Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Axolotl mexický

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Žáby, Mloci 

Přejít na předchozí stránku 12 Přejít na další stránku   1  
Axolotl mexický
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2016 00:31 Žena Tanita [10] – Jávský mech
Ahoj,

chtěla bych se vás zeptat, nemáte někdo zkušenosti s axolotli a jávským mechem? Mám v úmyslu překopat celé akvárium (vyndat tu umělou lebku, přidat kameny...) a chtěla bych to nehcat porust jávským mechem, ale nevím, jakou výdrž by to u axíků mělo? :)

Moc díky za odpověď,

Tan
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2016 20:09 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Foxii
Nemusí moc žrát, mají své periody, možná že větší problém bude mít ten, co lítá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2016 20:06 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: precan
Vypadá to na dobře stavěnou samici a za ní i přes špatný pohled bude samec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2016 13:11 Foxii Re: aladar
Nerada jsem zamotala hlavu. Kdyz k tomu jeste pridam, ze moc nezere, vetsinu dne je na jednom miste. Narozdil od cerneho,ktery je nenazrany a doslova lita jak splaseny a porad neco vyvadi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.08.2016 09:53 Žena Tanita [10] Re: precan
Podle mě je to holka, ale možná se mýlím...:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2016 13:53 precan – Samec
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, je tenhle krasavec kluk? Děkuji za odpověď :)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.07.2016 16:08 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: JessicaJapik
Axové jsou v hledáčku vědců od doby, co je známe. Mají univerzální buňky, které jsme měli jako embrya. Doroste jim naprosto vše, i oči, potřebují k tomu evolučně ideální podmínky bez krmení. Tzn. klid, chladná voda a oddělení od těch, co krmíš, protože nikdo z nás nemá tak velkou nádrž, aby mohli být pohromadě a absorbovali bakterie a jejich výměšky, které brzdí autotomii a narušením chodu endokrinní soustavy způsobí jejich smrt.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2016 20:50 Žena JessicaJapik [2] – Chvost
Dorastie Axikovi obhrýzený koniec ocasu? Chvosta?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2016 19:49 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Foxii
To jsem blázen, to je snad dítě herma a afrodity.Má všechny atributy samice, tvar obliceje, tělo i ocas. Zduřelá kloaka situaci komplikuje.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2016 12:21 Foxii Re: Foxii
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Děkuji vám obou.U černého jsem si to myslela tedy správně. Bíleho tedy posilam ještě jednou, aby to bylo 100%
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2016 10:21 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Foxii
U bílého mi i přes zduření kloaky vznikají lehké pochyby díky širokému lemu a krátkému ocasu, někdy se to u samic stává, zpravidla však u mladších.Pomohlo by foto celého, hodně řekne tvar hlavy a ocas, ale na devadesát procent má shimamoto pravdu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2016 23:45 Muž Shimamoto [492] Re: Foxii
Dva kluci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2016 23:37 Muž Shimamoto [492] Re: JessicaJapik
Umělohmotná nebo keramická:) Z masa a kostí žádná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2016 23:35 Foxii
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Chtěla bych se zeptat na pohlaví mojich 2 axíků. Jen nevim jestli to jsou sobre fotky na rozpoznani
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2016 16:24 Žena JessicaJapik [2] – žaba
Je nejaká vhodná žaba do akvária,ktorá môže byť s axolotlom? Ak áno aká prosím? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2016 12:26 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Kachnička
Pokud jsou tam podobné velikosti, rozdělit po dvou do tří nádržek cca na měsíc, jejich velikost je v současné době na hranici kanibalismu. Pak mohou jít zpátky k sobě.Překrmování nepomůže, hodinu po krmení opět bezhlavě reagují na pohyb.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.07.2016 08:12 Muž aladar [902] - Obojživelníci
V současné době mám pět zakázek, rozchod a další akce .Pokusím se v mezičase napsat alespoň článek, kde nepůjde o polemiku, nýbrž o fakta spojená s chovem, ale nic příjemného nečekejte, protože s axolotly to jde dolu rychleji, než jsme čekali.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2016 21:36 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Englor
Na knihu je brzo, je mnoho nezodpovězených otázek. Expanze tohoto fora do anglicky mluvících zemí by byla sebevražda ala větrné mlýny a hrách na zeď. Nezbývá než zodpovědně hlídat kvalitní chovy u nás a čekat, až budou ty zahraniční v řiti. A to se stane, i u nás, jde o atraktivitu a prodejnost dalším ovečkám, civícím na Net.Pomáhat lidem, kteří koupili doslova chcípáky, jež nesmí být připuštěni k chovu, je pro mne morální dilema. Realita je taková, že můj chov propluje třeba dvouměsíční nepřítomností mé a jsou stále stejní. Co napsat nešťastným majitelům stále nemocných axů.Kdybych napsal pravdu, která možná pomůže zkvalitnění chovů u nás, mnoha lidem by se to nelíbilo a možná bych byl označen za axofoba.Toť realita.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.07.2016 23:56 Englor Re: aladar
Díky za upřesnění, to dává smysl. Koprodukt trochu paskvil no, myslel jsem na angl. termín byproduct (jako vedlejší produkt, hlavními produkty nitrif. myšleno NO2, NO3) a nějak mi nenaskočil ten správný český. Odpusť, já jsem pouhý programátor, nikoliv biolog ni chemik, tak občas plácnu blbost z nevědomosti :-) Ale rád se nechám opravit.

