Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 29 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2013 15:43 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Lutien
Chyba nebyly ty bety, ale to, že jsi zbytečně přidala paví očka. Dám ti jedno doporučení - poslechni si vše, co ti v akvaristice doporučí, a pak jim řekni, že si to musíš promyslet. Tady potom ta jejich doporučení prober se zkušenějšími akvaristy, popřemýšlej nad tím a pak teprve něco udělej - hlavně pokud ti doporučují cokoliv kupovat. Je eujdno, jestli ryby na zahuštění hejna a odrazení zlých bett, zázračné vodičky proti nebo pro cokoliv či úžasně skvělou techniku. Věř mi, že to, co napsal invalida je prvada podepřená mnohaletými zkušenostmi, a to co on ti potvrdí velká většina zkušenějších akvaristů. V akvaristikách skutečně nejsou vždy ti nejlepší odborníci a opravdu jim mnohdy jde více o zisk než o spokojenost tvých rybiček. Není to tak vždy, ale velmi často. Proto to moje doporučení.
Jo, a to stím zrcadlem, to byl od invalidy spíše dobrý vtip, nemusíš dělat přesně to, co napsal :-D klidně ho dávej ke sklu akvária samečkovi a on se bude pěkně naparovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2013 12:47 Žena Jaffi [91] Re: Lutien
V akvaristice ti, bohužel, doporučí i třeba závojnatku do desetilitrové koule a bettu do dvoulitrové krabičky.

Rozhodně ti přeju, aby ti to fungovalo, ale jsem skeptik. Budu ráda, když dáš vědět, jak se rybky mají - ať už bude výsledek jakýkoliv.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   17.09.2013 12:10 S Muž invalida [3881] Re: Lutien
Co myslíš, jde v akvaristice víc o životní strasti ryb u Tebe nebo o velikost hromádky bankovek v kasičce majitele? V málokterý akvaristice jsou prodavači znalí oboru. Asi tak. Akvaristika nepřináší jednoznačný odpovědi. Ale některý varianty jsou vyvarování se hodné. Pro příště dřív pátrat a myslet než jednat. stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2013 11:06 Žena Lutien [12] Re: invalida
no, a právě proto co tu píšeš jsem to takle udělala. Pořizovat si betty k pavím okám asi nebyla šťastná volba...ale bylo mi to schváleno v jedné akvaristice.
Pak jsem nechtěla vystavit paví oka stresu ze stěhování jinam, tak jsem sehnala info, že samec betty ty samice uklidní a víc ok v akvárku zastraší betty v možném útoku. Zatím to funguje, tak jak mi řekli a paví oka osídlily v klidu celou nádrž. Takže není důvod k sebekritice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   17.09.2013 10:57 S Muž invalida [3881] Re: Lutien
No já myslel se do toho zrcadla kouknout a říkat si " je b..á je b..á je b..á."
Na jednu stranu scháníš informace a na druhou uděláš to co není doporučováno.
Když to nevyjde tak to tady popíšeš a možná přidáš smutnýho smajlíka. Ale rybu nebo ryby to bude stát život. A má jen jeden stejně jako ty.
Můžeš mi vynadat, klidně i poslat do...ale zkus o tom co sem napsal i popřemejšlet. Rybě je jedno jestli ji někdo ocení na bůra nebo třeba šest kil. Víc jí zajímá klid a něco dobrýho. stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2013 10:48 Žena Lutien [12] Re: Designer
No, samozřejmě, není tam těch ok moc. A pokud by byl problém, prostě je pochytám a dám kamarádoj.Zatím problém není. Beťák se sice občas na paváky mrkne a rozjede se, ale to je vše. Nic jim nedělá. Kontrolovala sem ráno všechny ocasy a budu v tom pokračovat.

Samozřejmě nechci vidět akci tu akci beťáka, kterou popsal Designer...snad se to nestane. no, a pokud jo pujdou paváci jinam, což mi bude líto, ale budou se mít líp.

