Kde sehnat tyto ryby?
Při poptávce ryb prosím uvádějte alespoň okres, pokud tedy nechcete využívat dopravce.
0 27.09.2010 18:02 Bobeš – Re: bluedream
psal a víckrát a neví a nemaj
0 27.09.2010 18:02 Bobeš – Re: Bobeš
A nebo něco takového,závojnatá forma je úžasná
A psal jsi jim dotaz? Pokud je mají v nabídce, určitě jsou schopní je sehnat.
0 27.09.2010 17:56 Bobeš – Re: bluedream
no jo ale
dostupnost 0
0 27.09.2010 17:13 Bobeš – Vrubozubec paví celoplošně červený – Astronotus ocellatus fitted red oscar
Vrubozubec paví celoplošně červený – Astronotus ocellatus fitted red oscar
Nevíte někdo kde bych tuto rybu sehnal?
Starší reakce
tak to zkus, když se ti to povede, budeš první
tento clanok je super,ale pisu tu ze sa da rozmnozit len hormonalne.nerozumiem preco sa nedaju normalne vytret v akvarku.neni to taka zlozita ryba na chov.
zaujimalo by ma ci sa niekomu v ceskoslovensku podarilo vitret tuto rybu.myslim tym normalne nie umelo.
Starší reakce
0 11.09.2010 21:52 Libor123 – Re: hanyking
Ahojky. Mrkni do inzerca a mahy prodává vrubouše. Nebo by ti mohl třeba poradit. Hodně štěstí. Libor
0 11.09.2010 20:26 hanyking – Už 2 měsíce zháním vrubozubce. Máte tip?
Už 2 měsíce se snažím koupit vrubozubce formu red tiger a stále je nemám. Asi před 5 týdnama mi kámoš co má obchod dal kontakt na člověka co mu dodává. Ryby dobrý a prý solidní obchodník. A ten mi už 5 týdnů slibuje, že mi je pošle. A dnes měli dojet. Ptám se na nádraží a s Prahy nic na cestě!!! Takže poslední kapka. S tím člověkem končím. Koupím jinde. Chci red tiger tak 8 ks.
Máte někdo tip na solidního dovozce?
Starší reakce
Zdravím, neví někdo kde sehnat motýlkovce v okolí Brna nebo jestli někdo nepoveze na brnenskou burzu?
Starší reakce
1 23.07.2010 18:24 kreten – Re: wercza
Moc teda nádherná není, ale připouštím, že pro někoho může být alespoň zajímavá
Díky za upozornění-zajímavé. Je to škoda. Nevíte někdo, kde jinde tuhle rybku můžu sehnat?? Fakt je nádherná..
S případným nákupem u vámi uvedené firmy opatrně.
Přečtěte si toto:
www.akvarko.cz/… Ahoj všichni. Moc se mi líbí tahle cichlidka - její prodej jsem však viděla pouze na
www.hypancistrus-aquarium.cz - má někdo zkušenosti s tímto eshopem? Nikdy jsem rybky přes net neobjednávala, ale jsem daleko od Prahy, tak by mi nic jiného nezbylo-bojím se, aby je neposlali nějaký oškubaný
A ještě bych se zeptala, jestli s těmahle rybkama má někdo zkušenosti? Díky
Starší reakce
-1 25.04.2010 12:03 loolinka Starší reakce
Tak jsem si včera přivezla čichavce zakrslého a narazila jsem na něj úplně náhodou, když jsme si jeli do Želechovic pro želvu pardálí. Je to společnost, která se zabývá dovozem a chovem zvířat a dále je distribuuje do maloobchdních prodejen v ČR i Evropě. Uviděla jsem tam velikou místnost s akvárkama a čichavce opravdu měli. Problém je ten, že je dovezen z Thajska teprve před pár dny a nevím, jestli to ustojí. Ale má tuhý kořínek. Podařilo se mu někdy nad ránem vyskočit z karanténního akvárka, nevím jak dlouho byl na suchu, ale měl namále. Ted je zase v pohodě jako by se nebylo nic stalo.
Brno je docela z ruky. Potřebuji jen jednoho samečka a jezdit pro jednoho se mi nevyplatí. Potřebovala bych něco blíž, ale díky za info. Mimochodem v Hornbachu jsem kupovala pár samička umřela tak jsem k samečkovi sháněla samičku až jse sehnala rovnou dvě tak mi umřel samec...
