Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Kde sehnat tyto ryby?

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Nákup ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Kde sehnat tyto ryby?
Při poptávce ryb prosím uvádějte alespoň okres, pokud tedy nechcete využívat dopravce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2016 11:30 Muž DavFM [1371] - Corydoras&Apistogramma – Drobnoustka purpurova
Nevíte prosím někdo, kde sehnat tyto rybky?
Mohu si dojet v rámci celé republiky, cca 10 rybek.
rybicky.net/atlasryb/drobnoustka_purpurova

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.12.2016 22:43 Muž Tojsouvěci [4136] - Kytky s čudlamaRe: zdedo
www.oarfish.cz › Eshop › Akvarijní ryby › Sumci
Naprostá spokojenost,záruka na ryby 1 měsíc,s majitelem perfektní komunikace - domluva termínu - mob.avízo při odeslání s časem doručení,termokrabice s ohřevným sáčkem,ryby jsou po preventivnímu přeléčení a karanténě,Top stav.Před objednávkou je vhodné mít připravenou menší zaběhnutou nádrž s jemným substrátem a zajištěné krmivo,mikrogranule,cyklop,nebo vločky na drcení,Corydoras pygmaeus je dodáván ve velikosti cca 1,6-1,8cm,tato rybka je hejnová a pohybuje se v celém sloupci vody,měl jsem hodně drhů pancéřníčku,ale pygmy je svojí vitalitou a přeskupováním hejna absolutní jednička,jestli mohu doporučoval bych skupinku min. 20ks+. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2016 22:39 R Muž lacewings [5675] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Driv3r
-tady dělá docela dost forem skalár,snad se zde odrazíte k dalšímu infu
- www.akvaryby.com/…
- reference bohužel žádné nemám ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2016 21:22 Muž Driv3r [236] – Pteropthylum
Schanim skaláry red devil.zavojovou formu cernou a zlatou. nebo pynoi ghost kontakt na chovatele nebo prodejce cela cr i jinde.dik.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2016 18:57 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: 0
L. černopruhou mám u p. Tomance objednanou, ale přes prázdniny mladé nepřežily vedra, takže jsem v pořadníku. Primárně jsem sháněla tridens, pro ty ale přes půl republiky jezdit nechci ;)
Děkuji za informace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2016 16:13 zdedo – Pancéčníčci
Zdravím,
sháním pancéřnčíka drobného, případně pandu. Nejlépe Liberecký, Ústecký, občas jezdím i do Hradce Králové.
Vzhledem ke špatné zkušenosti s rybou ze zverimexu bych ráda pořídila rybky od chovatele.
Děkuji za tipy.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2016 07:58 0
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku .
@ Wendy2 - Takové druhy se zpravidla nehledají v nejbližším okolí bydliště, spíš po celé republice i za hranicemi. Zeptej se rybicky.net/profil/16515 , komu je prodal a pak zkusit se na ty osoby kontaktovat.

Pepa Tomanec množil Limia dominicensis, které jsou dosti vitální a pěkné a Limia nigrofasciata, jenž mají trochu vyšší nároky. Limie vyžadují k chovu mimo vydatného i častého krmení, teplou vodu prostou "čpavku" a pro namnožení, oddělenou separaci samic v porodním koši, jinak nejsou trvale udržitelné.

Podobné na Limia tridens, jsou Limia caymanensis. V minulosti, byly k dostání ve Vivárium Mělník a později je množil i prodával rybicky.net/profil/14961 . Zda je stále má mi není známo, protože se o to dlouhodobě nezajímám.

V mém chovu zůstaly v současné chvíli pouze tři druhy limií, které jsem v předešlých letech bez potíží množil, ale tento rok se mi přes veškerou snahu nepodařilo odchovat vůbec žádné mladé a mým limiím hrozí totální vyhynutí.

To se mi stalo i u jiných druhů živorodek, kterých jsem mněl "mraky" a následoval kolaps a zánik. Proč k tomu dochází, je ve své podstatě vysvětlitelné a osobité pro každý jednotlivý případ i místo události.