A ohledně zdrojů - ano, info o nitrifikaci mám z anglických zdrojů (caudata.org, axolotl.org), které jsou tvořeny zřejmě převážně chovateli/majiteli amatéry a tyto informace se tam považují za fakt (o štěrku, nitrifikaci, všechny problémy řeší umístění axe do lednice atd.) a jakékoliv pochybnosti o správnosti jsou považovány za herezi. Začátečník však težko určí, co je blbost a co ne a o nějakých souvistlostech nemůže být řeč. Českých je poskrovnu, krom těchto stránek snad žádné a to ještě máme štěstí, že sem přispíváš zrovna Ty. A tak nezbývá, než skládat obraz ze střípků Tvých příspěvků s tím, že na některé se třeba nikdy nedostane a těžko se člověk zeptá na něco, o čem ani neví, že existuje. Proto si stále myslím, že bys mohl napsat knihu, kdyby tomu osud přál, protože skutečně dobrých informací o chovu ambystoma mexicanum (myslim fakt chovu pro dobro zvířete, ne udržování při životě pro potěchu majitele) je na celém internetu jak šafránu, což, podle mě, zachování druhu moc nepřispívá. Toť můj pohled začátečníka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2016 21:40 Zorka Re: precan
Mám pocit, že axík je i slepí.. :/
Příště lépe prohlédnout už v obchodě a pokud možno u akvárka stát déle..
Už je to dlouhá doba co jste psala, jak na tom potvůrka byla?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2016 20:11 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Englor
Mimochodem, když se američani chytali za hlavu kvůli štěrku, který axům naprosto vyhovuje a ten jejich písek je likviduje, nemá to "všude" původ v překladech z této oblasti jistě velmi vzdělaných chovatelů s praxí, myslících v souvislostech?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   04.07.2016 19:40 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Englor
Kromě faktoru kyselosti si uvědom, že se jedná o inhibiční proces, který zasahuje speciálně u nich endokrinní soustavu, která je na to na rozdíl od ryb geneticky velmi náchylná a dokáže změnit dispozice potomků. Axové jsou sami evolučně výrobci inhibitorů, ovšem právě kvůli likvidaci soukmenovců ve větší koncentraci. Tento jev se vyvinul při snížení hladiny nikoli Chalca, ale dalších mělčích jezerech v nižších oblastech, odkud je máme.Chocomilko je typický příklad.Nezmizeli kvůli nenažranosti mexičanů, nýbrž díky splaškům z periferií a kolísavé hladině složitého systému kanálů pseudojezera. Jak už to bývá, nejvíce inhibitorů produkují mláďata aby přežila špatné období a slabší méně rostla, stanou se tak v této době nouze jejich potravou. Mimochodem koprodukce je třeba u filmu, zde se jedná o produkci, neb nespolupracují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2016 23:25 Englor Re: aladar
Tak o tom slyšim prvně, že by byla nitrifikace pro axe riziková, všude se píše opak. Takže toxicita koproduktů nitrifikace je pro axe horší, než toxicita amoniaku? Nebo jde hlavně o to zvýšení kyselosti vody?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2016 22:42 Englor Re: Kachnička
Jak máš velkou nádrž a jak často je krmíš? Buď víc krmit nebo je rozdělit. Nic chytřejšího mě nenapadá. Mláďata všeobecně bývají žravá, to není specialita axolotlů. Akorát teda axové mají sklony ke kanibalismu, no.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2016 16:12 Kachnička – AGRESIVITA
Ahoj lidičkové, potřebovala bych poradit. Asi tak před týdnem jsem si pořídila šest malých Axíků, velikost plus mínus nějakých 6-7cm. Momentálně si s nimi nevím rady, snažej se se mi vzájemně zlikvidovat :-( Koušou si ocásky a ukusujou nožičky :-( Poradíte mi prosím, jak je umírnit? Děkuji za případné rady...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   01.07.2016 19:23 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: JessicaJapik
Mohu do toho decentně vstoupit? Nitrifikace je vhodná pro ryby, pro axe riziková. Mám jen chvilku. Axové žijí v jezeře s neutrálním pondus hydrogeni a jakýkoliv posun ke kyselosti způsobuje právě ty zažívací problémy, které se tu řeší.Vodíkové ionty jsou tam velmi ustálené a dekadické logaritmy tam již dlouho nefungují, neb v souladu s prostředím cestou nejmenšího odporu nejsou třeba.Proterobaktery a Nitrospiry vylučují stejně jako ostatní bakterie mnoho pro axe nevyhovujích látek, obzvláště koncentrované ve filtrech. Nastává kyselost způsobená oxidací a naprosto zbytečný vznik dusičnanů, které v teplé vodě dokáží udělat u axů pěknou paseku. Pokud to z leknutí začnete řešit osolením vody, pak vězte, že sůl s dusičnany kontraindikuje a místo záchrany nešťastné axe dorazíte. Rezimé zní, pokud nemáte průtokovou nádrž, minimálně v tomto počasí nepoužívejte filtr a raději měňte část vody.Pokud jsou kvalitní, nemusíte každý den, třeba týdně, v naprostém klidu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2016 23:35 Englor Re: JessicaJapik
Určitě je dobrý nápad ve vedrech chladit. Neházej ho z teplé vody akvaria rovnou do ledové ve sklepě, ale napusť nádobu vodou z akvária a přendej do ní filtr, aby v ní fungovala nitrifikace a takto to dej s axem do pivnice, teplota vody se postupně srovná s teplotou tam. Pokud do nádoby nemůžeš dát zajetý filtr, tak budeš muset často měnit vodu, kvůli amoniaku. Nádoba by měla mít aspoň tak 40 litrů pro jednoho axe. Takto by se asi dala nějaká vlna veder přestát. Pokud by to mělo být na celé léto, tak bych uvažoval o přesunu celého akvaria do pivnice (pokud není moc velké).

