Krevetky - chov
U známého se kříži cherry s green palmatama a potomci jsou vždy černý a do 200litr. aq muže byt i přes 50klidne a na zacatek třeba cherry, ty se hned rozmnoži a jsou dostání všude
Plánuji nákup krevetek. Nikdy jsem je nechoval, tak jsem naprostý začátečník, proto se zajímám jen o nenáročné druhy. Aby bylo akva pestřejší, chtěl bych 2 barevné varianty. A zajímalo by mě, jestli se můžou 2 různé druhy krevetek křížit (zelená s červenou apod.)? Aby mi tam pak nelezli bůhvíjaké paskvily
A kolik krevetek se doporučuje na 200l akva?
Zdravím mám jednu otázočku mám krevetky neocaridina denticulata a vajička sa im objavili 25.2.2013 asi pred týždňom sa jednej samičke objavili vajička opäť hore ale zároven druhé mala aj dole, dneska som našiel zvlečku a boli v nej vajička asi 5 až 7 čo to znamená??? A taktiež sa objavili dlašie vajička aj druhej krevetke tiež má jedne na vrchu za hlavou a druhé dole???
Tu už jsem zkoušel...pochytal jsem všechny šneky,ale krevetku ani jednu.
Já je lovím fajfkou. Spešl síťku jsem si od Prunyho už dvakrát na burze v Brně kupoval... ale vždy jsem u něj nakoupil kde co, ale tu síťku, pro kterou jsem tam původně šel, jsem pokaždé zapomněl
Taky dobrá metoda
já je odlovuju fajfkou..Dneska budu předělávat krevetárko,takže jich budu přelovovat asi 100...to jsem zvědavej,jak vysoko vylítne můj tlak
Potěrová nylonka od Mirka Eisenworta to také jistila, když jsem je ještě množil...
jo to je možný
Ale jak jsem si je pořizoval borec je lovil sítnou a ta na krevetky rozhodně nebyla...
jako sem trnul jak je tam vyklepával.
A ty je lovíš tou sítkou spešl?
Existují speciální síťky na krevetky, prodává je např Pruny
www.krevetky.cz Já osobně je lovím fajfkou
ale stěhovat takových 300 krevet s jednoho akvarka do druheho
to bych asi nechtěl
Sítkou by to šlo rychleji ale tam bych se bál zranění.
nejlepší zkušenosti mám s fajfkou, ale záleží na trpělivosti a počtu lovených jedinců
krevetky nechovám zatím, aledocela mě zajímá,jak se třeba krevetky přemisťují z jedné nádrže do druhé, tak aby se jim neublížilo.
Starší reakce
Proč obyčejné, jsou krásné. Já je mám taky a jsem rád, že je mám
Jinak to co píšeš z MalýLibor mohu také potvrdit. Endlerky jsou supy na malé prcky. Také vlastní zkušenost.
Tak s endlerkama máme tedy stejnou zkušenost. Neonky jim dávaly zabrat, ale Endlerky doslova pořádaly hony na mrňata. Vím, zní to divně, ale skoro bych řekl, že v tom byla snad i organizovanost.
Mám jen obyčejné cherry krevetky. Nicméně dlouho se jim u mě nedařilo, právě kvůli tetrám (což jsem dlouho nevěděl - začátečník). Pořádně se mi začali množit až teď po rozdání teter a tak mě stále těší každý nový přírůstek.
Co se týče vyjmutí vajíček. Nic těžkého to nebylo. Mám doma preparační jehly (ale tak samo by to šlo s klasickou jehlou/párátkem). Opatrně jsem vajíčka stahoval z ,,nožiček" směrem ven až se nakonec nalepili na jehly - přendal jsem je do sítka na čaj a to umístil do akva nad výtok filtru. Tak uvidíme
Ale po pravdě musím přiznat, že jsem nikdy neviděl, že by kreveťuli ulovily... možná je nežerou, ale krevetky jsou jejich přítomností stresované a tak méně snášejí? Kdo ví?
Zato Endlerky, to jsou doslova lovci krevetek, ty sežraly naprosto všechnu drobotinu. Ty na ně dělaly doslova hony. Ty neonky podle mne sežraly mnohem méně nž Endlerky. Ty znám z vlastní zkušenosti a viděl jsem to na vlastní oči. Měl jsem krásné Endlerky, ale kvůli tomu, jak masivně likvidovaly krevetky musely z domu.
Díky, alespoň to už vím jistě.
Vím. Měl jsem jeden čas red cherry s galaxkama. Množily se, ale zdaleka ne tak rychle jako bez nich.
No nevím kolik lidí by se z tím vůbec piplalo? A pokud se to nepovede tak aspoň můžeš mít dobrý pocit z toho, že jsi pro záchranu udělal vše. RESPEKT
P.S. Jen dotaz jak ty vajíčka šli odebrat? Dá se to v pohodě, nebo je tam nějaký zádrhel?
Dík moc, on to zas takovej zázrak nebude. Krom vypiplání vajíček z mrtvolky na tom neponesu jedinou zásluhu.
Mě spíše mrzí ta mrtvá mamina. Vůbec nechápu proč zemřela. Ostatní krevetky naprosto v pořádku.
Myslíš, nebo víš? Jen zvědavost, já jsem zatím žádnej případ nezaregistroval a to se jim kolikrát mrně promenádovalo před tlamkou. Ale možné to samozřejmě je. Ani bych se nedivil. Jen čekám až mi to někdo potvrdí z vlastní zkušenosti.
