Kde sehnat tyto ryby?
Při poptávce ryb prosím uvádějte alespoň okres, pokud tedy nechcete využívat dopravce.
0 16.05.2021 21:59 Daniel – L sumci
Potřeboval bych cca 6ks L201 a 7-8ks L 104..můžou být i malé...od chovatele, Praha/Střední Čechy
Starší reakce
Vivarium Mělník. Po předchozí dohodě a objednávce. V nabídce je mají, ale ne vždy "skladem".
Řekl bych, že např. ve Sklorexu by ti je také mohli objednat, pokud je nemají...
Nevíte někdo kde sehnat Živorodka sličná - Neoheterandria elegans ?
Starší reakce
Zkus cichlidářské skupiny na facebooku. Občas se tam objeví v nabídce i dospělé ryby.
Děkuji za odpověď. Sklorex jsem sice nezkoušel, ale obepsal jsem snad všechny eshopy a bohužel nikde zatím nejsou.
Ahoj,
zkoušel jsi poptat nějakou konkrétní akvaristiku? Nevím, odkud jsi, ale třeba u nás na Moravě bych se poptal (tel./mailem) ve Sklorexu. Pan Šmerda je schopen i ledacos sehnat po domluvě.
www.sklorex-akvarium.cz/…
0 29.04.2021 17:14 2310574388 – Vieja maculicauda
Ahoj, nevěděl by někdo, kde sehnat tuto cichlidu? Už ji sháním delší dobu. Obepsal jsem všechny e-shopy a nikdo neví, kdy zase budou skladem. Jediný e-shop, který jsem dneska objevil díky příspěvku níže je tento
www.akvarijni-ryby.prodejce.cz/… ,ale zdá se mi neaktuální. Má s ním někdo zkušenosti? Popřípadě věděl by někdo o jiném způsobu jak tuto rybu sehnat?
Starší reakce
Děkuju. Obchody bych radši vynechala, tam jsme to víckrát zkoušeli, ale přírodní formy prý nejsou (a nebo "jsou", ale ve skutečnosti je to směs různých forem). Tady doufám, že se ozve někdo, kdo ty ryby vidí na vlastní oči.
Marně do expozice v Zoo Ostrava sháníme jedny z nejobyčejnějších ryb, bohužel prakticky nesehnatelné: parmičku nádhernou (Pethia conchonius, dříve Puntius, Barbus...) a dánio pruhované (Danio rerio). Musí jít o přírodní formu, tzn. žádnou barevnější či závojovou, v tom je právě ten zádrhel.
Prosím, pokud máte někdo tip na chovatele, nebo ještě lépe vám tyhle poklady v akváriu plavou, ozvěte se mi. Na množství nezáleží, obzvlášť u těch parmiček máme zájem třeba i o jediný pár, namnožíme si je... Ideálně prosím s fotkou, už jsme se víckrát spálili. Věřím, že někomu doma ještě plavou, proto zkouším i tuhle cestu. Díky!
Starší reakce
Mrkni sem, neprohlížel jsme to, ale nějaké tam v nabídce jsou, i.fauna.cz nejsou špatné stránky...
www.ifauna.cz/… Ahoj, ďakujem.
Ako alternatívu by som prijal jedine Betta smaragdina.
Bol by si schopný a ochotný preveriť dostupnosť B. imbellis u toho "týpka z Nymburka"?
Bol by som ti naozaj vďačný.
Veľmi
A nechceš raději Betta rubra nebo Betta albimarginata? O těch bych věděl tady v okolí FM. Imbelisky možná, fakt ale nevím jistě, by mohl mít jeden týpek z Nymburka.
Starší reakce
Ahoj jestli myslíš aqua-terra-praha, tak tam už jsem domluven a budou koncem února až dorostou do "tržní" velikosti
Zdravím , zkuste pana Sochora má chovnu na Rooseveltově.Kontakt pošlu do SZ.
Starší reakce
Nevíte kde sehnat panceřníčky oranžovoskvrný - duplikáty ? nejlepe Praha a okolí ale to bych chtěl asi už moc
Starší reakce
Mají je v nabídce často zoo Braník. Zkus se poptat v
www.kalaba.eu. Vím, že na Plzeň jezdí v neděli a není problém po domluvě si je vyzvednout u řidiče (sám jsem tak to objednával dvakrát).
Projdi si inzeráty na ifauně a na bazoši. Docela pravidelně tam před časem někdo z Prahy inzeroval tyto ryby.
Starší reakce
0 08.01.2021 18:20 horsina – Čichavec medový - Liberec
Ahoj, nevíte kde by se dal v okolí Liberce sehnat čichavec medový?
Popř. pokud nevíte o nějaké rozvozní službě, u které není potřeba nakoupit nad 1000,- aby mi ho dovezli. Protože pouze dokupuji a chtěla bych koupit tak 1-2 čichavce, protože mi bohužel zemřel sameček a teď mám v akváriu 2 samičky a chtěla bych k nim nějakého kluka.
Starší reakce
Dekuji vsem! Vyzkousim tipy a snad se zadari. Nijak na to nespecham
Jak píše PetrO, ve Sklorexu není problém se domluvit a seženou Ti je. I když jsem je tam před 2týdny přímo neviděl, tak je občas mají.
Minulý týden jsem byl ve Sklorexu, ale nevím o tom, že bych je tam zahlédl.
Každopádně by stálo za to tam zavolat a zeptat se.