Jinak jsou taky další způsoby chlazení:
- chladící jednotka pro akvária - nejúčinnějčí, ale poměrně drahá záležitost
- ventilátory ofukovat hladinu (chlazení zvýšením výparu vody) - levnější, ale méně účinné
- kostky ledu/lahev zmrzlé vody - moc dlouho nevydrží
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2016 22:49 Žena JessicaJapik [2] – Teplota
Ahojte je dobrý nápad dať axolotla do väčšej nádoby so studenou vodou a do pivnice? V byte máme strašne teplo,a keď dolejem studenú vodu za pár minút sa zas oteplí :/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   26.06.2016 17:50 Žena tyna181190 [27] - Axolotlové a žebrovníciRe: aladar
Osobně si myslím že je zde toho už o axech napsáno víc než dost... stačí jen hledat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2016 15:52 Muž aladar [902] - Obojživelníci
Chtěl bych Vás poprosit, mám velmi těžké pracovní i psychické období.Alespoň na týden či deset dní potřebuji zastoupení,lidé kteří chtějí stále s něčím pomoci, se musí spolehnout na jiného biologa či chovatele.Děkuji.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2016 15:28 Muž aladar [902] - Obojživelníci
Dobrý den, mám pět akcí, které musím realizovat sám, ti najatí to neumí.Nedostatek spánku a nervy i díky rozpadu vztahu s milovanou ženou způsobily nepříliš vhodný příspěvek. Deniso, nekrmit a maximálně ochladit kvůli kulturám bakterií je naprostý základ.Ony se budou množit dál, ale pomalu a trávicí systém axů to umí rychleji právě v chladu.Pokud nejde o závažnější věc, bude trvat bez krmení cca tři týdny, než se z toho vyhrabe.Nesmíš používat patentky, jen hmyz a žížaly. A teď jestli dovolíte, musím se taky z něčeho vyhrabat.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   20.06.2016 19:24 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Denisa-(Marley a Dory)
Už toho mám dost,klidně to vyotéčkujte.Ano, dám Ti radu, chovej prasata, ty můžou žrát denně.Kolikrát jsem psal, že tendence žen vykrmovat a zachraňovat před nemocí dalším žrádlem je nebetyčná kravina.Chcípne ti i druhý a víš proč přestal žrát ten první? Protože měli problém a zatížení trávicího ústrojí je pro ně likvidační.Navíc budou z jednoho nekvalitního chovu. Mám hromady práce a večer na všechno kašlu, axům klesla voda a ztmavla, měsíc jsem je nekrmil a jsou stále silní a v pohodě, je to stejná perioda jako v přírodě.Ustálení a odpočinek.Tak už je sakra přestaňte cpát a dejte jim klid.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2016 21:11 Denisa-(Marley a Dory)
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den , chtěla bych se zeptat ..
sad dneska mi umřel Marley axík a měl všude skvrny a byl žikovaný stejně jako Dory , ale Dory žije a Marley to , už nepřežil mám strach :-( ...
o Dory

