Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Rostlinám se nedaří

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami 

Přejít na předchozí stránku 12 Přejít na další stránku   1  
Rostlinám se nedaří
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2019 12:33 Muž Tom25 [3] - Akvaristika, a chov bezobratlích živočichů (raků)Re: Yirka
Taky fakt a neměl by jste tu radu proč se nedaří rostlinkám ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2019 12:02 Muž Yirka [9244] Re: Tom25
Než vyhodit, tak raději normálně do květináče.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2019 10:36 Muž Tom25 [3] - Akvaristika, a chov bezobratlích živočichů (raků)Re: vaclav
Já to nevěděl říkám, že mi je dali v akvaristice, že nejsou tak náročné tak potřebuji řadu proč se nedaří..... Teď vyfim, že jedna je tera. Tak ji vyhodim a nebo hodím v akvaristice na hlavu dal jsem za ní 150kc. tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   13.01.2019 10:33 R Muž vaclav [15013] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Tom25
www.aqua-daho.cz/… Všimni si toho "T" za názvem to znamená Terarijní. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2019 10:10 Muž Tom25 [3] - Akvaristika, a chov bezobratlích živočichů (raků)
Dobrý den, tak už jsem zjistil, jaké rostlinky mám. Lilaeopsis novae zelandiae, Hygrophila siamensis, Limnophila aromatická, Alternanthera cardinalis, Ophiopogon kyoto, to je vše a ještě asi kryptokera jeden druh.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2019 20:36 Muž Robin151 [11] Re: Tom25
No ještě mě teď napadlo nenaložil jsis na začátek nenakoupil příliš těžké rostliny(projdi atlas jestli ještě víš jak se jmenujou) a teď jim nedokážeš dodat potřebné podmínky pokud ano určitě se tu najde někdo kdo ti vřele rad podaruje rostliny které se jednoduše pěstujou a jestli začínáš s rostlinama skus se poptat nějakého zkušenějšího rostlinkáře taky se pokouším aby moje nádrž byla krásně zarostlá ale moc se mi to nedaří
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2019 20:08 Muž Tom25 [3] - Akvaristika, a chov bezobratlích živočichů (raků)Re: Robin151
Akvarko mám déle choval jsem dravce, ale to už je pryč a začínám s rostlinkami ale nějak se nedaří teplota vody 23 až 28 stupňů CO2 nepridavam teď jsem si objednal Rataj CO2 tekutem a Rataj BactoEsex na řasy a pro rostlinky.. Chtěl bych aby mi rostlinky rostli hezky mrzime že se jim nedaří hlavně mě to štve akvaristiky jsou drahý a ty rostlinky nebyli zas za hubičku jinak mám 350 l akvarko délka 135 výška 60 šířka 45
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2019 18:57 Muž Robin151 [11] Re: Tom25
Řek bych že máš stejný problém jako ja moc živin malo rostlin hodně svícení řasa by mohla přestat tolik rust a sundaš ji akvarijní stěrkou(s žiletkou) ale neviděl jsem celou nádrž
mohl bys taky založit o akváriu prezentaci takhle ti stejně moc lidí asi nepomůže a hodně ti s tím svícením pomůže určitě časovač.A nevím jak rostliny nebo akvárium máš dlouho ze začátku je asi tohle normální ale neber mě na sto procent za slovo nejsem nejzkušenější akvarista
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2019 18:00 Muž Tom25 [3] - Akvaristika, a chov bezobratlích živočichů (raků)Re: Maq
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Svítím často 12h i více filtr jsem také koupil nový Sunsun 704hw A s UV lampu, sv Toto Chihiros LED A serie 120-140cm 65W Verze: A1201

Rozměry: 120 x 6 x 5 cm

Příkon: 65 W

Počet diod: 252 ks

Lumeny: 9700 lm.. Hnojim Rataj Bivoj takové kuličky hnědé. A nevím proč se nedaří

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2019 17:19 Maq Re: Tom25
Františku, otevři mi dole popelník. ... No, dneska nemáme žádnej obraz. Tak se ukaž, Tome, kdepak Tě máme?

