Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Výroba vlastního filtru

 

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Výroba vlastního filtru
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   24.07.2018 08:18 Muž @ DavFM [843] - Corydoras&ApistogrammaRe: Strakááč
Není to plug-in řešení. Lidi tam nechcou nic strkat. Chcou to vybalit z krabice, strčit do elektriky a dívat se, jak to funguje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2018 21:09 Muž @ Strakááč [39] - Amerika
já pořád nechápu, proč lidi nejdou do otevřenýho filtru.. vždyť to je nejlevnější varianta, nejlepší varianta co se týče údržby a je to hrozně blbuvzodrný.. nehledě na to co se do filtru může všechno nastrkat.. já tam mám topítko, kus železa pro rostlinky.. plánuju tam chvíli před pořízením neonek přidat ještě pytlíček s rašelinou.. teploměr.. atd.. v akváriu je jen přítok a odtok... a pořád tam můžu něco dát, můžu si tam dát filtrace kolik si vymyslím.. atd :) teď se mi to mele, když jsem si to udělal.. a celkem jsme se toho bál, ale ono to je vlastně sranda :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2018 18:30 Muž @ Mejla82 [23] - Terčovci,eLkaRe: kvietik
To byl takovy nastrej jenom
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2018 18:14 Muž @ kvietik [75] - AmerikaRe: Mejla82
Do tak veľkého akvarka si myslim, že 1000 l/h bude málo až sa trochu zanesú molitany nie? Inak ja mám 2 hrube a 2 jemne molitany.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2018 13:40 Muž @ Jarry [568] Re: Mejla82
No ve velkém mám EHEIM universal 1262 (rozdíl hladin akvárium - filtr cca 70cm), teď do 300l jsem kupoval Eheim CompactOn 1000, ale tam to nebude tlačit do výšky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2018 12:32 Muž @ Mejla82 [23] - Terčovci,eLkaRe: Mejla82
Jeste bych resil prutok...
Asi bych neblaznil a nedelal reku...spis pozvolna... Treba 1000l/h,jaky tam mas cerpadla?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2018 12:30 Muž @ Mejla82 [23] - Terčovci,eLkaRe: Jarry
Pro tlouscce 10cm co bych mel komoru filtru je cena obdobna jako na avaristovy...
Urcite bych sel od nejvetsi hrubosti po nejjemnejsi...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2018 12:24 Muž @ Jarry [568] Re: Mejla82
Molitan jsem kupoval tady, na různé hrubosti bych se vykašlal, dej všude 20PPI molitan-matrace.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2018 12:10 Muž @ Mejla82 [23] - Terčovci,eLkaRe: Jarry
To mas pravdu.Pokud se nezdari oprava utesneni fx5,tak udelam komorovy filtr ze starsino 140l aq... Koukal jsem na ceny bioakvacitu (akvarista.cz) no a ono to bude taky neco stat...Pri cene cca 450,- 50*50*10cm..
Pocital jsem.. 1. komora bioakv hrbuby,2.komora bioakv. str. hr.,3a4.komora jemny bioakv.5 komora siporax. 6 komora jen cerpadlo a mozna rasel. substrat pro snizeni PH...
Jeste nevim jestli je treba vzduchovat bo biofiltru.
Nic mene me ten filtr laka....kdo vi...treba odpojim JBL a starsi fluval 303 a nahradim biofiltrem....
pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2018 11:10 Muž @ Jarry [568] Re: Mejla82
:-) Také řešení, já už se tedy kanystrů postupně zbavuju. Dneska hodlám vyřadit (nahradit připraveným skleněným filtrem) jeden, co už jednou netěsnil, zbydou mi 2 (JBL a SunSun pod jedním akváriem), které sice jedou bez problémů, ale také v dohledné době půjdou (i s tím akváriem). JBL sice docela věřím, ale skleněnému víc, navíc objem pro filtrační materiály, možnosti údržby, instalace techniky do filtru atd., to jsou veliké výhody.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2018 10:01 Muž @ Mejla82 [23] - Terčovci,eLka
Nakonec s vyrobou biofiltru pockam.akoupim vove tesneni pod hlavu pro fx5 a vyrobim si nove sroubeni....investice celkem 180,-
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2018 22:26 Muž @ Strakááč [39] - AmerikaRe: Jarry
Jenže já si k tomu nekoupil lepidlo a než jsem se rozhodl pro něj ject, tak už to bylo hotový.. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.07.2018 20:46 Muž @ Jarry [568] Re: Strakááč
No to lepení by popravdě bylo rychlejší, než tam cpát duši od kola... Slepení jednoho spoje zabere cca 30s.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2018 20:40 Muž @ Strakááč [39] - AmerikaRe: Mejla82
Já moc chvátal a nechtěl lepit, tak jsem trubky odbrousil trochu, sehnal duši z kola a namackal to do sebe.. neteče to nikde a drží to super ale nedoporucuju to :) radši..
Trubky jsou to pvc-čko :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2018 20:11 Muž @ Mejla82 [23] - Terčovci,eLka
co to je trubky a fitinky? To mas lepeny spoje nebo matka s prstynkem?? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2018 20:09 Muž @ Strakááč [39] - AmerikaRe: Jarry
Když vypadne proud, tak voda natece do filtru tak se naplní ale nepřeteče.. :) je to vyzkoušený :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2018 19:53 Muž @ Mejla82 [23] - Terčovci,eLkaRe: Jarry
budu mit prepadovou komoru....system spojenych nadob.Z ni pak povede napust do biofiltru
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2018 19:37 Muž @ Jarry [568] Re: Strakááč
A to sání je za nějakou přepážkou? Co se stane při vypnutí čerpadla?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2018 19:22 Muž @ Strakááč [39] - AmerikaRe: Jarry
Fotka k příspěvku Já to mám takto a je to supr :) drží to dobře, funguje to bez hluku, jen se nesmí stát, že by voda šla v trubce směrem nahoru, všechna voda musí téct dolů aby to nedělalo hluk, nesmí se zaplnit celá trubka vodou... :)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2018 19:10 Muž @ Jarry [568] Re: Mejla82
Určitě by to šlo, ale pod akváriem by se to asi neobešlo bez jeho vypuštění, vlepení přepadového komínu a vrtání dna nebo stěny - jako jednodušší alternativa by asi šlo vrtat stěnu cca ve výšce hladiny a dát tam jenom nějakou mřížku, ale nemám s takovým řešením žádné zkušenosti. S přepážkami není třeba to přehánět, právě dělám na skleněném filtru a mám tam jednu před čerpadlem (jenom pro případ havárie, filtr bude vedle akvária) a jednu řadu vodících lišt na začátku. Ve filtru pod akváriem nemám přepážky žádné - ale mám ho napojený na odpad. Místo přepážek vodící lišty pro molitan, další média jdou dát mezi molitany. Foto fitru pod akváriem
- rybicky.net/fotogalerie.php…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2018 15:57 Muž @ Mejla82 [23] - Terčovci,eLka – Externi komorovy filtr pod akvarium
Zacala mi tect FX5tka...Zvazuju vyrobu kokoroveho filtru pod akvarium.Mam k dispozici akvarium o velikosti 80*40*50...Bylo.mozne pouzit?
Hadice,cerpadlo,kohouty...saci kos,vzduchovani ....to vse mam.Pripadne bych dokoupil.
Bylo by mozne uriznout prepazky?(Nevim kolik a jak by meli byt usazene)a pak vlepit a pouzivat jako filtr?
Akvarium.mam v prezenraci.
Diky za kazdou radu