Čistím jim vodu dávam jim pravidelně jíst každý den ,ale týden přd smrtí moc nechtěli jíst . Nevím co mám dělat prosím o radu sad
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2016 19:42 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Davii
Jistěže to za to stojí, buchanky a následně perloočky jsou díky svým trhavým pohybům naprosto ideální minimálně do čtyřech cm velikosti larev.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.06.2016 21:09 Davii Re: aladar
Počítám s tím, že z toho "mála" co mám, přežije jenom pár kousků. Už jsem si obstaral boxy na rozdělování a síťku na lov zooplanktonu (buchanky si nejspíš budu obstarávat sám v přírodě).
Možná že se to finančně, nervově ani únavově nevyplatí, ale ten pocit odchovat vlastní axe bude určitě stát za to :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.06.2016 17:56 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: axim
Mražené krmení je pro axe jako mražená žena. Kašlou na to a reagují na pohyb.Výsledný efekt by bylo zanesené dno, zvýšený obsah dusičnanů a malí v tlamě větších.Tak to ovšem funguje, ikdyž děláš vše "správně". V téhle velikosti je to riskantní podnik spojený s živými patentkami či lépe koretrami.Je třeba co nejrychleji přejít alespoň na kousky žížal, protože krmení mnoha larev ručně je blbost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.06.2016 17:39 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Davii
Jestli ses rozhodl o zdárný odchov, moc se netěš.Bude Tě provázet mnoho problémů, kterým se dá částečně předejít. Jde o stálou výměnu vody kvůli jejich inhibitorům, které je navzájem brzdí, plísním ,shánění krmení pro současnou velikost, třídění velikostí kvůli kanibalismu atd.....Výsledný efekt bude boj, který se finančně ani nervově a únavově nevyplatí.Pokud máš sílu a srdce, můžeš zvládnout udržet polovinu odchovu do prodejní 7 cm velikosti během nadávek od ženy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2016 12:41 axim Re: aladar
Grindal mi pomaly dochádza, larvičky majú už okolo 3 cm. Môžem začať dávať mrazené krmivo? Mám k dospozícii cyklopa a patentku. Ak by som patentku nakrájala na drobné kúsky, je vhodné ich s ňou kŕmiť?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.06.2016 20:37 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumciRe: Davii
Tohle téma je dost rozsáhlé a již několikrát se to tu probíralo.
Než jsi napsal dotaz, mohl sis to o pár stránek dál najít sám ;-)
Podívej třeba na příspěvky od aladara z 02.12.2015 20:14 a 18:43 ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2016 16:21 Davii
Zdravím, tak ta vytoužená chvíle je konečně tu.. vajíčka! potlesk Jelikož se mému stávajícímu samci nějak nechtělo, pořídil jsem si dva úžasné 6-ti leté samce a holky na ně hned naletěly :-D Teď je nádrž plná vajíček.
Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemá nějaké rady a tipy jak úspěšně odchovat prcky. Jelikož je to pro mě poprvé, nemám s tím žádné zkušenosti. Budu rád, pokud by mi někdo poradil hlavně ohledně potravy (buchanky? artemie? hrotnatky?). Předem děkuji :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2016 14:04 Englor Re: aladar
Super, díky za info, hned tam o víkendu zajedu.

