Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 80 Žádná další stránka   1  
Betta splendens - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.10.2006 20:12 Hanka Re: Mrakoplash
Díki :-) Kolik asi cm má tedy mladý bettínek? Mám pro nej přichystaný 12 l akva - postačí?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.10.2006 19:57 R Muž Mrakoplash [1776] Re: Hanka
Vsude pisou ze jsou mensi a maji kratsi ploutve kdyz jsou mladsi ;-) vice o Betty je na betta.wz.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.10.2006 19:56 Žena Mája [40] Re: Hanka
Rozhodně,hlavním znakem mladého Bettáka jsou kratší ploutve k tělu ano To rozhodně, no měl by být čilejší a mít zájem,a ty ploutvičky,aby neměl nijak potrhané a ani slepené a aby byl krásně vybarvený,no v těch akvaristkách můžou působit,že jsou většinou takoví smutní,ale taky Bettáci,oni jsou docela pomalí v plavání a takoví hodně zamyšlení,takže to trochu klame ano Ale v těch neudržovaných akvaristikách,tak to se jima ani nedivim. Většinou jsou ale smutnější taky v těch mini akvárkách,ale pokud na sebe vidí,tak mají čím zahánět nudu a aspoň přes sklo mezi sebou bojovat,jestli bys ještě něco potřebovala,určitě se ptej,zatím se měj krásně a ať se daří. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.10.2006 19:47 Hanka Re: Mája
Ahoj Majo a jak poznám, v akvaristice mladého beťáka? A jak se má chovat? Většinou mi přpadají takoví smutní, bez života, i když jsou jinak mocmoc krásní hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.10.2006 11:44 Žena Mája [40] Re: pcword
Ahoj ahoj !Betta je na chov docela nenáročná a v akvaristice jsou její ceny tak od 50-100,- Kc,má ráda vodu kolem 25-27°C,filtr,pravidelnou výměnu vody,jestli budeš chtít rozmnožovat,tak alespoň 2 samice,chrání si svoje teritorium,jo k snědku má ráda všelijaké druhy a značky vločkových krmiv,pro ni je dobré taky Tetra Betta od Tetry pro její ploutve,pak jí chutnají daphnie,teda aspoň té mé,taky patentky a nebo taky koretry.Jo a má ráda hodně úkrytů na hladině mezi plovoucími rostlinami a protože má labyrint a dýchá s jeho pomocí taky atmosférický vzduch,tak je lepší krycí sklo a mít akva jím zakryté,aby se moc nelišila teplota nad akváriem a ve vodě v akvárku,nemaj rádi nad akvárkem průvan.No tak snad jsem Ti s něčím pomohla ano Jestli chcěš můžeš kouknout do nádrží na tu moji Bettu.Tak se zatím měj moc hezky,ahoj ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.10.2006 20:58 pcword – Betta splendens
Mám dotaz chci si pořídit Bety bojovnice ...jak jsou náročné..případně za kolik se dají sehnat ..tedy kolik stojí v normálním solidním obchodě....

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   31.07.2006 17:59 jack Re: amateur
ja myslim že těch 21 je minimum.rozhodně vís tepla.17 na to jsou vhodnější třeba kardinálky čínské nebo závojnatka.. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.07.2006 17:53 amateur – teplota pro chov betty
Chtěl bych se zeptat, jakou teplotu (nejnižší) snese beta, chtěl bych jí mít v nevytapěném akva kde je léto 28°C, jro a podzim 21°C a v zimě až 17°C.Dik, vytírat bych je nechtěl, jen pro chov jednoho samce :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2006 18:44 Sid Re: olivie
Občas se stane, že i samostatně chovaný samec začne stavět hnízdo z bublin. Pravděpodobně jej k tomu přiměje zvýšení teploty. O nic nejde. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2006 17:47 Olivie Re: Buri
Tak dík moc. A Ještě mám dotaz, já vim, že už jsem únavná, ale mám ji od čtvrtka a udělaly se mi na hladině bublinky. Jak jsem se dočetla (dík za adresu, bylo to hezký) dělají to samci před oplodněním jiker, ale já ji mám samotnou tak mi je divný, co by chtěl oplodnit. A nejsem si anki jistá pohlavím. Doufám, že to bude v pohodě. :-(
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2006 13:57 Sid Re: Buri
Nejsou to jen rýžoviště :-)
www.betta.wz.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2006 13:56 Buri Odkalovani
Ve zverimexu nebo kdekoliv kde prodavaji zarizeni k akvaristice si koupis odkalovaci zvon, dle velikosti akvaria. Je to takovej tubus (trubka) se hadici. Prepadem pak do kybla pomoci tohoto zvonu odkalis veskere exkrementy a zbytky odumrelych casti rostlin ze dna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2006 12:51 Olivie Re: Buri
Díky moc za rady a ještě mi řekni, co je to odkalit dno? Já jsem na netu hledala, ale nemůžu najít nic pořádnýho, co by mě navedlo úplně se všim. U nás ve Zvěrimexu jsou ty prodavačky nic moc ( málo ochotný a když se na něco zeptáš tak na tebe koukaj jak na blbce, že to nevíš). Tak kdyby jste někdo znal dobrou stránku nebo knížku o Betě tak mi písněte. Dík
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2006 11:51 Buri Re: olivie
Vzhledem k tomu ze Betty ziji v ryzovem poli v "kaluzich" potrebuji huste osazebou nadrz s plovoucima rostlinama, kde bude samec stavet tzv hnizdo. Betta neni vubec narocna na kvalitu vody ale chce to jako u vsech nadrzi jednou tydny odkalit dno a vymenit asi 20% vody. Betta potrebuje pestrou stravu a tak to chce mit vice druhu a tyto druhy stridat i s mrazenyma Patentkama. Kazdopadne doporucuji si vyhledat vice info na netu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2006 10:34 Olivie – Betta
Ahoj, chci se zeptat - koupila jsem si bojovnici pestrou a je to moje první rybka a tak chci poprosit někoho, kdo s ní má zkušenosti, aby mi napsal, jak se o ní nejlépe starat. Mám jí v 9l HRANATÉM akvárku (prej jí to stačí). Zajímá mě, jak často je nejlepší jí čistit vodu ( mám tam jen kamínky a kytku) a jak jí zajistit hezky život. A dávám jí granulky dvě ráno a dvě večer.
Díky předem za rady ahoj

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 79 ...... [80]

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 68133x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1221-betta-splendens-chov?od=3951