Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Kde sehnat tyto ryby?

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Nákup ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 45 Přejít na další stránku   1  
Kde sehnat tyto ryby?
Při poptávce ryb prosím uvádějte alespoň okres, pokud tedy nechcete využívat dopravce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2010 21:52 Libor123 – Re: hanyking
Ahojky. Mrkni do inzerca a mahy prodává vrubouše. Nebo by ti mohl třeba poradit. Hodně štěstí. Libor palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2010 20:26 hanyking – Už 2 měsíce zháním vrubozubce. Máte tip?
Fotka k příspěvku Už 2 měsíce se snažím koupit vrubozubce formu red tiger a stále je nemám. Asi před 5 týdnama mi kámoš co má obchod dal kontakt na člověka co mu dodává. Ryby dobrý a prý solidní obchodník. A ten mi už 5 týdnů slibuje, že mi je pošle. A dnes měli dojet. Ptám se na nádraží a s Prahy nic na cestě!!! Takže poslední kapka. S tím člověkem končím. Koupím jinde. Chci red tiger tak 8 ks.
Máte někdo tip na solidního dovozce?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2010 06:01 Muž FlyingRider [0] - Sumci – Motýlkovec Brno
Zdravím, neví někdo kde sehnat motýlkovce v okolí Brna nebo jestli někdo nepoveze na brnenskou burzu?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2010 20:37 Žena wercza [0]
Tak děkuju za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2010 19:47 Muž Deathbull [1928] - Cichlidy
No..mě se ta ryba přímo hnusí...některé prokřížené variety jsou super, jako např. blue neon, blue electric, double red atd...ale tyhle deformace jsou prostě hnus, stejně jako parroti a jiné nepřirozené obludy no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.07.2010 18:24 kreten – Re: wercza
Moc teda nádherná není, ale připouštím, že pro někoho může být alespoň zajímavá
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2010 18:18 Žena wercza [0]
Díky za upozornění-zajímavé. Je to škoda. Nevíte někdo, kde jinde tuhle rybku můžu sehnat?? Fakt je nádherná..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2010 17:24 Muž Sid [6634] - Rostliny – Re: wercza
S případným nákupem u vámi uvedené firmy opatrně. ;-) :-)
Přečtěte si toto: www.akvarko.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2010 17:15 Žena wercza [0] – Cichlidka ramirezova baloon
Fotka k příspěvku Ahoj všichni. Moc se mi líbí tahle cichlidka - její prodej jsem však viděla pouze na www.hypancistrus-aquarium.cz - má někdo zkušenosti s tímto eshopem? Nikdy jsem rybky přes net neobjednávala, ale jsem daleko od Prahy, tak by mi nic jiného nezbylo-bojím se, aby je neposlali nějaký oškubaný :-| A ještě bych se zeptala, jestli s těmahle rybkama má někdo zkušenosti? Díky ;-)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   25.04.2010 12:03 loolinka
Chtěla jsem se zeptat najdu někde ve Zlínském kraji zverimex kde koupím za levno nějakého hada pro začatečníka???na inzerátech jsem bohužel nic nenašla v Zl.kraji děkuji všem za tipy :-( :-( :-)
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2010 13:31 Žena Sirah [11]
cichavce jsem nakonec zavrhla a pro rybky jezdim do Sklorexu (brno), v Hornbachu bych si nic ziveho vazne nekoupila...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2010 13:10 Žena eleonen [10]
Tak jsem si včera přivezla čichavce zakrslého a narazila jsem na něj úplně náhodou, když jsme si jeli do Želechovic pro želvu pardálí. Je to společnost, která se zabývá dovozem a chovem zvířat a dále je distribuuje do maloobchdních prodejen v ČR i Evropě. Uviděla jsem tam velikou místnost s akvárkama a čichavce opravdu měli. Problém je ten, že je dovezen z Thajska teprve před pár dny a nevím, jestli to ustojí. Ale má tuhý kořínek. Podařilo se mu někdy nad ránem vyskočit z karanténního akvárka, nevím jak dlouho byl na suchu, ale měl namále. Ted je zase v pohodě jako by se nebylo nic stalo. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2010 19:04 Žena eleonen [10]
Brno je docela z ruky. Potřebuji jen jednoho samečka a jezdit pro jednoho se mi nevyplatí. Potřebovala bych něco blíž, ale díky za info. Mimochodem v Hornbachu jsem kupovala pár samička umřela tak jsem k samečkovi sháněla samičku až jse sehnala rovnou dvě tak mi umřel samec...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2010 16:31 krucyp
Radit kupovat rybky v Hornbachu? coze

