Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Kde sehnat tyto ryby?

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Nákup ryb 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Kde sehnat tyto ryby?
Při poptávce ryb prosím uvádějte alespoň okres, pokud tedy nechcete využívat dopravce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2024 22:23 Muž Vedoucí [47] Re: Javasen
Díky, nemají, byl jsem tam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2024 20:30 Muž Javasen [0] Re: Vedoucí
Mohli by být třeba v juwelu podle jejich posledního videa.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2024 10:18 Muž Vedoucí [47] – Espejky
Ahoj,
neporadíte, kde bych v Praze a okolí sehnal Espejky (10 kusů)?
Nechci si nechat posílat zdaleka v boxech, trochu se mi to příčí…
Občas je někde nabízejí, ale pletou si s Hengelkami.
Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2024 21:30 Muž hrochy [648] - low-cost, low-tech, old schoolRe: Freedlo
Občas je mají i v ZOO ve dvoře (www.zoovedvore.cz/…)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.09.2024 17:08 Muž Vedoucí [47] Re: Freedlo
Ahoj, měli je tento týden v Braníku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2024 11:09 Muž Freedlo [371] – Cichlidka papousci Praha a okoli
Ahoj
Nevite o nejakem chovateli cichlidek papouscich v Praze a okoli? Na burze je nemaji a pres eshop bych je nerad kupoval

Diky pivo

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2024 12:58 Muž Veslonos [2] – Candátek modropásý
Zdravím,
Nevíte prosím někdo kde by se dal sehnat candátek modropásý či jiné severoamerické druhy ryb do jezírka?
Předem dekuji za odpovědi

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2024 13:32 Muž Nagozent [0] – Čichavec medový/Colisa Chuna
Dobrý den,
sháním chovatele čichavců medových ve variantě gold, který by byl schopný a ochotný prodat samečka a dvě samičky (tedy již ve věku kdy to lze poznat), budu rád za všechny nápady :)
Ústí nad Labem ale jsem ochotný dojet si i dál za hranice kraje
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2024 16:57 Muž Yndi [0]
Zdravím,
věděl by někdo, kde sehnat sekernatky mramorové, nejlépe v okolí Děčína?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2024 01:32 Žena JackieMy [0] – Paví očka
Zdravím,
nevěděl by někdo o chovateli pavích oček - dumbo v okolí Pardubic/Chrudimi? Nebo chovateli barevné varianty gupek, která má na první pohled výrazné/výrazně zbarvené prsní ploutve (viz nepříliš kvalitní foto)? Děkuji
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2024 13:23 Muž Tomo23 [0]
Zdravím, nevěděl by někdo, kde sehnat Maylandia callainos cobalt blue? Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.03.2024 21:48 Muž Habbakuck [47] Re: Nagozent
Jestli jsi z Ostravy nebo okolí, tak na tamní burze bývají celkem pravidelně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2024 16:52 Muž Nagozent [0] – Heterandria formosa
Zdravím, sháním rybky heterandria formosa/živorodka trpasličí. Děkuju za radu kde koupit :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2024 20:51 janko Re: Starka
děkuji moc za odpověď, Apisto jsem také našel každopádně dostupnost je na dotaz. Zkusím tam zavolat a uvidíme. Tajně doufám že se objeví někdo kdo zná přímo chovatele těchto úžasných pancéřníčků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.03.2024 20:34 Žena Starka [288] Re: janko
Ahoj,
zasílá poštou
apisto.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2024 18:47 janko – Pancéřníček zelenavý - Corydoras eques
Dobrý den, hledám chovatele pancéřníček zelenavý - Corydoras eques, kdyby někdo veděl kdo chová, případně kde sehnat prosím o kontakt. Děkuji :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.02.2024 14:57 Muž Iceman [96] Re: čtverzubec
Mrkni na bazos. Je tam prodej v Praze.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.02.2024 11:13 Muž Tomaas [149] Re: čtverzubec
Minulý týden jsem byl na burze na Pankráci (je každou neděli ráno) a pokud se pamatuji, tak tam měli pandy, Sterbaky, pygmejaky, zelené, skvrnité a pak thorakaty. Trpasličího si nepamatuji, ale pokud si z Prahy, tak si tam zítra zajeď, výběr je tam velký. Je to v ZŠ Horáčkova od 8:30. Já chodím tak na 9:00, to tam ještě není tolik lidí. Od 10:00 je to pak maso. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   24.02.2024 09:55 Muž Roger [1876] Re: čtverzubec
Ve Vivariu v Mělníku je mívá celkem často ;-) stačí si tam zavolat předem, popřípadě si ho můžeš objednat a pak vyzvednout ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.02.2024 09:34 Muž Passenger77 [564] - RostlinyRe: čtverzubec
V Praze je burza myslím každý víkend, ale ať Ti napíšou spíš místní ;-)
EDIT: Hned dole na tomto portále je v Kalendáři akvaristických akcí...
rybicky.net/akce/3047
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2024 08:19 Muž čtverzubec [2] - ČtverzubciRe: Passenger77
Jsem z Prahy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.02.2024 20:51 Muž Passenger77 [564] - RostlinyRe: čtverzubec
Nic raritního to není, ve slušnější akvaristice nebo na aquaburze bez problémů k sehnání. Nevím, odkud jsi? V Brně ho mají ve Sklorexu, dnes jsem tam byl a viděl. Pokud nic rozumně poblíž, tak fungují e-shopy, ale teď není moc dobrá doba na zasílání...musí se k tomu přidat výhřevný sáček a to zásilku prodraží.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2024 20:07 Muž čtverzubec [2] - Čtverzubci – pancéřníček trpasličí
Dobrý den, nevíte, kde bych mohl sehnat pancéřníčka trpasličího hmm ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2024 15:52 Muž Veslonos [2] – Candátek Modropásý
Nevíte kde by se dal sehnat candátek modropásý a popřípadě za kolik ? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.02.2024 13:15 Muž Hopri [484] Re: čtverzubec
Nedávno (v řádech měsíců) je nabízel Lukasio, tak ho můžeš zkusit. Minimálně by ti mohl poradit. ;-)

