jen běžné druhy, ale třeba jsem spatně koukal a nebo je mají někde pod pultem
určitě se dá prohledat net a najít hodně druhů
Přidat reakci
1 ...... [102] ...... 111 112
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 89264x