box proto, pač když jsem filtr dělal, neměl jsem finance nazbyt na filtr ze skla a box jsem měl doma prakticky nový, nepoužitý. Tak jsem ho využil. Jelikož to funguje, už jsem do toho nezasahoval..
Jo jo, honí to jen ta hlava 201. Jak to myslíš, "stíhá to"? Mám odtok vody v želvárku tak, aby když vypne proud, do boxu nateklo jen tolik vody, aby nepřetekl. A stejně opačně. Kdyby se ucpal odtok do filtru, čerpadlo by vyhnalo všechnu vodu z tohoto filtru do želvárka, které by taky nepřeteklo. Sice by morlor chvilku neměl ostrůvek a čerpadlo by se na suchu nejspíš spálilo, ale žádná pohroma v podobě potopy nehrozí. Na to mi postačila jednoduchá matematika.
Jinak ano, to je u Morlora. To není problém, klidně se někdy, třeba po burze můžem domluvit se na to jít kouknout. Ale není to žádný zázrak. Jen hromada biomolitanu, trocha keramiky, vzduchování a čerpadlo, které vodu honí zpátky do želvárka.. To vzduchování je pro jistotu právě pro bakterie, i když jsem ho tam dal teprve nedávno a filtr bez něj funguje už dva roky.. Od oka, jestli se nepletu..
A jinak co se týče vody, ano, je čistá.. Filtr funguje dobře, si myslím. Když vidím, jak lidi u želv nemají žádný písek na dně kvůli čistění a musejí čistit každý týden... Já tam písek mám, mimochodem pro želvu je fajné, pač se s ním neustále baví tím, že ho přehrabuje a čistím to jen cca jednou do měsíce a to tak, že jen zlehka prohrábnu dno a vyměním část vody.. Není co řešit. Funguje to líp, než jsem čekal..
Edit: ještě takový dodatek. Ve filtru není kdo ví jaký proud, jak by si někdo mohl myslet. Když se kouknu na hladinu, zdá se, jakoby voda stála a když do něj ponořím ruku, tak žádný proud necítím..