Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 67 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2008 13:12 martineu Re: Sid
Dobry den, som zaciatocnik a o bojovniciach som si toho dost precital, je to pravda, ze jedni hovoria bojovnice oddelit, a naopak ti druhi, ze bojovnice mozno spolu chovat. Z inernetu (pre mna asi najdoverihodnejsi zdroj info.) som sa dozvedel, ze co bojovnica to osbnost a kazda ma proste inu povahu. Tie moje bojovnice nejdu po sebe zasa, ze by sa chceli pozabijat, proste si myslim, ze si spolu pokojne nazivaju a len malokedy sa do seba pustia. Ked budu nonstop v sebe urcite ich od seba oddelim, ale zatial ten pocit nemam. Prosim Vas neberte toto ako podnet k hadke, chcem len o tejto teme v ramci slusnosti podiskutovat....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2008 13:01 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: Imii
...stačí vydržet a... ...a budou se škubat až do konce... :-| Moje samička betty je dotrhaná úplně... Komentář připojit nemohu... :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2008 12:56 Žena Imii [46] Re: martineu
U všech rybek dorůstají

Moje samička betty je dotrhaná úplně. Zůstali ji jen ploutvičky co má za žábrami (labyrintem) a pomalu jí to dorůstá ... stačí vydržet a nebo je dej od sebe
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2008 12:50 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: martineu
Nebylo by lepší tyto rybky oddělit, dokud je čas?
Donekonečna se tu střetávají dva názory stran společného chovu více jedinců bet v malých akviškách... Tady je důvod, proč mám na tuto otázku jasně vyhraněný názor.
Ty ploutve by měly dorůst, ale bety je třeba rozdělit. Že máte případně jen jedno akviško, není důvodem k jejich nerozdělení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2008 12:21 martineu – Bojovnica - potrhane plutvy
Ahoj, mam pri sebe 2 samicky bojovnic a sem-tam sa spolu chytia a trochu si okusu plutvy. Preto sa chcem spytat ci im pluty dorastu a zrastu, u samcov viem, ze plutvy dorastu, ale u samiciek nemam skusenost...Diky za odpovede
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2008 15:59 Joecz
Pokud máte někdo zájem o pěkné bojovnice, přijeďte se 15. 11. podívat na Plzeňský akvaristický podzim

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2008 19:01 Farryna1
Muže se stát, že někdy jikry v samiče zatvrdnou. Nemuže se vytřít a sameček ji ve snaze o vytření úplně zahubí.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2008 15:08 Muž Jurasek [137] Re: Didi
Těch 22°C v atlase je dost málo. Spíš chce aspoň 25. A lepší je akvárko aspoň 12litrů, to doho prťavého ani nenacpeš topítko ani filtr, ve dvanáctce a větších už to jde nějak vymyslet. Tak ať se daří.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2008 14:37 Žena bucliik [99] Re: Didi
rybicky.net/atlasryb/bojovnice_pestra
Pán ve zverimexu tomu asi hodně rozumí. hmm
Kolikpak tam máš stupňů? V odkázku máš ty teploty napsaný. Sama uvidíš jestli potřebuje topit nebo ne. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2008 14:31 Didi – "Líná betta"
Chci se zeptat, koupila jsem si Bettu, podlehla jsem řečem o tom, jak je Betta odolná a "nízkoúdržová" rybička, mám ji v takovém tom Betta Kit malém akvárku, ale mám pocit, že se jí moc nedaří. Vodu jí měním, krmím, ale rybička pořád plave těsně pod hladinou a vlastně se skoro nehýbe, ploutvičky má u těla. Na krmení teda jako milostivě připlave, ale zdravě fakt nevypadá. Žádné viditelné skvrny nebo znaky nemoci nemá. Nemůže to být známka toho, že je jí zima? Nemáme zrovna nejteplejší byt a pán ve zverimexu říkal, že přitápět nepotřebuje, tak nepřitápím... Díky za odpověď!
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2008 20:08 Žena datura [104] Re: Irča
Dej sem fotku, já to poznám ;-) Masivní ploutve a vzájemné chování k jiným samičkách nejsou vodítka, protože co betta, to osobnost a každá se chová úplně jinak.:-D
Jsou samičky, co třeba ukousaly smace k smrti a naopak hodně mírní samci - třeba můj beťák neuloví ani krevetku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2008 23:00 irča Re: datura
Už to tak vypadá, bude to samička, bradavka mi připadá dost zakrnělá a ploutve naopak velice masivní:) . Testovala jsem jí tak, že jsem k ní přelovila druhou stoprocentní samičku. A co se nestalo? Vůbec nic -žádná interakce.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2008 16:01 Joecz Re: Nelča
A v čem chceš poradit? Udělaly to ty samičky.
Buď je to časem přejde a samcovi to doroste. Nebo si ho budou podávat pořád.
Ale normální samec by se otrhat nechat neměl, pokud teda nemáš extrazabijácké samice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2008 12:03 Nelča
Ahoj, mám stejný problém Mám 30tilitrové akvarium, v něm tři samice a včera jsem k nim přikoupila samečka. Ráno jsem je kontrolovala a sameček má okousaný ploutvičky. Myslíš, že mi můžeš poradit? Díky moc :-) Je mi ho líto.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2008 20:57 Žena datura [104] Re: irča
Určitě to bude samička. Někdy jsou hodně ostré a napadají i samce. A hlavně by vedle sebe nemohli existovat s beťákem-nebožtíkem, aniž by docházelo k dost viditelným šarvátkám. ;-) Betty jsou holt poměrně dost vnitrodruhově agresivní. Příroda je příroda a proto je třeba brát v potaz že ty ryby nejsou moc stavěné na život ve skupině nebo páru.

