Kde sehnat tyto ryby?
Při poptávce ryb prosím uvádějte alespoň okres, pokud tedy nechcete využívat dopravce.
0 28.12.2017 00:10 markusallen Zdravím, nemá prosím někdo na prodej tento druh pavího očka???? Je to zřejmě Cobra , ale musí mít černý hřbet. Vezmu jak samce, tak i originál samice. Nemůžu je už dlouho sehnat.
Díky
Starší reakce
Pedocypris ?
Ahoj. 2x jsem je kupoval ve Vivariu Mělník. Ale zavolal bych předem jestli jsou zrovna "skladem", vždy jsem bral posledních pár kousků.
afc1886 napsal: Ostravský hornbach se v tom vyzná stejně jako ten v Praze.
Před pár roky, když ještě stály pětikačku, je prodávali jako B. maculata.
Jen doplním, že je v Hornbachu sice mají, ale prodávají je jako Bornejské. Tedy alespoň v Praze...
V Ostravě je mají v obou prodejnách Hornbach. Zkusil bych tedy Hornbachy v Praze.
0 12.12.2017 17:18 Karel – Razborky
Zdravím. Mohl by mi prosím někdo poradit, kde nebo u kterého chovatele by se dali sehnat
razborky skvrnoocasé. Vím, že nejspíš na burze v Praze, ale jejikož z bloudění po Praze mám husí kůži a taky jsem trochu dříve narozený, tak hledám touto cestou. PS. nejlépe sředočeský kraj. Děkuji.
Už jsem je našel v zooholdingu, mají osobní odběr v Praze a když se mi nebude líbít dá se prý vyměnit. Jinak děkuju za snahu
Na tom aquarium.cz jich pár v nabídce mají, je to eshop, ale s osobním odběrem ve Velkých Přílepech. Příští týden tam mám jet pro ryby, tak pak napíšu, jak to proběhlo.
A co takhle se domluvit s pár kamarády a udělat si na tu burzu takový malý zájezd? Pokud se s nimi podělíš o náklady, nevyjde to autem zase tak draho a nabídka ryb je na burze skutečně velká. Mimochodem, ti štěrbáci tam byli zase a fakt hezcí. Prodával je člověk, který měl v nabídce těch Corydorasů asi sedm druhů.
problém dopravou na slovensko je ďaleko okrem jeho nemá nikto pancierničeky dáka .
Dobrý den hledám obchod (Kladno-Mělník-Praha) kde bych mohl sehnat flowerhorna. Přes e-shop si ho kupovat nechci.
To máš pravdu ďaleko na CZ máte veľký výber rybičky
Pancéřníček Sterbův byl k dostání i na minulé burze v Ostravě, možná bude i pozítří. Ale na Spiš je to pořád trochu daleko.
Adolfoi nevím kdo má, ale hodně podobný je duplicareus. Tomáš Truc z Tábora má jak ty duplíky, tak i štěrbáky.
zvirata.bazos.cz/… Môžem sa spytovať kde a či máju niekde tieto pancernicky sterbuv a adolfuv či dostatí u predajniach akvaristike alebo na eshope a ci je dostat na u zemi slovenska.
Tak dneska (když už jsem nad nima chtěl zlomit hůl) funguje komunikace s aquarium.cz (Petra-aqua) na jedničku, mám objednáno na 19.12. Agassizii rio Tefe-blue 1+3 a 10 sekernatek drobných, tak doufám, že to klapne
Mají těch cichlidek opravdu hodně druhů a i za slušné peníze, Glaser jsem koukal, že má 4 druhy agassizek (když nepočítám red atd.), z toho 3x wild, na což si netroufám a něměcký odchovy jsou skoro za 500 ryba, to už mi přijde dost, ty Tefe blue jsou za polovinu - samozřejmě je otázka, jak budou vypadat, to se budu muset nechat překvapit
Ale aspoň to otestuju, mají toho opravdu hodně v nabídce.
Včera jsem s p.Kudrnou (Aquamaster) mluvil a říkal, že teď jezdí ku Glaserovi každý týden
Aquamastera mám koukám v rozumné dojezdové vzdálenosti, to se bude hodit i do budoucna. Já už jsem na ně kdysi narazil, ale nějak mi to teď při shánění vypadlo z hlavy
Přeji hezký předvánoční čas
Sháním samice Iriatherina Werneri, bohužel z importů jsou málo kdy k dostání (asi nejsou vzhledově tak atraktivní jako samci a tak se moc nedováží) a tak zkouším touto cestou štěstí zda nemá někdo třeba z vlastního odchovu, nebo by nevěděl o nějakém chovateli...
Budu vděčný i za jednu
Na výměnu mohu nabídnout takřka cokoli z mé presentace, nebo i rád odkoupím.
Díky
Díky, mrknu na to - teď se mi shodou okolností povedlo po 2 týdnech dovolat do Petra-aqua a paní se divila, že ten jejich eshop pro veřejnost nefunguje a slíbila nápravu + že se mi někdo ozve, takže možná to s nima nakonec dopadne, ale ještě se neraduju
Mají tam aktuálně Tefe-blue, navíc za rozumné peníze + mají i sekernatky drobné, které bych k nim chtěl, takže bych to měl vše najednou.
Glaser je má. Můžeš se domluvit ve Vivariu Mělník nebo v Aquamastru. Ale počítej s tím, že to bude trvat tak 2 měsíce. Aquamaster snad bude mít příští rok nějakou dopravu, kurýr ČD bohužel skončil.
