Kde sehnat tyto ryby?
Při poptávce ryb prosím uvádějte alespoň okres, pokud tedy nechcete využívat dopravce.
0 31.12.2008 16:42 RAP 0 31.12.2008 16:34 tercovec5 – Re: Sid
Altumy jsem pořídil od pana Háka,pěkné a hlavně zdravé,za 250kč kus.Je to druhý chovatel v ČR,který je rozmnožil,první byl Honza Haidinger z Lásenice.Kontakt na pana Háka je 605565485.Nebo přes vyhledavač DISCUSPEHA.WZ.CZ
naštivil jsem tady u nás novej zverimex
www.krmivapajtas.cz a ohledně skalárů,má tam dost variet a i altumky asi 6-7cm v těle,za pěknou cenu něco kolem 130kč,na moji otázku,zda jsou to pravé altumky,odpověď zněla-- jde o import a má je papirový
takže kdo by chtěl,myslim že se dá domluvit,majitel je velice ochotný,znám ho již nějákou dobu a nejde mu pouze jen někoho ''namotat''..dneska dokonce nějákou maminku se synem obdaroval takovou velikánskou ještěrkou,pamatuji si že česky měla ve jméně major
a při mé prvni nástěvě nějákýmu manž. páru daroval několik čichavců modrých,neměl cenu na nádrži,tak jim je daroval
to se jen tak nevidi si myslim
)) a dneska jsem udělal posledni nákup v tomto roce...neritiny+SAE
0 31.12.2008 15:25 Usine – Re: spinokrkavec
Doporučuji přečíst inzeráty na Aquapage.cz tam je spojení a i rozumná cena 250 za kus. V Úvalech se je nějaký blázen pokoušel prodávat za 800 kč
0 31.12.2008 15:22 spinokrkavec – Re: Sid
altum nechcem, na tych sa necitim
ale zhanam Pterophyllum scalare prirodne... no akosi nie a nie najst.
Odchovy altum nabízel pán na letošní výstavě v Rychnově. Vzal jsem si tehdy od něj vizitku, ale jak na potvoru - minulý týden jsem dělal ve svých věcech pořádek a ta vizitka "někam zmizela".
Ale jsem si jistý, že toho člověka zná fůra lidí, kteří si váš dotaz přečtou a dají vám na něj kontakt.
0 31.12.2008 15:08 spinokrkavec – Pterophyllum scalare - prirodna forma
zdravicko, najde sa tu niekto, kto chova skalare, ale cisto prirodne formy ako "manacapuru", "tocantins" alebo "peru altum" a ponuka ich aj na predaj? mal by som vazny zaujem, no nemozem akosi zohnat kontakt na ziadneho chovatela. viete mi niekde nejako pomoct, bol by som vam velmi vdacny. dakujem
Starší reakce
0 28.10.2008 17:21 Chajky – Divoká Gupka či 100% Endlerka
Take bych rad Divoke Živorodky duhové, či 100% Endlerky, pokuď někdo máte navíc, pls ozvete se na meil Chajky@seznam.cz
Starší reakce
0 09.09.2008 13:09 BullBeCa – mímo
No a když tak kecáte,tak nevíte o někom,kdo teď nějakýho prťouse má?Potřebovala bych miminko cca 15-20cm tak do 14-ti dnů..
0 07.09.2008 20:50 RAP – Re: sokar
Přesně tak
0 07.09.2008 20:26 RAP – Re: Unnamed
Přesně je tam psáno, cituji:"...u těchto ryb se vesměs jedná o chráněné druhy a proto je možné je získat jen s patřičným originálním povolením."
0 07.09.2008 20:22 BullBeCa – oo
Tak jak koukám a čtu,tak je to hustý..Kdyby bylo po mím,tak mám frontosy,nebo zase placičky,ale tuhle obludu bych nedotáhla ani náhodou,ale každému se líbí něco jiného..
A jak velká akva máte vy?A co v nich máte?Já jsem laik,tak to poznám jen podle názvu nebo zas jen když to vidim
osteoglossum ferreirai
te se clanek v casopise tyka
0 07.09.2008 20:00 sokar Jihoamerické arowany osteoglossum bicirrhosum a osteoglossum ferreirai nejsou v seznamu cites,ale v některých státech je jejich chov zakázán.
V citesu jsou asijské arowany typu ret tail golden aj.
U nás je můžeš koupit bezproblémů.Jinač mám nádrž dlouhou 3,2m,ale i v menších bude ok.
0 07.09.2008 19:26 Bexim ale i na toho druhéhosumečka žaločího co dorůstá i 3 je nutné cites páč je ohroženej
Hornbach Řepy - minulý týden 2 pěkný kousky cca 15cm cena byla kolem 1200,-Kč
psal jsem LEGALNE ale co je dneska v tyhle republice legalni
Zhruba před rokem měli arowany volně v prodeji v olomouckém Hornbachu.Ryba dlouhá 20 - 25 cm se prodávala za 1300 Kč.