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2018 23:43 R Muž @ vaclav [8393] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: jarovo
Tak 500 l/h by mohlo stačit ale není to ani 2x tolik co je objem akvária a když budeš počítat z nějakými ztrátami. Ty čerpadla ale moc nestojí ale začal bych tak na 800 l/h a ubrat na průtoku můžeš vždycky. Já jsem také začal na 600 a skončil na 1200 ve filtru a 2500 l/h jako cirkulace. Je to ale všechno o tom co v akváriu chceš mít.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2018 18:32 Muž @ jarovo [68] Re: vaaclav
Fotka k příspěvku ďik za radu potlesk , návrh som trochu upravil, ešte čo sa týka čerpadla - bude stačiť 500 ?, alebo zobrať väčšie a prípadne priškrtiť? Nechcem z toho robiť výrivku.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2018 23:59 R Muž @ vaclav [8393] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: jarovo
Tak ta první varianta bez vaty a z větší komorou na čerpadlo to bych bral. Vatu můžeš dát na ten substrát a to ještě jen provizorně. Jinak přívodní rouru bych dal 40 odpadní s odvzdušněním. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2018 19:34 Muž @ jarovo [68] – Ktorú verziu filtra
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku ahoj zdravím, chcem poprosiť o váš názor. Buď potvrdiť alebo prípadne navrhnúť vylepšenie pre vonkajší filter. Mám voľnú nádrž 40x35x14 / bývali v nej zvyšné rastliny / miesto vedľa akvária je tak akurát. Mám navrhnuté dve verzie - v prvej by bol akvacit zvisle - väčšia plocha, v druhej by bol vodorovne - menšia plocha ale viac vrstiev nad sebou. Sanie by bolo rúrou 30mm a výtlak do rampy 16mm, uvažujem ešte nad čerpadlom.

