Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   28.11.2021 11:07 Silviebaris Re: Jan Jonáš
Doporučuje se 2 samice na 50l,tak když tam dáš 3,mělo by to být v pohodě,ale zase,může se stat že jedna ze samic bude dominantni a uštve ti je,bude to o povaze,já mám samice ve 60tce na odchov a občas se proženou..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2021 10:23 Muž Jan Jonáš [1298] - Drobné rybky – Kolik samic
Dobrý den,
kolik samic (k redukci potěru živorodek) můžu chovat ve 120 l akváriu? Jsou vnitrodruhově agresivní jako samci? Nebo se snese ve větším akváriu více samic? Samce v akváriu nemám.
Děkuji za odpovědi.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.11.2021 19:40 Silviebaris Re: Martina
Fotka k příspěvku Tak bych to nijak neřešila..Možná bys jsi mohla,tu výměnu vody zintenzivnit,třeba každej týden..já betákovi měním vodu každý 5 den a to je tam sám..
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2021 19:33 Martina Re: Silviebaris
Otevřené to není, ono to ani v reálu není nijak extra vidět ???? fotky jsou nejlepší co jsem měla. Bohužel zmrazit rybku nemůžu abych to vyfotila, nebo říct zůstaň a buď v klidu ????
Akvárium je momentálně prostříhané, rostlinky v něm jsou, není jich sice hodně, ale ani málo... + V něm mm krevetky co vodu čistí. I šneky, se kterými si spolu moc nerozumíme, ale tolerujeme se. A vodu měním cca každý týden a půl, měním dvě třetiny vodu, otřu vždy sklo, a filtr čistím podle potřeby.
Toto konkrétním akvárium mám zajetý od léta. Rybky v něm jsou od minulého měsíce. V nádrži kde byli předtím je stejná základní voda... Myslím tím, že když jsem zakládala toto nové, vzala jsem podstatnou část vody z toho společenského. Tam mi vše funguje jak má.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.11.2021 19:21 Silviebaris Re: Martina
Ono ti ancistrusy můžou s tím souviset. Špatný podmínky v akváriu a tím i třeba ta boule.. Je to nějak otevřený, nějaká rána? Moc toho na těch fotkách vidět nejde. Pokud ne, neřešila bych to..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2021 19:13 Martina Re: Silviebaris
Ano, vím jak samice vypadá když je připravená. Jen říkám že jsem si toho díky chození do práce pokaždé všimla až když už se třely.

