Jdu si pro radu, protože očividně někde něco dělám špatně.
Myslela jsem si, jak jsem už ostřílená akvaristka a spíš tomu pořád houby rozumím.
V květnu jsem stěhovala obě akvária, větší je vpohodě, jen multíci se nemnoží a to jakože vůbec, což je zvláštní ale ok, nebudu zatím řešit.
Malé akva (54l) už má několikátou osádku. Krevetky i pancéřníčci stěhování přežili no problem. Jenže pak jsem si řekla, že protože pancéřníčci se pořád schovávali, že si koupím nějakou solitérní pěknou rybu, rozhodovala jsem se mezi bojovnicí a čichavcem medovým. Čichavce v akvaristice neměli, tak jsem si vzala krásného modrého beťáka s tím, že krevetky jsou možná risk ale třeba to dopadne dobře.
Nedopadlo
Do dvou týdnů krevetky byly pryč do poslední nožičky. Ok moje chyba.
S pancéřníčkami to ale vypadalo dobře, schovávali se všichni, jednou za čas jsem nakrmila, s betákem vedle sebe pohoda jedli granule. Najednou za dva nebo tři měsíce najednou nevidím ani jednoho pancéřníčci a jsem prostě naprosto přesvědčená že jsou všichni mrtví.
Začínám si myslet že je chyba v mém krmení. Krmím jednou za pár dní jak si vzpomenu nějakými mikrogranulemi pro krevety, není to tak malé jako artemie a beťák je s tím vpohodě. Občas vločkové krmivo, nějaká sera a přes léto jsem dávala komáří larvy co jsem si na zahradě lovila ze sudu s vodou.
Beťák si vleze všude, neustále se zamotává do vallisnerie která je neustále prorostlá zelenou řasou, každá údržba jednou za dva týdny na špejli namotám řasy o velikosti pěsti. Mám tu řas už asi tři-čtyři roky, pravděpodobně od té doby co mám nové světlo, protože je jedno co za jiné ryby, substrát či kytky tam je. Řasa většinu udusí, ryby se do ní občas motají a ani dvě neritiny nefungují. Občas kytky dokoupím, ale vallisnerie dokončila čtvrtý okruh okolo akva a čeká jí prostřih a nemá to moc cenu.
Přemýšlím, co tedy dál a co teď. Chtěla bych ještě neco do akva, jedna ryba mě prostě až tak nebere... jenže skupinky ryb už jsem měla všechny, raka bych chtěla ale trochu se bojim, drápatky jsem zavrhla. Co teď a co dělám špatně