0 26.03.2010 16:31 krucyp Radit kupovat rybky v Hornbachu?
Čichavec zakrslý za 20 Kc
Neonka červená za 22 Kc
Máme posledních pár kousků.
www.akva-exo.cz/…
0 26.03.2010 14:44 Cichavcator Brno - OBI tam maji klasicke cichavce zakrsle tzn. pruhovane a pak Brno - Hornbach tam zase maji zakrsle ale cele oranzove a jen hrbetni ploutev maji namodralou jsou nadherni.
neonky červené jsem ted kupovala v Přerove kus 24 kč
Mám jiný problém sháním samečka čichavce zakrslého. Byla jsem ve všech akvaristikách na Přerovsku i Olomoucku, ale nemají je nikde. Řekli mi že je dováží až z Polska a že je dlouho neměli a neví kdy budou. V Hornbachu je taky delší dobu neměli. Mám dvě osamělé samičky. Prosím nevíte někdo o někom? Obchod i chovatel.
Starší reakce
0 03.03.2010 10:20 0 – Re: Pepan
Nestojím o intimnosti , a když už sem něco píšu , tak svými příspěvky se snažím poukázat na něco podkladově konkrétního co má opravdový informační charakter a v mezích možností prokazuji skutečnosti svou fotodokumentací ; na rozdíl od pana provokatéra , od něhož jsem ve fóru žádný jeho snímek ještě neviděl. A ve vší úctě k jeho osobě se neodvážím komentovat , jaký pocit mám z těch psaných projevů - nemyslím jen vůči mě , celkově jsem si přečetl všechny reakce v ostatních debatách , takže se p. provokatéru - ovi omlouvám , že na ten E-mail návrh stejný názor nemám. 0.
Starší snímek z 'rybárny':
Pod hladinou nad černou skalárou co je vpravo jsou vidět mladé Poecilia sphenops v přírodní - divoké barvě s modravým nádechem v zabarvení a příčně pruhovanou kresbou , doplněnou roztroušenými černými skvrnkami. To zadní sklo bylo záměrně zařasené ( "pastvina" plžů i ryb ) a na předním skle těch pár zaschlých kapek jsem opomněl utřít.
0.
0 02.03.2010 20:51 Pepan – Re - Provokater + 0
Nebuďte tajnůstkáři a klidně se podělte o zkušenosti tady. Já mám sice jenom obyčejné kominíky a trpasličí živorodky, ale určitě nebudu sám, koho tyhle věci zajímají. Mějte se hezky.
0 02.03.2010 12:18 0 Pro vyznavače ryb rodu Poecilia sem přihodím ještě jedno foto mých "Mollienesií" zřejmě typu Poecil. mexicana , které jsou zajímavé nejen svým vybarvením , ale i životními projevy , ovšem nejsou v běžné nabídce ; a proto připojuji výzvu , aby se případný jiný držitel těchto stejných nebo si podobných ryb se mnou zprostředkoval kontakt pro možnost výměny chovných jedinců - nabízím dva samce za dvě samice nebo i odkoupím. Tento příspěvek nepovažujte prosím nikdo za obcházení inzerce. 0.
0 02.03.2010 11:10 0 – Re: provokater
To nebyly v prodeji běžné gold molly , měly odlišné tělesné znaky a lesk. Na fotce je dostupná zlatá linie , kterou chovám doteď .
0 02.03.2010 10:51 kreten – Re: 0
Takových ryb se v goldmollách vyskytuje spousta a jsou víceméně považovány za odpad, neboť komerčně zajímavé jsou pouze čisté gold, nebo goldblack. Takových ryb jsko je ten váš samec se mi v nádrži objevují ze stovky pět, někdy více a jsem rád, že proklouznou mezi ty ostatní
0 02.03.2010 10:27 0 Jak vidno , žádný z odborníků na tuto skupinu ryb , který by mohl informacemi přispět tyto stránky nenavštěvuje , nebo se nemá chuť svěřit.
V roce 2008 se mi náhodně podařilo v jedné akva prodejně koupit 1 pár zlatých Poec. sp. u nichž samec měl v ocasní ploutvi zřetelný žlutý okrajový lem. Žel nedal jsem samici včas do samostatné nádržky a mladé požraly ostatní ryby s nimiž byly tyto "molly" chovány . Další porod byl předčasný a potomstvo mrtvé a navíc za čas uhynula i samice , takže odchov nebyl úspěšný.