Veľká vďaka za prípadne postrehy a podnety pivo
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2018 19:08 Muž @ ZDRI [95] Re: DIY jednoduchý vnitřní filtr
Fotka k příspěvku V prezentaci své nádrže "Obývák" jsem původně avizoval plán, vyrobit tento filtr v dóze formátu 10x10x30 cm.Tuto dózu jsem i koupil, viz foto. Má své výhody - je stavěná na výšku, půdorysně zabere méně místa, resp. menší plochu dna, měl by do ní přesně pasovat hotový biomolitan 10x10 cm.

Když jsem ji měl doma, došlo mě dodatečně pár souvislostí:

1) Její skutečný vnitřní rozměr je 8x8 cm (10x10 je nejširší rozměr víčka), tzn. reálná půdorysná plocha filtrační hmoty, přes kterou je "tažena" voda filtrem je cca 64 cm2. To při plánovaném výkonu cca 250 l/hod (tak mám nastavený výkon čerpadla) dává už docela vysokou rychlost proudění, se všemi důsledky, z toho plynoucími.

2) Proto jsem nakonec použil nižší, ale širší dózu, s vnitřním půdorysem 14x14 cm, tzn. půdorysnou plocha filtrační hmoty je 196 cm2 = ve výsledku 3x nižší rychlost proudění! Doufám, že mé nitrifikační bakterie to ocení ...

Triviální matematika, nafackoval bych si, že jsem si to neuvědomil hned :-(
Naštěstí mi to došlo dříve, než jsem nařezal ten hezky zajetý biomolitan a novou vysokou dózu použiji na líhnutí artemií ...

Třeba tyto dodatečné souvislosti někomu pomohou a ušetří zbytečnou práci/čas/peníze.


 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.06.2018 14:27 Muž @ ZDRI [95] – DIY jednoduchý vnitřní filtr
Fotka k příspěvku Ještě foto - čelní pohled
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   10.06.2018 14:22 Muž @ ZDRI [95] – DIY jednoduchý vnitřní filtr
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Nevyhovoval mi stávající filtr (hranol biomolitanu 10x10x35 + čerpadlo), tak jsem to předělal na jednoduchý vnitřní filtr, za použití věcí, které už byly doma.

Dokoupil jsem jen tuto plastovou dózu - www.kuchynskepotreby.cz/…. Ideální je koupit tu se šedým víkem, ale v ČB ji neměli, proto použito zelené. Viditelné 2 stěny jsem zvenčí polepil zbytkem černé samolepící folie (boky u skla zůstaly bílé - vidím tak, kdyby se tam něco zašprajclo. Ale dóza má rovné stěny, takže se dá přisadit těsně ke stěně akvária.

Čerpadlo použito stávající, osvědčené AquaEl Circulator 500 + nasávací trubky z jeho příslušenství (délka přesně pasuje, nic se nemusí řezat).

Filtrační vrstvy:
- u dna dózy 1,5 cm volného místa pro nasávání přefiltrované vody
- potom biomolitan PPM20 výška 10 cm (použit stávající zajetý, jen lehce promáchnutý v akvarijní vodě)
- následuje 5 cm lávové drti (frakce 3-6 mm), opět zajetá z akvárka, původně byla na dně pod původním molitanem
- nakonec cca 5 cm filtrační vaty, lehce stlačené, navrchu přiklopené víčkem od dózy

Čerpadlo ani nebylo nutné fixovat přísavkami, vyvrtaný otvor přesně pasuje na jeho nasávací trubku. Díky tomu je hezky stranově variabilní, snadno se to kompletuje s kolénky a trubkami rozstřikovací rampy.

Výsledek - výrazně se zlepšila mechanická filtrace vody (bere to i jemný bordel, voda je teď opravdu čistá. Jak bude fungovat biologická filtrace s ohledem na zvýšenost rychlost proudění a jinou skladbu filtračních medií - uvidíme časem. Počítám s tím, že properu jen vrchní vrstvu - vatu, do ostatním vrstev už se bordel skoro nedostává. Výkonově čerpadlo bez problému utáhne i výrazně silnější vrstvu medií, aktuálně ho mám stažené na cca 1/2 výkonu (při plném výkonu je v akvárku příliš silná cirkulace).

