Axolotl mexický
Dobře díky za rady
Jak dlouho čekat - to poznáš, až se prostě malej většímu nevejde do tlamy
A krmit tím co máš, nebo čím krmíš většího, jen na menší kousky.
Dobře jak dlouho tak mám čekat a čím prcka krmit ? Mám v mražáku patentky, koretry a hovězí srdce ale mražené takže když se rozmrazí tak je na mini kousky, pak mám ještě pár žížal tak jestli mu nakrájet nějaký.
Ahoj, radši ještě počkej, malej poroste rychle.
0 15.04.2014 18:02 VojtaMohel – Axík
Ahoj mám 2 axíky ale jednoho mám zvlášť v kyblíku od křupek a druhýho mám v akvárku, chci je dát do okvárka oba ale bojím se že by mi ho ten větší sežral v akvárku mám 12cm Axíka a v kyblíku asi 5 nebo 6cm axíka tak nevím jestli ho můžu dát k tomu velkému :(
Starší reakce
Dnešní výpomoc na záhonu měla své výhody
Starší reakce
Věřím, že se na zahrádce určitě něco najde
Ani ten déšt není ted potřeba. Jsou skoro pod každým kamenem kterej leží na výživné hlíně. Když tak použít rýč.
Zkus občas žížaly, ty mají axíci hodně rádi, teď má zapršet, tak se venku něco určitě najde
Ano pochopil jsi to správně. Dá se to nazvat bufetem
. Vodu, kterou nechávám odstát, abych ji vyměnil v akváriu tam nevyliji celou, ale zbytek nechám a do ní axolotly přendám a nakrmím je tam, přesně jak píše Eva. Nekrmím samozřejmě pouze patentkama, ale přijde mi, že je mají pořád nejradši. Vždy se po nich jen zapráší, zatímco třeba takový moučný červ někdy chutná, někdy ne.
A k té teplé vodě. Jsem si toho vědom, proto taky dolévám vodu obden a někdy i denně co možná nejstudenější, samozřejmě odstátou.
Vrhnu se na to s odkalovačem a omezím patentky, snad to pomůže.
Díky za rady
Taky jsem krmila mimo akvárko drápatky, už byly zvyklé, po jedné jsem je dala do kýblu s rozpuštěnou kostkou patentek, hned je vyluxovala a šla další
V akvárku čisto, žádné zapadlé zbytky. Teď už to nedělám, protože už patentkama nekrmím.
jak mám rozumět tomu,že je krmíš mimo akvárium,to slyším poprvé.Myslíš odlovení do vodního bufetu a nakrmené zpět? Každopádně s teplou vodou si nerozumí ani axové,ani rybí maso.V kombinaci s patentkami,které jsou u osmiměsíčních zvířat zbytečné a spíš na škodu,si zaděláváš na otravnou permanentní údržbu.
Jak píše Roman, dá se vyrobit, ale i docela levně koupit, dobře se mi odkaluje s tímhle
levnaakvaristika.cz/… Seříznutou lahvičku od dětskýho pitíčka(Jupík apod.), k tomu přidělanej kus hadice a máš odkalovač na hodně dlouho.
Super, díky za radu. Určitě radši obden odkalím, než ob 3 týdny čistit celé akvárko
Máte tip na nějakou dobře funkční za rozumnou cenu?
Začal bych odkalovat, ať se ti problémy neukládají. Každou druhou výměnu vody bych i odkaloval.
Odkalovačku nepoužívám. Je to velký pomocník? Ve filtru byla kostka molitanu a krabička s kamínky. Celé jsem to vyměnil za velkou kostku molitanu.
Voda se kazí minimálně až na ten ošklivý škraloup na povrchu (zůstává stále čistě průzračná)a zbytky výkalů a nestráveného jídla, které když se rozvíří, tak to není nic hezkého.
Ahoj, odsáváš ty zbytky ze dna odkalovačkou nebo jenom měníš vodu?