Žel, takové děje s různými příčinami a následky probíhají i u lidských společenství.

Přihodím dnešní foto Limia melanogaster a Limia dominicensis. Je to foceno mobilem a skla nebyla přes týden očištěna, tak je kvalita zobrazení dosti špatná. Měl jsem jiné starosti a nevěnoval se údržbě akvárií.
.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2016 18:51 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)
a neví náhodou někdo, kde v Brně a okolí sehnat Limia tridens? pan Tomanec nemá :( díky ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2016 18:42 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: Lishaack
nevím odkud jsi a nevím jestli za dobrý peníz, ale obojí mají ve Sklorexu v Brně

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2016 23:24 Lishaack – Tetra konžská a heros severus
Shanim Tetru konžskou a Heros severus red spot. Věděl by někdo kde kvalitně a za dobrý peníz?
Vyzkoušejte
Zdravím. Neviete niekto prosím kde v Bratislave a okolí predávajú neonky modré a prísavníkov L183 (neztrácaju biely lem)? Obchod, chovateľ. Nezáleží. Dlho ich zháňam a všade, kde som bola mi bolo povedané, že ich nedržia. Ako keby sa vytratili úplne z obchodov. :-( Bola by som vďačná za každú radu.
Poprípade nebude ich niekto mať 17.12.2016 v Bratislave na burze exotiky?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2016 21:42 Muž FotoPecen [1] Re: kus5
Prosím OT: Díky za zprávu. Zrovna ale odchováváme malého pancéřníčka a nechtěli bychom, aby skončil na pomyslném rájovčím talíři. Je to naše první rybí miminko a máme ho rádi, byť přišlo na svět poněkud neplánovaně :-).

PS: jiná nádrž není a momentálně ani nebude, tož musím počkat až to malé povyroste.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2016 12:59 Muž kus5 [3] Re: FotoPecen
Rájovce dlouhoploutvé nešlechtěné mají v Zoo marketu u Tesca ve V.Mýtě. V nědeli tam bylo asi 12 ks tuím po 25,-

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2016 20:33 Muž petromas [10] – Pseudotropheus black acai
Fotka k příspěvku Kde seženu tyto tlamky.nemáte někdo.nejlépe jižní Čechy.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.10.2016 07:33 Muž LiborSprysl [9016] Re: Tynkabb
Vámi zmíněné obchody jsou nastavené na zákazníka jako jste vy... obávám se, že jinde je v Praze neseženete. Protože se jedná o asijské dovozy, myslím, že je u nás nikdo nemnoží na kšeft. A akvaristiky je většinou neberou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2016 21:02 Tynkabb – Platy/Molly balonové
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku PRAHA Ahooj, jo málokomu se líbí a jo je to přešlechtěný a blabla..Ale i tak nevíte o někom, obchodu, chovateli, mimozemšťanovi..kdo by mi mohl nabídnout MOLLY/PLATY BALONOVÉ ale v ZÁVOJNATÉ formě? :( :) Vím že je mají jen v petcentrech a hornbachu..

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2016 20:06 Muž FotoPecen [1] Re: Deepinpeat
Díky všem za reakce. Rájovce čínského prozatím odepisuji a na nějakého pěkného Rájovce dlouhoploutvého si holt budu muset počkat ahoj .
František Pecen
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2016 13:42 Deepinpeat Re: 0
Bohužel mám taky jen ocellaty, ale mám je taky ještě na zahradě a naprosto si netroufám hádat, jestli mi z toho výtěru co jsem tam naházel, zbylo dost, abych mohl něco nabídnout. Přírodní odchyt M. opercularis jsem letos zachytil v nabídce jen jednou, ale i když jsem je hrozně chtěl, tak jsem je neměl kam dát. Takže bohužel, nemůžu sloužit. Jinak musím souhlasit s kolegou nulou, není to uplně legrace. Minimálně jim opravdu nedělá dlouhodobě dobře vysoká teplota, chladné přezimování jim naopak dobře dělá. Odchyt bych doporučil jen v případě, že je vzhledem k období dokážete zazimovat a že budete mít dlouhodobě dostatek živého krmení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2016 13:01 0 Re: FotoPecen
FotoPecen napsal: Marně sháním Rájovce čínského (Macropodus ocellatus). Nebo alespoň přírodní formu (ne vyšlechtěné barevné mutace) Rájovce dlouhoploutvého (Macropodus opercularis). Nemáte někdo typ na chovatele/prodejce - nejlépe z Královéhradeckého kraje?
František Pecen