Unnamed napsal: ... alespon 3m dlouha nadrz!!!
Takže už je jisté že jí mít nebudu
to aby to bylo minimálně tak 1000L a s tím by mě rodiče vyhodili z domu
EDIT: Btw jak se to povolení jmenuje a kde mi ho získám? Nestačí účet, že byla koupená ve zverimexu?
ja se to docetl v casopise akvarium zive 6/2006. Akvarium mas docela prtave pro tyhle ryby dorustajici pres 1m alespon 3m dlouha nadrz!!!
EDIT: lze je legalne ZISKAT (a tim padem i chovat) jen se zvlastnim povolenim
0 07.09.2008 16:23 BullBeCa – Re: DonJuanKarlos
Ahoj,no já to třeba slyším úplně poprvé..Ani jsem to nikde neviděla napsaný..Tak mě to docela taky zajímá..A ještě u tohohle druhu ryby,je to docela neobvyklí,že by byla chráněný druh,ale budiž..To se dneska člověk doví věcí
Jaké musím mít povolení na chov Arowany? (ne že bych jí chtěl chovat, ale člověk nikdy neví...)
0 07.09.2008 15:32 BullBeCa – Re: Unnamed
Ahjky,tak je to bývalého akvo a zakryté bylo,jsou tam pouze 2 malé otvory ve skle na filtry..Měla cca 10-15 cm a ona právě moc akční zatim nebyla..Akvo je 180/50/50 mě to teda přijde malý no..Ale on si nedá říct..
Arowany se dovazeji, ale pozor, je to chraneny druh, ktery lze chovat jen se zvlastnim povolenim! v jak velkym akva si ji mela? arowany pry skacou celkem dost, doporucuju dobre prikryt
0 07.09.2008 13:47 BullBeCa – Arowana dvoj..
Ahojky,prosím vás,sháním maličkou arowanu,nevíte někdo o jednom miminku,ale potřebovala bych,aby měla už cca 15-20cm..Díky moc a jaká je přibližná cena?četla jsem okolo 500,-Už jsme ji měli ale vyskočila nám z akva..
tak dík moc
Starší reakce
0 16.08.2008 16:01 Vladi – Re: Imii
Zkuste Aqualife na Táborské, mívají je tam.
Nevíte někdo kde v Brně koupit sekavce thajského ?
Byla jsem zatím ve Sklorexu a tam sem ho neviděla
Starší reakce
Tak ukončím dohady o tom co je tahle rybička zač. Na prvním obr. je Tanakia hymantegus a druhá rybka je Rhodeus ocellatus. Oba druhy jsou hořavky ,ale asijské druhy. O vyhledání chovatele mne požádal kolega z Ústavu biologie obratlovců. Proto budu rád když se najde chovatel v ČR. Nebo jestli se někdo již s nimi někde setkal( výstava burza atd.)
0 26.05.2008 17:08 lovec podletvaru to je hořavka ale ty fleky nebo jak Voťo říkáš ,prece nejsou vsechny stejny taky jestli jsou v AQ tak se nediv mohou mít ruzne zbarvení
Nežije náhodou tato ryba i u nás v ČR? nebo alespoň žila, teď kvůli znečištění a vymizení škeblí asi nee že?
Kde jsi k ní vůbec přišel?
Vždyť to je obyčejná hořavka duhová, ne? Ty se vyskytují ve vodách, kde jsou na dně škeble, bez nich se nemohou vytírat. Nikoho jsem je v akváriu ještě chovat neviděl, vlastně jsem ještě nikdy hořavku naživo neviděl.
jak se to vůbec jmenuje?Je to docela hezký..
Prosím najde se u nás někdo kdo chová tyto ryby viz foto.
Starší reakce
0 09.05.2008 15:37 mirielll asi je to pasé, ale minulý týden jsem si koupila 2 pandy v Park Hostivař (dole pod intersparem) mají tam celkem dobrý výběr rybiček. Jinak dobrá prodejna je taky Na Groši, P10
Starší reakce
jezirko sice mam, ale jak znam koi, asi by ty gupky zdecimovali
jj,jsou ale trochu vetsi jeste nez endlerky..jinak je zkus hodit pres leto do něčího jezírka a ono jich pár bude skoro přírodních..
hmm, vypadají trochu jako endlerky...
tu druhou a poslední už sem někde na fotkách viděl snad..to by měli být opravdu původní formy..
Při poptávce ryb prosím uvádějte alespoň okres, pokud tedy nechcete využívat dopravce.
Přidat reakci
1 ...... [51] 53
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 85325x