Rozhodl jsem se pozůstalého samce umístit k přírodně vybarveným samicím P. sphenops s cílem získat generaci , u které budou přírodně vybarvení samci mít žlutě lemovanou ocasní ploutev ( podobnou 'divokou' formu má Radek Sejkora ). Jenže se "sphenopskami" jsem choval i živorodky Heterandria bimaculata a pro ně byl zlatý samec příliš nápadný a zle jej zřídily. Přesto , že byl přemístěn nepřežil a tím skončil můj chov. Od té doby jsem už v prodeji takovou populaci neviděl.
Na snímku je onen zlatý samec se žlutým lemem , o němž jsem psal. Byl velmi plachý a nedal se zblízka vyfotit.
0 01.03.2010 09:37 0 Též se zeptám , zda se tyto "kmeny" v Česku ještě vyskytují , nebo už z akváriových chovů úplně vymizely a totálně vyhynuly? Nemám na mysli P. salvatoris , ale P. sphenops , P. mexicana , případně P. orri.
Starší reakce
0 20.02.2010 21:39 0 Měl jsem před desítkami let hořavky i škeble v akvárku , ale ne pohromadě. K chovu mohu na rychlo napsat , že oba druhy - ryby i mlži potřebují chladné zimování , raději větší objem vody s dostatkem potravy a proto je chov vhodnější a úspěšnější ve venkovních nádržích . V akváriu nesmí škeble hladovět , aby neuhynula , a když filtruje vodu , tak se jí prachové krmivo podává k nasávacímu otvoru. Nesmí se opomenout i dostatečná vrstva substrátu k usazení a pohybu po dně. Vodu , též nutno měnit a při chovu různých velevrubů braných z řek , což je porušování zákona o ochraně těchto živočichů , nutno počítat s vyšší potřebou kyslíku a ve stojaté vodě nebo s nevyhovujícími parametry velmi snadno vyhynou a proto doporučuji hledat v nabídkách dovozců asijské mlže k chovu 'doma'. Kromě velkých škeblí se ještě místy vyskytují i drobné hrachovky , které k množení hořavek neslouží , ale jsou taktéž zajímavými chovanci , jenže z mnoha lokalit už vymizely.
2 20.02.2010 20:21 Skorica Legální způsob je k hovnu. Pořád lepší když budou v akvárku než aby je sbíraly pro husy na statek.
0 20.02.2010 18:41 Petr – Re: GAGAL
Mám v akváriu jeden pár hořavek. Donesl jsem si je ještě jako plůdek z rybníku z okolí Budišova (momentálně staří 9 měsíců). Jedná se nejspíše o druh Hořavka duhová západní - kromě oranžové barvy rohovky samečka tato rybka barevně zvlášť nevyniká. Rád bych je odchoval, ale nemám žádné zkušenosti s chovem škeble. Tu se mi navíc nedaří legálně sehnat. Rád bych našel někoho se zájmem o hořavky, popřípadě někoho, kdo by mi předal své zkušenosti s touto rybkou v akváriu.
Starší reakce
Ale o kousek větší než neonky jsou
0 16.02.2010 22:33 Sirah – co vetsiho k neonkam?
tak taky by sli, ale ti jsou zakrsli
)
0 16.02.2010 22:06 Sirah diky moc za info
sklorex bych ani nemela mit daleko bo jsem bydlim v lisni a sklorex je v zidenicich
verim, ze neonky tam budou, ale cichavec pruhovany asi nebude snadno k sehnani
koncem tydne teprve cekam na dodavku akvaria vcetne vsech dalsich potreb, pak zacnu shanet rostlinky (takze urcite mrknu do sklorexu) a teprve po par tydnech budu resit rybky ;)
0 16.02.2010 17:24 Sirah – dik :)
Yirka: dik, mrknu, snad to na netu najdu, jsem tu kratce v Brne, takze to tu moc neznam
0 16.02.2010 17:19 Sirah – pardon
krucis, me se zdalo, ze se to nezobrazuje, tak prosim totoznou zpravu smazat (kdo mate prava)
0 16.02.2010 17:15 Sirah – cichavec modry
hm, tak to si mi moc neporadila
Při poptávce ryb prosím uvádějte alespoň okres, pokud tedy nechcete využívat dopravce.
Přidat reakci
1 ...... [45] ...... 53
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 85325x