rybicky.net/profil/32285
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.02.2024 11:54 Muž Kamosh [24] Re: čtverzubec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2024 10:24 Muž čtverzubec [2] - ČtverzubciRe: Kamosh
Děkuji za reakci, a nevíte kde bych mohl sehnat vrčivku pruhovanou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.02.2024 21:04 Muž Kamosh [24] Re: čtverzubec
www.zooholding.eu/…
Netuším, zda smím vkládat "komerční" odkaz. Se zooholdingem nic společného nemám. Jen jsem nedávno o vrčivce uvažoval a hledal, kdo ji má.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2024 18:36 Muž čtverzubec [2] - Čtverzubci – Vrčivka trpasličí
Dobrý den, nevíte kde by se dala sehnat vrčivka trpasličí nebo vrčivka pruhovaná? Nejlépe v Praze. Koukal jsem se na ZOO Braník, ale tam ji nemají.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2023 01:55 Muž Roger [1876] Re: Beastie
Drtivá většina mých ryb jsou importy z Asie, jak z farem tak odchyt z volné vody a v pohodě ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2023 11:32 Žena Beastie [338]
Uvítám tipy na to, kde sehnat kvalitní čichavce medové. V nabídce obchodů už roky nejsou, vše co je je import z asie, zkusila jsem již dva dodavatele, po pěti týdnech bezpříznakově mrtví v obou případech. Asi to nebude mnou, i ostatní mají stejné zkušenosti, proto hledám třeba lokální nebo evropské odchovy. Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2023 17:36 Žena orlynka [13] - LabyrintkyRe: Habbakuck
Ano ma uveden nazev i jako krunyrovec modry, videla jsem je tam ,ale bohuzel mi prisli jako obycejni ancici a dle me to nebyli l 183, ty by se prodavali draz.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2023 11:30 Muž Habbakuck [47] Re: orlynka
Jestli je to krunýřovec modrý, tak pod tím názvem jsem pár mladých kousků viděl včera na burze v Ostravě. Ale neprohlížel jsem si je, takže kdo ví, jestli to fakt byli oni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.09.2023 19:33 Žena orlynka [13] - Labyrintky – L 183
Nevite kde sehnat tohoto krasavce? Nejlepe moravskoslezsky kraj? Diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2023 10:12 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetky – Poradí někdo ??
Kde sehnat Belonesox belizanus??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2023 09:50 Muž 0 [1892] - Obecné.Re: petrpv
Na Ukrajině, jsou běžně chovány: youtu.be/…

V EU je nelze, bez vyřízení si výjimky legálně držet.

Ukrajinci, kteří jezdí k nám pracovat, jsou celně kontrolováni a nepovolený převoz živočichů je postihován dle platných zákonů. Jsem se u nich na to informoval.

Jistě by se daly propašovat jikry v odolném vývojovém stádiu očních bodů, ale nač jsou ryby, s nimiž se nelze pochlubit a obchodně je nabízet a riskovat nepříjemnosti s právními předpisy.

Velikostí, barevností, čilým pohybem v celém chovném prostoru, též s různou intenzitou třpytu a vyšlechtěných dlouhoploutvých kmenů, je plně nahrazují i předčí japonské medaky Oryzias latipes, které navíc mají mnohem vyšší odolnost, takže je lze celoročně chovat i ve venkovním nádržích a doma v akváriích bez potřeby zimního ohřevu vody.