Pohlaví si můžeš snadno ověřit pohledem mezi břišní a řitní ploutev, kde se u samiček objevuje bílá urogenitální bradavka. Jinak i krátkoploutvý samec vypadá na první pohled "jinak". :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2008 22:36 irča Re: iblik
Pokud žil starý beťák, tak se chovala nenápadně a vzorně:)
Tohle bylo dost drsné. Je fakt, že ten samec asi bude hodně mladý, tělo má menší než ony dvě holky. Tak doufám, že je to časem přejde, ale zatím asi nechám samci prostor aby si zvyknul.
Zatím se na sebe budou naparovat přez plexisklo odchovničky-samotky:)
Zítra tu potvůrku vyfotím, a snad se uvidí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2008 22:25 Muž iblik [4] - LabyrintkyRe: filipsi
Ale tohle můžou dělat i samičky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2008 21:25 Muž filipsi [1297] Re. irča
irča napsala.. "samička" je odlovená (dokonce ve svém vězení nabublala menší kopeček) Asi ta jedna "samicka" bude samecek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2008 21:20 Muž iblik [4] - LabyrintkyRe: irča
Podle mě to bude samička nebo jak umřel ten starej bettak?
Ony občas chrání svoje teotorium. Takže tomu samečkovy dej čas tak tejden a pak je dej zasa k sobě jestli by už vylezl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2008 20:18 irča – Dominantní samice betty?
Ahoj akvaristi:)
Mám takový krátký příběh s ne moc hezkým začátkem...
V noci na sobotu mi umřel starý děda-beťák. V akváriu po něm zůstaly dvě mladé opuštěné samičky, tak jsem si řekla, že jak to půjde, seženu jim nového ženicha. Příroda je přeci jenom příroda a 2 pěkné samičky bez samečka....
Hned v pondělí mo do oka padl úžasný skoro celý červený crowntail. Co vám budu povídat, koupila jsem ho a těšila se, jak se bude líbit samičkám. No a to je jaksi kámen úrazu, jedné ze samiček se sameček vůbec nelíbil a nehezkým způsobem se do sebe oba pustili...
Teď se věci mají tak, že zdivočelá "samička" je odlovená (dokonce ve svém vězení nabublala menší kopeček) a sameček se bojí vystrčit nos z podkořene...

Koukala jsem na splendespower a zjistila jsem, že existuje druh betty, jehož samečci vypadají jako samičky.. do chvíle, než jsem přinesla samečka se "samička" - chovala normálně...
Tak vám nevím, co si o tom všem myslet...

