ZOO Braník
Dnes jsem navštívil tuto prodejnu a musím říci, že je v dobré kondici. Ochotný personál mi neprodal čerstvý import krunýřovců napských. Mám si počkat, až se aklimatizují. Tomu říkám férové jednání.
Starší reakce
No tam jde spíš o ten text. V souvislosti s Dášou exZíkovou, bývalou duší obchodu. Kdo neví detaily, nepochopí smysl toho "wtf"...
Dášu si můžeš najít na FB, máš-li, tam si u ní můžeš i dohledat podrobnosti...
Jojo, to jsem už zažil tento týden.
Je to takový průvodce webem.
No proč ne?
Starší reakce
www.facebook.com/…
Moje nejsmutnější reportáž o rybách. Nejsmutnější proto, že je poslední.
V neděli 13. října v 11:55 na Primě.
Musela jsem opustit práci, kterou jsem milovala.
Skončil sen, který jsem devět let budovala úplně od nuly a nechala tam moře dřiny, potu a slz. Zanechala jsem za sebou kus svého srdce a všechno, co jsem uměla a dokázala dát.
ZOO Braník pod vedením Pavla Zíky pokračuje dál.
Děkuju vám všem, zákazníkům, kamarádům, nadšencům, milovníkům zvířat a akvaristům. Dali jste mi za ty roky tolik podpory sympatií a přátelství, že se to nedá vyjádřit slovy a všechny si vás odnesu s sebou. Z celého srdce děkuju. Děkuju vám všem, kdo jste mě znali a podporovali. Byly to krásné roky a kus mého života a srdce zůstane v Braníku. Děkuju. ❤️
Dáša Hurychová ( Zíková)
Sledujte RECEPTÁŘ PRIMA NÁPADŮ v neděli v 11:55 na Primě!
Tak to je nemilé. Je někde veřejně k dispozici ta reportáž?
Starší reakce
Anebo si tam minule byl těsně po závozu.
Tak jsem v Braníku dnes byl a vše v naprostém pořádku, asi jsem minule trefil jen na špatnou várku.
Ryby jsem nakoupil a jsou moc pěkné.
Ahoj, já tam byl před deseti dny a je fakt, že v některých akvárkách to vypadalo unaveně, ale razbory jsem tam koupil krásné. Z rostlin jsem si též nevybral.
Já ještě neviděl obchod, kde by byly ryby úplně vždycky v dobré kondici. Nemocem nikdy zaručeně nezabráníš, při tom počtu ryb co se tam otočí. Někdy se to prostě sejde. Já tam byl koncem ledna a naprostá většina ryb byla OK ale zase bych si asi zrovna nevybral z rostlin... To se prostě stane. jindy zase rostliny ok. Když se mi ryby nebo rostliny nelíbí tak je nekoupím a přijdu jindy. Jinak mám s Braníkem dobré zkušenosti.
Starší reakce
Teď dávala na Facebook novoroční video, které natočila a předtím i příspěvek o tom zkoněpádu, takže žije a funguje
0 01.01.2019 21:06 - Neviete ako je na tom pani z tejto predajne.Pred sviatkami mala dosť nepríjemný úraz.
Skoré uzdravenie.
Starší reakce
Hvězdě gratulace
Starší reakce
Původně jsem chtěl fotit jenom ryby, ale pak mi to nedalo a v půl desáté večer jsem zmáčknul i personál. Popiska by mohla být: ZOO Braník po osmi letech a třech měsících
(Na ryby posléze dojde taky.)
Starší reakce
Starší reakce
První půlku názvu jsem tehdy trefil.
-bodejt bych nepamatoval
Bude nová soutěž?
PAMATUJETE? Před osmi lety touhle dobou, jsme vyhlásili soutěž o nejlepší název akvaristiky - která ještě neexistovala.... šílenej nápad dvou absolutních bláznů.... Tehdy vyhrál Moucha a dostal za to nový akvárko
A název byl nakonec úplně jinej....
Moucha napsal: Bránická zoo
Kus přírody v Bráníku
Exoti
Domácí žoužel
Obludné obludárium (je to dost Potterovské?)
Animalmex (neco jako zverimex)
Danilex
Chlupy a šupiny (do každé rodiny)
Dřápky a zoubky
Starší reakce
Tak se zeptej v Braníku já to všechno viděl teď nevím jestli to bylo tady nebo spíš na fecebooku.
Díky. Tak právě tady jsou pouze ukázky:
www.facebook.com/…
Ne celé díly... O těch celou dobu mluvím. Doufal jsem, že si to tu třeba nějaký nadšenec nahrává;)... a nebo si to snad stáhl někde na uloz.to apod;) Případně, že si někdo dodal kuráž a nahrál konkrétní reportáž přímo na youtube;)
Česká Televize má i-vysílání veřejně dostupné bez poplatků a registrací. Nova bohužel...;/
Všechny odkazy na které jsem narazil jsem proklikal, ale nenašel jsem ta zmiňovaná videa (skok do jezírka, "kousnutí" rybou). Ani nevím o čem ty díly celé byly. Dostaly se ke mně pouze upoutávky...
Kdyby jsi si prohlédl tohle vlákno tak na odkazy narazíš.
ok. každopádně máme na mysli tentýž díl;)... Právě, že jsem díl(y) neviděl, tak je sháním;)...
