Dobry den, muze mi nekdo poradit cim to muze byt? Na rostlinkách se nam objevuji tmavě zelené fleky. Rozbor vody je v pořádku. Co jim může chybět?

Dobrý den,

Ahoj, neporadil byste mi někdo s rostlinami? Dlouhodobě pozoruji, že něco v akváriu je špatně, ale nedaří se mi přijít na to, co. Prostě některé rostliny rostou pomalu, jsou neduživé. Jiným se dařilo (skoro až moc, takže spíše stínily ostatním - valisnerie, cryptocoryna undulata). Nedávno (asi víc jak před měsícem) jsem celkem razatně udělal obměnu rostlin v akváriu. Hodně vytrhal a nahradil jinými, u kterých jsou doufal, že se jim na daném místě v akváriu bude dařit lépe. Ale stejně to moc neroste. Kupodivu s řasami problém nemám.
Čau všem, odhadl by někdo z jakého důvodu u nějakých rostlin černají lístečky? Jestli je to z nedostatku nějakého prvků a nebo nějaká plíseň?

Ahoj přátelé rostlinných akvárií, jdu pro pomoc. Potřeboval bych nasměrovat kde by mohl být problém s hnojením akvária, opadávají mi staré listy hygrophila corymbosa a jsou děravé, nové se lehce kroutí, na micranthemum monte carlo se místy rozpadají listy a prorůstají řasou. Bojuji s měřením fosforu a železa jelikož dle doporučeného dávkování dávám lehce více ale nemohu téměř nic naměřit, vše jsem se pokusil co nejlépe popsat v prezentaci. Několik měsíců se pokouším ladit postupně různé množství hnojiv a světla ale pořád to není ono. Zajímalo by mě dle vašich zkušeností jestli někde nedělám viditelně nějakou zásadní chybu?Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 49766x