Ahoj všem příznivcúm betek
před 7 dny jsem si po 30letech donesl domů akvárko co leželo u popelnice a znova si vzpomněl na to jaká je to paráda chovat rybky-je to lepší podívaná jak ta přiblblá televize.Jelikož mám malou dcerku,tak jsem ji chtěl udělat radost a spolu jsme se vypravili do jednoho z místních zverimexů.
Krom jiných,nás ihned zaujaly bety v naprosto maličkých plastových nádržkách,ve kterých kromě nich ,nebylo nic!!! Byli jsme opravdu v šoku jak je možné v tak maličkých prostorách-ne více jak 3litry,chovat něco tak nádherného jako je sameček od betky.
Nedalo nám to a po příchodu domú jsme začali na internetu hledat veškeré informace co je vlastně betka za rybku a prošli 10sítky filmů na youtubku.
Je to dost zajímavé jak je to v ázii a celkově s lovem,chovem a obchodem s těmito chytrýma rybkami. (doporučuji těm co to neviděli)
Nedalo nám to,a hned jsme si jednoho nádherného samečka koupili + neonky,paví očka,nějaké přísavky a párek černých molin.
Zařídili jsme akvárko(cca50litrú) a dali do něj všechny rybky
no to bylo něco,beťák dal hned najevo kdo bude v akvárku šéf a přes neustálé šarvátky ze samečkem od černé molky si beták udělal jeden roh akvárka pro sebe a ten opravdu brání.
Bilo mi ho líto a tak jsem mu přikoupil 2 krásné samičky...ty jsou vcelku v klidu,ale jakmile se k němu do jeho prostoru dostanou,hned je žene. A i ostatní rybky.....,je naprosto dominantní a velice chytrej.
U akvárka se to "netrhne a je před ním pořád plno,protože se tam neustále něco děje.
Zřejmně od stresu jedna paví očica porodila asi 15náct rybek,které během 3dnů zmizeli
zřejmě si na nich betky pochutnaly,takže 100% dravci.
Nechám tomu volnej průběh,a uvidíme co se bude dít.
Chtěl jsem jen dodat tady k těm názorům jak chovat betky říct to,že malé akvárko na chov těchto krásných a chytrých rybek,je akorát trápení a stres, pro toto zvířátko... A není na škodu k jejimu spokojenému a šťastnému životu zařídit plnohodnotné akvárko s dostatkem místa!! Rostlin-hlavně plovoucích,a kvalitní filtrací a potravou!!
Za odměnu vás bude čekat nádhrná chytrá rybka,na kterou se budete zvědavě těšit každej den a dočkáte se i "miminek"
přeju všem úspěšnej chov a určitě ještě napíšu jak to u mne s betkama pokračuje,bude to zajímavé. R