Axolotl mexický
Máš to doma pěkně rozbouřený
Vypadá fakt spokojeně
Patentky jsem jim dávala málo, asi mu jsou vzácné
Axík se má čile k světu.Dnes odpoledne se bude stěhovat do většího ( 60x35x30 ). Zatím tam má tedy jen vodu, písek a teploměr
Odpoledne přibude květina a přendám kameny z akvárka, kde nyní bydlí. Doufám, že bude vše v pohodě a bude se mu tam líbit.
Nejvíc mu zatím chutnají patentky, ale jinak sežere jak žížalku, tak rybičku.
Foto : ještě provizorní akvárium.
Všichni vzhůru na žížalí lov po chodníkách sou jich mraky různých velikostí
Změna za 40 dnů
a takové to bylo miminko roztomilé dvounohé
Jeden byl slíbený,tak uvidíme. Ale hlavně,že už mám jednoho
Díky za zprávu! Hezky se to čte, tak ať vám ta pohoda vydrží
Tak ještě sehnat světlého kamaráda co?
Dobře, tak to uzavřeme
O prokříženosti jsi psal obecně, nejednalo se konkrétně o tu várku, z které je mám já (a teď i Vlaďka
).
Měla jsem strach, že se ti zrovna na nich něco nezdálo, ten vzkaz byl takovej truchu děsivej
Tak a teď už je v tom opravdu guláš.O uspání poškozených larev procainem jsem psal v os.vzkazu,o prokříženosti jako o aktuálním neviditelném faktoru,který se může projevit kdykoliv bez varování jsem psal do diskuze pro všechny.Další odchovy,nevím co máš na mysli,jestli předešlé nebo souběžné,marně tam hledám souvislost stejně jako u patentek.Možná jen trpím mo mentální zabedněností.Hlasuji pro otočení stránky.
Tak teď fakt nevím, o co jde... Před časem jsi tady na fóru psal, žes někde koupil patentky (psal jsi, že je tam kupuješ běžně), a teď jsi s nima nakrmil a popadaly ti larvy, sourozenci těch, cos mi poslal. Já pořád myslím, že se bavíme o tomhle. Že pomřely v důsledku těch špatných patentek.
Jestli jsem tě nějak naštvala, tak je to nedorozumění. Vůbec nevím, že jsi měl další odchovy.
Os. vzkazem jsem se tě zeptala, jak se vede těm dvoum larvám, co měly tu otravu přežít. A tys začal o prokříženosti.
Tak kde jsem se ztratila?
Projel jsem si to zpětně a vidím,že jsi neměla nejmenší důvod zmiňovat se o jednom odchovu,který popadal velmi rychle i přes veškerá opatření.Nevidím souvislost,o žádných patentkách jsem nepsal.Ale vidím důsledky upřímnosti.Chlubit se umí každý,napsat o fiascích v chovu sice pomůže ostatním,ale ne autorovi.
No když cesta bude, tak je určitě vezmu. Ale Praha je dáleko.
Sám sem tam byl jen 3x bohužel.
Proč by to mělo souviset?Neznal jsem jejich odolnost,musel bych se věnovat jen jim s mikroskopem vedle počítače.Nechápu,co mi chceš říct,o špatných patentkách jsem se v pointě o odolnosti nezmiňoval,protože na to nemám metr a neobhájil bych to.
Dobře. Snad budou ale odolnější, když jejich rodiče nebyli čistí sourozenci nebo potomci sourozenců. Vidím na těch našich čtyřech, jednak že přežili všichni (i tu cestu v podobě vajíček), žádná ztráta, a vypadají zdravě a dravě
Jo, je to malej vzorek, ale se ztrátou jsem počítala.
Jak to ale souvisí s tím, že se tvůj odchov otrávil špatnýma patentkama?
Kdybys měl cestu přes Prahu,vezmu je na čas do party.
Tak kdyby se o ně někdo mohl postarat, tak by to taky nebyl problém.
Jen sem si nebyl jist, jestli by někdo chtěl.