Moc děkuju za případné reakce
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2008 19:14 Žena datura [104] Re: KAKTUS1010
Jestli chceš do akvárka huminy, mě se víc, než listy, osvědčily olšové šištice. Aktivní látky obsahují v dosažitelnější formě, než poměrně kompaktní listy, které téměř žádné neuvolní, zato se na nich tvoří výživný biofilm. ;-)
Olšové šištice ti stačí ve velmi malém množství. Do svého cca 100l akvarka jsem jich dala napoprvé "pouhých" deset a druhý den jsem měla vodu jako rum. :-D Takže huminových kyselin obsahují opravdu dost. (pozor na ně, uvolňují je často v průběhu několika dnů a voda stále tmavne, tudíž mě se osvědčilo, nechat je vylouhovat v kelímku od jogurtu - 500 ml a druhý den nalít vyhovující množství výluhu rovnou do nádrže.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2008 17:33 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: KAKTUS1010
Do 20 l akviška stačí 1 průměrně velký (suchý) dubový list. (Nebo 2 nebo 3). :)
Nevyvařuje se, jen se může přelít horkou vodou. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2008 16:32 KAKTUS1010 Re: Joecz
Poradili mi, ze je dobre vyvarit dubove listy. Tak som tak spravil a voda je hneda. Len ze ake je davkovanie? Akva ma 20 litrov.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2008 16:36 Joecz Re: KAKTUS1010
Voda plná huminů určitě příspívá ke zdraví ryb i chuti k rozmnožování, ale splendensky se dají celkem dobře vytřít i bez nich.
Já osobně je používám. Vyrobit se dají výluhy z různých listů atd. (z jakých se dá zjistit na netu) a nebo se dají koupit.
Mě se osvědčil attison betta spa.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2008 14:18 KAKTUS1010 – huminy
Chcem sa spytat. Ze vraj je vhodne davat bettam no aj inym rybkam do vody huminy. Mna by zaujimalo, ci sa to da vyrobit? A ak ano, tak postup prosim. Chovam iba betty splendens. Tak preto sa pytam. A chcem aj odchov. Vraj je to velmi dobre pre male betty. Tak ze by som vas poprosil o postup, ako to vyrobit. Dakujem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2008 14:36 Piky Re: Dinamit
Ahoj. A kolik mu je, že si myslíš, že je starej? Jinak tyhle ryby jsou fakt neskutečně zvědavé, ale aby skákaly do filtru, nevim, možná se šel podívat, ale nevim proč tam leze pořád. Můj chodí, vlastně plave, taky všechno okoukávat, a pořádně z blízka. To samé holky betty. Chce to hodně kytek, rádi se schovávají, tak jestli jich máš málo, možná to je tím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2008 21:54 Žena Dinamit [68] Re: Joecz
Zatim jsou s nim jenom tetry a ty mu nikdy neubližovaly. Mě teď napadlo, jestli už neni moc starej a nechtěl zemřít sám a vklidu, protože teď jsem ho chtěla vylovit, ale ani jsem ho nenašla. Bohužel se tam moc dobře nedostanu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2008 16:36 Joecz Re: Dinamit
Asi je zvědavej, nebo se mu tam něco líbí, nebo mu někdo v akva ubližuje a hledá schovku. To je asi vše, co mě za 30 sekund napadlo. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2008 13:24 Žena Dinamit [68] – Beťák ve filtru...
Fotka k příspěvku Ahojte,
potřebuju poradit jak ne baťáka. Někdy v pondělí mi nějakym záhadnym způsobem dostal do komory s filtrem a topenim. Povedlo se mi ho vylovit. Okamžitě jsem komoru zezhora zakryla. Druhý den při šťourání se v akva jsem komoru zapomněla zakrýt a beťák tam zase skočil. Tentokrát vyskočil sám a včera, když to všechno bylo zakrytý, tak se tam zase nějakym záhadnym způsobem dostal. Kontrolovala jsem pozadí, to je bez děr a hodnoty vody jsou taky OK. V novém akva se mu zatim líbilo. Je tam asi týden. Netušíte někdo proč by to mohl dělat, nebo jak mu zabránit, aby se tam dostal?
Díky :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2008 13:46 dzuny Re: XMartin
Mně taky Beťák honil samičky, když jsem mu je přinesl, ale po čase se to zpravilo. Jestli to nebude tím, že si hlídá své "teritorium" a samičky jsou v něm vetřelci. rozzureny A nebo je to tím že se chce třít. Než postaví hnízdo bývá agresivní. no
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2008 21:33 Mato00 Re: XMartin
Aj penove hniezdo su len bublinky! Len samice hniezdo nestavia. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2008 21:32 Muž XMartin [20] Re: Mrakoplash
Nevim, jestly ony. Ale včera to tam nebylo. ;-) Nejspíš to jsou jen bublinky.. To je jedno ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2008 20:15 R Muž Mrakoplash [1776] Re: XMartin
Ses si jistej ze ony postavily hnizdo? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2008 18:25 Mato00 Re: XMartin
Najlepsie je mat samca zvlast! Ja ho mam v 6l akva bez ovzdusnovania a teplota je 26st.cel! Akva prikry sklom aby nedichal studeny vzduch.
Ja davam samca a samicu spolu len ked ich chcem triet, ale mozu byt spolu aj non stop ale je tam riziko strati samicky! ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2008 15:01 Muž XMartin [20] Re: Joecz
Ne nečekal , ale taky jsem nečekal že bude okousávat samičkyy.. ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2008 14:59 Joecz Re: XMartin
A co jsi čekal, že je pozve na kafe? Proč se ty ryby asi jmenujou bojovnice?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2008 14:51 Muž XMartin [20] – Betak utočíí na samičky
Zdar, koupil jsem včera mojemu beťákovi 2 samičky. Dneska odpoledne na ně koukám a jsou úplně orvaný. Postavily hnízdo a on je prohání jako blázen OMG... hmm Úplně po nich jde. Oddělovat se mi je nechce akva je hustě porostlé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2008 06:42 R Muž Mrakoplash [1776] Re: Imii
Rájovce určitě ne no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2008 21:16 Muž iblik [4] - LabyrintkyRe: Misha
Molitanovej + vzduchovací motorek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2008 20:42 Misha Re: Imii
Moc dekuju! love A neporadili by jste mi ješte jaky by tam mel byt filtr?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2008 19:42 Žena Imii [46] Re: Misha
Můžou se snést, ale ne v tom malém akva!
K bettákovi můžeš dát čichavce, rájovce ... sou to labyrintky a ty nepotřebují vzduchování jelikož dýchají atmosférický kyslík z hladiny.