NHKG napsal: Glaser je mívá (dokonce přímo odchyty), ale je to trošku složitější. Musíš si zaplatit dopravu vlakem (300Kč), komunikace je složitá a ne vždy přijdou ryby v dobré kondici. Ten dlouhý transport Německa se na nich někdy podepíše. Ale jinak více zde: www.aquamaster.cz

Chovatele neznám, ale moc jich nebude, nejsou to populární ryby.

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Nevím, jaká je současná situace, ale podmínkou nákupu u Glasera, byl odběr nejméně 10ks od druhu, takže ta investice není zrovna malá, když konkrétně u těch čínských rájovců, jedna ryba stojí téměř dvě stovky a plus dopravné.
Navíc se mi kolikrát stalo, že ryby došly ve špatném stavu a přes věnovanou péči uhynuly. Taky byly případy, že počet byl menší, než za kolik proběhla platba, docházelo k záměnám za něco jiného podobného a žádaný poměr pohlaví nebyl dodržen a ani druhová čistota není vůbec zaručena. S tím vším se tedy musí počítat.

Rájovec Macropodus ocellatus, pokud nepochází, z již regulérních odchovů, je podle dostupných údajů, loven na tekoucí vodě v potocích. To se odráží v jeho požadavku na vyšší kvalitu vody, oproti druhu Macropodus opercularis, což mohu potvrdit z vlastní zkušenosti, protože čínské rájovce chovám dva roky a i jejich odchov mláďat vyžaduje stále čistou vodu a vydatné krmení živou potravou, aby se dosáhlo, alespoň malého úspěchu. Mladé rostou z počátku velmi pomalu a musí se jim zajistit dostatek živého "prachu".

Tyto ryby mám v tuto dobu stále ještě venku, kde jsou volně v zahradním rybníčku společně se Skiffia multipunctata, Neotoca bilineata, Xiphophorus nezahualcoyotl a od všech jmenovaných druhů, bylo dosaženo dostatečných přírůstků v podobě pozorovaného množství potěru, který bez obav plave i mezi dospělými rybami, aniž by byl jimi pronásledován, plus jsou tam v menšině i jiné ryby (- další jiné živorodky, hlavačky, halančíci).

Dalo by se toho napsat o tomto druhu mnohem víc, ale to není můj záměr, jen jsem po delší době výjimečně doplnil pár údajů pro lepší "orientaci" a představu, "co a jak" pro tento případ dotazu.

Dokladové čerstvé foto zrovna teď nemám, před několika dny jsem ze svých ryb fotil jen Jordanella floridae s Poecilia salvatoris + pořídil video odchovu Xiphophorus malinche a nic víc, takže příspěvek obrázkem neobohatím.

V otázce nabídky nevím, kdo ještě tyto ryby množí. Já teď nemám v úmyslu rájovce prodávat, tak je zbytečné mi o ně psát, navíc mám "z ruky" kraj Královéhradecký, ale pokud mi paměť dobře slouží, tak na přírodní formu Macropodus opercularis, se je možné zeptat tohoto uživatele - rybicky.net/profil/33944 .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2016 22:35 Muž NHKG [3901] - HadohlavciRe: FotoPecen
Glaser je mívá (dokonce přímo odchyty), ale je to trošku složitější. Musíš si zaplatit dopravu vlakem (300Kč), komunikace je složitá a ne vždy přijdou ryby v dobré kondici. Ten dlouhý transport Německa se na nich někdy podepíše. Ale jinak více zde: www.aquamaster.cz