Dle prosím neřešme nadále mě ancistrusy.
Ptala jsem se jestli někdo neví co je to za bouličku na hlavě, stále víc mi připomíná bradavici. Díky vřele všem za účast v této debatě, ale pokud nemáte nějakou radu nebo teorii o tom, co to je. Tak si prosím komentáře o mých akváriích nechte pro sebe.
Dále ke komentářům, šneci mi oproti ancíkům rostlinky skutečně ničili.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2021 18:12 Silviebaris Re: Martina
Potřebujete nato zvlašt nádrž..a nebo mit samce samotnýho v nadrži..Staví hnízdo..
Jak jste poznal,že samice je připravena? když se podívate z boku,měla by být plná jiker..Můzete sem dat fotku tý samice?
Samice ma jikry stále,a tim jak se třou..omotávají a různé se mačkaj,tlači,samice jikry poušti na zem a spolecné je sbíraj a dávaj do pěnového hnízda..To nejde naplanovat,to se musí vystihnout,víte,kolik se načumim do hnizda lupou..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2021 18:10 Martina Re: Silviebaris
Já nevím, možná je to jen nahoda, ale když byli ve společenské nádrži všichni. V pohodě se mi vytřeli, bohužel jikry spořádaly neonky ???? proto jsem je přesunula na čas sem.
U samice jsem si všiml že je připravena ale vždy až když už šli do toho. Snad by jste mi mohl poradit jak dlouho trvá než jim dozrají další jikry...? Abych to mohla časově jkz takž naplánovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2021 18:07 Silviebaris Re: Martina
Ale já psala,že já teplotu nehrotim,co se odchovu týče..
Na odchov je potreba samce pripravit,ja to dělam,že bettu mám zvlášt v nádobě,kterou dám tak,aby ji beťak vidél a v momentě kdy se samec začne naparovat,různě otačet natáčet,zkratka dvořit,teprv tam tu samici dám..nesmi ji honit..to není hop na krávu a je tele,někdy to trva i 20 hodin..nesmí být spolu a honit se,takhle se vám to nikdy nepovede..
Na netu je dost videii..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2021 17:58 Muž Roger [1873] Re: Martina
Spíš nevíš kolik dokáže sejmout neonek ;-) rostlinky hlavně širokolisté žere běžně ;-) to je známá věc. A to, že nepatří do malého objemu je taky pravda, celkem dost znečišťuje vodu osobně zastávám názor 1 ancitrus na min 100l čistého objemu. Ale, těžko říct, nemám je, z mého pohledu nemají žádný přínos. Jsou jiné mnohem užitečnější ryby ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2021 17:55 Martina Re: _ucx_
To slyším poprvé, že by ancistrus zabíjel ryby a požíral rostlinky. Nikdy mi to nedělali, vždy to byli takový mírumilovný příšerky co se snesli s každou rybkou. ????
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2021 17:52 Martina Re: Silviebaris
Ano to vím, mám nádrže dvě pro tento případ :) plus ještě společnou s Neonkama.
Odchov chci zkusit, proto je tam mám. Ale u něj jsem si všimla té bouličky.
Edit: Teplotu hrotím z jednoho prostého důvodu. Máme starý kamenný barák, a ráno bývá klidně i jen 18 stupňů. To by mi rybky asi nezvládly :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2021 22:19 Silviebaris Re: _ucx_
Teplotu bych nehrotila..24-25 stačí..
Já topítka u bett nemám nikde,běznou teplotu máme kolem 24 stupnů a vždy se mi potěr vykulil..
Nedávno ve skupině chovatel bett radil,že vyšsi teplota pro odchované betty u nás moc dobrá není,ze jsou potom nachylnější na nemoci,přece jen se baktériim daři vice v teple jako v chladu,tak jsem to zkusila a už mám druhej odchov bett při 24 stupních..beze ztrát..
Něco jinyho bude asi import..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   18.11.2021 21:59 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: Martina
Ancistrus samozřejmě způsobuje zátěž prostředí (vody) svým značně nedokonalým metabolismem. Obecně jsou betty citlivé na dusíkaté látky a těm se v tak malé a zarybněné nádrži dá vyhnout jen velmi obtížně. No a spouštěčem té boule může být mimo jiné právě tohle.

Na ancistruse pozor, vůbec to není "povinná výbava", je to škodná, jsou schopní zabíjet ryby a ničit rostliny. Naopak ti "hnusní" okružáci jsou vysoce žádoucí...

Betta pro tření tak 28 - 29 °C, v opačném případě se potěr ani nevylíhne. Jinak to Silvie popsala přesně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2021 19:56 Silviebaris Re: Martina
No to nemá,ale ancistrus není do tak malýho akvária..Myslím,že betákovi nic neni ale zase..dej ty samice pryč,otázka času a dorvou se ti k smrti..Pokud nechceš odchov,odděl je..A na odchov je musíš mít v samotný nádrži a samice se po výtěru ihned odlovuje,jinak to požere.. a stará se jen samec,kterej se po vykulení a rozplavání potěru 3-4 dny taktéž odlovuje,stane se z něj kanibal..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2021 19:06 Martina Re: _ucx_
Ancistrus přece nemá s boulí nic společného.
Krom toho jsem měla za to, že je ancistrus do akvária něco jako povinná výbava ????
Krásný tvor které čistí akvárko od odumřelých kusů rostlin, mrtvých ryb a zbytků žrádla. Zatím to jsou mláďata, pak poputují do společného akvária (které je větší) .