Pro ostatní:

Jo, vím, že jsou na kameny samostatná témata, ale zeptal jsem se tady, protože zakládám nádrž přímo pro axe a chci, aby tam měli co nejvhodnější a bezpečné prostředí. Když se zeptám jinde, poradí zpravidla člověk, co o axech ví málo nebo vůbec a rada nemusí být úplně vhodná, jelikož různé druhy živočichů potřebují různé podmínky k životu a jejich chovatelé radí podle toho, co znají. Jako třeba že máš osázet 80% nádrže, což je sice fajn pro ryby, ale jak by se axolotl v takové džungli asi prodíral, když chodí po dně?

Mrzí mě, že to tady vzbudilo tolik emocí, ale jak říká Aladar, nemusí se tu pořád řešit jen nemocní axové.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2016 18:27 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Klára
Sakra Kláro, vyvolala jsi kontraproduktivní reakci. Nejde dávat dohromady sůl a preparáty pro ryby, na které axové nereagují pozitivně.Oslabení organismu způsobené bakteriemi způsobilo díky dodaným přípravkům ještě větší průšvich, plísně, které se dají odstranit ručně, ale neřeší to jejich základnu.Dostala ses do kruhu.Pokud je ax slabší, nemusí to přežít.Je třeba udělat šok.Kýbl s kávovou lžičkou rozmíchané soli, co nejstudenější, přípravky z nádrže odlít, fragmenty tam zůstat mohou.Další postup bude v následujících dnech, nelze toho moc odhadnout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2016 22:17 Klára – plíseň?
Dobrý den, psala jsem tu nedávno, můj ax mel asi bakteriální infekci. Dala jsem ho zvlášť do slané vody, jen si nejsem jistá kolik soli na l vody, nicméně jsem přidala i dezinfekci pro ryby-proti bakteriím, parazitům a plísním. Ax už nemá krvavé podlitiny, ale o přední tlapky v zápěstí přišel, teď se mu ale na nich vytvořily bílé chomáčkovité střapce, nevím jestli nejde o plíseň a jak mám postupovat. Děkuji za ochotu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2016 21:13 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Englor
Břidlice je na mnoha místech, v Radotíně v černé rokli před cementárnou cca 500 metrů za mini viaduktem jsou po pravé straně sesypy velmi kvalitní graptolitové břidlice. Někdo na to přišel a musel toho mnoho odvést. Nicméně lokalit je ke Kosoři více.Vzhledem k tvorbě přirozených úkrytů,které můžete vidět v mém profilu se mi nezdají tyto příspěvky ot, ale je to na Vás. Vše není jen o únavných řešení nemocí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2016 14:34 Englor
Tak už se mi konečně zabíhá nádrž.

Minulou neděli jsem byl na Rybách a rybičkách pro kytky, kořeny a na čumendu a měli tam jenom dva goldeny, nic moc teda :-)

Zatim to vypadá, že letos u mě budou bydlet maximálne krevetky, což teda určitě není na škodu, vzhledem k tomu, že to je moje první akvárium.