Mám dojem, že Hengelovy jsou stejně "náročné". Ale uvidíš, co budou mít. Jinak Espeho mají pravidelně v ZOO Braník v Praze. Reklama je tu na hlavní stránce. Ale teď mají jen Hengelky.
Diky, Hornbach me nenapadl! Mam dojem, ze to nejsou zadne exoticke rybicky, ale u nas ve zverimexech jsem je nevidela. A kvuli velikosti a parametrum vody (ph, tvrdost) chci jen ty espeho...
Razbory jsem viděl loni v Hornbachu, měli klínoskvrnné, Espeho i Hengelovy, tak bych zkusil nějaký blízký Hornbach s rybkami.
Ahoj,
v mém začátečnickém akvárku se konečně ustálily dusitany a tak sháním malé hejníčko razborek espeho. Nevíte, kde by se daly sehnat? Ideálně nějaká akvaristika/chovatel v Praze nebo Brně dostupný MHD a nebo totéž ve východních Čechách (Česká Třebová a okolí). Pokud bych náhodou našla rybky na internetu, lze je vůbec teď v zimě poslat poštou? Nechci je moc trápit a přinejhorším počkám na oteplení
O burze v Praze vím, ale o víkendu je to pro mě extra cesta a výprava na půl dne.
Starší reakce
Starší reakce
No já to blbě napsal jedná se skutečně o Chuny(medové) a Fasciaty(pruhované).
No akvaristika je prej o trpělivosti
tak já budu číhat a posilovat trpělivost. Děkuju všem za typy.
Ja ich chovám, aj mám odchov - ak sa bavime o Colisa chuna - trocha som totiž zneistel zo slova meďák, kedže sú medové, nie medené - len otázka ako ich prípadne dostať na miesto určenia z Bratislavy
Loni prodával na burze v Ostravě měďály:
www.easyfish.cz/…
Dělá do méně běžných labyrintek, ale nabídku dost mění podle toho co se mu zrovna povede odchovat.
Zdravíčko všem, nechováte náhodou někdo přírodní formu meďáků? Nebo nevíte o někom kdo je chová? To samé u pruhovaných- Miloš(Lacewings) mi moc pomohl a našel chovatele, ten bohužel nekomunikuje.Vím- že se dají sehnat třeba u kalaby, ale po importu moc neprahnu. Děkuju moc.
Starší reakce
- třeba zde
Ahoj, prosím o radu, kde sehnat 5ks Pterophyllum scalare Rio Manacapuru. Ideálně Praha a okolí.
Díky.
Starší reakce
Já byl zase spokojený s nákupem tady
www.oarfish.cz
A třeba Neonky Červené jsem bral z UH od pana Hanáčka. Někdy mívá inzerát na Bazošu
0 27.08.2020 21:19 Míra – zasílání ryb
Zdravím, po letech opět zakládám akvárium a bude tetrovité. Můžete dát někdo typ na prodejce ryb, který . Díky
Starší reakce
0 30.07.2020 19:12 Králík Dobrý den, neví někdo kde sehnat čichavce medového? Děkuji.
Starší reakce
0 11.07.2020 22:01 2310574388 – Bichir
Ahoj,
nevědel by někdo kde sehnat bichira nilského(Polyepterus bichir bichir)?
Starší reakce
Tak nakonec jsem dneska zavolala panu Osmančíkovi a on mi řekl, že mi je na objednávku sežene
.
Před časem jsem je viděl v Tropicu.
Edit: Občas je mají i na burze v Ostravě
Ahoj, nemáte někdo tip na chovatele sekavců příčnopasých v Ostravě? U Osmančíka je dlouhodobě nemají.A já bych ráda chovatele. V Hornbachu a jiných řetězcích je kupovat nechci.
Starší reakce
0 27.05.2020 16:07 c4mel – olomouc
sice to sem úplně nepatří ale když se o tom zrovna bavíte... máte nějaké dobré zkušenosti s akvaristou a zároveň prodejcem v okolí Olomouce? na bazoši nějací jsou ale jestli má někdo někoho ověřeného
Vím že to bere od Glassera, od koho jiného, pak vím že má snad ještě jiné zdroje, ale Němec je největší, beru to jinak, nejsem v tom tak dlouho abych měl známosti kde sehnat kvalitní ryby z domácích chovů, pokud chci navíc ryby které tu buď nejsou vůbec nebo se tu nemnoží, nebo jen v malé míře tak ani jiné východisko nemám. Na druhou stranu mám jistotu že dostanu ryby které jsem si objednal, žádný mrzáky apod.. jestli se děje reinport netuším, ale kšeft je kšeft a důležitý je výsledek. Cena je druhořadá, osobně to beru tak, že si za ní kupuji i služby jako objednávka, uschování ryb než zam pojedu k odběru, kvalitní ryby, například možnost reklamace, čisté prostředí atd... Objel jsem hodně akvaristik, od Varů po Prahu atd... A oni mi u toho vyšli nejlépe, a zatím musím zaťukat vše ok, což se o jiných v mém okolí nedá říct. Jak jsem psal, pro mě jako pro junáka bez kontaktů a zkušeností je toto asi nejschůdnější cesta, pro ty otrkané je to jiné, ty ví na koho se obrátit když něco shání
Při poptávce ryb prosím uvádějte alespoň okres, pokud tedy nechcete využívat dopravce.
Přidat reakci
1 ...... [3] ...... 53
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 85326x