To nebyli piraně, ale nějaká jiná dravá ryba z jejich 2500 litrů, normálně prý nelouše, ale musela se prý před kamarami předvést.
Díky za rychlou odpověď. Toto video jsem taky neviděl ;) Ale pak byla na fcb Zoo Braník avizovány 2 reportáže (v jedné Danila skočila do jezírka, v druhé se prý měla nechat kousnout piraněmi;)?) Díky případně i za ně;) Tuším, že byly v TV Nova duben a říjen 2016...
Moc se mi líbí kvalitní reportáže o akvaristice natáčené právě ve Vašem ochodě;). Viděl jsem je skoro všechny. Ty, které mi schází budou nejspíš z TV Nova (Rady ptáka Loskutáka). Jsou někde zdarma ke shlédnutí? Dáte sem prosím případně odkaz? Díky moc. PS: Na Voyo předplacený účet nemám;/
Na ČT jsem viděl: Zakládáme Akvárium, Jeden Díl s Vydrou (ucházející) a jeden s Bohdalovou (obdivuji trpělivost p. Ziky;) Pokud náhodou víte o dalších na ČT prosím o odkaz rovněž;)
Starší reakce
Starší reakce
Na mě nezamachruješ. Já si dokonce na ty kostice sáhnul, když byla kdysi v Ostravě vystavena kostra velryby. Teď je, tuším , v muzeu v Praze.
Tak zamachruju skopčeným textem..Aby to bylo rychlý.
Kostice jsou útvary v ústní dutině kosticovců - neozubených kytovců[1], používané k filtrování potravy. Ve fázi plodu mají kosticovci zuby, které ale postupně mizí a jsou nahrazovány kosticemi, které má kytovec při narození už téměř plně vyvinuté. Vyrůstají z horní čelisti kytovce a jsou tvořené z keratinu[1] (stejné látky, která tvoří vlasy či nehty).
Tvarem připomínají velké ohebné hřebeny. V závislosti na druhu velryby dosahují délky od 30 cm u plejtváka malého až po 4,5 m u velryby grónské a váhy až 90 kg. Jejich počet je též různý - od 140-150 u plejtvákovce šedého až po 375-400 u keporkaka či plejtváka obrovského.
Kostice byly lidmi využívány k mnoha účelům, od zpevňování luků po vyztužování deštníků, límců košil, korzetů a podprsenek. V současné době jsou již nahrazovány plasty.
Jsem trochu rozčarován vaší reakcí. Řekl bych, že jste to přehnala, aniž by k tomu byl důvod. Máte můj respekt a tohle mi k vám moc nesedí...
Předně nejsem redaktor, ale správce. A jsem kategorie "Franta z Horní Dolní". A pokoru bych mohl krájet a rozdávat.
Za další, jsem tu celkem často a talentů, co to do akvárka házejí bez rozmyslu, třeba proto, že to někde viděli, je tady fakt hodně. Stačí si projít fórum. Celý fórum, ne jen tohle vlákno...
EDIT
V mém světě neznamená "Franta z Horní Dolní" debil nebo retard, ale NĚKDO. Třeba Josef Novák z Plzně...
Kdyby byl Krejčíř co k čemu, tak se potopil taky a ten dialog byste natočili pod vodou. A ještě jedna poznámka - vedlyby mají kostice. Můžu se zeptat, kde? Jo a podprdu dopředu vylučuji.
Proč se nedoporučuje??? Já v tom absolutně nevidím problém a zároveň nechápu, co má znamenat věta : účelově zařízené akvárium, silně zavádějící.... Jako sakra co????
Na fotce je bezchybně fungující 540 litrové akvárium, které při minimální údržbě ( jednou za 14 dní odkalit + hnojivo průběžně) funguje a dobře.
Takže mi to z pozice funkce odborně vysvětli.
TO CTIBUM: Franta z Horní Dolní nenaházel do nádrže??? Tenhle příspěvek vidím jako urážku vmetenou do tváře akvaristům jako celku. Jako že jsou Frantové a akvaristi kr...ni, které je nutno vychovávat a my redaktoři jsme jediní povolaní????? Trochu pokory by neškodilo.Netvrdím, že jsem megamozek přes ryby, ale sedm let se čtyřmi tisíci ryb , šest dní v týdnu, dvanáct a více hodin denně mi něco málo dalo. Minimálně to, že absolutní pravda v akvaristice neexistuje
Vlasto, laskavý čtenář jistě promine, ale právě proto že to "jde" jsem to napsal.
Jinak kolega ctibum moje pohnutky vystihl naprosto přesně.
Jak tak šéfa znám, tak to určitě psal jen z toho důvodu, aby kdejakej Franta z Horní Dolní bez zkušeností nenaházel ony druhy do jedný nádrže, protože v Bráníku to tak mají a na rybičkách to bylo na fotce... Viz "nedoporučuje se v obecné rovině kombinovat..." Koneckonců píšeš to i ty...
Romane víš, že tě uznávám pro tvé zkušenosti, ale skaláry a terčovci není špatná kombinace. Bohužel chyba není v této kombinaci, ale v lidech bez zkušeností nebo nerespektující potřeby. Zrovna tohle akvárium by mohlo být příkladem, že to jde.
Tak já jsem přez rostliny a co tam plave za vyválené pomeranče nebo jiné placky mě ani tak nezajímá.
Přidat reakci
[1] ...... 81 82
Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 236275x