Jinými slovy, s touhle troškou údajů musíš vyhledat elitního vizionáře...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2019 17:11 Muž Tom25 [3] - Akvaristika, a chov bezobratlích živočichů (raků) – ??
Dobrý den, potřebuji radu rostlinkám se moc nedaří rostou pomalu u některých jsou nahnědlé listy občas sem tam dírka a na akvárku se mi dělá řasa takové zelené tečky které s toho jdou strašně těžko sundat máte radu co by mohlo být špatně a co zlepšit nebo udělat předem děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2018 15:13 Muž logrus [0] Re: afc1886
Možná je jedno jestli se tam dá hnojivo nebo hned kuličky.
Já ale nedal nic a ty kuličky(hnojivo) jsem tam dal až po 5 týdnech od založení a od té doby bych řekl že kytka přestala růst..
Třeba to s tím vůbec nesouvisí, jen jsem chtěl napsat co jsem udělal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.12.2018 14:55 R Muž afc1886 [15395] Re: logrus
logrus napsal: Nějak mně nedošlo že se má pod kamínky dávat hnojivo, tak jsem žádné nedal a dodával dodatečně ty kuličky..
A proč by se muselo dávat hnojivo pod kamínky? Ty jílové kuličky ke kořenům ti budou stačit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2018 14:26 Muž logrus [0] Echinodorus uruguayensis
Ahoj..
poradí mně někdo proč mně přestala růst Echinodorus uruguayensis
rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_uruguayensis

Celkem mně rostla a od té doby co jsem přidal jednu kuličku JBL Kugeln 7+13 ke kořenům, bych řekl že přestala růst.
Ostatní kytky bych řekl že rostou dostatečeně...
Nějak mně nedošlo že se má pod kamínky dávat hnojivo, tak jsem žádné nedal a dodával dodatečně ty kuličky..

Je třeba možná že jsem hnojivo přidal pozdě, a kytka se už nezpamatovala, ikdyž vypadala živá?

díky za rady...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2018 20:37 Muž bobikcz [135] - ups .... ono to roste :)Re: sindljan
Tak to máš písek v pohodě. Nemá cenu to asi patlat, nejspíš jsi rok nedostatečně prováděl údržbu (odkalování) navíc vzhledem k té řase mi to světlo nepřijde OK. Zařasené kytky budeš zdlouhavě zachraňovat s nejistým výsledkem, takže nejrozumnější by bylo začít znovu a lépe. (i nejlevnější)

Rybky pokud budeš trvat na ponechání, ti přežijí za jistých podmínek i v obyčejném kýblu než se ti to znovuzaložené AQ aspoň trošku zaběhne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2018 20:03 Muž MichalV [328] Re: sindljan
mne to pripadá celkom zrejmé. Substrát nie je dosť jemný aby zabránil zapadaniu detritu, ale príliš jemný aby bolo filtráciou zabezpečené dostatočne prekysličenie v celej jeho výške. (aj jemný prúd nad substrátom pomáha). Pokiaľ máš miesto, ktoré nie je prepletené koreňmi zdravých rastlín a nerobíš dostatočné odkalenie v tomto mieste, inak to asi dopadnúť nemôže. Ja som to mával tiež pri ešte hrubšom, ale akútnu otravu rýb som nikdy nepozoroval.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2018 19:51 Muž sindljan [3] Re: nekdo
Vůbec nic. Zakládal jsem ho cca před rokem nové. Vše nové včetně dna. Bez substrátu atp... Bublinky šly jen z některých míst. Ne z celého a hodně jsem jej teď vyčistil (odkalil). Ale nevím jestli je to dostatečné
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2018 19:50 Muž nekdo [355] Re: sindljan
spatne s tim piskem je to, ze z nej lezou bubliny == neco v nem zahniva
mate pod nim stare dno ? nebo nejaky jiny substrat ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2018 19:47 Muž sindljan [3] Re: sindljan
Máme tento zoobranik.cz/…. Černý
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2018 19:42 Muž sindljan [3] Re: NHKG
Ten černý písek co tam mám nám při zakládání doporučili v Akva Braník...
Co msylíš, že je s tím pískem špatně?