V dobách,kdy jsme často jezdili na expedice,jsme si zvířátka předávali a navzájem se o ně starali.Darovat znamená "už mě to nebaví"
Ahoj, na léto se mi naskytla dlouhodobá brigáda v zahraničí(byla by škoda jí nevyužít). Jelikož si nejsem jist, že by doma o axíky bylo dobře postaráno, rád bych je někomu hodnému daroval. Nebyl by je problém dopravit v rámci východních Čech. Nejspíš by to doma i s menší péčí přežili, ale myslím že toto je lepší cesta. Nechci je zbytečně trápit. V případě zájmu se ozvěte.
0 30.04.2013 10:54 aladar [902] - Obojživelníci Z dob mého aktivního působení v pražské zoo si vzpomínám na mnoho paradoxů.Zvířata chovaná z pohledu lidí v nekvalitních podmínkách se množila,po přesunu do "lepšího"se množit přestala.Typickým příkladem byli kapští hrabáči,moji miláčci a hromada dalších.Pointa.Roh obýváku je připraven na podstatně větší akvárium,které už nebude nutné čistit.Současná nádrž je jim už malá,ale...Cca po měsíci se musí komplet vyčistit,což z akvaristického hlediska není ideální,ovšem nechám li ho další dva týdny,všechny samice jsou pravidelně hlavou dolů s roztaženými nožkami a chtějí se množit.O velké nádrži už je rozhodnuto,nezbývá než doufat,že nedopadnou jako hrabáči.Foto táta máma (taky roztažená,než mě zmerčila)
Re na os.vzkaz pro všechny.Co ti na to mám odpovědět,abych tě nevystrašil.Čistí a kvalitní axolotli prakticky nejsou,žádná plemenná kniha se nevede,alespoň o ní nevím.Jejich obranyschopnost a celková vitalita se snižuje a při každém odchovu s novým rodičem nezbývá než doufat.Musel by to někdo vzít do rukou a vytvořit(a udržet)geneticky čistý chov.
Tak snad jste dobře dojeli a pozdravuj broučka
Tak už mám axíka a vezu ho do jeho nového domova
Evi,ještě jednou díky
Už jsem měl cukání doporučit ti nádrž ze skla s vodou
.Filtr slabší nebo žádný
0 29.04.2013 16:31 mckyta – filtr
Ahoj, budu axouše přestěhovávat do většího, už je to skutečně nutný, jakou nádrž doporučujete a hlavně, máte zkušenosti s nějakým dobrým filtrem? Asi jen pro Pepaleru, dalšího neplánuji
dík
tak som ho pozorovala a ked som im davala papat len co som sa dotkla vody vsetci sa mi pozerali na ruku okrem neho :( on jedlo zbada len ked to ma priblizne 3cm od papulky. Teraz prestal kusat axikov. Ked to tak zostane nemam s nim ziadny problem mne osobne nevadi ze je slepy len nech neokusuje ostatnych.
Starší reakce
Může mít problém se zrakem,to se stává.Může to být i psychika,někteří se chovají jako magoři a vidí dobře.Nejlepší je nabídnout mu něco z ruky či pinzety a uvidíš,jestli vidí
Jasně
Ale není o moc tmavší, vždycky musím chvilku porovnávat, abych poznala který to je.
tak sem byl ve zveraku a meli tam axe jak bily tak cerny a chudaci byli vsichni okousany a bez zaber uplne chudaci
Určitě u tebe zůstane ten nejtmavší,co?
Na profilu a podobně jsem hledala možnost napsat soukromě abychom předání nedomlouvaly přímo zde a nezahltily tu forum,ale bohužel jsem nic nenašla.
Tak jestli máš zájem, čeká na tebe
Už je ve velikosti, v jaké jsem si koupila ve zverimexu tu naší holku. Nejdřív jsem chtěla jen samce do páru, ale teď jsem si vybrala jednoho prcka, ten zůstane, ať už se z něj vyklube holka nebo kluk. Takže ostatní už by mohli jít do světa.
Axíci se fakt neperou, jenom když jsou hodně rozdílné velikosti, tak se můžou sežrat nebo když hodně hladoví, můžou se okusovat.