No mě se samec i boulí vytřel se samici, bohužel ještě ve společném akváriu s Neonkama. To bylo poprvé co to udělali. Mám je teprve od léta, jakože Betty. Nikdy předtím jsem je neměla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2021 17:13 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: Martina
Ancík není nejvhodnější tvor do 37 litrů (z toho vody bude tak 30). Jinak od pohledu příčinu boule nezjistíš, důvodů může být hodně. Já kupříkladu mám jednoho pancéřníčka C. sterbai s nepěkným, leč patrně benigním nádorem na boku (o velikosti tak desetiny celého pancéřníčka), když jsme to objevili, dávali jsme mu týden, ale už s tim existuje půl roku, stále se má čile k světu, žere a prohání samičky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2021 15:05 Martina – Boule u levé žábry - Bojovnice pestrá
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, je to už sice delší doba, ale mému Beťákovi se vytvořila Žáková bulka u žaberního otvoru.
(Flek na hlavě má od doby, co se porval s jednou samicí-ze které se vylíhl samec).
Akvárium má cca 37L, topitko je nastavené na 26°, vzduchování jemné, a filtraci neagresivní ale filtrující.
Společnost Beťákovi dělají dvě samice, cca 15-20 modrých krevetek a tři zlatí ancíci.
Samozřejmě i nějaký ten hnusný okružák a Neritka. Krmím sušeným krmivem pro barevné ryby, krmením pro ancíky a sem tam jim hodím přípravné komáří larvy.
Neví někdo co je ona boulička zač? Zblízka mi přijde že mu špatně narostly šupinky, a to jí dělá. Ovšem nejsem nijaký znalec, proto se obracím na vás.
Děkuji,
Martina.
Edit:Ještě přidávám fotku celého akva. A ano, dnes ho budu čistit.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2021 06:17 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Patrikbetta
- pokud jde o stálý jev, tak to přirozené není
- patrně nevhodné prostředí, ale nelze dovodit, nemáte založenou prezentaci ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2021 18:42 Patrikbetta – Usta
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobry deň. Moja betta či je hore či na dne
stale ma mierne pootvorene usta. Je to normalne? Mam sa báť? Pozorujete to aj u vašich beťakoch? Ďakujem.
 
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2021 19:48 Žena Pavla28 [210] Re: Jančaa
Určitě ano, čím menší nádrž tím je ustavení parametrů obtížnější, nespěchej, zbytečně bys o Beťáka přišla
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2021 15:56 Žena Jančaa [16] – Betta do Nano
Ahojte....chtela bych se zeptat jestli se nano musi pro betaka zajizdet take 4-5tydnu?....Po ca 9dnech se zvedlo no2, Ted je to zas v poradku...jede 15dni...25litru
Filter dennerle a topeni na ceste:-)
Ph ted 7,2
No2 0,0
No3 taky nula...zatim

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2021 10:07 Žena patka [112] Re: Rikusak
Nezvyknou,je to samec,pokud neplánuješ odchov,bylo by fajn je dát pryč..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2021 10:02 Žena Bonnie [39] - mám moc ráda bojovnice pestré, čichavce, panceřníčky a endlerkyRe: Rikusak
Chtělo by to víc informací, zejména velikost nádrže, jak hustě je osázená apod. (ideálně foto). Obecně je lepší chovat pohlaví odděleně, bojovnice jsou ryby se silnou vnitrodruhovou agresivitou, slabší jedinci jsou napadáni, není-li nádrž dostatečně velká a bez dostatku úkrytů, ryba je ve stresu, hrozí onemocnění a úhyn.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2021 21:17 Rikusak – Prosím o radu - samec útočící na samičky
Dobrý večer, moc Vás prosím o radu.
Pořídili jsme si samečka, dnes jsme k němu dali tři samičky, od té doby samec na ně útočí a nechce jim dát pokoj, nechci aby holky byly ve stresu, nějaké úkryty tam mají, ale věčně se schovávat nemůžou?.. Zvyknou si na sebe? Je to normální? Jedna ze samiček má už z něj potrhanou ploutvičku a já nevím, co s tím. V případě můžu dodat fotky..... děkuji všem za rady!