Navíc i jejich množení není obtížnější, než u dánií a potomstvo netrpí velkou náchylností na pokřivení páteře a selekčním výběrem lze získat vlastní originální linii.

To jsou ryby, které na své "objevení" a masové rozšíření, teprve čekají.

Na YouTube je nespočet ukázkových videí.

Sám mám medak tisíce a k barevným Glo dániím, mně to, již netáhne, i když jsem je v minulosti choval.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2023 18:01 petrpv – glofish
Kde se daji prosim sehnat glofish electric green danio? Dekuji :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2023 13:06 Žena Beastie [338] Re: Passenger77
Děkuji, napsala jsem organizátorovi, jeden prodejce je mívá, už si domlouváme, že mi je na burzu v neděli přinese. Většinou jsem tam zklamaná, ale možná proto, že se nikdy dopředu nezeptám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2023 11:36 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: lacewings
Díky, ale to je jiný druh ,já mám samce a potřebuji dopařit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.01.2023 21:54 R Muž lacewings [5579] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: rak
- tak to budeš muset počkat, sice asi jsou v Brně a Ostravě, ale v lednových nabídkách nejsou
- ty Typhlonectes compressicauda už taky nejsou, prodáno, dováží se z Fr. GUYANA ( cena tohoto druhu je docela vysoká, jen aby jsi nebyl překvapen)
- tady je odkaz na levnější variantu, odchov v Německu, má je skladem www.unter-wasser-freiburg.de/…
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2023 19:17 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: lacewings
O něm vím ,ale on tyto živorodky množí pouze pro sebe. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2023 17:17 R Muž lacewings [5579] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: rak
- belizany si můžeš domluvit přímo u chovatele zde z webu
- rybicky.net/profil/46555
- Typhlonectes compressicauda, na podzim jsem je viděl v Německu, na ty se ti ještě podívám ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2023 16:55 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetky – Belonesox belizanus
kde jí sehnat????Dále sháním Typhlonectes compressicauda.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.01.2023 09:56 Muž Passenger77 [564] - RostlinyRe: Beastie
Ahoj, u nás na burze v Brně bývají rostodivní halančíci běžně v nabídce, tak předpokládám, že v Praze to nebude jiné... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.01.2023 21:08 R Muž lacewings [5579] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Beastie
- Akvaristika U Bety
- Pod Hvězdárnou 561, Příbram 2, 26101 Tel. +420 739 853 047
- 40 Kč
-zkuste zavolat a zeptat se ;-)
- akvaristika-u-bety.webnode.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2023 18:39 Žena Beastie [338]
Předpokládám, že standardně v nabídce halančíkářů nebude, takže nevíte, kde sehnat Panchax prstencový - Epiplatys annulatus? Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   27.06.2022 09:29 Muž lucasio [28] - Krabi rodu geosesarmaRe: budo
Píšete o panu Miklánkovi. Adresa je Doubravany 8, 289 34 Košík. Telefon: 606 129 847
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2022 04:39 Muž budo [0] – Pomožte identifikovat chovatele
Asi v roce 2015 mě někdo vzal k chovateli na nákup razborek. Po cestě z Turnova na Brandýs n.L. jsme někde sjeli z D10 a pokračovali na JV (jihovýchod). V nějaké vesničce nebo malém městečku byl hned u silnice podlouhlý starý vesnický obdélníkový dům. Fasáda byla zvenku zdobená nějakými vzory nebo obrázky z malinkatých dlaždiček, jako ve stylu modré mozaiky tématicky ladící k akvaristice. V domě byly dvě patra plná akvárií, chodilo se tam jak nějakým bludištěm. Pán poznamenal, že mu žena utekla a nemá ani nikoho jiného na pomoc k ruce a je na to sám. Koupili jsme tam určitě razborky, nevím přesně které. Byly to buď bornejky nebo trpasličí nebo skvrnoocasé. Znáte prosím někdo jméno chovatele, vesnici a kontakt? Obecně bych rád našel někoho, kdo výše zmíněné druhy razbor aktuálně chová. Moje lokace je Zruč n.S. Tak v nějakém rozumném dojezdu (rozuměj nikoli v Třinci :-D ). Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2022 12:27 Muž Nobody [-14] Re: Banung
Dají se také objednat na gigaexotic.eu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.05.2022 09:59 Muž Jan Jonáš [1312] - Drobné rybkyRe: Banung
Já zkušenost mám a pouze výbornou, takže doporučuji osobní odběr na Praze 6.
zooholding.eu
Při poptávce ryb prosím uvádějte alespoň okres, pokud tedy nechcete využívat dopravce.

+ Přidat reakci

Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 53

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 85325x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13512