Černá matná krabice je v akváriu neviditelná, skoro není vidět ani zelené víčko (má podobnou barvu, jako před ním rostoucí Hydrofila). Filtr je trochu širší, ale také mnohem nižší, takže se uvolnilo místo pro rostliny, rostoucí na sousedním kořenu.
Nasávací otvory ve víku jsou oblíbeným krmítek pro krevety a šneky, kteří zde sbírají větší zbytky organické hmoty (úlomky rozpadlých listů). Při čištění akvária navíc při vypnutém čerpadle hadicí bez zvonu odsaji většinu bordela, který zbytečně ucpával vatu. Plusem je i možnost, nahradit některou vrstvu ve filtru např. aktivním uhlím, rašelinou, atp..

Náklad byl minimální (dóza stojí 80 Kč) a jako celek - zatím to funguje bezvadně :-)

 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2018 16:17 Muž @ Losky [79] Re: vaaclav
Ozkoušel jsem vypnout proud asi 5x a nic nepřetýká. Přesně se to zastaví u hrany odpadu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.02.2018 12:00 Muž @ liborass [105]
a nebylo by nejlepší kontaktovat výrobce, ať to dodělá on! Jestli je to profík, tak by to měl mít zmáknuté...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.02.2018 11:45 Muž @ DavFM [843] - Corydoras&ApistogrammaRe: Losky
No možná bude nejjednodušší použít blindu, pokud je dole ve filtru -jako že asi je- uzký konec trubky, tak použít přesuvku a do ní dát blindu. Do té blindy našroubovat normální kulový ventil-jako průchodku. Žádný velký tlak tam nebude, ani se ten ventil nemusí těsnit, ev.průsak půjde stejně do filtru.
www.pkvplus.cz/…
www.pkvplus.cz/…
www.aaaradiatory.cz/…
www.etzbshop.cz/…
pouze příklad, rozměry neznám
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.02.2018 10:24 Muž @ LS [14] Re: Losky
Trubka se nenavleče . Součástí ventilu jsou koncovky , lepe je to vidět v řezu - koncovka s převlečnou matkou se vlepí na trubku , tím vznikne spoj s převlečnou otočnou maticí a můžeš šroubovat ventil . V popisu psáno lepení.
Možná vyrobit nějakou redukci na spoj HT - Pvc trubka - např přes okroužky a pod popřípadě lepit na "tvrdo" ale bude to bastlení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2018 20:50 Muž @ Losky [79]
Já právě přímo kohout na HT potrubí neviděl. Jinak 2x jsem vypnul čerpadlo a už nic z akvária do přepadu neteče, tak mám radost
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2018 15:41 R Muž @ vaclav [8393] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: DavFM
Síla stěny je stejná 1,8mm tak to možná půjde. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2018 15:34 Muž @ DavFM [843] - Corydoras&ApistogrammaRe: Losky
Tohle je ventil na něco jiného, jiný typ trubek, ale možná by šel použít. ALE trubka se dává dovnitř toho ventilu, raději bych si to někde vyzkoušel a osahal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2018 15:12 Muž @ Losky [79] Re: Jarry
To vypadá, že se trubka na ten kohout navleče a zatáhne tou matkou. Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2018 13:42 Muž @ Jarry [568] Re: Losky
Ventil na 40mm trubku se dělá www.jppool.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2018 12:25 Muž @ Losky [79] Re: vaaclav
No, voda ve filtru je teď zarovnaná a nad přepážkami je tak 1,5 cm vody. Uvidím. Ale teď možná začnu řešit ten tichý přívod vody do filtru. Ta padající voda 2x40 mm trubkami je furt dost slyšet, jen teda musím omrknout, jestli se vůbec dělá nějaký ventil na 40 mm HT trubku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2018 10:19 R Muž @ vaclav [8393] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Losky
Ve filtru máš pořád velkou rezervu, škoda že jsi ty vrchní přepážky nezvedl výše. Budeš se potýkat stále s poklesem hladiny ve filtru protože v něm bude málo vody. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2018 08:08 Muž @ Losky [79]
Fotka k příspěvku Tak jsem vypnul na 15 min čerpadlo a nechal vodu ve filtru sednout. Pak jsem postupně dopustil vodu do akvária, nechal zase chvíli odstát a voda sahá až k přepadu do odpadu. Po opětovném zapnutí voda klesla ve filtru ve všech komorách stejně, cca o 4 cm. Takže vyřešeno a moc děkuji. Už to chápu. Teď už můžu vodu dopouštět se zaplým čerpadlem a při výpadku odteče minimum vody.
Jen možná až najdu odvahu pořeším ten kohout na přepadovou trubku, protože ta tekoucí voda mě deptá. Jo a asi nějakou kapsu udělat na vývod přepadových trubek do filtru jako takový předfiltr. Přikládám foto, jak voda stoupne o 4 cm při výpadku elektřiny
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2018 01:08 Muž @ Losky [79] Re: vaaclav
na tohle jsem se ptal výrobce a prý je to takhle v pořádku. Ještě ale říkal, že v případě potřeby mám vylámat pár zubů z přepadového hřebenu, ale popravdě už nevím, v jaké souvislosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2018 01:00 Muž @ Losky [79] Re: antiA
takže vypnout čerpadlo a otočit kolenem co nejvíce, aby hladina sahala ve filtru akorát k tomu přepadu? Zároveň ještě jedna věc. Až budu měnit vodu, tak ji měnit za chodu čerpadla? Podle mě by to mělo být asi s vypnutým, ne? Vím, že je to se mnou těžké:)))))))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2018 00:47 Muž @ antiA [141] Re: Losky
Ještě jednou. Ten prepad do odpadu zvedni. Zvedneš li ho při výpadku el. Energie nebudes mít takovou ztratu vody ve filtru. Při znovu navlbehnuti cerpadla nebude ta hladina tak ponizena......... jak do dubu......