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2021 07:40 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: _ucx_
Tak to tedy máte bujnou fantazii. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2021 21:41 R Muž ctibum [6867] Re: _ucx_
O stratifikaci google píše v souvislosti s jezery apod. a hloubkami v řádech metrů. To mi na první rychlý pohled nepřijde aplikovatelné na 60 l akvárko (cca 30 cm sloupec), ale nebudu to zpochybňovat, nic o tom nevím, třeba kdybych googlil dál, zjistil bych, že je to jinak.
Ani netvrdím, že se voda dokonale promíchá. Jen jsem vyjádřil svůj názor, že k určité cirkulaci vody dochází, i když v akvárku je jen topení bez čerpadla a že proto rozdíly teplot v té konkrétní nádrži nebudou tak velké...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2021 21:19 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: Sid
Kolem 50 litrů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2021 21:02 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: _ucx_
A jaký objem mělo to "neakvárium", ve kterém k té stratifikaci došlo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2021 20:56 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: ctibum
Brownův pohyb je hezká věc, trochu to samozřejmě rozředí, ale zkus se zaměřit na pojem "stratifikace". Než by to promixoval brownův pohyb, to by sis fakt počkal. Jsem se kdysi až divil, jak na nějakých 45 cm hloubky (ne v akváriu) může být u dna voda ledová a na hladině se skoro vařila.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2021 20:27 R Muž ctibum [6867] Re: Kawasaki
Já taky nenapsal, že není možné, aby byl beťák v akva bez filtru :) Mluvím jen o teplotě vody a cikrulaci bez filtru. A neříkám, že tam rozdíl nebude. Jen si nemyslím, že bude nějak zásadní. 60 není tak velká nádrž. A v děstkém pokojíku asi zima nebude :) Ale třeba se pletu, takže v pohodě...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2021 20:21 Muž Kawasaki [2839] - AmerikaRe: ctibum
No. Ja jsem nenapsal, že není možné aby byl Beták v akva bez filtru. K te teplotě. V menších akva ten rozdil tak velký nebude,ale schválně jsem změřil ve dvoustovce vytápěné ohřívačem a samozřejmě filtrem. Rozdíl u dna proti hladině byl 1-2 stupně. Taky záleží na teplotě v mistnosti kde akva je atd. Ale nechci tady polemizovat. pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2021 19:37 R Muž ctibum [6867] Re: Ajrín
Jaká je teplota vody bez topení? Já mám všude bez topení 26, s filtrem i bez..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.01.2021 19:37 R Muž ctibum [6867] Re: Kawasaki
Matně si vzpomínám, že existuje Brownův pohyb (ale fakt matně, takže jsem možná mimo mísu). A k tomu pohyb ryby... Ono to s tou absencí cirkulace nebude tak hrozný podle mě...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2021 15:50 Žena BBchory [851] Re: Ajrín
Ahoj,
já mám beťáka v 54l bez filtru a vypadá, že to funguje. Ano, teplota je v každém koutě akvária jiná (minimálně 3°C rozdílu), ale beťák je OK. Přijde mi, že se to víc blíží k jeho přirozenému habitatu - ve stojaté louži ohřívané ze shora sluncem je taky teplota u hladiny jiná než u dna. Beťák si může vlézt přesně do té teploty, na jakou má zrovna chuť ;-).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.01.2021 11:04 Muž Kawasaki [2839] - AmerikaRe: Ajrín
Bez filtru nebude cirkulace vody. Výsledek. U hladiny bude voda teplejší než u dna. ;-) Holt fyzika.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2021 10:57 Ajrín – Topení a pohyb vody
Budeme dávat Beťáka do většího akvária, teď je ve 30l kde je filtr, do 60 dávat filtr nechceme. Má někdo akva s topítkem bez filtru? Četla jsem různá pro i proti.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2021 13:03 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Kawasaki
Pro představu, jak také může přirozené prostředí bet vypadat:
www.youtube.com/…
www.youtube.com/…
www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   12.01.2021 10:43 Silviebaris Re: Coullie
Jelikož je bojovnice poměrně malá, nepotřebuje ani příliš velké akvárium, 54 l je ideálních. Mělo by být dlouhé přibližně 60 cm. Máme-li bojovnice zatím malé, stačí jim objem 30 l. Kvůli dlouhým ploutvím potřebují bojovnice hodně energie i prostoru, aby se mohly pohybovat dopředu. Ovšem i malá akvária mají své výhody – Betta si pak chrání jen malý prostor, který považuje za své teritorium, přičemž teplota vody by měla 26°C www.zoohit.cz/… .. X-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   12.01.2021 10:11 Muž Kawasaki [2839] - AmerikaRe: Coullie
Jenže na tom poli je po kotniky vody a kromě rýže je tam spousta plevele. Neustále se proplétá mezi rostlinama. Tak toho vážně moc nenaplave.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.01.2021 07:13 Žena Coullie [13] - Zatím jsem si zamilovala bojovniceRe: patka
Betta se dožívá v přírodě (velká rýžová pole) asi 2x tak víc než v akvariich. Samozřejmě neocení, když ji budou nahánět jiné ryby nebo proud filtrace. Ale pokud má akvárium vhodný rozměr (široké a ne moc hluboké), bude ráda a rozhodně nepojde na příliš prostoru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2021 06:49 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: patka
...beťak to neuplave, neni to žadnej plavec ani sportovec, ve velký nadrži bude jen poplavávat, časem se vyčerpá a brzy uhyne...
coze Kde jste to četla?!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2021 18:36 Žena patka [112] Re: Coullie
I pro bettu prece plati, ze cim vetsi, tim lepsi..Mesmysl, kde jste to četla? Beťak to neuplave. Neni to žadnej plavec ani sportovec. Ve velký nadrži bude jen poplavávat, časem se vyčerpá a brzy uhyne..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.01.2021 17:29 Žena Coullie [13] - Zatím jsem si zamilovala bojovniceRe: Simik
Proc tak malicke, neslo by vetsi? Docela casto se uvadi, ze betta je klidna az lina ryba, ale myslim, ze je to spis tim, ze v beznem mikro akva nema dostatek prostoru a tak se proste nehybe. Muj bettak byl původně taky letargicka chudinka z marketu, ale ted pri rozsvicenem svetle plave po uplne celem akva (hruby objem 100 l) a nikdy jsem ho nevidela nekde se povalovat. Je spokojený a kdyz ho vidim, uprimne by mi bylo lito davaz takovou peknou, aktivni a zvedavou rybku do neceho mensiho. I pro bettu prece plati, ze cim vetsi, tim lepsi :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.01.2021 12:26 Silviebaris Re: Simik
Stačí,ale ty krevetky tam nedavej,padnou jako potrava pro beťáka.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2021 12:15 Simik – Akvárium pro bettu
Ahoj ,stačí 13l pro bettu a pár krevetek?
Chtěl bych zvolit akvárium: www.rostlinna-akvaria.cz/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2020 13:25 Žena Drea94 [6] Re: Anthrax
Dobre takže rovno im to zariadim tak ako to má byť a dám ich aj tam :-) niesú to úplné citlivky asi keď prežili toto čo doteraz :-) ďakujem za rady :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.11.2020 13:09 R Muž Anthrax [4739] Re: Drea94
Tak na druhou stranu pokud tam ryby vydržely rok, tak by tam vydržely i měsíc, než by se zaběhla finální nádrž. Z mého hlediska pak nemá improvizovaná mezinádrž moc velký smysl a spíš to může uškodit, je to pro ryby zátěž navíc. Ale to už teď asi nemá význam řešit.

