Kde sehnat tyto ryby?
Při poptávce ryb prosím uvádějte alespoň okres, pokud tedy nechcete využívat dopravce.
Pravdu máš. A za sebe řeknu špatná zkušenost taky zkusenost. Opatrnosti není nikdy dost.
To jsou ale ryby od Glasera a u některých druhů jsem byl varován o možném reimportu z Čech.
O tom žádná, ale bohužel mám špatnou zkušenost s prodejcem a chovatelem v jednom, byl mi doporučován spoustou lidí, na fb ho vychvalují, na doporučení jsem od něj tehdy koupil mladé Razborky Bornejské 20ks, po čase se z nich vyklubal mix Bornejek a trpasličích či co je ten další druh. Od té doby mě u něj nikdo neviděl. Ale, nepomlouvám, nehaním, třeba to byl omyl, ale u člověka co se tím živý by se to stát nemělo, kór když druhý druh má o 10kč levněji. Raději jdu koupit jistotu, už jen proto že zdaleka nemám tolik zkušeností a lecos mi u nákupu může uniknout
Já samozřejmě proti pražskému Viváriu v Mělníku nic nemám a nechci se nikoho dotknout, ale kdybych chtěl třeba 20 těch hezkejch rybiček, rozhodně bych si dal tu práci zkusit je sehnat levněji než za 1210,-kč. Od chovatele, který mi je dovezl bezplatně domů bych jich za tu cenu měl rovných 100. Když je někdo ochotný ty prachy za ně dát, ať je dá, asi také rozhoduje vědomí kvality a zdraví rybiček...
Možná není od věci ještě odkaz na možnou objednávku ryb, tady je nový seznam, nekoukal jsem z nedostatku času jestli nabízejí zrovna tyto ryby, ale můžeš pohledat
katalog.vivarium.cz/… 65,- to je ještě levný, jeden chovatel a prodejce spousty lidmi chváleny z Litoměřicka mi je tehdy prodával za 80kč/ks ve zverimexech kde je pochyb o zdraví ryb se prodávají i za 95kč, takže beru cenu 65 ještě jako bezproblemů únosnou
Osobně nedám na Vivárium dopustit, přístup, ochota, vitalita ryb, akvária vše v pro mě naprostém pořádku. Pro srovnání jsem se byl podívat v únoru v Zoo Braník a ten mě tedy moc nepřesvědčil, možná osobní dojem, ale viděl jsem tam své. Od Chomutova, přes Ústí po Prahu jsem zatím na lepší nenarazil, a upřímně vlastně ani nehledám.
Jo. Je to smutné, ale nejlepší pražská akvaristika je v Mělníku, samozřejmě s trochou nadsázky.
Pražský?
Já myslím, že ceny jsou vždy takové, kolik lidi zaplatí. A jen proto že p.Urban je ochoten galaxky dávat po 5kč to tak přece nemusí dumpovat každý. Vivárium je pro mě jeden ze 3 top obchodů v ČR, podle mě nejlepší pražský obchod.
Hezké odpoledne, ty brďo, jedno Dánio perlové za 65,- to je síla...
0 26.05.2020 12:48 Bayos – Kančík citrónový
Ahoj,
prosím neví někdo, kde bych mohl sehnat v okolí Prahy Amphilophus citrinellus (Kančík citrónový). Prolejzám všechny možné akvaristiky a nikde jsem na něj nenarazil. Za případný tip moc děkuji....
Starší reakce
- v Německu běžně od 1.50 euro, celá řada prodejců
- v ČR teď momentálně nevím o přímém prodeji, ale lze si je možno objednat ve Vivárium, Mělník,
Zdravim. Kdysi se u nas tato rybka chovala, historicky je v casopise Akvarium-Terarium minimalne ve dvou rozsahlych clancich (jako Capoeta arulia, resp. Puntius arulius). Nyni nevim dohledat, kde by se dala koupit. Zna nekdo prosim chovatele, nebo obchod? V mezicase byla prerazena do rodu Dawkinsia. Nicmene ryba, co hledam a co je pod ceskym jmenem ve zdejsim atlase jako parmicka velkoskvrnna, se spravne jmenuje D. tambraparniei, nikoliv D. arulius. Predem dik za napady.
Starší reakce
Ahoj,
začínám pomalu pokukovat po Dánio perlových a v Ově zatím nenacházím. Nemáte někdo tip?
Cca 10kusů.
Na podzim je měli ve Vivariu.
0 29.03.2020 12:27 filipslezak – Betta splendens
Ahoj. Je tady nějaký chovatel Betta splendens ze Zlínského kraje nebo z přilehlého okolí? Nebo o někom takovém popřípadě víte?
Díky za odpověď.
Starší reakce
Kdysi jsem měl moc pěkné a zdravé zakrslé od Růžičků, měl to být místní odchov. Musel jsem si na ně počkat, ale byly ok
www.akvariumruzicka-eshop.cz/… Zdání neklame, je to český odchod, ty čichavce jsem měl a nebyl s nimi žádný problém i se hezky vytírali.