Pro Invalidu - zrcadlo? Jao správná žena mám několik a Beťákovi se moc líběj:) (Samozřejmě ho tam nemá pořád, včera měl jen chvíli.)
Mimochodem, nevíte někdo na jak dlouho a jak často se mu to zrcadlo má dávat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2013 09:33 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Lutien
Ony Ti Betky nebudou Pavi oka okusovat, bude klidek. Ale jak se nekde zavlni samecek Paviho oka s velikym ocasem, Betakovi svihne v palici a sesteli ho (ale taky nemusi). Videl jsem to ja, Jaffi ma velmi podobna pozorovani jako ja. Zkratka se Ti snadno muze stat, ze jak se Ti objevi ten nejkrasnejsi samec Paviho oka, Betak vyleti a bude bez ocasu (a nejspis to neprezije). Je to strasne rychla akce, jednorazova, serve mu cely ocas. Me Pavi oko to nerozchodilo. Je to roky, ale vidim to jak zive dodnes a uz bych to neudelal, ze bych ty ryby daval k sobe. Velke samice Pavich ok si odlozit z nedostatku prostoru k Betkam, tem se nic nedelo, to by slo, ale nadherne samce, tech by mi bylo opravdu lito. Otazka jejich preziti je jako si hodit kostkou, a to jeste kazdy den, kdy padne sestka.

Kdyz je meli v prodejne v jedne nadrzi, muzes si byt jista, ze Ti nejkrasnejsi samci to tam uz neodnesli a zbylo jen to, co Betky nedrazdi?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2013 07:53 S Muž invalida [3881] Re: Lutien
Máš doma zrcadlo? stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   17.09.2013 06:21 R Muž Mrakoplash [1776] Re: Lutien
Tomu se říká "Nosit dříví do lesa",nebo taky "každá rada drahá".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2013 23:24 Žena Lutien [12] betty a oka
Díky všem za názory:) Byla sem v akvaristice v Dolních Počernicích, už jsme měla nachytaná paví oka, abych je darovala, ale v akvaristice mi poradili dát k samicím samce, který je prej zklidní. Taky radili přidáná pavích ok, protože si betty na větší hejno nedovolej. V akvaristice fakt chovej v nádrži bettu s oky nebo tetrami. Těch ok je teĎ asi 15 (jo, to hejno je pořád malý) a musim uznat, že se samice vážně po příchodu samce zklidnily. Jedna s ním dokonce po pár minutách začala jakoby bojovat - mlátili se ocasama. Myslím, že ta samice si hrála na dominantní dokud nebyl samec. Dostala po čuni a už je hodná:) No, uvidíme, jestli budou okám žrát ploutve, snad ne...

Prezentaci doplním - dneska jsem fotila nové ryby, aby jste se mohli podívat, jak se jim daří/nedaří:)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   16.09.2013 14:29 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Jaffi
Ze je jedna samice mensi nemusi byt problem. Mel jsem jednu o dost mensi nez tu druhou, mela se kam schovat, tak byla vic schovana, ale jinak se ji nic nedelo. A pak predrostla tu vetsi, vyrostly ji velike ploutve a ja si rikal, ze jsem udelal moc dobre, ze jsem si prave ji vzal, ackoli tehdy byla mensi, protoze kdyby to co z ni vyrostlo videl chovatel, myslim ze by si ji rad nechal :-) .

I samice se daji najit krasne, dokonce i dlouhoplotve, plati to co o samcich, nebrat cokoli, pockat si az uvidim neco opravdu pekneho, co se mi libi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2013 13:54 Žena Jaffi [91] Re: DREDRA
Já bych se přikláněla k názoru Designera, raději než další samici bych volila samce. Nicméně tady hrozí, že se samec pustí do gupek.

Při pořízení nové samice (samic) se může stát, že si holky vjedou do ploutví a to by nemuselo dopadnout dobře.