Normální rostlinky každopádně, tam není důvod na něco čekat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2020 12:50 Žena Drea94 [6] Re: Anthrax
Ďakujem, takmer rok vydržali v tomto čo sú teraz, takže už kým sa akvárium zabehne počkajú v nejakom improvizovanom, nechcem im spôsobiť ešte väčší stres ako už chudáci majú :-O chcem im len vytvoriť lepšie prostredie, prípadne ich neskôr presunúť do väčšieho keď na to budem mať podmienky.. takže zatiaľ ich tam dám bez iných obyvateľov a z malého si teda spravím (po naštudovaní) krevetkárium :-) časom uvidím ako sa to vyvinie hlavne nech konečne už nevidia tie umeliny ale normálne rastlinky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.11.2020 12:35 R Muž Anthrax [4739] Re: Drea94
Ahoj, za mě jim těch 10 a 16 l stačit může. I když větší je samozřejmě lepší už kvůli stabilitě prostředí. Ve větším bys to měla snadnější. Ale problém je, že jsou a budou v nezaběhlé nádrži. To znamená, že se v akváriu budou vytvářet pro ryby nebezpečné látky. Takže to chce opravdu bedlivě hlídat kvalitu prostředí, která bude v následujících týdnech problematická. Takže denní výměny části vody bych viděl jako žádoucí a žádné velké krmení jako nutnost. + topítka a živé rostliny, jak už napsala permonici.

Další ryby bych tam rozhodně nedával. Tím bys ten problém nezaběhlé nádrže jen prohloubila. A navíc i z dlouhodobého hlediska ty nádrže jsou pro zmíněné druhy objemově nevyhovující.

Krevetky do nově založené nádrže nepatří. Chce to nechat jí zaběhnout minimálně měsíc, spíše déle. Nicméně může se stát, že ti je stejně betty sežerou, pokud máš na mysli třeba red cherry.

Malé druhy krevetek klidně ve 4 litrech vegetit můžou. Ale to je na jiné téma. :-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 79

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 67620x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1221-betta-splendens-chov?od=51