Přihlásit se RYBICKY.NET »

Krevetky - chov

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Krevetky - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - danio – hladové krevetky
Blbá otázka začátečníka - dá se nějak poznat, že mají krevetky v akváriu nedostatek potravy (řasy, zbytky rostlinek atd.) a hladoví? Nerada bych jim tam ze strachu nasypala baštu aby se to zkazilo... Dík :o))

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 3  - predator3313 Re: Hajánek
Nejlíp když mi koukneš na nádrž v profilu. Jinak je to krevetkárium a typ Atman HF-0300, ale doporučuju ještě silnější, kdybych si zařizoval akvarko znova, neváhal bych koupit Atman HF-0400 nebo i 600. Protože u toho slabšího se dříve zmenší průtok a musíš ho víc čistit. Jinak jsem ještě vyndal výplň co tam byla a nahradil ji bioakvacitem, ale filtrovala to dobře i bez změn.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - HajánekRe: predator3313
Můžeš mi napsat o jaký typ filtru jde přesně? Máš ho v krevetkáriu? Díky
 Reagovat na tento příspěvek 3  - predator3313 Re: Hajánek
Já mám filtr přepadový Atman ve 40l, a bublinek tam je až až.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - kahua Re: Hajánek
Já mám ve 30l dennerle a mám na něm tu malou rampičku na čeření hladiny. Nemůžu si na nic stěžovat :-) Pak je ještě ten samý filtr, ale XL... www.kasa.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - HajánekRe: kahua
Díky, ten druhý typ se mi docela zamlouvá, používáš v akváriu i vzduchování pomocí bublin, jak je vidět na tom obalu?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kahua
Nesmrtelná klasika sice ano, ale zas záleží jak moc velký nároky jsou na tichost, protože já mám akvárko v místnosti, kde se spí a to bych teda nedala ne Třeba i tento není špatný... www.sklorex-akvarium.cz/… a nebo dennerle www.eproton.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 7  - R romant Re: Hajánek
Osobně bych šel do nesmrtelný klasiky a tou je bublifuk. www.akva-exo.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Hajánek – Filtr ke krevetkám
Zdravím všechny, chystám se založit nové krevetkárium a chtěl bych poradit, jaký filtr pořídit (jaký typ). Mělo by se jednat o akvárium o objemu 30 - 40 l. Děkuji všem. palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: Lukino
Děkuji... Jsem rád, že mne instinkt nezklamal.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lukino
z razborkama mám dobré zkušenosti a jak píše predator, tak parmičky duhové ne, ty mi likvidují malé, jen dospělích si nevšímají
 Reagovat na tento příspěvek 0  - predator3313 Re: ivaha
No jak říkám, scházíme se tam většinou ti samý, takže už kecáme o všem možném ale krevetky se tam probírají velmi často, takže se určo stav :-P
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ivaha Re: predator3313
Takže když Tě uvidím na chatu, drbete většinou o krevetkách? To bych vám tam občas vlezla, jeden nikdy neví dost :-)
Lukino: já mám u krevetek jen sličenky a ve druhým miníčku rybky žádný. Se sličenkama je to bez problémů zřejmě na obou stranách. Razborky se mi taky pasujou, jen to zřejmě připadá v úvahu, až sakurám dopřeju větší akvárko, tohle je dost malý. Snad do jara :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - predator3313 Re: Lukino
To ti můžu dát poznatek z vlastní zkušenosti, že ty parmičky likvidují krevetky :-D Moje drahá polovička se jich musela zbavit, protože po nějake době zjistila že pulka krevet je sežrána, a ta druhá se schovává...a já tedka zkouším zda je budou obtěžovat i když jsou s nima od mala, mám v akvarku 4 a už sem je chtěl vylovit, jenže nejsou chytnout aniž bych všechno vyndal, což se mi nechce :-D takže zatím tam jsou ale brzo pujdou pryč.
Já četl, že titeyky jsou v pohodě, že si krevetek nevšímají.... dokonce jsem uvažoval, že bych si je pořídil, protože parmičky byly vždy moje srdcová záležitost... ale nakonec jsem si řekl, že přeci jen je to parmička, i když maličká, tak ke krevetkám raději ne.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lukino Re: predator3313