Nicméně populace krevetek i s galaxkama strmě stoupá. Před galaxkama jsem měl neonky a endlerky a to byla vyloženě jatka.
Galaxky si taky smlsnou, nic se neboj
Jen pro zajímavost. Dneska jsem spočítal vajíčka odebraná z mrtvé krevetky. Docela překvápko. Dle pohledu na ještě živou krevetku bych řekl, že byla ,,snůška,, vyloženě průměrná. Přesto jsem napočítal 47ks, což mě osobně překvapilo. Kolik jich pak musí nosit ty ,,obsypané,,? Pokud dobře počítám zhruba 3 týdny se toho moc dít nebude. Poreferuju asi až výsledek této záchranné akce
Tak mě napadá, jaká musí být úmrtnost malých krevetek...nebo, že by jim u mě daly galaxky zabrat? Předtím jsem měl tetry a ty je vysbíraly důkladně...
Ciffik napsal: Ano jsou to olšové šištičky, osobně listy nijak neupravuji. Rovnou hážu do akva a po nasátí a klesnutí pouze upravím polohu, aby to nějak vypadalo...
Děkuji
(I Yirkovi, ale opravdu se jedná o jednu větvičku)
ja to nekolikrat zkousel a jde to
Ciffik napsal: jen pro info olše má samčí a samičí ,,pohlavní orgány" a to právě ty šištičky (samce) a jehnědy (samice)
Jen pro info, je to presne naopak
Sistice je samici organ, jehneda, ktera prasi pyl a oplodnuje sistice je samci.
Jo někde jsem o tom už četl (nevím jestli tady nebo na akva.sk) a prý se podařilo pár prcků odchovat ....
asi záleží jak dlouho byla už mrtvá..zajímavé..určitě napiš poznatky
Aby řeč nestála. Dneska jsem našel mrtvou nosící cherrynu. Mrtvolku jsem odlovil a vajíčka z ní ,,vyoperoval". Dal do sítka na čaj nad výtok z filtru. Tož jsem zvědavej, zda se co povede...
Co myslíte? Zkoušel už někdo a s jakým výsledkem? Poskytuje jim samička něco extra? krom cirkulace vody?
Pokud dobře vidím, tak vidím pouze jednu větvičku - jen pro info olše má samčí a samičí ,,pohlavní orgány" a to právě ty šištičky (samce) a jehnědy (samice)
Ano jsou to olšové šištičky, osobně listy nijak neupravuji. Rovnou hážu do akva a po nasátí a klesnutí pouze upravím polohu, aby to nějak vypadalo...
To nalevo jsou olšové šištičky, to napravo vypadá na jehnědy. Ty mohou být z lísky či z vrby jívy.
Ahoj, jsou tohle olšové šišky? Nevím, jestli nemá nějaký strom podobné šišky - abych ke krevetkám neházela něco jiného...
Dík
(Dubové listí může sloužit jako náhrada mandlového, že? Mám ho nějak omývat, když ho natrhám venku?)
Starší reakce
jj díky
nějak to dopadne a moje paví očka jsou celkem mírumilovná, jsem tak vybíravá, nechala jsem si jen samičky co svá mláďata nepožírala, zbytek darovala kamarádce, které to nevadí, že je musí odlovovat
Kolik to je vysoké dusičnany. Cherry jsem měl v akva s dusičnany kolem 50mg/L a v pohodě. Protože je to fakt už dost tak jsem postupně začal snižovat, trvalo to tak 2 až 3 měsíce než jsem slezl na 10 mg/L. Bohužel po snížení dusičnanů jsou krevetky pryč, ale příčiny mohou být i jiné a dusičnaný nesouviset.
Řekl bych že cherry jsou velmi odolné a přizpůsobí se i tak vysoké koncentraci dusičnanů pokud to bude stabilní prostředí bez výkyvů.
Neboj, ti prckové by měli být v jávském mechu. Ale chce to odlovovat včas potěr živorodek. Už taková centimetrová samička gupky dokáže sezobnout malinkou neopatrnou kreveťuli. A nepodceňovat výměnu vody, cherrynky jsou tolerantní, lae vadí jim prudké změny chemismu a vysoké dusičnany je zabíjejí.
Ano, ano samičku už poznám, děkuji. Večer jsem koukala a našla prcka ještě jednoho, ale ráno zase nemůžu najít ani jednoho, ale jsem ráda, že se aspoň zvládnou rozmnožit, ikdyby to napoprvé nevyšlo.
Krevetky přikrmuju granulkama od Dajany a moooc jim chutnají. Nedávám je každý den, ale snažím se sledovat střívka, jestli je mají zaplněná Ony si ďobnou i patentky od potěru co je tam s nimi
Samozřejmě na dostupnosti papání a celkových podmínkách v akva
Ale neboj, pokud nepřijde nějaký zádrhel, tak Ti vyroste na centimetr dřív než se naděješ, každý týden je u nich hodně znát
ahoj, jak rychle rostou malinkate krevetky? Dneska jsem nasla jedno malinkate miminecko tak 3mm velke v porodnicce, tak bych chtela vedet na cem zavisi rychlost rustu. Diky
samozřejmě nejvíc záleží na kvalitě a parametrech vody
až tak dlouho to nosej? to sem myslel že míň
Tak to koukám no právě že kořínky nemá a nechce se mi to jen tak ufiknotu a doufat že se to chytí
Teplota je stálá 24°C
Přidat reakci
1 ...... [41] ...... 111 112
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 89262x