Chovatele neznám, ale moc jich nebude, nejsou to populární ryby.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2016 22:05 Muž wayn [79] Re: vlk9
Tak ty jsem tu asi nikdy nikde neviděl. Zkus poslat dotaz na koblasa@koblasa.cz a akvacarp@seznam.cz nebo akvaristika.rodolfovska@seznam.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2016 19:27 Muž FotoPecen [1] – Rájovec čínský (Macropodus ocellatus)
Marně sháním Rájovce čínského (Macropodus ocellatus). Nebo alespoň přírodní formu (ne vyšlechtěné barevné mutace) Rájovce dlouhoploutvého (Macropodus opercularis). Nemáte někdo typ na chovatele/prodejce - nejlépe z Královéhradeckého kraje?
František Pecen

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.09.2016 18:01 Muž LiborSprysl [9016] Re: vlk9
Objednat v nejbližším Superzoo nebo Petshopu a nenechat je vybalit...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2016 17:34 Muž vlk9 [296] - Halančíci
Zdravim vsechny
Schanim sekernatky mramorovany, nevite nekdo, kde by se daly sehnat? Ideal jizni cechy
Diky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2016 22:26 Muž Tojsouvěci [4136] - Kytky s čudlamaRe: luke1988
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2016 21:59 Muž Tojsouvěci [4136] - Kytky s čudlamaRe: DavFM
www.akvarista.cz › Domů › Aquakontakt ;-) Dá se dohledat i jinde na nettu,většinou v souvislosti s terčovci,nebo šampionátech discusů. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2016 21:22 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Tojsouvěci
Tomu říkám stylová adresa palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.09.2016 21:08 Muž Tojsouvěci [4136] - Kytky s čudlamaRe: luke1988
Pejša Josef. Adresa: U Sádek 292. PSČ, město: 39901, Milevsko. Okres: Tábor. Kraj: Jihočeský. Tel.: +420777629014. Email: pejsadiscus@seznam.cz. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2016 19:07 Muž luke1988 [4] Re: Tojsouvěci
Děkuji za tip..zkusím sehnat kontakt :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2016 11:56 Muž Tojsouvěci [4136] - Kytky s čudlamaRe: luke1988
Cesta se Ti vyplatí. Zaručená kvalita a osobní výběr: Josef Pejša - Milevsko.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2016 19:40 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: kacha
Byly na minulých Fauna trzích v Ostravě, ale to je trochu z ruky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2016 19:14 Muž luke1988 [4] – Symphysodon axelrodi
Zdravím, zajímalo by mně, jestli nevíte o chovateli terčovce hnědého v ČR? Díky za reakce

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2016 22:29 kacha Re: romant
Zkusim tam zavolat. Možná se zadaří v sobotu v Praze. Diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2016 20:44 R Muž romant [28001] Re: kacha
Papík v Dřítči je nemá?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2016 20:32 kacha – Cichavec medovy
Nevěděl by někdo kde sehnat Cichavce medové žlutou formu? Koupili jsme je v Hornbachu HK, ale ve stalem sortimentu je nemaji. Díky K

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2016 19:33 Muž Ičin [1405] - Cichlidy
Kdyby někdo zahlédnul v nabídce Periophthalmus septemradiatus, tak dejte vědět. Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2016 12:39 Muž visek [76] - Tetry
to nic ja zase schanim na mostecku akary hnede
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2016 09:49 Muž LiborSprysl [9016] Re: NHKG
Zkuste to od cichlidářů kolem Hradce... já si myslím, že česká populace ještě nezmizela (já je měl tuším od Franty Bláhy, mohl by o nich vědět)... Měl jsem je před deseti lety a namnožil jich celkem dost...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2016 09:02 Muž NHKG [3901] - Hadohlavci
Nevíte o někom v okolních zemích, kdo vozí ryby z Uruguaye? Delší dobu marně sháním Gymnogeophagus meridionalis nebo podobný druh, u kterého nemá samec tukový hrb. Neviděl jsem je už dlouho ani v nabídce Německých obchodníků. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2016 18:08 Muž Lorennzo [5] – Cichlidka Thomasova
Nevíte kde bych koupil v okoli Olomouce Cichlidku Thomasovu?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   10.06.2016 07:55 Muž NHKG [3901] - HadohlavciRe: OSkovajsa
Ryby rodu Geophagus mají v nabídce lepší akvaristiky (Sklorex, Zoobranik, ...) i velcí obchodníci (Kalaba, Gigaexotic, ...). Občas je nabízí i malí chovatelé tady v inzerci nebo na ifauně. Ale zrovna druhy které chceš moc v nabídkách vidět nejsou a navíc často mají obchodníci ryby špatně určené. Například objednáš si Geophagus winemilleri a dorazí ti Geophagus megasema, takže doporučuji osobní odběr.

