Kde sehnat tyto ryby?
Při poptávce ryb prosím uvádějte alespoň okres, pokud tedy nechcete využívat dopravce.
0 17.12.2013 20:49 jirkaova – Cichlidka Anomalochromis Thomasi.
Zdravím,nachází se v okolí Ostravy chvatel nebo prodejce cichlidek Anomalochromis Thomasi? Těším se na odpověď a přeji hezký den.
Starší reakce
0 03.12.2013 14:18 kony26 – Akara hnědá
Zdravím všechny, byl by tu nějaký ochotník, který by mi poradil, kde sehnat chovatele nebo přímo pěstírnu, kde dělají taky Akary Hnědé??? popřípadě rovnou kontakt? děkuju moc
Starší reakce
Pěstuje se mrkev, ryby se chovají, odchovávají. Neber to nějak zle, ale tak to je.
Jinak každá slušná akvaristika, zverimex bude umět objednat. Určitě se ještě někdo ozve a poradí třeba přímo chovatele.
0 27.11.2013 17:23 kony26 – Akara hnědá
Nevíte někdo, kde se pěstuje akara hnědá, popřípadě kontakt na pěstitele? děkuji
Starší reakce
Starší reakce
Koukni se na prodejce na Kroměřížské burze a zkus se domluvit s panem Gebauerem, pokud se nepletu, tak ten je míval... Nemusí je vozit vždy, ale když se s ním předem domluvíš, může je dovézt. A nebo se zkus poptat přímo ve vlákně krměřížské nebo zlínské akvaburzy.
No právě naposled tu nebyly.
Vídal jsem je na burze v Kroměříži, zřejmě budou i na burze ve Zlíně a Olomouci.
Cau.Nevite kde sehnat v okoli kromerize Razboru Hengelovou?Diky
0 10.11.2013 22:58 Lucasio – Praha a okolí
Ahoj, sháním Novoheterandrii sličnou, okounka trpasličího ostnáče červeného. Pokud ví někdo kde je sehnat či od koho nebo rovnou je máte a jsou na prodej, tak mi prosím napište do zpráv.
Ahoj já také sháním tetry ohnivé, ale ve středočeském kraji okolí Příbram a Praha
0 09.11.2013 20:03 valerie – tetra ohnivá
neznáte nějaký odchov v moravskoslezském kraji nebo olomouckém?
jozkablack napsal: Prosím neviděl jste někdo v Praze Parmičky černopruhé? Děkuji za echo.
V ZOO Braník je máme stále.
Ahoj, nevíte, kde v okolí Brna, Svitav, České Třebové sehnat pěkné Betty splendens Halfmoon? Už jsem prošla několikrát tolik akvaristik, hlavně v Brně, a žádné halfmoony jsem zatím nepotkala. Samý veilteil, nebo crowntail. Děkuji za rady.
Starší reakce
Mnohokrát děkuji
jozkablack napsal: Prosím neviděl jste někdo v Praze Parmičky černopruhé? Děkuji za echo.
V pondělí je nejspíš bude mít akvaristika na Vršovické...
Prosím neviděl jste někdo v Praze Parmičky černopruhé? Děkuji za echo.
0 31.10.2013 17:26 jacerk – Kde sehnat Geophagus
Ahoj, nevíte kde v Čechách se dají sehnat Geophagus sp. ‘tapajós red head’, případně Gymnogephagus Balzani?
Starší reakce
Ahoj,
vim ze je ma p. Kucera ve Vivariu, ale chtel bych koupit primo od chovatele. Poradite prosim?
Diky.
Cová a množí je pan Ešpandr z Rychnova nad Kněžnou - není problém domluvit se mohl by je přivézt na burzu do HK nebo Pardubic.
akvatera-rk.cz/… Zdravim Pardubice a okoli.
Nemate nekdo kontaka na chovatel z okolo Pardubi ci Hradce kdo chova Razbora klínoskvrnná?