Filtr se dá vylepšit tak, že se na čerpadlo přidá větší kostka molitanu, ale voda vydrží čistá i bez filtru, když se tam nekazí zbytky.
0 08.04.2014 16:42 Levr63 – Akvárko - čistota
Zdravím,
mám dva Axíky, je jim přibližně 8 měsíců. Mám problém udržovat v akváriu čisto. Objem akvária je 50l a cca obden měním 1/4 vody. Když se k tomu náhodou 2-3 dny nedostanu, utvoří se na hladině silná vrstva slizu.
Axíky krmím především patentkama a to mimo akvárium, abych ho udržel co nejdéle čisté. Nekrmím samozřejmě pouze tím, občas dostanou tresku, pangase, kapra nebo moučného červa. S těmi patentkami je ale problém největší. Část nestrávených patentek Axíkem jenom projde a zapadne do štěrku. Snažím se to síťkou vybírat, ale po delší době musím čistit celé akvárium (cca po měsíci). Pořídil jsem na to okružáky, jenže ty během 2-3 dní zmizeli.. (asi to byla dobrá pochoutka
) některé jsem našel obalené slizem a mrtvé. (Říkal jsem si, že když už mi tam umře i okružák, je čas to řešit
)
Nemáte nějaké tipy a rady, jak lépe udržet akvárium čisté? Používám vnitřní filtr na 50l akvárim (tuším nějaký Jet Flow.. nebo tak nějak.. cena okolo 300-400 Kč) Myslíte, že by změna fitrace pomohla ?
Předem díky za odpovědi. Kdyžtak přiložím foto.
PS: Akvárium je v celkem teplé panelákové místnosti. Teplotu vody řeším doléváním studené odstáté vody.
ok
Díky
Možná by stačil a žrali by podle mě to co v rybníku - třeba patentky, možná jenom živé. Chce to vyzkoušet.
Sklep nemám a v 54L akvárku pro axíka mám 2 filtry tak jestli by 1 stačil do toho 2. akvária ?
a čím bych je tak měl krmit ? Mám jakejsi granulát diskus tak myslíš že by to žrali ?
Ono se ten byt časem nacucá a budete zase jako doma
Ahoj, stačil by i kýbl a dát je někam do chladna (sklep). Nekrmila bych je, jednak budou vyplašený a taky nevím, jestli budou žrát zrovna krmení pro akvarijní rybičky. Dobrý by bylo třeba dát tam vzduchování, jestli něco doma máš.
A nebo zamrazit, a to už je asi jedno v čem
Ahoj chci se zeptat jestli když mám malé akvárko navíc tak jestli mám dát malé nachytané rybičky tam a krmit je protože mám ještě žrádlo pro rybičky a nebo jestli je dát do pytlíku nebo do krabičky a do mrazáku ?
Stěhování na přelomu února a března přineslo kromě zaseknutého páření axů ještě jeden problém.Z vlhkého přízemního bytu jsme v suchém prvním patře,které nejenže nesvědčí mým broméliím,ale navíc způsobuje značné vypařování vody z nádrží,u axů dolévám 10 litrů týdně.V praxi to znamená,že návrat z jarní expedice by mohl být přínosem pro všechny axolotáře.Najdu buď mumie,nebo mloky
.Raději tam kápnu trochu jodu
Už se tam pářilo a rodilo kde co,ale axík nikde.
Díky, už to mám taky puštěný
Proboha....hlásilo mi to,že jsem přihlášená,ale zřejmě to bylo jinak
Na Prima ZOOM dávají pořad o zvláštních zvířatech a v upoutávce je fotka axíka. Tak koukám a čekám....zatím kde jaké zvíře,axíci nic
Už je v žádném případě nekrmím každý den.Ale dát k nim rybičku je furt nereálné,i když už nejsou tak nenažraní jako dřív.Ale stále jedí v pohodě vše,co jim dám.Uvidím.Peonek je trochu štíhlejší než Aurinka,ale dlouzí jsou asi tak stejně.