Majitelka si asi bude muset hodit korunou, každopádně pokud se rozhodne pro nové samice, doporučovala bych, aby měly přibližně stejnou velikost jako ty stávající.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   16.09.2013 12:42 DREDRA Re: Designer
NE nadarmo má jméno bojovnice ;-) ,samozřejmě i samice se dokážou zabít. Tazatelka má 100l akva,tam by si mohla každá najít svůj prostor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   16.09.2013 10:07 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: DREDRA
Radeji i se samicemi opatrne. Mel jsem dve nove, sly do karanteny, svorne si tam plavaly, neco dobaly, klidek. A jednoho dne jsem se vratil z prace, obe rozervane, jedna dodelavala, jedna uz mrtva. Nebyly to uplne malicke kousky, a plavaly v prodejne s dalsimi samicemi, navic mely i rysy samic, takze ze by slo o dva kratkoploutve samce temer vylucuji.

Naopak mam ted samici s ploutvemi, ze by se za ne nemusel stydet ani samec. Plave s dalsi samici a samcem v 54l a je tam az na nejake drobne skorpeni klid. Obcas kdyz se samice octnou blizko sebe, trosku se najezi, jedna se umi i zatrast, ale to je tak vsechno.

Asi se to nedeje ve velke mire, ze by si samice vyrazne ublizovaly navzajem, ale i pri pridavani samice bych byl opatrny, tyhle ryby mohou mit opravdu dost ruznou povahu kus od kusu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   16.09.2013 09:55 DREDRA Re: Lutien
Samice klidně přidat můžeš,nic tím nepokazíš ale ani ničemu nepomůžeš. Samicím opravdu smutno nebude,betty nejsou hejnové ryby,ba přímo naopak jsou teritoriální a každá vyhledává svůj klid.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2013 00:17 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Lutien
Možná není potřeba nic pořizovat, možná se betty dostatečně zabaví s pávími oky :-). Jen žertuji. Těm stávajícím by smutno být nemělo. Orientační pravidlo pro samce je, že jeden samec (a nebo jeden pár samec + samice) na 30 litrů vody. Samice víc než těch 30 litrů vyžadovat nebudou.