Tak už jsem doma a prohlédla si je v akvárku i přečetla deníček
0 23.04.2013 09:59 Iloveo [11] - Obojživelníci Ja by som tiez potrebovala pomoc. Jeden z axiku mi pripada ako by bol slepy
alebo aspon velmo slabo vidi. Dovsetkeho naraza do skla do kamenov do dekoracie aj do 3D pozadia jednoducho do vsetkeho co sa da
hryze do vsetkeho co okolo seba ma to je jedno ci je to moj prst ci druhy axik. A uz ho mam skoro mesiac a furt sa to nemeni
ostatny toto nerobia ani nerobili. Je mozne ze je slepy ????
Pohlaví ještě nejde poznat, velký prostor nevadí, jsou zvyklí i na krmení z ruky
Neperou se, ani dva samci. Pak se domluvíme, teď musím rychle do práce
Určitě bych o jednoho zájem měla a nebyl by problém se pro něj zastavit.
Jen bych měla dotaz. Může být už takhle malý v akváriu, které jsem plánovala pro toho ročního? Nevadí mu velký prostor? A ještě jeden dotaz. Ráda bych měla u sebe dva, každého jiné barvy. Vím,že musí být stejně velcí aby nedošlo k újmě. Ale záleží třeba i na pohlaví? Na páření množení až tak netrvám, takže by mi nevadilo mít dva stejného pohlaví, ale snesou se dvě holky, případně dva kluci v pohodě?
Omlouvám se za případně hloupé dotazy, ale nerada bych něco poto hned na začátku. Díky
ehm,špatně čtu,dva tmavé,už to vidím
promiň
Máš oba černé? A už víš to pohlaví?
Kdybys chtěla, mám tady dva volné - tmavé, z dobrého Aladarova chovu
a už měří skoro 8cm
0 23.04.2013 07:58 Vlaďka Tak už to vypadalo nadějně. Na burze nic, ale nakonec jsem měla slíbeného ročního axíka z chovu jedné školy. Dnes jsem ho měla dostat a právě jsem se dozvěděla, že prý o víkend zabil ty ostatní a zůstal sám. Takže mám opět smolíka. Prostě celá já :(
Starší reakce
Nekrmím žádným srdcem, ale vím že ty jo, a jako zkušenému chovateli ti věřím, že to co jim dáváš máš zjištěný a vyzkoušený
Nevěděla jsem, že krmíš i kuřecíma.
To, že mu chutná kuřecí maso a granule, neznamená, že je to pro něj vhodný. Poradit si nenecháš, dělej jak myslíš, doufám, že to tvůj axolotl přežije co nejdéle. Mně drápatka na kuřecím mase žila jenom rok.
0 19.04.2013 19:27 aladar [902] - Obojživelníci Dovolím si lehce nesouhlasit s dogmatem ohledně srdcí.Kuřata jsou rychlená vším možným,ale krávy kromě farmářských chovů také.Masokostní moučka,vyráběná z mrtvol krav je opět součástí menu těch žijících,nebavím li se o dalších urychlovačích růstu.Zásadní rozdíl tam není,kuřata rostou rychle,skotu se to déle hromadí.Argument,který jsem tu kdysi četl,že se nemá krmit srdci s tukem či vepřovým,protože ho axolotli nedokáží strávit,mne naprosto odzbrojil,protože by šlo o nejlepší fiktivní variantu.Na druhou stranu musím dát za pravdu Evě,lepší je naučit je na hovězí srdce.Moji jedí kuřecí srdíčka průběžně léta,jsou zvyklí,velcí a imunnní,ne li závislí
,kdoví proč
,ale spíš se držte ověřeného,ať nemáte trable
vidis to
doma mam pangasiusa . Zajtra im dam a som zvedava jak im to bude chutnat
hovězí??? to sa mi nechce lubit
tak raz za cas im budem davat kuracie maso
a ked im tie granule chutnaju tak aj tie
ale moji najviac zboznuju dazdovky no za tie sa vedia roztrhnut
Dávám kuřecí maso a řekl bych, že mu chutná, stejně jako granulky (Tetra Repto Frog) a pak mám ještě od známého granule ze sádek a ty má taky rád ... Teď mu dávám patentky a ty úplně cháluje ...
Přidat reakci
1 ...... [54] ...... 74
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 73768x