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2018 19:11 Muž Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: NHKG
Čoveče, já to vybírám z kraje a roste to fakt rovnoměrně. Samozřejmě, některé přibývá víc, ale pokaždé jiná. Akorát ten otravnej okřehek, ten je tam furt. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2018 18:55 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: sindljan
Pokud jdou z něj bublinky, je to špatně. Zahnívá. Otázkou je, co s tím. Nejjednodušší by asi fakt bylo vše vytáhnout, nechat ryby s filtrem a topením na 1-2 dny bokem v nějakém sudu a založit to znova. Původní dno buď proprat a nebo nahradit křemičitým pískem.
Hnojivo a CO2 v tomto stavu akvária moc nemají smysl a pokud to je tekuté CO2, je dobré leda tak na likvidaci řasy (přímou aplikací na řasu).
Pod plovoučkama ti kytky hned nechcípnou. A v akváriu budou i tak místa, kde bude více světla. Proud na hladině udělá mezi plovoučkami minimálně 1 mezeru, tak pod ní dej těch pár kytek.
@Wanderer: Mám 3 akvária plně zarostlá plovoučkami. Scénář je vždy stejný. Dokud mě baví vybírat jen plovoučku co roste nejlépe, mám více druhů. Jakmile začnu vybírat plovoučky náhodně, brzy zbude jen jeden druh. Zajímavé je, že pokaždé jiný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2018 18:55 Muž Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: NHKG
Dovolil bych si trochu oponovat. Dlouhodobě mi souběžně koexistují 4 druhy plovouček a nevypadá to, že by nějaká strádala a měla končit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2018 18:40 Muž sindljan [3]
Moc děkuju za rady. Zkusím se podle nich co nelépe zařídit.

Bohužel ještě předtím než jsem přečetl příspěvky jsem koupil pár kytiček. Navíc mi bylo doporučeno nějaké hnojivo a co2 viz Chemie v prezentaci akvárka. Nevím jeslti je to dobrý nápad... Hlavně po tom co píšete.

Znovuzaložení mě láká hodně, ale mám tam dosr rybiček a nevím co bych s nima dělal...

Jinak co se týče dna
1) tak v octu nešumí.
2) když jej prohrábnu tak z bublinky jdou!

PH jsem měřil kapkovým testem...

Zářivky jsou zánovní. Kupoval jsem je v létě.

Co se týče plovoucích kytiček... Velmi dobrý nápad, ale asi mi to zahubí ty nové že?

Díky za poklonu co se řas týče. Bohužel záměr to nebyl a není.

Moc díky oběma. Uvidíme co s tím svedu. Každopádně mě to pořád baví :) a trpělivost celkem mám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2018 15:52 Muž bobikcz [135] - ups .... ono to roste :)Re: sindljan
Já bych ti doporučil začít od znovu = zrušit a založit znovu. Bude to jistější, levnější a hlavně snažší. ;-)

1, Vyčistit a nejlépe vyvařit veškeré dekorace co chceš použít znovu.
2, Nevím co tam máš přesně za dno "Dno: Jemnější černé kaminky" - pokud ti to finance dovolý vyhodit a koupit něco prověřeného např. křemičitý písek (bez obsahu vápence) nebo nějaký říční štěrk dle vkusu. Pokud ne, udělat octový test (pokud bude OK) tak proprat případně vyvařit.
3, Nevím jak dlouho používáš ty tvoje SUPER TRUBICE www.akvamex.cz/… , pokud je používáš déle jak 2 roky nebo opět pokud ti to srdce a finance dovolí koupit něco standardního (osvědčeného) např. eshop.nbb.cz/… , eshop.nbb.cz/….
4, Koupit nové rostliny např. www.aqua-daho.cz/… staré vyhodit
5, Vyčistit filtr, koupit nové náplně (jinak filtr se čistí dle potřeby = snížení průtoku cca nejdříve jednou za 3 měsíce)
6, ..... viz jiné vlákna

Tolik krásně rozrostlých řas jsem dlouho neviděl. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.12.2018 11:48 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: sindljan
To pH je hodně vysoké. Čím jsi to měřil? Kapky nebo papírek? Otestuj dno v octu, zda nešumí. Když hrábneš do dna, nejdou z něj bublinky? Měnit 1/6 vody měsíčně je ve tvém případě málo, začni měnit 30% každý týden. Na sání filtru doporučuji nasadit předfiltr od Eheimu a ten čistit dle potřeby (cca co 14 dní), pak nebudeš muset tak často rozebírat filtr. A ten filtr je na to akvárium asi slabý.