Jinak nevíte někdo o nějaké pěkné černé břidlici přímo v Praze? Nějaká snad bývala v Troji, když stavěli skleníky, ale to už je hodně dávno. Jinak si asi udělám výlet do Radotína, což je bez auta už trochu nepříjemně daleko :-D


Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2016 22:12 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Klára
U silějších jedinců se toto řeší nekompromisně. Nejde o parazity.Je třeba vyšší koncentrace slané vody, pokud jde ovšem o bakterie.Pravděpodobnost úhynu i následkem léčby je v tomto případě bohužel vysoká.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.05.2016 21:41 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Barra
Báro děláš obrovskou chybu, která je u žen pochopitelná kvůli snaze postarat se co nejlépe o jakékoliv svěřence.Zatím děláš vše, abys o chov přišla.Mám sto chutí se rozepsat o něčem, co tu již proběhlo, ale urychlíme to, ač se to nebude líbit chovatelům, ale axům ano.Zajdi do lékárny,kup manganistan draselný a bez servítek ho nalej do nádrže, dokud nebude absolutně neprůhledná.Stačí několik hodin, kdy budeš mít axe v jiné nádrži, kde použiješ opatrný růžový roztok.Druhý den substrát lehce propláchneš a můžeš pokračovat v chovu. Pokud jsou jedinci zdraví, nevznikne problém. Ale i to se dá zvládnout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2016 21:00 Klára – nemocný axolot
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den,
mám v nádrži dva axe, menšího a většího (samečka) u něj jsem si cca 4 dny nazpátek všimla, že má na tlapce krvavou podlitinu, včera už se mu nožka jakoby rozpadala a dnes už se rozpadají tři z toho ta první sotva visí na pahýlku jak na nitce,,,je to šílený pohled,,,je mi ho hrozně líto,,,druhý axik je beze změn a žere,,,ten postižený nežere,,,ani se nedivím....vůbec nevím co to je,,,poradíte mi prosím někdo?
Ještě dodám, že axe krmím žížalami a ten postižený si párkrát dal teď červa, kterého jsem našla při kopání žížal. Ani žádných parazitů jsem si nevšimla. Už mám odsavenou vodu a zítra ho oddělím, jen se děsím v jakém stavu bude do dalšího dne,,,když to postupuje tak rychle.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2016 00:50 Barra – Ňálevníci v nadrzi u mimin, lasturnatky u rodicu
Dobry vecer,prosim moc o pomoc..dneska jsem objevila nalevniky u mych dvou 3mesicnich prezivzich miminek. Voda je zakalena a par tech previtu jsem videla na skle. Kdysi jsem cetla,ze jsou pro axiky smrtelnou hrozbou. A bohuzel je fakt,ze behem 3 mesicu jsem v tehle nadrzi mela 2 varky vajicek, a ac jsem jim lihnula artemie a denne je krmila, necistoty denne pipetou odsavala a vodu cistou dolevala, tak z prvni varky ziji tihle 2 a z druhe varky ani jeden.
Vylovila jsem je a dala do prozatimni nadoby s cistou vodou. A zitra celou nadrz,kaminek po kaminku vycistim. Ale axiky osetrim jak? Je nejaky zpusob,jak jim jeste pomoct?
A druhy problem mam u jejich rodicu. Tam mam lasturnatky. Uz dliuhou dobu a nezabira ani kompletni cistka,jak akva tak externiho filtru a rozmackani vsech objevenych lasturnatek. Mnozi se vic a vic..:( prosim poradte. Dekuji moc

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.05.2016 19:20 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Honza
V přírodě dochází k metamorfoze u tohoto druhu velmi vzácně, jelikož žili v horských jezerech, která nevysychají.Ovšem dispozice mají. Základním faktorem je impuls, který štítné žláze dodává generálmajor endokrinní soustavy - hypofýza. S úbytkem vody se koncentruje jod, který aktivuje skrytá opatření a zvýšená produkce thyroxinu způsobí nevratnou přeměnu na terestrického jedince během několika týdnů, i když je mu mnoho let. V domácím chovu jde o lehce riskantní záležitost. Zatím nevíme, proč se někteří vyšlechtění goldeni přeměňují sami od sebe. Rychlý postup je injekční aplikace léku s obsahem Thyroxinu, to díky rizikům nedoporučuji.Pomalejší verze, pouze u silných jedinců, je v ideální formě snížení hladiny vody, přidat rozmíchanou sůl s jodem , o poměru později, a domluvit se z řezníkem, zdali by mohl dodat třeba hovězí štítnou žlázu. Tyto dva faktory budou na pomalou a ohlídatelnou přeměnu naprosto ideální. Výsledkem bude jedinec, který bude žít dvakrát déle, ovšem schovaný ve vlhkém teráriu pod kůrou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [12] ...... 73 74

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 73001x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1056-axolotl-mexicky?od=551