Odchyty Geophagus surinamensis nabízejí zde, ale je to na Slovensku v Žiari nad Hronom:
cichlid-import-zh.webnode.sk/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2016 01:37 Muž OSkovajsa [0] – geophagus
Zdravím,

chci se zeptat, jestli někdo neví o někom, nebo o prodejně, kde se dají sehnat ryby rodu geophagus.
A to hlavně Geophagus surinamensis a Geophagus argyrostictus.
Kdyby byly i jiní zástupci tohohle rodu, tak prosím pište.

Díky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2016 15:32 Muž Plecos [325] Re: Amatértom
Dyť v té mé první reakci jsem uvedl link na prodejce. Tam je ke stažení excelový soubor s nabídkou ryb od německého dodavatele, ke kterému sem tam jezdí a v té nabídce tento sumeček je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2016 14:50 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: Plecos
no vypadá podobně jako mnou hledaný sumeček, nicméně také jsem nikde nepořídil ohledně sehnání
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2016 12:41 Muž Plecos [325] Re: Amatértom
TAk třeba todle:
rybicky.net/atlasryb/hara_jerdonova
?
Jinak zajímaví jsou i různí drobní hlaváči, ale nevím, jestli v tom případě by to akva nemělo být alespoň trochu větší...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2016 11:49 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: Plecos
Pro mě je klíčová právě velikost daných ryb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2016 11:48 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: NHKG
Aha, já jsem soudil podle jediné fotky této ryby a to seshora, proto mě to přišlo jako hybrid mezi pancíkem a krunýřovcem. Sewelie jsem zvážil také, nicméně akvárko je plochou 40x40 a sewelie je udajně hejnová ryba a o dost větší. Na těchto rybách mě zaujala právě velikost 3cm. Ostatní asijské rybka co žijí u dna jsou prostě obři(sekavci, mřenky, parmičky).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2016 10:38 Muž Plecos [325] Re: Amatértom
Já bych doporučil sledovat nabídky od Glasera na aquamaster.cz
Občas tam z nudy (nebo spíš prokrastinace) sjíždím i Asii a googluju si obrázky, když to neznám... A myslím, že jsem tam už na takové rybky narazil...
Popř. jsou tam i jiné zajímavé druhy tohoto typu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2016 10:01 Muž NHKG [3901] - HadohlavciRe: Amatértom
Asi nesehnatelné. Ani v Německu je namají. Ale co jsem se díval, tak to bude spíše obdoba corydorasů než krunýřovců. Nemají pusu ve tvaru přísavky: www.planetcatfish.com/…

Jestli chceš obdobu krunýřovců, co takhle tato ryba. Sehnat jde běžně, mívají ji (neboi podobnou) i Hornbachy: rybicky.net/atlasryb/sevelie_pruhovana
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2016 09:01 Muž Amatértom [514] - Cichlidy – Sumečci z Asie
Zdravím, mám doma akvárko 60l, a rozhnodl jsem se orientovat ho orientálním směrem. Na internetu jsem četl o rybkách rodu Pseudolaguvia, kteří jsou asijskou alternativou krunýřovců, či pancéřníčků. Nicméně v češtině nebyl o těchto rybkách nalezen jediný plk. Neví někdo, kde se dají(jesti vůbec) sehnat tyto bizardní kousci ?
Při poptávce ryb prosím uvádějte alespoň okres, pokud tedy nechcete využívat dopravce.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 53

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 85586x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13512?od=647