smich


Už teď ti jde ten filtr spravne ale zvysis si tím rezervu při odparu vody. Takto celkem natesno se to řeší u mořských akvariu kde je automaticky doplňování odparu.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2018 00:47 R Muž @ vaclav [8393] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Losky
voda v přepadu je cca do půlky té vodorovné trubky To bych považoval za problém v trubce je jen tolik vody co je hladina v přepadu tedy jestli se nepletu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2018 00:39 Muž @ Losky [79] Re: DavFM
když vypnu čerpadlo, tak poslední dvě komory vylezou nahoru až k tomu odtokovému kolenu co vede do odpadum, takže asi do výšky, jakou jsou první tři komory při filtrování a na foto. Bohužel si tím 100% jistej nejsem, protože když jsem tam laboroval s tím odtokovým kolenem, přední tři komory byly zakryté polystyrenem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2018 00:37 Muž @ DavFM [843] - Corydoras&ApistogrammaRe: Losky
Tak mě napadá,když vypneš čerpadlo, je ten filtr plný až nahoru nad přepážky? Pokud ano, tak ten přepad nestíhá výkonu čerpadla. A pokud ne, tak to dolij a uvidí se :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2018 00:25 Muž @ Losky [79]
Ano, údajně je to kvůli hluku. Samotný otvor toho kolena je pod vodou a voda v přepadu je cca do půlky té vodorovné trubky. V samotném akváriu hluk není, jen nepatrně z těch dírek je slyšet trochu voda. Více je slyšet dole, jak jsou ty trubky omotané izolací, ale to jsme tady už probírali, že by byl potřeba tam dodělat kohout a trošku to poupravit. Bavil jsem se o tom s výrobcem a ten to zase nedoporučoval, že s tím má špatné zkušenosti. Tak jsem to zaizoloval a je to v pohodě a nevadí mi to. Trošku si pohraju s izolací uvnitř skříně a bude to bez problémů.
Jen teď prostě nevím, co mám být zaplavené. Dle mého předposlední komora s vatou by měla být určitě ve stejné výšce jako ty předchozí, ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2018 00:18 Muž @ antiA [141] Re: vaaclav
Je to kvůli hluku. Kdyby byla trubka zakončena přímé jen směrem nahoru občas se muzou vyskytovat viry které dělají zvuk typický neco jako u starych umyvadel. Takové srrrrrk, glo-glo... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2018 00:03 R Muž @ vaclav [8393] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Losky
Trochu nechápu ty vrchní kolena to je kvůli hluku nebo proč. Odteče díky nim při vypnutí čerpadla příliš vody z akvária. Každé koleno navíc brzdí průtok. Pokud tam teče 2000 l/h měly by to ty trubky kdyby byly nahoře otevřené zvládnout v pohodě. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2018 23:42 Muž @ Losky [79]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ono je to špatně vidět, ale první tři komory mají stejně vysokou hladinu, pak velký pokles je ve čtvrté a v páté u čerpadla. Ono je vidět, že tam vata je z půlky na suchu. Snad je to teď vidět lépe
 
Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 60 61

Zpět na obsah sekce Technika Přidat příspěvek • Zobrazeno 97429x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - http://rybicky.net/forum/6711-vyroba-vlastniho-filtru