Kde sehnat tyto ryby?
Při poptávce ryb prosím uvádějte alespoň okres, pokud tedy nechcete využívat dopravce.
A ta paní ví co mluví.
Zdar všem, blíží se můj nákup čichavců z aquamasteru, tak že pak poreferuju, nicméně dnes mi při nákupu rostlinek v Jaroměři paní říkala, že mu ryby teď posledně vracela. Tak že mě čeká asi dlouhá karanténa... Uvidíme
Zdravím,
Kde nejlépe sehnat barevné okružáky?
Taky prosím o nejaký tip odkud koupit Clithona, pancéřníčky malé, tetry ohnivé.
Díky
Prosím, nevíte o nějakém chovateli Corydoras adolfoi nebo Corydoras duplicareus nejlépe z Ostravy? Nebo o chovateli, který by rybky posílal? _ucx_ psal:
"Koukám na ceny u Kalaby. Corydoras adolfoi za 218 Kč kus vč. DPH, to je docela masakr. Objevil jsem chovatele, co je nabízí za 40 Kč."
Měl bys na něj kontakt?
Starší reakce
- přesně jste to vystihl, rovněž se mi nezdá ta cena, protože i Corydoras duplicareus se pohybuje nyní v kurzu 60 až 80 Kč
U českého odchovu za 40 Kč by mě v první fázi hlavně zajímalo, zda je to opravdu Corydoras adolfoi - jestli to náhodou ve skutečnosti není Corydoras duplicareus.
_ucx_ napsal: Kdesi jsem opakovaně narazil na informaci, že naopak kvalitní domácí produkci nepříjemně konkurují cenou asijské importy...
Napřed je třeba pochopit, co je to "asijský import". Ale zkusím... Asijskými importy je nazývána produkce farem v tomto regionu. Jedná se o farmy tzv." na průtoku" v pásmu, kde není potřeba topit. A pak ten sortiment - všechno co se dá dobře dělat ve velkém, jednoduše zabalit a levně transportovat. Tedy především živorodky, duhovky,tetry, některé cichlidy, nebo třeba betty.... atd.
Jestliže je v tomto případě řeč o "importech", pak by přesnější bylo označení odchyty. Jihoamerická produkce stojí na tom, že někde v pralese se ryby chytí a pak přes několik rukou dorazí k expedici. A pak přes dalších několik rukou také k panu Kalabovi. A od toho se odvíjí ta cena.
Teda mimochodem, některé coryny se v té Asii už dělají také, a také je to na ceně znát...
Těch 21 dní má na to aby to obvolal levně koupil a pak s pořádaným ziskem min.200 procent prodal.
No kalaba má třeba moje oblíbené pancéřníčky určitě dražší... spíš ale takový ty co běžně nejsou v každý akvaristice. Mě spíš zaráží gigaexotic s dodací dobou 2- 21dní
Máte někdo nějaký eso v rukávu, co se týká chovatele čichavců( pruhovaný,zakrslý), nebo pancéřníčků (loxozonus,Leukomelas). Ale někde pardubickej, hrálovehradeckej, nebo středočeskej a Praha?
Toto je střet dvou opačných extrémů. U Kalaby jsou některé ryby relativně dražší a onen chovatel je přesně opačný extrém. Dělá to možná jako hobby, pár švestek za rybu mu stačí a neuráží ho to, neuvědomuje si, že za normální cenu bych jich prodal úplně stejné množství jako za tu cenu směšnou.
No a jelikož je toto jev u nás poměrně běžný, znám i chovatele, kteří odchovávají u nás nesehnatelné ryby, ryby o kterých jsem si myslel, že tu vůbec nejsou a veškeré jejich odchovy jdou na export, do ČR nepustí ani rybu. Dobře vědí, že by se hnedka našli "odborníci", kteří by to naflákali ve velkém počtu a začali by to prodávat za půl darma.
Kdesi jsem opakovaně narazil na informaci, že naopak kvalitní domácí produkci nepříjemně konkurují cenou asijské importy...
- importy jsou vždy dražší, než místní odchovy, tady to bude asi ten pripad
Koukám na ceny u Kalaby. Corydoras adolfoi za 218 Kč kus vč. DPH, to je docela masakr. Objevil jsem chovatele, co je nabízí za 40 Kč.
- u p Kalaby si můžete domluvit osobni odběr, výběr ryb vám určitě umožní, po předchozí domluvě
- na Pankráci
bývají u dvou prodejců
Díky za info, někdy to zkusím, jsem z Krkonoš, tak je to dálka, ale lepší je vidět a koupit, než pak brečet co přišlo. Chtěl jsem jet na aquateraflora do Hradce, ale nějak mě odradilo co o tom lidi psali. Jinak docela širokou nabídku má Kalaba.eu
Zajdi si na nějakou burzu, tady na webu je kalendář (položka "Akce" v menu mezi "Inzeráty" a "Prezentace") a v tom je najdeš. Třeba na burze na Pankráci jsem je viděl.
Ahoj- nevíte o někom kdo je chová?
Chci do akvárka hlavně čichavce a pancéřníčky. Ale č. pruhované jsem na žádném shopu ani u chovatelů co mají nějaké stránky nenašel.