I samice betty však mají docela různorodé povahy a na spolubydlící reagují různě. Tak jestli si stávající osádka spolu zvykne bez problémů, možná by se dalo zkusit přidat ještě jednu samici, jestli to bude fungovat. Betty mají rády čistou vodu, takže příliš mnoho Bett by mohlo mít s živorodkama problém i po teto stránce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2013 23:58 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Lutien
Já osobně bych k nim pořídil jedoho samce a ještě jednu samici. Nic víc. Jen škoda, že nemáš aktivní prezentaci a že nevíme, jaké a kolik pavých oček máš. Není očko jako očko, některá nemusí beťáka tolik dráždit jako jiná a i v každém akva to může být jiné... ale já osobně bych tam ještě jednoho samce a jednu samici přidal. Určitě ale nepospíchej s výběrem, vybírej pečlivě, aby sis vybrala takového samce, který se ti bude opravdu líbit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2013 22:51 Žena Lutien [12] Re: Jaffi
A kolik si myslíš, že může být samic betty v 100l? No, ty dvě aby nebyly smutné, tak jim chci pořídit ještě nějakou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2013 22:22 Žena Jaffi [91] Re: Lutien
U mě útočil samec betty na samce gupky. Ty píšeš, že máš jen betty-samice, tak to je těžko říct, moje samice se prohání navzájem, ostatních ryb si nevšímají, mám s nimi ale i samce. Ty máš velké akvo (pro betty i gupky), tak uvidíš. Někteří tu tvrdí, že soužití betta - gupka je u nich bez problémů, u mě problém byl, ale útočil samec, nikoliv samice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   15.09.2013 20:54 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Lutien
Betty jsou hodné a mírné, ale jen dokud se před nimi nezatřepotá hezký barevný ocásek. Pak je to hodně individuální. Možná se opravdu nestane nic, ale obecně bych se na to nespoléhal. Fakt, že jde o samice a dostatek úkrytů by tomu snad mohl pomoct, ale asi je to hodně individuální.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   15.09.2013 20:48 R Muž romant [27987] Re: Lutien
Bety ne, ale oka vadívají jim. ;-) Zvláštěpak samečci se svými třepetajícími se ocásky, to je jak červenej hadr na bejka. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2013 20:44 Žena Lutien [12] Re: Annabel
No, ale dyť všichni říkaj jak sou betty hodný a v akvaristice mi taky řekli, že betty k pavým okám nevaděj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2013 19:45 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: Lutien
Pro samice je lepší aby jich bylo víc.Ale ja si myslím ze betty ti za chvilku po žerou očka a jsou i povahy bett které se dokáži taky oskubat(myslím třeba samici a samici)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2013 19:43 Žena Lutien [12] – počet bet v akvu
Ahoj akvaristi!
chtěla bych se zeptat na radu...předělali jsme komplet akva a pořídili si dvě betty samičky a máme tam taky pár pavích ok. Myslíte, že v 100l akva může bejt těch bet víc? Je vůbec vhodné mít větší počet samic bez samce? Bude případný samec útočit na paví oka?
Vím, že žerou potěr, ale úkrytů je dost a ani nechci, aby s emi oka přemnožili v budoucnu. Zatím jedna beta sežrala jedno mládě, které bylo stejně postižené a nemohlo ji uplavat. Jinak si jich nevšímají.
Díky:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2013 15:11 Muž patamatix [408] Re: Malapa
Kolik tak vydrží? Měli tak cca 3 měsíce,ale kdoví kolik jí je opravdu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2013 13:24 Muž Malapa [494] - AfrikaRe: patamatix
Jak je stará? Klidně to může být věkem, chystá se do rybího ráje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2013 11:44 Muž patamatix [408]
Ahoj,mám dotázek. Asi není normální když Beta je pořád u dna? Jen si vyplave nadechnout a zas dolů.Sem tam se přemístí,ale jinak žádná aktivita,jídlo si vzala. Mám ji jeden den od sestry,už nevěděla co s ní,tak je u mě jestli se zlepší.Ani na zrcátko moc nereaguje.Asi cca před třemi týdny měla plíseň,ale ta už je pryč,tak nevím co si o tom myslet.Jestli máte někdo s Betama zkušenosti,poraďte ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2013 07:24 R Muž Mrakoplash [1776] Re: Zoidik
Já bych doporučil i Esha2000 pro jistotu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.09.2013 00:19 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: AdellkaBT832012
Ano, doroste. Vodoléčba = denní výměna 1/3 vody objemu akvária :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2013 22:27 AdellkaBT832012 Re: Zoidik
No a myslíš že ji ta ploutev doroste ? :( Jinak jak vodoléčba? Jsou na to nějaký léky? Děkuju jinak moc za odpověď :) :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2013 20:07 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: AdellkaBT832012
Izolovat do samotného akvárka a vodoléčba. Samec ji okousal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2013 17:42 AdellkaBT832012
Ahoj všichni, chtěla bych se zeptat co dělat proti tomuto problému: Mám samečka bojovnice pestré a tři samičky, mám je v 50l akváriu, už je mám asi rok. Zjistila jsem že jedna ze samiček má okousanou úplně celou zadní ploutev, Nevím co s tím. :( Napadlo mě jestli to není velikostí akvária, ale jinak je krmím myslím akorát, tak krmením to snad nebude. Pro informaci je krmím každý třetí den. Nemůžete mi prosím někdo poradit ? :( Děkuji :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2013 11:59 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: sony14, ivaha
Ok. Zkusím to tak. Zatím snad dvakrát týdenně, pak uvidím, co a jak změnit. Děkuji za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   06.09.2013 09:33 Muž sony14 [43] - Raci, krabi, krevetkyRe: michalt
Nemusíš celú kocku rozmraziť - dá sa z nej aj "odkrojiť" pokým je zamrznutá ;-) .
Určite bude 1 kocka pre beťáka veľa, no nakoľko ja som vždy kŕmil viac rýb a ostatných potvoriek, tak neviem určiť koľko asi len samotnému beťákovi.
No môžem povedať že mu chutia (teda chutili :-( ) a aj jeho potomstvu velice chutia.
Určite to bude pre neho príjemné spestrenie jedálnička a stojí to pár šupek tak mu tu kľudne dopraj palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   06.09.2013 08:54 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: michalt
V sítku to propláchni STUDENOU vodou, ne teplou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2013 18:46 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Designer
Takže pokud budu nakupovat v rozumné akvaristice, kde nemají pod mrazákem louži, mělo by být v zásadě téměř jedno, kde koupím a jakou značku.