i já pomalu zapadám do světa krevetek, už i uvažuji, že parmičky duhové půjdou pryč, připadaj mi ke krevetkám trochu moc živé a dotěrné, za to razborky jsou klidné rybky, drží se většinou u hladiny a nikde nešmejdi a krevetek si vůbec nevšímaj, ty si ponechám a místo parmiček pak radši dokoupím
 Reagovat na tento příspěvek 3  - predator3313 Re: ivaha
Tak to já hned řeknu svůj názor, forum je přece od toho aby se diskutovalo ne? :-D Rád diskutuju i na chatu, ale tam se scházíme jen tak 4...:-D aspon že většina krevetkáři, tak máme o čem pokecat hop
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lukino Re: ivaha
přesně tak, to si mi vzala z úst ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ivaha Re: predator3313
Přechvaluješ ;-), furt jsem začátečník. Ale kde nevím nebo si nejsem jistá, tak držím hubu a krok :-D a čekám, co se dozvím od těch zkušených.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - predator3313 Re: ivaha
Beztak že jsi skvělý radič potlesk, jako já už někdy ani nemám chut na to forum psát a radit, páč mě většinou setře nějaky VIP s tím že kecám blbosti :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ivaha Re: Lukino
Nechci už nikdy stěhovat krevetky smich Navíc tak nenápadný, jako jsou palmaty. Skoro už nevidím a bolí mě záda. Ale třídit musím, pokud chci jen ty zelený. Teď už jen ta jedna a na další třídění musím vymyslet něco jinýho, zarostlá 112-ka (nemám teď úplně aktuální fotky) fakt není dobrá volba ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - predator3313 – Re: ivaha
Tak já bych měl s toho teda radost kdyby někdo špehoval moje akvarko :-D a taky někdo kdo ho sleduje, tak pak líp poradí než někdo kdo jen koukne na fotky a přečte si poslední 2 zpravy v deníku ano
Teda pokud ho nešpehuješ dalekohledem z protějšího baráku :-D
k tomu stěhování, to je pak aspoň radost, viď :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ivaha Re: predator3313 a Lukino
Tak teda nevím, nevím, jestli moje šmírování za něco stojí :-D Asi od ničeho k ničemu, ale kochám se.
Škoda těch bee, ale opravdu tam možná jsou. Nevím, jak zrovna bee, ale krystalky (taky Caridiny) asi nejsou tak oprsklý jako cherry a yellow, takže možná tam jsou. A máš to fakt pěkně zarostlý, takže bych nad nima nelámala hůl. Já teď celej den lovila ve 112 palmaty, no byla to neskutečná fuška a stejně mi tam někde jedna zůstala :-D Když jsem onehdá chtěla ze 112 do menšího chtěla přestěhovat krystalky, myslela jsem, že jich je jen 3-5 a nakonec jich bylo 10.
už tak moc zarostlé není, rostliny jsem ubral, teď se ohlížím po mechu, chci ho více po dně, až to bude přihodím fotky
Tak sem si dovolil se podívat na to akvarko, pěkně zarostlé, ani se ti nedivím že tam některé nemůžeš najít :-D
No nevím jestli se mám, ale děkuji a to i za odpovědi ano
:-D Šmíruješ jo? :-D se někdo má, že je takle pod dohledem potlesk
Nevím kde je, také mi zřejmě pomřely bee, mám už jen jednu, jak píšu v deníku, za to cherynkám a yellowkám se vede dobře i se začaly množit :-)
Já je mám taky jen krátce, ale jsem v nich až po uši :-D Fantastičtí tvorečkové! Chtěla bych snad všechny stydim
Vyzkoušejte
to máš pravdu, já to taky moc neřeším, hlavně mě zajímal ten druh, já mám krevetky jen chvíli, řekl bych, že se stále seznamuji :-)
To sem si nevšiml že tam toho má tolik palec
Škoda :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - ivaha Re: Lukino
Co by napáchala... :-) Ty tam stejně s cherrynama máš yellow, to jsou taky heteropody, takže jedna rili už je fuk ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Barakainus Re: predator3313
predator3313 napsal: No já tabulky křížení nikdy moc nechápal, pač každá říká něco jiného, ale spíš bych řekl že ti tam ta Rili bude dělat neplechu