Prostějov na český chov vypadá, ale třeba zdání klame... Ten první inzerát je opět skoro jistě Asie.
Nechci zrazovat, ale jsou asijské importy, 95% k ničemu, pro chov nevhodné...
Díky moc- mělo by to být trochu v mém akčním radiusu- max Praha, Mělník, Svitavy.
Ale už se mi pár lidí ozvalo, tak se to snad podaří. Každopádně budu pokračovat v návštěvách choven, ať se zbytečně nedostanem do hove.
a pak podám report
Ahoj, já je sháněl taky. Nakonec jsem na ně narazil v Pet Centru, ale v Praze. Ale je možné, že tyhle řetězce budou mít stejný sortiment všude. Kupodivu ryby byly naprosto vpořádku, ale to bylo asi tím, že se tam moc neohřáli. Kupoval jsem je stejný den, co je přivezli.
Nemá někdo na prodej, nebo nevíte o někom kdo by měl. Nejlépe odběr ve Zlíně nebo okolí.
Šmídová se tuším ta paní jmenuje.
U koho v Uh.Hradišti...
Ale to přeci neznamená, že je nemá nebo nebude vědět kde je sehnat. Firma jede 22 let tak třeba poradí
Opravdu pěkné zakrslíky jsem viděl tento týden ve Starém Městě u Uherského Hradiště. Prý odchov někoho právě z UH.
Zkoušel jsi MADAP Hronov,nemám s nimi zkušenosti,ale z doslechu tam bere ryby dost lidí a čichavce tam má
Hele normálně karta jak na posteli v nemocnici a od cca 20.1. jen záznamy každej den datum uhýn 2-15ks a zkratky podaných léčiv. Do toho sem fakt nemohl jít. Teď už skutečně zvažuju jestli si nechat z jakéhokoli (aqmastru) nechat ty čichavce poslat... Ale naštěstí paní Haková v Jaroměři je bude přebírat a s Kudrnou se nemaže
Už jsem zkoušel bazoš, ifaunu i googlit a nikde nikdo- tak že musím na burzu do Práglu až dostanu info od Miloše. Možná mi ještě něco zkusí sehnat Roman
Tak zakrslíci jsou problém Dáša když byla ještě v ZooBraník tak je nechala na veterině vyšetřit a zjistilo se že se vlastně nedají léčit. Máš ale pravdu žen ten vozík z léčivy to je dost hrozný pokoukánít.
No dnes jsem byl a nechci být nějak přecitlivelej, chapu i to ze to při tom množství nejde mít vše čisté, ale aby byly ryby v takovym hnoji? Zakrsláky tam měl ale když jsem četl cedulku s úhyny a vedle jaký 20 radku jak jim cpou různý léky tak jsem šel. Nerozumím tomu, ale tohle mě o zdraví těch ryb nepřesvědčilo.
Napiš Lubošovi Jedlinskýmu.
Mají je v Praze na burze, ale to je trochu mimo Pardubice.
Zdravím, nevíte,
kde bych mohl sehnat Živorodky sličné (Neoheterandria elegans)?
Ideálně kolem Pardubic.
Díky za každou radu, nebo tip.
Hmm tak to je paráda a co si od nej bral a co bylo s rybama? Jako to posledni co potřebuju je léčit nějaký polochciplotinky. Budu muset na blimt do praglu na burzy (120km) to me doma budou milovat
...ahoj, od Kudrny jsem bral ryby a můžu zodpovědně říct, že už nikdy více....
Zkus ifaunu a bazoš. A poptat se akvaristů v okolí. Od obchodníků prekupniků bych nic nebral. Původ nejistý a ceny přemrštěné.
No jo,no jde o to že je nikde nemůžu najít- tady v okolí mám na výběr- R.Papík u Pardubic, nicméně mám od něj perleťáky a moc nerostou, pak v Hronově-madap(tam asi ne) u Chrudimi- kalaba. Jde o to, že jsem chtěl u zlatých(červenou formu) zakrslíky bych asi sehnal ale Kudrna z AQMasteru říkal že má od chovatele ze singapuru nějaký opravdu pěkný...
Občas jezdím i do Mělníka. Budu muset na burzu na Pankrác, ale to až dostanu info že tam jsou pruhovaný
Jinak akční rádius Královehradecký a Pardubický kraj- někdy jedu přes Bolku a Prágl do Kralup.
Tak treba na burze v Ostravě jsou pravidelně. A akční Rádius? Jezdi Poláci , Slováci az z Popradu byli minule aj Brnaci. Chci ryby tak musim pro to něco udělat.
Určitě, je otázka jaký má tazetel akční rádius, třeba by se dal někdo vybrat, ale zakrsláci jsou ve Východních čechách dost nedostatkový zboží, tedy u chovatelů.
Edit: Aha nevíme o jaký druhy čichavců se jedná.
Není lepší si sjet k nějakému chovateli?
Při poptávce ryb prosím uvádějte alespoň okres, pokud tedy nechcete využívat dopravce.
Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 53
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 85325x