Takže správný postup by měl být, že se nechají rozmrazit, pak se promyjí (teplou?) vodou a podávají se pouze ty, které jsou červené? A nebo bych se s tím touto metodou zbytečně patlal a nemám nic vybírat? Nádrž je opravdu malá, tak si tím nechci způsobit víc problémů, než užitku.

Jak takové patentky dávkovat? Asi musím vždycky rozmrazit celou kostku. Jenže to bude pro jednu rybičku příliš hodně, ne? Kolik patentek je vhodných pro jednu Bettu na jedno krmení? Nějak přibližně podobný objem, jako těch granulek, tedy jen několik málo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2013 18:09 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: michalt
Ja jsem asi barbar, pac jsem rybam ty kostky hazel cele zmrzle. Problemy s tim zadne nebyly, ale asi to neni to nejspravejsi. Treba Platy koralove to z te kostky vylozene rvaly jak mohly a nikdy si nijak neublizily.

A ohledne kvality, vyrobce muze byt sebelepsi, ale rozmrznout to klidne muze pri spatnem prevozu, u prodejce, kdekoli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2013 16:42 Muž michalt [737] - Miniakvária – Krmení
Ahoj. Mám v akváriu samečka Betty jako jedinou rybičku. Zatím ho krmím pouze Sera Bettagranem. Zdá se, že mu to zatím moc chutná. Tady čtu, že granulky kombinujete s občasnou živou stravou. Je to jen z důvodu, že bettam nechutná to sušené krmivo a nebo je to pro ně opravdu výrazně zdravější i navzdory poněkud zvýšenému riziku infekce?

Uvažoval jsem, že bych možná zkusil dvakrát týdenně krmit místo granulek mraženýma patentkama. Do živého krmení se mi zatím ještě moc pouštět nechce. Myslíte, že to mražené má nějakou výhodu oproti granulkám a nebo se v tom všechno čerstvé a zdravé zničí mražením a cenu má jen to opravdu živé krmení? Rád bych rybičce zpestřil jídelníček. Jestli používáte mražené patentky, máte nějakou dobrou zkušenost s některým dodavatelem a nebo distributorem, že jsou jeho patentky líp udržované v mraženém stavu a že jsou tak nějak bezpečnější a nebo cokoliv koupím v rozumné akvaristice, bude fajn? Kolik jich tak zhruba podáváte při jednom krmení? Propíráte je v horké vodě? Díky.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2013 11:08 R Muž romant [27987] Re: michalt
Dal bych špetku zejtra, měl ten krevetí zákuseček.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2013 10:34 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: romant
Díky. A kdy mám poprvé zkusit krmení?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2013 09:59 R Muž romant [27987] Re: michalt
No, jak budeš měnit tu vodu, tak on zase pookřeje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2013 09:55 Muž michalt [737] - Miniakvária – Nově koupená Betta
Ahoj, včera jsem do nově založeného akvária (asi měsíc) koupil samečka Betty. Kromě něj jsou tam jen šneci. Vše zatím vypadá v pořádku, jen dnes ráno je trošku pasivní a trochu víc zůstává u dna a kolem rostlinných úkrytů. Myslíte, že je to v pořádku? Kdy ho mám poprvé zkusit nakrmit? Jak se včera po vypuštění rozhlížel po nádrži, jen tak mimochodem zkonzumoval několik maličkých mláďat levatky ze skla. Část vody teď budu pár dní měnit asi každý den. Děkuji a všem přeji hezký den.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2013 22:49 Žena Jaffi [91] Re: Pupinka159
Jo a ještě na otázku my a naše betty - jsem na tom stejně jako Designer - 54 litrové akvo, 1 samec + 2 samice - klidné soužití. Naštěstí jsem byla ušetřena negativních zkušeností v soužití dvou samic. V obou případech vše probíhá v poho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2013 15:50 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Pupinka159
Jaffi se pta dobre, slo opravdu o samici? Kupovalas tu samici z nadrze s vice samicemi? Kdyz se kupuji takhle, je to vetsi jistota, ze je to opravdu samice (pochopitelne jeden samec tam byt zamichany muze).