Mimi teď taky zabrzdil, už delší dobu má 18cm, jeho táta Aladárek měl v tomhle věku o dva cm víc
Je mu teď 5,5 měsíce. Zatím si ho netroufám dát k rodičům, Aladárek má moc širokou tlamu
Třeba ještě povyrostou, teď už to jde pomaleji. Aspoň těch dvacet by mohli mít. Pořád jsou tak žraví?
0 05.04.2014 20:17 Vlaďka – puboši
Tak jak se tak zdá,tak mlaďoši už opravdu moc nevyrostou. Míru kolem 16cm mají už dost dlouho.
V žádném případě si je netroufnu k Axince přestěhovat,měla by je k večeři.
Ale vypadají v pohodě,tak to neřeším.
Když já nemám u mloků a žab rybky, takže mi kapřivec nevadí a pijavici by axíci asi taky sežrali
Jedna akvaristika ve Vyškově.
Můžu se zeptat, kde to bylo? Díky.
Axolotla nemám, ale pokud potřebuješ krmné rybky, tak se poptej v nějaké akvaristice. Já je kupuju pro vodní želvy. Zodpovědná akvaristika má akvárium, do které dává rybky "neprověřené" od lidí, kteří jim nosí přebytky. Nemíchají je totiž s rybami, které mají od prověřených chovatelů. Já mám jednu takovou akvaristiku v okolí vytipovanou a proto, že tam chodím často, tak mi ty rybky dávají doslova za pakatel. Třeba předevčírem jsem dostal 19 Pavích ok za 15 Kč.
Já krmím filetama z pangase. Jednou jsem si takto totiž přitáhl do AQ pijavky a podruhé kapřivce.
Kvůli tomu nerad lovím na zarybněných vodách i plankton pro ryby. Vždy vybírám nějakou tůnku u které mám jakž takž jistotu.
Já teda krmím plevelnýma rybkama, vozí mi je jeden rybář. Celým sladkovodním rybkám se filety nevyrovnaj. Vím, že s tím chovatelé krmí třeba obojživelníky, želvy, parazitů bych se nebála.
Tak to se fakt nechystám je množit... časově bych to už asi nezvládala...
Jako myslíš bakterie ? čistím vodu 1 za týden
a vím že hodně zkušených Axolotářů
doporučují krmit i nachytanými rybkami
Já bych to nelovil už jen z toho důvodu, že nevíš co si s nimi do akvárka přitáhneš za bordel.
No peníze teď žádné nemám a já bych to nechytal, chytal by mi je kamarád kterýho baví rybaření
a sám se mi nabídl že kdybych chtěl tak mi zdarma nachytá tak nevím jestli si mám nechat nachytat
Kolik myslíš, že toho sežerou? Pytlík za 60kč ti vydrží rok. Navíc žížaly jsou zadarmo a je jich všude kopec.
To co stojí ten podběrák kterej bys na ty rybky potřeboval, tak za to ty axíky budeš živit do smrti filetama
0 05.04.2014 12:03 VojtaMohel – Re: Legioix
Tím průserem myslíš jako že by mě chytil porybnej ?
a ty filety taky něco stojí
a chtěl jsem jen ušetřit
Rybky nech rybkami. Smrdí to průserem.... Stačí, když jim budeš dávat kousky mražených filet.
0 05.04.2014 10:36 VojtaMohel –
Rybky Ahoj chci se zeptat jestli někdo nevíte co potřebuji a jak mám nachytat ty malé rybky co bývají u břehu
Potom bych je zmrazil a dával axovi
Nevím která kombinace je lepší jestli mít dva kluky a jednu holku jako to má Eva nebo jednoho kluka a tři holky jako to mám zatím já
Přidat reakci
1 ...... 74
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 73765x