Starší reakce
Ahoj, skús sa skontaktovať s
rybkynazelanie.vlastnyweb.sk/…, posiela to po šoférovi autobusom z Banskej Bystrice. Na SMS pošle čas a SPZ. Niečo z rodu Aplocheilichtys som u neho videl, ale neviem presne čo to bolo.
Ahoj, nevíte někdo o někom kdo na Jižní Moravě odchovává a prodává Zářnoočka Aplocheilichtys Normani? Pripadně slušná akvaristika ktera je mívá v nabídce?
Nejlíp někde mezi Brnem a Hodonínem/Břeclaví, ale klidně i Slavkov, Vyškov a okolí, přinejhorším třeba i Zlínsko. Případně může být i slovenská strana hranice (Skalica, Senica, možná až po Trenčín).
Předem díky za každé info.
Starší reakce
Teď v sobotu můžeš zkusit Horní Počernice, je tam levnější vstupné a podle odezvy i lepší organizace, než na Pankráci.
Nějaké druhy určitě seženeš na burze na Pankráci. Já jsem tam sám kupoval.
ahoj sháním Halančíky v Praze. Má někdo, někde prosím ?
ta z tvého odkazu, je úplně jiná forma než ta následující. Ta tvoje je albino, nejspíš platinum albino, na rozdíl od té druhé snow white s černým okem. Paví oka se dají sehnat třeba tady
www.aquarium.cz/… nemají sice často všechny formy, ale vybrat se tam dá.
no nevím,jestli ji tady sežene...ale na ebay bych ji teda nekoupila,jedině si pro ni zajet
Zkouším zkouším ale moc mi to nejde neměl by jste někdo nějaký odkaz ?
A stojí tam cca 2400 Kč i s poštovným. Nevím jestli má cenu kupovat rybu za takovou cenu s tím rizikem, že ti přijde uhynulá.
je to tahle,zkus pogooglit Snow White Guppy,na ebay píšou skladem,otázka v jakým stavu by to přišlo...
To než by Ti přišlo...., tak by samec uhynul.
Jo přesně tak ale nevím jestli to můžu tahle objednat to asi ne ne ?
Starší reakce
3 29.12.2019 20:13 Silviebaris –
Re: ZDRI Dala jsem požadavek na FB do skupiny krevety a krevetaria,když se někdo ozve,dám vědět...
Edit: Prvni odezva,ale asi moc nepomůže...
www.garnelio.de Taky je sháním už 3 měsíce pokud na ně narazíš dej vědět samozřejmě pokud na ně narazím já taky se ozvu.
Tomáši,
já už je sháním delší dobu, nikde nic. Několik velkoprodejců je sice má v nabídce, ale reálně nic, jen sliby. Před časem je měl jeden osvědčený český krevetář ve FB nabídce, ale já nemám FB, takže jsem to zjistil pozdě. Pozor na jednu věc, občas narazíš na nabídku krevetek tzv. "Sunkist shrimp", což by mělo být obchodní synonymum pro Mandarínku, ale reálně jsou to oranžové Neocaridiny.
Díky ale nemusíš já tepve budu zakládat nový akvárium pro krevety a razborky,takže ještě uvidím jak budu mít čas,tak jen vyzvídám dopředu jestli mají někde i mandarinkovou
Zítra,nebo v úterý jedu do Vivária...mohu se Ti pozeptat osobně....
Možná ty rybky bych mohl najít v jedný akvaristice poblíž Jíčína tak jim zkusím napsat
krevetky měly ale jen Neocaridina davidi.
Nebo se můžu zkusit podívat na burze v Praze
Glaser (takže i Mělník na objednávku) má v nabídce Caridina cf. propinqua. CF znamená, že určení druhu není na 100%. Podle jejich karty takto nejistě určené krevetky mají v nabídce už hodně dlouho:
www.aquariumglaser.de/…
Tomáši, pokud by jsi jel do Vivaria, tak se s nimi nejdříve spoj. Umí toho hodně objednat, ale může to pár týdnů trvat:
katalog.vivarium.cz/… Vrčivky má prodejce FISHTOWN v Praze - viz jeho inzerce na Sbazar nebo na Bazoši.
A kdybys náhodou narazil na Krevetky mandarinkové (Caridina thambipillai/propinqua), budu vděčný za info, už je marně sháním delší dobu.
Vrčivku měli určitě ve Viváriu Mělník...je to tak cca 14 dní.
0 29.12.2019 15:51 Tomáš314159265 – pátrání
Ahoj, neví n€kdo z vás kde se dá koupit
krevetka mandarinková
a pancéřníček malý
vrčivka trpasličí
ta vrčivka nepřijde ke krevetkám aby si někdo nemyslel;) nejlíp v rozumné vzdálenosti od Jičína ale beru každou radu
Díky
...no...byl jsem nakoupit...rozporuplné pocity...hodně akvárií,hodně mrtvých ryb...nevím o si o tom myslet...
Při poptávce ryb prosím uvádějte alespoň okres, pokud tedy nechcete využívat dopravce.
Přidat reakci
1 ...... [5] ...... 53
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 85326x