Axolotl mexický
Jsou,alespoň ty,co se k nám dovezli z německa.Jinak forem a velikostí je X , ale ne u nás.
To bude nadílka
Jak je to s velikostí u zlaťáků, taky jsou drobnější než tmavá forma?
No, právě proto,že vím,že jsou úplně jiní než Axinka,tak to neřeším. Dokud hezky žerou a jsou čilí,tak jsem spokojená.
Nezapomeň,že ty tvoje prďolky jsou goldeni,nerostou pomaleji,jen je to na nich méně vidět,protože budou mnohem menší.
Se mi dnes vylíhla nová várka much, tak si všichni nacpali pupíky mouchama
Tak to by nezvládl ani Aladárek
Celou rybku? Okouna??
Zajímavý, já myslela, že chlubení - kdo má co větší - je spíš vlastností mužů
To na profilu bylo určitě myšlený jako legrace, s Týnou nesoutěžíme. Malej žere denně přiměřenou dávku, když dostal celou rybku, tak až obden. Ale díky za upozornění.
Je fakt, že Aladárek je pěknej kus, jsem zvědavá, jak doroste malej, máma tak mohutná není.
Tak co se týká velikosti. Prďolky jsou o dost jiné než byla Axinka a jsou i z jiných podmínek. Axinka je už veliká holka, tak na puboše nijak nespěchám. Zdá se,že se i úplně jinak chovají,ale to je možná tím,že jsou prostě v teráriu dva.
Bohužel,když jsem si Axinku pořídila,tak mě prostě nenapadlo dělat si nějaké prezentace nebo jí nějak přeměřovat. Byla jem ráda,že jí mám,že prospívá a roste.Víc jsem neřešila.
Prckové se mi zdá,že možná rostou trochu pomaleji...ale kdoví,srovnání prostě nemám.
Jediné čeho jsem se trochu bála je aby je nezlobilo zažívání kvůli těm potvůrkám co tam mají.Ale pokud to neškodí, pokud vidím,že jsou čilí a prospívají,tak je mi to tak nějak jedno.
Jen mi až včera nějak došlo,že nepotřebují na množení Axinku,ale mohlo by k tomu dojít už v tomhle akvárku. Odchov neplánuju,takže opravdu není kam spěchat.
Hlavně,že jsou všichni tři v pohodě
0 19.01.2014 09:58 aladar [902] - Obojživelníci Když jsme u těch podmínek,četl jsem v komentářích na některém z Vašich profilů,že někomu rostou rychleji a to se musí dohnat.Do jisté míry zde hraje roli inklinování žen k chlubení se,či dávání najevo,že můj svěřenec (pes,papoušek,axolotl,manžel) se má dobře a rychle roste.Při vší úctě k Vaší snaze prezentovat vykrmenost a rychlost růstu cítím jako svou povinnost decentně upozornit na fakt,že všechno příliš vyhnané stojí za pé er dé,neboť nejen že to zkracuje život,ale velmi často je to spojeno s reprodukčními problémy.
Myslel jsem kvůli určení pohlaví.Pohlavní dospělost,resp.její viditelnost,se liší podle forem.Např.linie goldenů,dovezených z německa,v současné době dominující na českém trhu,dorůstá do cca 22 cm.,kolem 15 cm jsou vidět pohl.znaky.Příklad 2.Moje přírodní forma patří k největším a chováním i nejprůraznějším vůbec,mají 32 cm.Evina aladarka se proměnila v aladárka tuším ve dvaceti cm.V kolika měsících,to záleží na podmínkách,může to být půl roku,nebo rok.
V kolika měsících (nebo centimetrech) asi tak dosáhnou pohlavní zralosti? Tak mě tak napadlo,že pokud je to opravdu Peonek a Aurinka, tak aby mě nepotěšili ještě dřív, než je přeložím k Axince
Prej blbá....jsem ráda,že vyfotím aspoň něco. A pokud možno bez odrazu všeho kolem. Než si připravím světlo a podobně,už samozřejmě nepozujou.
I na té "hromadné"
fotce v prezentaci, jak je z boku, mi Peonka připadá jako kluk
Aladare, jak to vidíš?
Tak se mi zdá,že zde už je vidět, zda je to Peonka nebo Peonek, není pravda?
Nadechne se,až bude potřebovat,tahle poloha je pro něj coby dorostence nová,neví si s ní rady.Ostatně to známe.
On nebo ona, zatím si nejsem jistá tím pohlavím taky roztahuje nohy. Dobrá, děkuju. Snad to nic nebude, nevypadá, že by se mu to líbilo, pořád se snaží dostat přední část těla nahoru, ale nejde mu to. Ještě jsem ho dneska neviděla vyplavat na hladinu pro nadechnutí. Děkuju a přeju heký večer
To nic není.Samice u toho ještě roztahují nohy
,viz fota v mém profilu.Jinak dospívající a dospělí tyto polohy zaujímají často.
Starší reakce
Na záda na dně nebo na hladině?Před tím,co jste ho začali krmit či potom?Při vší úctě k prodavačům v akvaristice, radou ohledně krmení Vašeho axe ohrozili svou nezkušeností.To podstatné napsala Eva.
