Tak jsem včera večer úspěšně konečně slepila všechny komory dohromady, teda, ještěže mám to průhledné lepidlo! Ze začátku jsem hned spletla velikost prvního skla u přepážky, fajn, ořezala, očistila a znovu, pak jsem se v průběhu řízla, zase spletla velikost, a lepidlo ke všem ďasům nešlo tlačit - prostě ten otvor v násadce byl malý, tak jsem to propíchala malýma nůžkama, a stejně se to furt tlačilo hrozně blbě, nakonec jsem špičku ustřihla, a šlo to o poznání lépe. Nicméně na to lepidlo, aby měl člověk ruce jako ze železa! Nakonec se ještě v průběhu lepení uprostřed protrhlo, takže teklo všude...No, takže si asi dovedete představit výsledek, lepidlo je úplně všude, na rukách na horním skle a nejde dolů - jestli nožem něco odstraním - vypadá jak ušmudlaný! Ruce jsem si nakonec musela polévat technickým benzínem a z lepidla se stala nepříjemná patlavá, páchnoucí hmota, už tak, že lepidlo smrdělo po octu a ještě čuchat výpary z benzínu. Jo, a do té rány když se dostal ten benzín, bože, to tak hrozně štípalo!
Pak jsem se naštvala a použila starou babskou radu, kterou používám u zpracování hodně lepivého těsta - hrubou mouku nebo krupicu, nasypat na ruce a mnout - hurá, konečně svoboda. Takže všem nedoporučuji používat u tohoto lepidla násadku nebo ho radši nepoužívat vůbec, pokud nemáte ruce silný jako šroťák!
www.aquapage.cz/…
Doufám, že po 4 týdnech čekání dojde aspoň ten filtr...
Jo, a včera jsem si objednala biomolitan za super cenu 15,-/1dm3 - vyplatí se i s dopravou, samozřejmě větší množství a nařežou na požadovaný rozměr.
www.petshopik.cz/…
U nás ho totiž nevedou - pouze náhradní na atman za hrozný peníze, a v Brně ho mají za 34,-/1dm3.