Do toho 12l dej jenom bettaka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2008 19:41 Muž iblik [4] - LabyrintkyRe: Misha
Nechci radit ale já bych tam nechal jen tu jednu bojovnici.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2008 19:38 Misha – pomoc!
Ahojky,nasla jsem tyhle uzasny stranky...a chtela jsem se zepatat,mam 12ti litovy akvárko...vim ze je to malo,ale ja na vetsi nemam misto,chtela bych tam beťáka a jak známo Bojovnice nemusi mit vzduchování...takze...se chci zeptat jaky ryby este to vzduchování nepotrebujou?mela jsem neonky a ty mi bez vzduchování taky prezili...a snesou se neonky s be%tákem?diky za odpoved budu cekat...diky Misha ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2008 15:33 Britunka – bojovnice pestrá
Fotka k příspěvku Beta musí být sama bes společníka protože má dlouhé ploutve a ostatní ryby jí je okousávají.Ale pozor nesnažte se dát 2 samce bety do stejného akvárka protože by jeden z nich mohl zahynout.Je ze všeho nejlepší když máte samotnou betu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2008 09:54 Joecz Re: Houmr94
Rybě je to jedno. Co se týká rostlin - to nevím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2008 09:26 Houmr94
Nevadi ze sem si objednal jako podklad na zem akvari jemny kremicity pisek?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2008 15:59 Joecz Re: datura
Po přidání samic do akvárka se zakousli do čumáku. Jedna se snažila druhou utopit . Tak jsem je roztrhl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2008 13:08 Žena datura [104]
Jak napsal Jurasek, u bett je to individuální. Každopádně, pokud koupíš na samce dvě samičky, nemusíš se ničeho bát. Bude mít plný ruce práce a časem se unaví. A samičky si mezi sebou brzy vytvoří hierarchii a slabší jedinci se podřídí těm silnějším. Málokdy to vyústí v krvák, musel bys mít smůlu a natrefit na extrémně agresivního jedince, což se nestává tak často, jak se může zdát. Pokud jsi schopný jim nabídnout dobře členitou a zarostlou nádrž, kup si samce s dvěma samicemi. Koneckonců betty nejsou žádná ořezávátka a i když si dají občas do těla, rozhodně se z toho nesloží jako jiné, citlivější ryby.

PS. Mě se osvědčilo dát do nádrže nejdřív samičky. Ty si to tam okouknou a vyřeší situaci mezi sebou a když přidáš samce, bude tam "cizí" a nebude si tolik vyskakovat.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2008 13:00 kukulin Re: Joecz
Já mám taky spolu betty a molly a některé malé rybky to přežijou potlesk . Jinak ty molly se ti budou mezi sebou křížit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2008 18:17 Joecz Re: Lupitera
do tohodle akva bych dal pro bojovnice víc rostlinek, a pokud chceš můžeš tam dát i víc než 2 samičky, pancéřníčci by měli být v hejně (alespoň 6 kusů)
pokud tam budou bojovnice, tak ale moc nepočítej s odchovem mladých od těch živorodek

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [67] ...... 79 80

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 68133x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1221-betta-splendens-chov?od=3301