Čichavec zakrslý za 20 Kc
Neonka červená za 22 Kc

Máme posledních pár kousků.

www.akva-exo.cz/…

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2010 14:44 Cichavcator
Brno - OBI tam maji klasicke cichavce zakrsle tzn. pruhovane a pak Brno - Hornbach tam zase maji zakrsle ale cele oranzove a jen hrbetni ploutev maji namodralou jsou nadherni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2010 13:27 Žena eleonen [10] – Kde sehnat Colisa lalia
neonky červené jsem ted kupovala v Přerove kus 24 kč
Mám jiný problém sháním samečka čichavce zakrslého. Byla jsem ve všech akvaristikách na Přerovsku i Olomoucku, ale nemají je nikde. Řekli mi že je dováží až z Polska a že je dlouho neměli a neví kdy budou. V Hornbachu je taky delší dobu neměli. Mám dvě osamělé samičky. Prosím nevíte někdo o někom? Obchod i chovatel.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2010 10:20 0 – Re: Pepan
Fotka k příspěvku Nestojím o intimnosti , a když už sem něco píšu , tak svými příspěvky se snažím poukázat na něco podkladově konkrétního co má opravdový informační charakter a v mezích možností prokazuji skutečnosti svou fotodokumentací ; na rozdíl od pana provokatéra , od něhož jsem ve fóru žádný jeho snímek ještě neviděl. A ve vší úctě k jeho osobě se neodvážím komentovat , jaký pocit mám z těch psaných projevů - nemyslím jen vůči mě , celkově jsem si přečetl všechny reakce v ostatních debatách , takže se p. provokatéru - ovi omlouvám , že na ten E-mail návrh stejný názor nemám. 0.


Starší snímek z 'rybárny':

Pod hladinou nad černou skalárou co je vpravo jsou vidět mladé Poecilia sphenops v přírodní - divoké barvě s modravým nádechem v zabarvení a příčně pruhovanou kresbou , doplněnou roztroušenými černými skvrnkami. To zadní sklo bylo záměrně zařasené ( "pastvina" plžů i ryb ) a na předním skle těch pár zaschlých kapek jsem opomněl utřít. :-) 0.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2010 20:51 Pepan – Re - Provokater + 0
Nebuďte tajnůstkáři a klidně se podělte o zkušenosti tady. Já mám sice jenom obyčejné kominíky a trpasličí živorodky, ale určitě nebudu sám, koho tyhle věci zajímají. Mějte se hezky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2010 12:49 kreten – Re: 0
Sorry, ale při tomhle pohledu těch odlišností fakt vidět moc není. Netvrdil jsem, že by to měly být běžné goldmolly, protože je otázka, kde se k shenopskám přimíchá latipina a kde další poecilie - například vámi zmíněné salvátorky. Upřímně řečeno, když mi písnete na mail, tak si možná pokecáme lépe, než tu zatěžovat debatu plkáním, které ostatní asi moc neobohacuje:-) palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2010 12:18 0
Fotka k příspěvku Pro vyznavače ryb rodu Poecilia sem přihodím ještě jedno foto mých "Mollienesií" zřejmě typu Poecil. mexicana , které jsou zajímavé nejen svým vybarvením , ale i životními projevy , ovšem nejsou v běžné nabídce ; a proto připojuji výzvu , aby se případný jiný držitel těchto stejných nebo si podobných ryb se mnou zprostředkoval kontakt pro možnost výměny chovných jedinců - nabízím dva samce za dvě samice nebo i odkoupím. Tento příspěvek nepovažujte prosím nikdo za obcházení inzerce. 0.
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2010 11:10 0 – Re: provokater
Fotka k příspěvku To nebyly v prodeji běžné gold molly , měly odlišné tělesné znaky a lesk. Na fotce je dostupná zlatá linie , kterou chovám doteď .
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2010 10:51 kreten – Re: 0
Takových ryb se v goldmollách vyskytuje spousta a jsou víceméně považovány za odpad, neboť komerčně zajímavé jsou pouze čisté gold, nebo goldblack. Takových ryb jsko je ten váš samec se mi v nádrži objevují ze stovky pět, někdy více a jsem rád, že proklouznou mezi ty ostatní:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2010 10:27 0
Fotka k příspěvku Jak vidno , žádný z odborníků na tuto skupinu ryb , který by mohl informacemi přispět tyto stránky nenavštěvuje , nebo se nemá chuť svěřit.