Dik moc
Kacer
To je zvláštní? Je fakt, že v Jihlavě jsem nebyl, ale viděl jsem je v poslední době na všech burzách a v každé druhé akvaristice. Určitě je mají v každém Hornbachu, který by v Jihlavě být také mohl.
jurca napsal: Byl jsem na minule burze a bohuzel nic. Ve Zdaru je nejaky chovatel?
Nevím zda chovatel plžů...ale určitě jsou tam skvěle zásobené prodejny...To vím jistě!
0 16.10.2013 13:06 jurca Byl jsem na minule burze a bohuzel nic. Ve Zdaru je nejaky chovatel?
0 16.10.2013 09:26 jurca Kde v okoli Jihlavy sehnat Clea Helena?
Jo, to je dobrý nápad. Zkus zavolat k Osmančíkovi. Třeba je zrovna nemá, ale pravděpodobně bude schopný ti je sehnat.
Jinak pokud chceš takovouto rybu na burzu, musíš se spojit s prodejcem a předem si to domluvit. Jinak to nejde.
tak zkus napsat/zavolat lidem co je tam meli. Ja jsem taky obepisovala lidi co meli vezt perletaky na burzu + jeste akvaristiky v okoli, zdejsi seznam obchodu pomohl
právě na burze jsem je nesehnala. ale díky
souhlas, resila jsem stejny problem a v Brne na burze jsem ho i vyresila.
+ jako bonus den po burze se mi ozval 1 chovatel, ze mi muze prodat chovny par. To uz bych jich ale mela moc
0 14.10.2013 18:16 majka93 [79] - Živorodky Ahoj, potřebovala bych v Ostravě nebo Opavě sehnat samce čichavce perleťového (tzn. jedince o velikosti, kdy to už jde poznat). Zatím mají všude jen prcky. Neměl by někdo tip?
Dále mám problém sehnat tmavší samice bojovnice pestré. Mají jen ty jejich speciálně vyšlechtěné, co vypadají skoro bílé.
Za každou radu děkuji
Starší reakce
Nejkrásnější akvárko s tetrami císařskými měl tátův kamarád - 300 litrů a vněm jen tetry císařské. Akva zarostlé kryptokorynama, uprostřed pařez a na něm velký trs mechu. Neměly tam co ožírat, zeleninu dostaly v krmení, a bylo krásné sledovat v akvárku různé velikosti teter. Protože ač jsou tetry docela zdatní kanibalové, z každého tření v tom mechu či porostu kryptošek nějaká mladá přežila. Tohle bylo jedno z nejkrásnějších akvárií, jaké jsem kdy viděl, a i když je to už 35 let, pořád na něj vzpomínám.
Tak to jo, máte asi pravdu, vyberu si pěkný ryby a budu nadšený :3
Jsou nadherne i ve vetsim mnozstvi, specialne pak oci, safirove modre u samcu, smaragdove zelene u samic. Jen Te nesmi rozhodit, ze si Cisarka pocka presne na okamzik, kdy se divas jak Ti neco roste, a primo pred ocima tomu vykousne ten nejzelenejsi a nejkrasnejsi vrcholek
.
Prodavacka Ti je muze jen vylovit a vylovi-li Ti to co si prejes (nebo Te k tomu radeji pusti, uz se mi taky stalo), pak svuj ukol splnila (i kdyz nekdy by ses divil, co prodavac vsechno muze vedet, a vubec nemusis tusit, jak ho zivot k profesi prodavace zaval). Chovatel Ti sice muze ledacos povedet, ale pokud to neni nekdo blizky, znamy, nejake extra detaily nejspis necekej, tolik casu na Tebe bude mit malokdo. To je tak spis na pratelsky pokec s kamosem - pracovni cas je dnes drahy a pokec s kamosem je vlastne odpocinek. Jasne, kdyz si kupujes extra drahe ryby, chces od nich nejaky presny tvar tela, zbarveni, vylozene vystavni kusy, budes nejspis muset primo k profikovi, u ktereho beres konzultaci jako neco v cene ryb, ale tak o to az tady snad nejde, nebo ano?
