Kde sehnat tyto ryby?
Při poptávce ryb prosím uvádějte alespoň okres, pokud tedy nechcete využívat dopravce.
Tak to určitě
, to je jisté, mluvím z vlastní zkušenosti
, ale zas za vidění to určitě stojí!
NEmyslím drahá cesta (i když ta taky), ale hlavně to, že bych určitě koupila mnohem víc věcí, než chci..nebo nutně potřebuju
Ok já mu právě koukala na web..a tam nic moc
. Zkusím se s ním domluvit radši na zaslání..kdybych tam jela bylo by to moc drahé
Mám v Hornbachu v akvaristice dobrého kamaráda, objednává mi je neustále už rok a nic než urophthalmoides dosud nepřišly, ani po změně dodavatele v průběhu roku, jen už jsou ty "brigittky" za 7 Kč ne za 5 jako dříve
To je samozřejmě také dobré řešení!
Nevím, jak Ti jinak poradit, než co už jsem psala, já brigittky sháněla víc jak rok, všude se pod názvem Boraras brigittae ukrývaly jiné rybky, ať už v obchodě či na burze, až cestou z Rychnova z výstavy jsme se zastavily u Papíka a tam byly
Takže buď si udělej výlet do Dříteče, v pátek odpo tam prodávají pro veřejnost, nebo zkus zavolat přímo p. Papíkovi, je velmi vstřícný a rybky by určitě poslal, na jejich stránky nehleď, tam se toho moc nedozvíš
Pokud máš tu možnost, doporučuji ten výlet, sice už má jen jednu halu akvarijních ryb a živočichů ( loni ještě byly 2), ale i tak je to past na peněženku akvaristy
, jen ty moje hastatusy neměl
Chce to důrazně objednat...ve skladu jsou všechny tři druhy...
Možná to nevyjde na první pokus, to připouštím, ale fungovat to bude posléze. Je to vyzkoušené...
Ale tam jsou urophthalmoides
prodávané jako brigittae
Já nevím jestli i vy chodíte tam do těch Bachů jako další Moraváci...zkuste se s nimi v obchodě domluvit na počtu, ať to objednají a nevybalují...většinou jezdí ryby ve středu a vy si přijdete pro pytlík a bude to bez stresů s mnohem větší šancí na aklimatizaci...
0 23.09.2013 20:03 Dezidor – Piskořka ostnitá
Starší reakce
malyLibor napsal: Řeč byla o rybách velikosti 5 cm a já bych si ani u Ler, ani jakékoliv barevné varianty T.trichopterus v 5 cm netroufl tvrdit, co bude samec a co samice... a že jsem jich odchoval.
Nějak postrádám tu zmiňovanou kvalitu příspěvku...čichavec pět centimetrů v těle je zcela snadno pohlavně rozlišitelnou rybou.
Pokud nemá člověk zrakovou poruchu. A skutečně dost jich odchoval...
Kdyz uz se sameckovi protahne hrbetni ploutev, tak je to samec a samice uz z ni nebude, obracene to ale neplati... Jako u ancika, ma fousky, je to samec, i kdyz ma jen 3 cm. Pak v tom samem vrhu budes mit 5 cm bez fousku a nemusi to nutne znamenat, ze je to samice, proste ta rybka jeste nedospela. A hrbetni ploutev u cichavce neni jedine poznavaci znameni...
Jasne, nereagoval jsem, protoze kvalitne odpovedel malylibor. A jelikoz jsem se s odpovedi ztotoznil, tak jsem dal pouze palec a dal se nerozepisoval. No a kdyz jsem se docetl tu, dle meho nazoru, kravinu, tak jsem vstoupil do diskuze. Znovu se budu opakovat. Jestli to ma az takhle v oku, tak je to kolik a zasluhuje respekt. Mozna ma vysoke procento, hodne vysoke klidne, ale rozhodne nenatipuje presne a bez chyby vsechno. Treba vic nez ja, nebo kdokoli na tomto foru, ale stoprocentni byt nemuze, to proste nejde... Uz se k tomu dal nerozepisuju, muj nazor to nezmeni....