Mame doma v 54l samce a 2 samice. Naprosto klidne souziti, samec se obcas na nekterou samici najezi, nebo ji i prozene (tak nejak aby se nereklo), a tim to konci. Naprosto zadny problem. Samice byly koupeny pozdeji nez samec, mezi sebou jsou v pohode, obcas jedna tu druhou odezene, ale spis vyjimecne. Akvarium je uz rozumne zarostle, navic jsou tam nejake koreny, takze i kdyby cokoli, schovavacek je tam spousty.

Kdysi jsem koupil 2 samice, neprezily ani karantenu. Zpocatku plavaly svorne spolu, neco si tam zobaly, vypadalo to dobre. A jednoho dne jsem prisel z prace, jedna k nevire rozervana a druha dodelavala. Proste se ty dve samice oddelaly vzajemne. Takze ted jsem moc rad, ze mame to stesti a vsechno naprosto v klidu funguje. Asi to vazne chce i tu trosku stesti na koupene ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2013 14:36 Žena Jaffi [91] Re: Pupinka159
Stává se to, pokud je sameček submisivní, dostane na frak i od samic. Ta tvoje je teda vyloženě divoška, když ho sejmula takhle na hned - není to třeba krátkoploutvý samec?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2013 13:33 Pupinka159 – Betta Bojovnice
Ahoj měla jsem asi tak 1/2 roku samce Betta splendens. Včera jsem mu do akvária přidala samičku- Ráno jsem ho našla mrtvého skoro bez ploutví ležet na dně. Samička mu ukousala/okousala ploutve... no A co vy a vaše Betty?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2013 14:35 R Muž romant [27987] Re: Monika
Malej prostor na tolik ryb a ty kluci jsou náruživci a samiček je jim třeba, ideální poměr kluků a holek o oček je 1:2-3 a do toho ty kardinálky, no rybí polívka hadr. Nech tam jenom toho beťáka a bude všechno v pořádku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2013 14:11 Monika – betta
Mám samce v 25 l akváriu a dalších 6 rybek . paví očka a kardinálky čínské paví očka jsou samci a v obchodě mě říkaly že můžou být pohromadě jenže paví očka se pronásledují a betu koušou poraďte prosím proč ??, tone rozzureny :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2013 12:56 R Muž romant [27987] Re: Tereza
Samici pryč, klidně do uříznutý pet flašky a denně měnit vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2013 12:53 Tereza Re: Jaffi
Mnohokrát děkuji za vzácné rady. Mam ještě jednu otazku, mam už tedka oddělit samičku? je tam už hodně vajíček a samec je agresivní na samičku.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [29] ...... 79

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 67764x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1221-betta-splendens-chov?od=1401