Nevíte prosím, kde by se dala sehnat nějaká zajímavá přírodní forma Apistogramma agassizii (Tefe, Alenquer atd.) - nejlépe ústecký kraj, případně Praha a okolí směrem na sever? Měl jsem vyhlídnuté u Petra-aqua, ale bohužel mám dojem, že ten jejich e-shop pro veřejnost už nefunguje, zkoušel jsem tam volat různé dny v různých časech a nic, na e-mail také žádná odpověď (ani na dotaz přímo do Petra-aqua, zda jejich eshop pro veřejnost funguje) a tenhle týden už ani neaktualizavali nabídku. Ještě jsem našel něco na gigaexotic, ale jsem mimo jejich trasy - i když možná by to nějak domluvit šlo.
Starší reakce
Krvavky v Neratovicích Radek Urban. Skoro v centru Kladna
Ahoj ,nevíte někdo kde bych sehnal nejraději od chovatele Tetru krvavou a Akaru hnědou kolem Kladna.
Starší reakce
Akara hnědá je dost odolná ryba, zkusil bych to. Ty své jsem koupil v Kadani, ale už je to nějaký ten pátek (ZOO Archa Kadaň).
Narazil jsem na ně nedávno tady:
www.zooshop-eu.cz/… Ale byl bych hodně opatrný, jestli se nepletu, tak je to zároveň provozovatel XXL Zoo v Trmicích, kde je nákup nemocných ryb spíše pravidlem, než výjimkou
Ale nabídku na eshopu mají odlišnou od toho, co mají v obchodě a exportují do Německa, tak je to přímo od zdroje třeba ok.
0 26.11.2017 14:39 nepřihlášený uživatel dobrý den,kde sehnat v okolí ústeckého kraje akary hnědé (Cleithracara maronii)?
Starší reakce
Kde sehnat hejnko rybek Priapella intermedia abych za ní nemusel cestovat přes celou republiku. Je někdo v Moravskoslezském kraji, kdo tyto rybky chová a odchovává?
Starší reakce
No proto ... takže tu ta ryba prostě standardně není a jen se sem vozí... a draze. Hodně draze. Takže na opačnou stranu by se dala vozit, kdyby jich někdo dělal ty zmiňované počty...
... sám jsem na ně mířil, když mi ještě sloužilo zdraví...a byl jsem na horách...
V SK je dělal Stiff a u nás pan Míšek.
Ty už, ale tyto ryby nějaký ten pátek nedělají nejspíše proto že už nebyl zájem.
Jinak jsou to super ryby, ale jak samci hrábne dokáže samici zlikvidovat za půl hodiny.
Mě bylo řečeno, že to tak jde. Ale prodávající tohle ještě nedělal. Ale podle toho co jsem zjistil je to nemožné.
Vzal mě tam kamarád, jinak to samozřejmě není možné. Ale Hoplarchuse tam určitě nemají.
takze si tam koupil kusove?
Párkrát jsem v Tomi byl a mám od nich i nějaké ryby, nemůžu si stěžovat. Většinou jsou to všechno asijské odchovy. Ale pán co se stará o ryby tomu opravdu rozumí a je to jeden z největších odborníků na sumce u nás.
Na rybu slevu nedostanes,jde to na prukty ktery maji carovy kod pro srovnani... EAN urci zda se jedna o identicke zbozi.
V Hornbachu když doneseš nabídku nižší než sami mají, dají ti danou věc ještě o 10% levněji, ale to se už ví. Tak mě napadlo zkusit to s rybyma, zavolal jsem na prodejnu a zjistil jak by se to dalo udělat, ale je to kruh. Ryby vám dají za nižší cenu jen v případě, stejného výrobce či dodavatele, ano zní to divně. A jediný dodavatel jsou Tomi pisky, tak jsem volal i tam a snažil se z nich dostat nabídku, samozřejmě že je nemožné, aby jedinci dali lepší cenu než obchodu, zvlášť když jedinci ani neprodali, ale chování bylo na úrovni dosti nízké na to že jsem se nima bavil na rovinu. Sklamání a co se týče jejich písků, tak mají asi děravé síta, protože zrnitost 0.1 obsahuje i 5mm štěrk. Ale to je jiná...
Njn, jejich odbornost posuzovat nemůžu, ale s majitelem se jedná dobře a třeba Agassizky jsem jinde sháněl marně. Je lepší předem tam zavolat.
Je problém brát ryby od takové firmy. I renomovanější obchodníci, aby prodali, klidně pošlou jiný druh ryby než byl objednaný.
.
Stačí se podívat na tohle -
www.aqa.cz/… a člověk má jasno v jejich důsledné odbornosti. Jsem je upozornil.
No koukal sem se na ty stránky a nic moc. Fotka cichlidky kakadu se jménem ramky. Caridina red cherry apod.
Měl jsem na mysli vzácnější druhy obecně a na dotaz jsou schopni rychle sehnat i druhy, které nemají aktuálně v nabidce, mají svou vlastní síť chovatelů.
Možná blegon prozradí ty zdroje odchovaných
tisíců ryb ...
proc si chtel nacenit ryby co maj v hornbachu?
jarda62 napsal: Mě poslali někam, chtěl jsem jen nacenit ryby, které mají v hornbachu. Asi špatný den, jinak tam jsou prý ochotní co jsem četl.
No, hned na úvodní straně webu vidím toto:
Upozornění pro drobné zákazníky
Naše firma provozuje pouze velkoobchodní prodej registrovaným partnerům.
Kusový prodej není možný. Děkujeme za pochopení.
Mě poslali někam, chtěl jsem jen nacenit ryby, které mají v hornbachu. Asi špatný den, jinak tam jsou prý ochotní co jsem četl.
S kým? S firmou? Za mne dost dobrý ...
Při poptávce ryb prosím uvádějte alespoň okres, pokud tedy nechcete využívat dopravce.
Přidat reakci
1 ...... [11] ...... 53
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 85326x