Jestli žral jenom kuřecí maso, pak dva měsíce nic a naráz se pak nacpal červíkama, mohl by to být trávicí, střevní problém. Pomohlo by dát axolotla do co nejchladnější vody a nekrmit.
Snad se sem koukne Aladar, je to zkušenější axista
0 13.01.2014 14:02 Aylin Celkově když jsme se nastěhovali tak nebyl ani moc aktivní, přes den se přemístil tak 2x-3x. i nám bylo řečeno že snad 2 měsíce nejedl. Tak jsme se ho snažili dát do kupy.
0 13.01.2014 13:59 Aylin My jsme se nastěhovali do bytu kde nám ho majitelka nechala s tím že si ho do 14ti dnu odveze, ale neodvezla. řekla nám že vydrží bez jídla dlouho, a že mu dávaj kousku kuřecího masa. zdálo se nám to divný tak jsme šly do akvaristiky, kde nám poradili mražený červy, nebo malé rybičky,i vitaminy jsme pro něj koupili, voda se měnila před 14ti dny, když jsme krmili těma červíkama přes pinzetu, tak baštil, ale po chvíli jsme si všimli že mu vylézají žábrama. a poslední 3 dny nechtěl jíst vubec.
Dobrý den, napište víc podrobností - čím a jak často krmíte, údržba, co vás napadne.. , takhle těžko odhadnout, co mu je.
0 13.01.2014 13:46 Aylin – akutní
Dobrý den, prosím o rychlou radu, ráno jsme e vzbudili a Axík ležel na zádech. Zkoušeli jsme ho převrátit jelikož se hýbal, ale pár minutách se otočil znovu. Prosím poraďte co mu chybí.
Starší reakce
Nevím,co jsou ostré hrany,ale nepřeháněj to s tí odklízením,nebo skončíš u laboratorní elementky.Jejich regenerace je velmi slušná a nemají li teplou zkaženou vodu,poradí si sami.
Ja mam v 50 litrovem akvarku dva (17 a 12 cm) takzou jsou zatim mali a staci jim to, ale az povyrostou tak jim asi poridim vetsi
0 03.01.2014 17:17 united Ahoj, nemáte někdo z jihu čech zájem o axíka?
0 03.01.2014 14:38 Nesse – Axík
Zdravím, nevíte někdo, jestli stačí pro dva axolotly 50l akvárko? nevím jestli mám koupit jednoho nebo dva, díky za odpověď
Vyndej vše o co by si mohli axíci ublížit... osobně s hřbetním kožním lemem nemám zkušenosti ale u mého axíka jsem dávala dohromady prsty na nohou a třásně na žábrách... po 14 dnech byl už v pořádku...
0 02.01.2014 00:17 Tommy21 Ahoj, mám dva axolotly, jeden měl poraněnou tu ploutev na zádech už když jsem ho dostal, a muj druhý ax, si ji ted poranil když zbesile plaval po akvarku(asi o ukryt, zitra ho vyndám a zkusím zbrousit ostré hrany) no a chtel bych se zeptat, jestli se jim to zahojí a jak dlouho to asi bude trvat?? díky
0 01.01.2014 17:16 Happy23 Jak ochladím vodu?
Lahvemi z mrazáku se mi moc nechce,to bude velky teplotní skok a šok pro
axolotly...si myslím
ted mam vodu 25 a potřeboval bych aspon 17
Tak já jsem ostuda a nechala ty svý na silvestra o hladu protože nebylo kdy je nakrmit
31.12. v 9:00 ráno jsem odešla z baráku a vrátila se až 1.1. v 10:00 hodin (někdo na silvestra makat musel)
Jinak se přidávám a také přeji do nového rok jen to nejlepší, ať se všem i všemu daří a ať axíci dělají jen radost a žádné starosti.
0 01.01.2014 14:00 Happy23 –
Ursus Ahoj
Krmíš malá kuřátka? já mám přístup k jednodenním kuřátkům...
Mám 3 samice už 5měsíců a krmím je mraženým ze zverimexu...
Takže předpokládám,že kuřátko vyvrhout a zbavit kůže,nakrájet a krmit...
Někde jsem se dočetl,že by se nemělo krmit svalovinou ze savců....
A mam další problém,nemohu uchladit vodu v nádrzi. je to nádrž 100x50x30sloupec vody a má pokojovou teplotu 23-25 stupňů což je pro ně moc.Potřeboval bych tech 16
Dík za radu
Axinka i pubosi meli hovezi srdce. Vsichni vypadaji tak nejak spokojene. Zda se,ze jak nejde o zradlo,tak nejde o nic.
Taktez preji vse nej v tom pristim roce, a at tam ta zver krasne roste
No jo, silvestrovská žranice
Naši měli rousnici, co jsem našla ráno zmrzlou na cestě v parku. Po rozmrznutí a pěkně spravedlivém rozdělení chutnala. Malej si nacpal bříško štikou, tahá je po zemi. Asi se ty žrací geny dědí dál, že maminku pozdravujem
Taky přeju všechno nej do nového roku, ať nám to plave
každýmu se líbí něco jinýho... ale oni jsou ošklivý až jsou hezky
Díky.
Ne že bych se do chovu nějak hrnula, naopak, ale je dobrý to vědět
Přidat reakci
1 ...... [43] ...... 74
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 73768x