Kde sehnat tyto ryby?
Při poptávce ryb prosím uvádějte alespoň okres, pokud tedy nechcete využívat dopravce.
Do těch počernic bych se mohl podivat. Mám to kousek. Třeba něco zajímavého objevím. Díky za tipy.
Na první fotce na začátku tématu je plata nejspíš kometa. Ta jména jsou názvy firem. Kdo má nyní ty zebry, to nevím, psal jsem o loňském roce.
Komety? trochu se ztrácím, mám dnes delší vedení... ;) a ty lidi, co jsi tu vyjmenoval to jsou předpokládám uživatelé
Ty komety, které stály na začátku tématu, mívá v různých podobách (od žluté přes červenou až po modrou) Aquarimex,Petra, Plaček, Tomi - to z hlediska Prahy. Sortiment u mimopražských neznám.
más link na nějaký ten velkoobchod?
Tyto platy produkuje myslím především Izrael a v loňském roce byly v nabídce několika našich velkoobchodů jako novinka "plata zebra" a celkem za libové peníze. Daly se pořídit do pajdy. Jisté kouzlo spočívá v tom, jak mne jeden z velkoobchodníků informoval, že je to barva velmi nestabilní a dokonce se nedá získat, ze stejně barevných ryb, ale samec musí být odlišný.
Se zeptej tarika, je přece na té fotce uveden a naposledy včera byl online.
Nevím no, ať hledám jak hledám, google, yahoo atd., nic nenachazím. Nikde nic alespoň trochu podobného té fotce co je tady v atlasu. Ten kdo to sem dával asi musel mit hodně štěstí na kus či si prostě vybral tuhle fotku, asi se mu hodně líbila nebo nevím...
0 23.01.2012 14:09 0
Zdroj oněch ryb lze někdy objevit i tak, že se cíleně vyhledává, kým a kde byla ta fotka pořízena.
Foto z netu: pohledově poutavých kmenů xif je mnoho.
no nevim jestli blbe vidim, ale zrovna tenhle druh tam nemaji. Je ještě otázkou, zda ta fotka v katalogu je tresne tehle druh a je správná. Ten odkaz co jsi sem dal je, alespoň se plat týká, samej import. Rád bych jí našel od českého pěstitele.
Hlavně bych se nespoléhal na obchodní názvy...ta dotazovaná Moon na fotce je spíše kometa, zatímco ta tebou nabízená Moon je spíše Mickey Mouse...a pak si vyber, že?
No v Hornabachu už jsem se právě díval, Plat tam maji nekdy docela dost, ale tahle konkrétní tam nikdy nebyla. Nevím jaké jsou u nich možnosti případného idividuálního objednání. Ostatně tu akva burzu jsem taky včera někde našel, ale podle těch fotek a seznamu prodejců (tam jsou pořád jedni a ti samí) se obávám, že jejich možnosti jsou také do určité míry omezeny. Každopádně se tam určitě zastavím a snad budu mít i štěstí. Tak jsem právě myslel jestli tady neni někdo, kdo má konkrétní zkušenost či přímo kontakt na někoho či nějakou akvaristiku, kde se dají objednat. Abych šel na jisto.
Zkus Hornbach na Černým mostě, občas různý platy mívaj.
A hlavně klasiku: poptat přímo u někoho na burze (konkrétně
www.rybyarybicky.cz )
Dobrý den, rád bych si do stvého akvária pořídil tuto rybku - Xiphophorus maculatus "Moon".
Nevíte někdo, kde by se dala sehnat, zatím jsem na ní nikde nenarazil. Bydlím nedaleko Prahy. Předem děkuji za pomoc a rady.
Starší reakce
0 14.01.2012 22:16 Mathias Ahoj
,
hele Anostomus anostomus ti k rejnokům moc nedoporučuji, budou ti je okusovat a někdy to může vést, až k úhynu ryby!
Starší reakce
až tam půjdu tak se zeptám
tam jsem je nikdy nevyděl
ja som ich bral zo Sklorexu
0 07.01.2012 19:39 růžkatec
jogr napsal: Danilo prosímt ě vy v Braníku asi nemáte e-shop co?!
Bohužel, e-shop nemáme a ryby neposíláme,částečně z časových důvodů ale hlavně proto, že bychom nemohli zaručit 100% kvalitu a zdraví rybek.
u vás taky plave skoro všechno co má ploutve, a to co neplave, brzo připlave, jen ta vzdálenost je mnohdy neuplavatelná
0 07.01.2012 18:18 jogr z Dobrušky kousek od Rychnova nad Kněžnou,, :-/
Třeba v níže probíraném Zoo Bráník...
možná by to chtělo napsat nějaké město...
Alespoň máte s Irisem důvod vypravit se do Prahy, jinak sedíte doma na zadku
Taky jsem takhle několikrát navštívil Mělník
PaDa napsal: Jojo, zájemců o takovou pobočku by bylo
Také bych ji v Plzni uvítal
a jednu speciálku pro mě ve Strakonicích
Jojo, zájemců o takovou pobočku by bylo
Nemáte si dělat druhou pobočku v Praze, ale v Brně
0 06.01.2012 20:38 JagerMaister no je to škoda ...
danilla
Máte zařídit rozvážku
dolmuvit to s někým kdo jezdí často Praha Brno
0 06.01.2012 17:11 JagerMaister nepoznáte niekoho kto chová skaláre rio nany alebo manacapuru na slovensku ?
nevěděla jsem jistě jestli to byl on
Ano, pan Libal je ma v seznamu na ostravskou aquaburzu 14. ledna. Tak pokud jede i nekde smerem k vam, neni na skodu se pokusit zeptat.
To by mohl nejlépe vědět p. Líbal. Třeba by stačilo se jej zeptat, jestli přijede a jestli je zase přiveze.
tam je měli dokonce za 10kč (při koupi nad 10 kusů), ale kdoví jestli je budou mít i příště
Zkusil bych Brněnskou burzu, pokud vím, tak si jí tam na poslední burze několik zdejších účastníků pořizovalo.
nevíte, kde se dá v Brně nebo okolí sehnat neonka modrá? Ve Sklorexu ji mívají pouze nárazově a nejde objednat, v Aqualife pán netušil, že taková ryba existuje, ale zjistí
a volala jsem i do Hornbachu a tam je taky neberou. Do malých akvaristik moc nechodím, ale třeba víte o některé, kde mají tyto modré neonky...?
Starší reakce
0 03.12.2011 18:15 Urgy [3] Při poptávce ryb prosím uvádějte alespoň okres, pokud tedy nechcete využívat dopravce.
Přidat reakci
1 ...... [40] ...... 53
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 85325x