V roce 2008 se mi náhodně podařilo v jedné akva prodejně koupit 1 pár zlatých Poec. sp. u nichž samec měl v ocasní ploutvi zřetelný žlutý okrajový lem. Žel nedal jsem samici včas do samostatné nádržky a mladé požraly ostatní ryby s nimiž byly tyto "molly" chovány . Další porod byl předčasný a potomstvo mrtvé a navíc za čas uhynula i samice , takže odchov nebyl úspěšný.

Rozhodl jsem se pozůstalého samce umístit k přírodně vybarveným samicím P. sphenops s cílem získat generaci , u které budou přírodně vybarvení samci mít žlutě lemovanou ocasní ploutev ( podobnou 'divokou' formu má Radek Sejkora ). Jenže se "sphenopskami" jsem choval i živorodky Heterandria bimaculata a pro ně byl zlatý samec příliš nápadný a zle jej zřídily. Přesto , že byl přemístěn nepřežil a tím skončil můj chov. Od té doby jsem už v prodeji takovou populaci neviděl.

Na snímku je onen zlatý samec se žlutým lemem , o němž jsem psal. Byl velmi plachý a nedal se zblízka vyfotit.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2010 09:37 0
Fotka k příspěvku Též se zeptám , zda se tyto "kmeny" v Česku ještě vyskytují , nebo už z akváriových chovů úplně vymizely a totálně vyhynuly? Nemám na mysli P. salvatoris , ale P. sphenops , P. mexicana , případně P. orri.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2010 21:39 0
Měl jsem před desítkami let hořavky i škeble v akvárku , ale ne pohromadě. K chovu mohu na rychlo napsat , že oba druhy - ryby i mlži potřebují chladné zimování , raději větší objem vody s dostatkem potravy a proto je chov vhodnější a úspěšnější ve venkovních nádržích . V akváriu nesmí škeble hladovět , aby neuhynula , a když filtruje vodu , tak se jí prachové krmivo podává k nasávacímu otvoru. Nesmí se opomenout i dostatečná vrstva substrátu k usazení a pohybu po dně. Vodu , též nutno měnit a při chovu různých velevrubů braných z řek , což je porušování zákona o ochraně těchto živočichů , nutno počítat s vyšší potřebou kyslíku a ve stojaté vodě nebo s nevyhovujícími parametry velmi snadno vyhynou a proto doporučuji hledat v nabídkách dovozců asijské mlže k chovu 'doma'. Kromě velkých škeblí se ještě místy vyskytují i drobné hrachovky , které k množení hořavek neslouží , ale jsou taktéž zajímavými chovanci , jenže z mnoha lokalit už vymizely.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   20.02.2010 20:21 Skorica
Legální způsob je k hovnu. Pořád lepší když budou v akvárku než aby je sbíraly pro husy na statek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2010 18:41 Petr – Re: GAGAL
Mám v akváriu jeden pár hořavek. Donesl jsem si je ještě jako plůdek z rybníku z okolí Budišova (momentálně staří 9 měsíců). Jedná se nejspíše o druh Hořavka duhová západní - kromě oranžové barvy rohovky samečka tato rybka barevně zvlášť nevyniká. Rád bych je odchoval, ale nemám žádné zkušenosti s chovem škeble. Tu se mi navíc nedaří legálně sehnat. Rád bych našel někoho se zájmem o hořavky, popřípadě někoho, kdo by mi předal své zkušenosti s touto rybkou v akváriu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 22:57 Sirah
no tak to sice jsou, ale zas ne tolik :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 22:38 Žena bluedream [245] – Re: Sirah
Ale o kousek větší než neonky jsou :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 22:33 Sirah – co vetsiho k neonkam?
tak taky by sli, ale ti jsou zakrsli :))
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 22:20 Muž AiZ [6]
A zakrslý se ti nelíbí? Toho tam ještě v pondělí měli ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 22:06 Sirah
diky moc za info :) sklorex bych ani nemela mit daleko bo jsem bydlim v lisni a sklorex je v zidenicich :)

verim, ze neonky tam budou, ale cichavec pruhovany asi nebude snadno k sehnani :)