Ohledne druhu, vyber si cokoli, co se Tobe samotnemu bude libit, na to co kdo ma a nema se vybodni. Jde o to, co budes Ty sam rad pozorovat, co Te zaujme, od ceho Te pujde tezko odtrhnout. To ze mas nejakou extra rybu, kterou ma par lidi, muze taky znamenat, ze je zajimava jen pro absolutni nadsence, ale pro vetsinu naprosto fadne zbarvena a jeste s nejakymi "nemravnymi" pozadavky na vodu/prostor/krmeni atp. Choulostivejsi ryby mohou vest i ke znechuceni, proste odejdou a ani nevis proc, a jsi zklamany. A mnoho lidi s tim pak skonci, nemaji tu vytrvalost to prekousnout.
Myslim, ze pokud jde o hobby, clovek z toho musi mit hlavne radost, vzdyt proto to dela. A u rybicek muzes mit radost jedine v pripade, ze ji v jistem smyslu maji i ony, a vubec nezalezi na tom, ze klidne jde o nejobycejnejsi ryby za desetikacku, "ktere ma kazdy", dulezite je, cim jsou pro Tebe sameho.
Moje nejoblibenejsi tetra je cisarska. Neni tak casta jako kralovska, je vetsi a v dospelosti jsou samci proste nadherni. V kombinaci 3+1 samec se krasne naparuji. Otazka je, jestli na tebe neni moc obycejna...
Velké jednodruhové hejno rozhodně bude a přece je lepší si o jejich chovu povykládat s chovatelem než s blbou nezkušenou prodavačkou, která by mě prodala cokoliv, no a co vás napadá z těch náročnějších druhů, aspoň takových víc zajímavých, přece jenom, co si o nich víc čtu tak mě ty moc běžné druhy jak černá, krvavá atd.. začínají nudit, celkem bych chtěl zkusit i něco, co nemá každý doma
U nenarocnych druhu Teter toho moc vedet nepotrebujes, a co ano, najdes mockrate na webu. Tohle nejsou Tercovci, kteri by Ti treba nechteli brat jine krmivo atp., aby sis to musel vyjasnovat s chovatelem. Tetry o ktere Ti jde, kdyz budou v hejnu a vhodnem prostredi, budou klidne 2 hodiny po prineseni bastit bezne vlockove krmivo.
Potrebujes si jen vybrat krasne zdrave kusy, a s tim zdravim mit taky trosku stesti (i kdyz pohlidat se to musi vzdycky, at doneses cokoli odkudkoli).
Urcite si kup radeji poradne hejno, nez mixovat druhy po mene kusech. Ne ze by to neslo je mixovat, ale kdyz se na to pak divas, to vetsi hejno stejnych je mnohem zajimavejsi a myslim ze pro vetsinu lidi i libivejsi.
jo famtomové jsou taky nádherní
mě hlavě jde abych to mě přímo od chovatele pobavil se s ním v jaké vodě je má, jak se chovají atd... Ale vypadá to že asi zajdu jen do akvaristiky
tak bohuzel se tam nedostanu, partner to zatrhl.
Takze otazka je opet aktualni - nevi nekdo kde maji v Brne (nebo v okoli) ve stale nabidce perletaky vetsi nez 3cm, tedy aby u nich slo rozeznat pohlavi?
díky, zkusil jsem je tam poptat
V chýňavě je chovatel od kterého jsem je kupoval. a ceny hooodně dobré. chodí na burzu občas prodávat kytky, tak se s ním dá dohodnout.
Při poptávce ryb prosím uvádějte alespoň okres, pokud tedy nechcete využívat dopravce.
Přidat reakci
1 ...... [26] ...... 53
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 85325x