Navrhnu ti jednu metodu, trochu neobvyklou. Sežeň si více druhů plovoucích rostlin jako je:
Salvinia molesta (nepukalka obtížná)
Limnobium laevigatum (voďankovec vzplývavý)
Salvinia natans (nepukalka plovoucí)
Pistia stratiotes (babelka řezanovitá)
Nech je zastínit skoro celou nádrž. Toto by ji mohlo trochu stabilizovat. Počítej s tím, že časem zůstane z plovouček jen 1 druh.

Po cca měsíci znovu změř pH. Pokud bude nižší, můžeš pokračovat k normálním rostlinám, pokud ne, budeš ho asi muset trochu srazit. V té době bude potřeba začít odebírat ve velkém plouvoučky, aby nezastínily nové rostlinky. Rostlinky si vyber v atlasu. Dívej se jen po těch, u kterých je napsána nízká nebo velmi nízká náročnost. Hlavně nespěchej, akvárium chce trpělivost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2018 11:39 Muž sindljan [3]
Tak jsem vytvořil prezentaci nádrže. Je to tato: "Akvárko" v mém profilu. Prosím pokud budete mít radu ohledně mého předchozího dotazu (4 příspěvky zpět) budu vděčný.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2018 08:48 Muž sindljan [3]
Moc děkuju oběma. Nění to moje první aqua. Zdeděli jsem po tchánovi. Předělal osvětlení atp... Nafotím založím a příádám hned ve středu. Každopádně moc děkuju za odpovědi. Vážím si vašeho času.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2018 12:20 R Muž ctibum [7177] Re: sindljan
Bez řádné prezentace nádrže nemá smysl špekulovat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2018 11:50 Muž bobikcz [135] - ups .... ono to roste :)Re: sindljan
Plastové kytky ti nikdo nedoporučí, to se neboj.
V ideálním případě si založ prezentaci, hlavně to vyfoť a napiš jaké máš světlo.
Já si osobně myslím, že budeš mít špatně vybrané druhy rostlin vs. světlo.
O chemismu ti budou radit jiní. ;-)

Nebo to je "moje první aqua"_?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2018 10:57 Muž sindljan [3]
Zdravím všechny :)
Úvodem mám asi 300l akvárko, rybky v pohodě a prosperují, ale kytky jsou na houby. Hnědé rozpadající se listy, růst černé řasy atp....
Nedalo m ia měiřl jsem si různé parametry vody a tady jeto co jsem dostl:
PH:8,5, CO2 3mg/l, KH 8dKh, Fe ,05mg/l.
Vím, že nejsou ideální alespoň podle návodů na krabičkách ale.
1) může to být důvod proč mi jdou kytičky tak do kopru?
2) jde s tím něco rozumným způsobem dělat?
Nepotřebuji tom mít 100% ideální, ale alespoň tak aby to bylo snesitelné.
Řešením může být i výběr vhodnéh odruhu kytiček... Doufám že mi nedoporučíte plastové ;-)