koncem tydne teprve cekam na dodavku akvaria vcetne vsech dalsich potreb, pak zacnu shanet rostlinky (takze urcite mrknu do sklorexu) a teprve po par tydnech budu resit rybky ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 22:02 Muž AiZ [6]
Neonky červené taky sháním. Ve sklorexu jsem byl v pondělí, mají novou dodávku od pátku, takže je ještě neprodávali, mají je zatím v "karanténě", takže na konci týdne by třeba mohli být v prodeji. Sklorex je v Brně vyhlášený a personál velmi ochotný. Jen pro info, nejlepší výběr rostlin tam mají po dodávce zboží středa večer nebo ve čtvrtek. Jinak vyhni se Hornbachu, dnes jsem tam byl v jedné nádrži přímo hřbitov a nikoho to vůbec nezajímalo rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 18:26 Muž bobikcz [135] - ups .... ono to roste :)
Nejsem sice z Brna, ale neonky červené maji určitě ve Sklorexu. Ty čihavce nevím, osobně jsem je v krámě ještě neviděl :)

www.sklorex-akvarium.cz/…

pardon nemel jsem to aktualizovane a neviděl jsem předešlou odpověd :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 17:25 Muž Yirka [9123] – Re: Sirah
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 17:24 Sirah – dik :)
Yirka: dik, mrknu, snad to na netu najdu, jsem tu kratce v Brne, takze to tu moc neznam :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 17:20 Muž Yirka [9123] – Re: Sirah
V Brně zkus Sklorex.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 17:19 Sirah – pardon
krucis, me se zdalo, ze se to nezobrazuje, tak prosim totoznou zpravu smazat (kdo mate prava) :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 17:15 Sirah – cichavec modry
hm, tak to si mi moc neporadila :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 16:56 Žena petastastna [0]
taky by mě zajímalo kde sehnat čichavce pruhovaného,ale sem z Prahy :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 16:15 Sirah – Kde sehnat čichavce pruhované a neonky červené?
Prosím, kde v Brně sehnat tyto rybky? Od nějakého chovatele - prodejce.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2010 11:59 orlynka – Re: harpunar
Tak jsem se byla kouknout, měli tam pouze čtverzubce skrvnité nebo něco takového :-O Asi si je budu muset nechat poslat drahou :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2010 10:32 harpunar – Orlynka-pokud máš čas a chuť,tak v sobotu
je v menze na VŠB(vysoká škola báňská) v Porubě akvaburza a tyhle rybky jsem tam již několikkrát viděl. A spoustu dalších,takže si udělej výlet,nemáš to daleko. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2010 07:04 Muž Honz [7] - Tetry – Re: lukas
jo v hradci králové mají akvaristiku wikov a tam maj všechno z té akvarstiky se rozváží ryby po celé evropě ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2010 00:27 orlynka – Re: milda87
A nevíte o nějáké chovateli z Havířova či poblíž co by neměl čtverzubce trpasličí? Sháním tyto prcky, nevím kde se obrátit. Díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2010 21:54 milda87 – Re: lukas
A proč musí mít sedm cm? ne
5cm je málo a osm je moc?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2010 18:39 lukas – pirane
zdar nevite jak si mam sehnat pirene nejak si je objednat az domu ale musi met 7cm dekuji. ahoj

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.01.2010 11:22 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetky – Re: Skorica
cena galaxek se dost ruzni
85kč za dospele Akvaristika Nuselska(praha);Vivarium Mělník
45kč za dospivajici jedinci Carrasius Praha -Dejvice
25Kč za dospele Burza Praha-Čumpelikova ul.

jen si dej pozor! samicky jsou podstatne nachylnejsi nez samecci, par lidcek co maj taky gaklaxkymi to potvrdilo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2010 11:15 Muž Thoros [1]
Ještě je mají v Zoo Panda v ostravském globusu :);) a myslím, že se tady někdo někde zmiňoval, že je snad prodávají i v ostravském horbachu. Ale ta cena no, tuším 89,-Kč. Na burze nevím, zkuste se podívat na stránky ostravské akvaburzy nebo do tématu o ostravské akvaburze tady na rybičkách a třeba tam naleznete kontakt na prodejce, který by vám dotaz na cenu jistě zodpověděl ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2010 10:55 Skorica
Kolik asi stojí na burze?
Při poptávce ryb prosím uvádějte alespoň okres, pokud tedy nechcete využívat dopravce.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [45] ...... 53

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 84510x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13512?od=2201