Tabulky krizeni v ramci druhu jsou velmi jasne a urcite nerikaji kazda neco jineho. A Rilli je proste jen varianta jednoho druhu - RCS. Ze by se ti jen zmutovala je vice mene nemozne. Proste ti ji v krame omylem pridali. Jak pises, jako mlade vypadaji skoro vsechny RCS stejne.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lukino Re: malyLibor
děkuji, takto plně se vybarvila po dvou měsících co jí mám v akva, když jsem jí dovezl byla průhledná
:-D Chudinky, ale je fakt pěkná.
uvidím, mě se stejně moc nemnoží, rybky to stačí regulovat a jedna krevetka toho snad tolik nenapáchá :-)
Rili byla získána cíleným výběrem jedinců určitých vlastností a pravděpodobně byla získána ze Sakury a ta z red cherry. Pravděpodobně se tam prostě připletla prodejci. Ale je to nádherná samička, povedla se. Takovéto krásky se prodávají za 80,-Kč a víc. Bude se ti s Cherrynama normálně množit a dávat hezké potomky. Nemusíš se jí bát. Budou z ní padat krásně červené cherry, spíše podobné sakurám, a možná i nějaká rili. Kdyby ti v první generaci vypadl sameček rili, doporučuji ti dát je s touto samičkou bokem a mohl bys jich mít víc. Rili jsu ale značně nestabilní. I z vytříděných rili padají víc Sakury než rili... ale jsou to prostě krásky, no.
No já tabulky křížení nikdy moc nechápal, pač každá říká něco jiného, ale spíš bych řekl že ti tam ta Rili bude dělat neplechu
Takže v odchovu se mohou objevit různé variace? Potom by to bylo OK :-)
Já bych řekl že je to Rili :-)
Rili krevetka je stejně jako red cherry Neocaridina heteropoda, pouze jiná varieta.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lhajek Re: Lukino
Není to varieta rili? Už jsem o nich trochu někde četl a viděl nějaké obrázky, ale jen hádám ...
www.google.cz/…
Fotka k příspěvku Tak ještě jedna krevetka, mám red cherryny a je mezi nima i jedna, která se vybarvila takto viz. foto. Je to barevná variace této krevety nebo se prodejci mezi ně zamíchala nějaká jiná.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R slavko Re: Martin
a čo tak skúsiť veľkého brata?

www.google.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Martin – iontomenic
To Moucha: co je to iontomenic, popřípadě,kde ho seženu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha Re: Martin
jen doplnim ze nekdy se u krevetek pouziva iontomenic na odstranení NO3
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 7  - lhajek Re: Martin
Pokud nepotřebuješ odstranit z vody nějaká léčiva či podobné látky tak je aktivní uhlí víc na škodu.

Myslím si že u krevetek stačí klidně kostka bioakvacitu a dost. Až se trochu zaneřádí tak bude pro krevetky jako stále prostřený talíř.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Martin – filtr
Zdravím, řeším dilema, dal jsem do krevetkária filtr poháněný vzduchovacím motorkem,je to nádobka, která se dá plnit filtračním médiem, dal jsem do filtru aktivní uhlí a zeolit, nahoru buničitou vatu. Je to dobré řešení, nebo dát raději obyčejný kostkový bio molitan, tkz. bublifuk. Dík za odpovědi fundovaných krevetkářů.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 111 112

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 89644x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2294-krevetky-chov?od=2319