Super, tak to se tam určitě mrknu, třeba budu mít štěstí.
Jinak u těch mých je už taky jasně poznat, že jsou to samci a o moc víc než těch 5 cm nemají...
Ten prodavač dělá akvaristiku skoro 50 let. Stále se od něj učím a plno věcí má v oku. Kolikrát jsem u něj i hodinu a poslouchám ho a nestačím se divit. Samozřejmě znám rozlišovací znaky u mramorovejch a zlatejch (je to stejný) a o těch i mluvím. Tenkrát jsem to u těch mladej nepoznal a on věděl co dělá a smál se u toho a chtěl se i vsadit a jen řekl ať si počkám a uvidím. Tady ty lidi starší generace, co nepoznaly internet a všechno maj jen z vlastních zkušeností obdivuji. Jen si dovolím parafrázovat tvou reakci, kdy jsi se rozčiloval nad tím, že nikdo neporadí a pak ostatní reaguji až na odpověď a snaží se bejt chytřejší .....
Ano uplne prvotne padlo 5 cm a nasledovala reakce, ze ten a ten to umi i u mladych => jeste mensich... A presne s timto tvrzenim nesouhlasim... A pokud nekdo umi identifikovat 5 cm, tak se porad jen dohaduje, predikuje a na zaklade zkusenosti predpovida, ze by to melo byt to a to... Pokud je dobry, tak natipuje velke procento, ale stopro jistotu nema...
Řeč byla o rybách velikosti 5 cm a já bych si ani u Ler, ani jakékoliv barevné varianty T.trichopterus v 5 cm netroufl tvrdit, co bude samec a co samice... a že jsem jich odchoval. Ale tím nechci říct, že by to někdo jiný nedokázal. Někteří lidé mají na rybky mnohem lepší oko, tak proč by to nemohli dokázat?
U mramoroveho bych tomu i veril, ze pri peti cm to poznas skoro jiste. Vsimni si toho skoro, najdou se vyjimky, ktere dospivaji i pozdeji. Napriklad u cichavce perletoveho pri 5 cm nemas narok. A rec byla u mladych ryb, mlade ryby povazuji v tomto pripade tak 2-3 cm a tam uz potrebujes tu vesteckou kouli...
Jo funguje, super akvaristika. Zlaty cichavce tam uz ma starsi, ale mramorovy nevim. Jinak si dovoluji tvrdit, ze u 5 cm rybypohlavi rozeznam i ja
Prodavac to pozna i u mladych? Kravina, jedine, ze ma vedle akva vesteckou kouli... U mladych muzes tipovat a predpokladat podle stavby tela, briska atd, ale procento omylu je moc vysoke. Rekl bych tak pade na pade...
Fáákt? Ono to tam pořád funguje? Vím, že tam je/byl zverimex, ale už dlouho jsem tam nebyla, ani si nevzpomínám, že by tam měli živý zvířata. Co znamená kdysi? Jinak dík za tip!
prodavač v Chodově to pozná i u mladých. Taky jsem je tam kdysi bral a byly naprosto totožný a tvrdil že je to pár. Měl pravdu.
P.S: V Chodově u Karl. Varů, budova bývalého Ideálu.
Tak klidně ještě větší, jenže tady jsem nikde neviděla ani ty 5cm.
Prostě aby to byly samice.
U 5cm velkého čichavce mramorovaného pohlaví stejně nepoznáš.
Ahoj, sháním čichavce a nemám štěstí na větší kousky, všude mají prcky kolem 3 cm velké a to nechci. Netuší někdo, kde by se dali v karlovarském kraji sehnat aspoň 5 cm velcí, aby šlo rozlišit pohlaví?