S díky
Honza

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2018 20:15 Angus68 Re: Marek88
Mám v akvárkách rozdíl teplot substrátu a vody max. 2°C ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.10.2018 20:08 R Muž vaclav [15013] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Marek88
Zastrč do něho teploměr. Dobré je při pořizování akvária dát pod něj polystyren aby byl rozdíl teplot co nejmenší. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2018 19:40 Marek88 Re: Angus68
Kolko stupnov ma substrat?! A to mam ako zistit?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2018 18:37 Žena vero-ni [134] Re: Angus68
Jaj, u mě valisnerie v pohodě, já jsem odpovídala Markovi a foto bylo na ukázku ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2018 18:12 Angus68 Re: Marek88
Ono je hezký, že máš teplotu 27°C, ale kolik má substrát? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2018 18:09 Angus68 Re: vero-ni
Krček by měl být nad substrátem a to na fotkách máš ;-) Pokud ti uhnívají konce listů, tak tímhle to není ;-)
Vallisnerky se nezastřihují, vypadá to blbě ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2018 19:05 Marek88 Re: vero-ni
Asi tato jedina je trosku hlbsie zasadena, mam ich viac a su na tom podobne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2018 19:00 Žena vero-ni [134] Re: Marek88
Fotka k příspěvku Není hluboko zasazená? Měla by jí ze dna vyčuhovat ta část, kde přechází v kořínky... jinak u mě taky celkem trvalo, než se rozrostla, ale pak se jí v podstatě nelze zbavit :-) někde jsem četla, že jí konce mohou odehnívat v měkké vodě. A také nezastřihovat, jinak list právě od vrchu začne hnít.
No, některé čouhají více- stále vyplavávaly, tak drží aspoň tak :)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2018 17:05 Marek88 – Vallisneria
Fotka k příspěvku Ahoj, prečo sa jej nedarí. Nenáročná rastlina a nejako sa jej nechce. Mám pocit, akoby jej odhnívali konce. Teplota cca 27°C hnojenie 1x za týždeň (hnojivo v popise). Akvárium založené cca v polovici mája vallisneria zasadena 6.9. Svetlo sinkor led 75 a krycie sklo.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2018 16:48 Žena Miraell [15] Re: Maq
Okřenek a Pistia.
Topím, 23 stupňů. Krycí sklo nemám, rostlinky rostou ven a to světlo, to je trochu problém viz. Děťátko.
Je to (má to být) 32W na hloubku cca 20cm, ale půlka nesvítí, takže na druhé straně zatím používám úsporku. Svítím přibližně 6-9 hodin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2018 16:04 Maq Re: Miraell
Jaké druhy plovouček?
Topíš a je tam krycí sklo?
Jaké je světlo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2018 15:41 Žena Miraell [15] – Plovoucí rostliny
Ahoj, chci se zeptat na názor, proč se asi nedaří plovoucím rostlinám.
Ostatní rostliny krásně rostou, jen ty plovoucí mizí.
CO2 ne, hnojení ne, chemie ne, vzduchování ne.
Akva je nyní v ložnici, když bylo v obýváku nebo kuchyni, plovoučkám se velmi dařilo, ale je fakt, že se dařilo i vláknité řase. Od znovuzaložení (květen) jsem řasu neviděla.
Má to souvislost? Můžou mít plovoučky málo živin?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2018 15:03 Muž strejc [1] Re: slavko
No nevim,každodeně hnojim a dodávám dodatečně železo..fosfor a draslik ale kytky mi moc nejdou.Mám ještě menší akva. a tam mi to roste krasne,hnojim stejne v menších dávkách a svetlo mam ze stejných led pásku 5630 a sviti to krásně..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   16.09.2018 23:28 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: strejc
strejc napsal: ... z led pásku 5630,použil jsem jich 8kusu,tak že 14400lumenu a 144W
Všetci mladí vedia, že matematiku a fyziku potrebovať nebudú... 14 400 lm / 144 W = 100 lm/W. Toľko toho nebude ani náhodou, v lepšom prípade tak 75 lm/W, skôr ešte menej. Je to klasický problém popisov, udávajú maximum, pri teplote 20-25 °C, a to ešte bez straty na rezistore. Ale i tak, nejakých 10 klm na také akvárko iste nie je málo, a to ani pri 15 cm výške svetla nad hladinou.

Myslím, že problém nebude vo svetle, skôr v živinách, ktoré môžu pri takom svetle ľahko chýbať a preto si myslím, že vhodnejšie vlákno bude o rastlinách, napr. toto rybicky.net/forum/8369-co-se-to-deje-s-rostlinami
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2018 22:08 Muž strejc [1] Re: ctibum
koupil jsem to v obchodě LEDvěci.cz
nějake fota dodám,jinak jsem to dal 5cm nad hladinu no je to o něco lepší,ale nic moc..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2018 07:02 R Muž ctibum [7177] Re: strejc
LED a zdroj jsi koupil kde?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2018 06:32 Muž Miras [111] Re: strejc
Místo 15cm bych ho dal 5cm nad hladinu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2018 23:23 Muž bobikcz [135] - ups .... ono to roste :)Re: strejc
Bych si tipnul, že se ti to zdá a tvým kobercovým kytkám chybí hnojení a CO2 :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2018 22:58 Muž strejc [1] – led pasek 5630
Zdravím všichni,prosím poradte co mám špatně...mám akva o rozměrech 110*70*43cm,43cm je výška,mám kobercové a červené kytky tak jsem si vyrobil osvětlení z led pásku 5630,použil jsem jich 8kusu,tak že 14400lumenu a 144W,což si myslím že je dost velký výkon,ale kytky nic moc nerostou a na ten výkon to moc nesvítí,aspon se mi to zdá,mám to světlo pověšený 15cm nad hladinou,tak co mám špatně,už nevím si rady.Děkuji za každou radu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [12] ...... 42 43

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 49125x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15083-rostlinam-se-nedari?od=551