Starší reakce
Střevle chovat problém nejsou, ty jsem jako kluk míval ve vaně v dílně , to ještě chráněné nebyly,ale vranky to je problém, ty mi chcíply a ty opravdu potřebují studenou ,čistou a prokysličenou vodu a to jen tak v akváriu nedocílíš.K sobě bych je nedával.Ps vranky hledej na pstruhovým revíru u nás docela jsou.Paradoxně střevlí taky ,ale chytat se na ně nesmí. Samce pozorovat v hejnu to je nádhera jak jsou zbarvení
Severy má Monhart z Brna ,ale už to má víc lidí,
Na chráněnost druhů už poukázal Libor, já bych snad jen dodal, že ,,studenovodní" akvaristika sebou přináší spoustu problémů - velikost, teplota v létě, s ní spojené množství kyslíku, hygiena. Nechci vás podceňovat, ale toto je pro člověka, co má bohaté zkušenosti a ví, do čeho se pouští. Nebo člověka, co s rybama dělá (sádky, líhně)...Respektive není optimální začínat právě na našich rybkách...
Myslím že tohle v akvaristikách nikde neseženeš, v akváriu se mi dost líbil okoun říční toho si můžeš snadno chytit, známej rybář má v akváriu i malou štiku s úhořem, ale na ty to chce pořádnou vanu ....
Hlavně opatrně. Oba druhy jsou chráněné, proto bych si na tvém místě nejdříve zjistil, zda a za jakých podmínek je vůbec lze chovat. Lovit se rozhodně nesmí, jako chránění živočichové jsou u nás vranky i střevle celoročně hájené.
zašel bych s čeřenem někam na řeku a máš to
0 08.09.2013 11:49 Drtikol – Biotop evropa
Dobrý den... máme s paní už dlouhý čas chuť zřídit si akvárium ve kterém by byla pouze evropská osádka.
Jsou nějaké klasicky v akvaristikách prodávané ryby které by odpovídali tomuto popisu?
Prozatím máme v plánu střevlata potoční a nějaké ty vranky...
Modrý fantom hyne na špatnou vodu, jsou mimořádně citliví. Dospělé kusy budou za daleko vyšší cenu, , dospívají ve velikosti cca 20 cm.Na světě je zatím odchoval jen jeden člověk, proto ten smajlík k chovateli.
V zoo Braník mivame oba fantomy a žádné uhyny nejsou.
Dobře, asi ne chovatel, ale velmi zkušený akvarista, kterému věřím, co tvrdí, že sežene cokoli... Sežene opravdu cokoli, už jsem se sám přesvědčil, ale ta cena... Navíc sežene 4-5 cm velký kus, který rád při změně prostředí hyne...
Chovatel???
oba druhy můžeme objednat, ale v současnosti jsou opravdu drazí. Více vzkazem.
0 07.09.2013 22:10 JoKa – Modrý fantom
Zdravíčko... K mé absolutní spokojenosti, co se týče obyvatel akva (prostory mám), už chybí jen Krunýřovec leopardí, nebo Krunýřovec "modrý fantom". Sehnal jsem je oba, jenom za ně chtěl chovatel necelé 2000, což mi připadá přemrštěné (jak už mi někteří akvaristi potvrdili)... Nevíte někdo, kde je sehnat levněji??
Nebyl by na ně nějaký kontakt?
Pak tedy ty herosy míval na začátku roku do trhu Robert z dua "bratrů pytlíkářů" Nováků ze Světlé nad Sázavou...
že to je z ruky nevadí. pro tyhle ryby si přijedu kamkoliv v republice pokud by to nešlo poslat.
Tak winemilerky se teď dají sehnat na více místech, zato red spoty nemá nikdo v nabídce. Vím, že nedávno plavali ve Sklorexu, ale to je trochu z ruky
Scháním Kančíky příčnopruhé. Jsem z Pelhřimova.
Díky
Starší reakce
Zdravím neví někdo kdo by měl 2-3 samice ancistruse sp. 10 cm v ústeckém kraji poblíž chomutova? nebo zasílá poštou
díky
na netu má jen modrou kobru, ale dík zkusím se zeptat
Vyzkoušej Danu z Liberce má odchovnu má e-mail:dana.tepla@seznam.cz
Neporadíte někdo, kde bych mohl sehnat pěkná paví oka green snakeskin, pokud možno z čisté linie, na tvaru ocasní ploutve tolik nesejde, ale nejlíp kulatá nebo kapka
Při poptávce ryb prosím uvádějte alespoň okres, pokud tedy nechcete využívat dopravce.
Přidat reakci
1 ...... [28] ...... 53
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 85325x