Axolotl mexický
Na přežití to stačí, musíš ale často měnit vodu, krmit, ale to asi víš
Chtěl jsem původně koupit pár šneků ale když 1 šnek stojí 30kč tak jsem se rozhodl koupit tu rostlinku... nevíte někdo jestli se dá někde prostě jen v potoce najít šnečka ?
0 18.04.2014 09:58 VojtaMohel –
Rostlina Tak jsem dal na tvou radu a koupil jsem si rostlinku za 36 kč ale nevidím na ní žádné šnečky doufám že se časem objeví
rostlina se jmenuje Limunophila sessiliflora
Je tam jeden i z mého města ale nevypadá že by tam měl šnečky.... a nevím tedy jestli mi v akvaristice dají jen tak zadarmo šneky i když jsem jejich stálý zákazník
Chtěl jsem se ještě zeptat jestli potřebují něco speciálního ? Tady máte fotku jak to pro ně mám připravené
bude to pro ně stačit ?
Koukni sem
rybicky.net/autor.php…
zadej svůj okres a vyjedou ti tam zde registrovaní akvaristi v tvém okolí, třeba by se o pár okružáků rádi podělili
Nebo koukni v nějaké akvaristice do akvárek, když tam nějaký plevelní šnečci budou, tak ti je třeba věnujou.
To by bylo dobré ale někde v okolí o žádné burze nevím a ještě k tomu je mi 14 a žádné peníze teď na vlak ani na autobus nemám
být tebou sjela bych na akvarijní burzu koupila tam nějakou tu kytku a uvidíš že si šnečky přineseš domů zadarmo i s kytkou...
Tak to jde a kolik jich tak mám mít aby se mi rychle začali rozmnožovat ?
Většinou nic, ale viděla jsem je i za 5,-Kč
Dobrá
a kolik tak stojí jeden ten obyčejnej šneček ?
Nech je lézt kam budou chtít
V přírodě jim je taky nikdo neloupe ze skořápky, teda z ulity
a nezalezou šneci třeba do bunkru pro Axíky ?
to by si asi axíci pochutnali
Dej jim je tam a oni si zobnou, když budou mít chuť. U nás mizí rychle, až moc.
Vážně ? já nevím jestli to stráví
Proč bez skořápky, ta se žere taky
Jo
a jak je to tedy se šneky, můžu jimi krmit Axíky ?
Občas se nějakej zvrhlík ale najde, vždycky je to trochu risk. Třeba tady Janě zabil tuším 15 cm axík 8cm prcka. Nebo náš Aladárek, ještě že byl v té době, kdy se dostal k Růžence a začal jí okusovat, menší než ona. Kdyby jí ožral v současné mohutnosti, moc by z chudinky nezbylo
Mimochodem, málem ukousnutá končetina jí krásně dorostla, akorát je trochu otočená. Hýbe s ní, ale má jí postavenou trochu křivě, v poloze v klidu jí má stočenou pod sebe.
Ok takže je tam v pohodě můžu dát
a prý se hodně množí takže když jich budu mít více dám si je do nějakého kyblíku a můžu tím axíka také krmit ? samozřejmě bez skořápky
Díky za radu..... chci si pořídit do akvária pár šneků co si o tom myslíte ? je to dobrý nápad nebo ne a když už budu nějaké kupovat tak kolik tak stojí ti obyčejní ? nepotřebuji nějaké s nádherně lesklou ulitou
Víc než o velikost jde o stáří,ačkoliv to trochu souvisí.Rozohnění mladíci do prodejních cca 7 cm si žerou nohy,úplní mlaďasové se cpou jeden druhým,ač jsou skoro stejně velcí.S každým centimetrem přibývá trocha rozumu a klidu.Pokud mají přes deset dvanáct,už skoro nic nehrozí,není li větší z nich akční zvrhlík nerespektující etologická pravidla Konráda Lorenze.
To že nebude mít prstíky mi až tak moc nevadí hlavně aby byl zdravej a měl alespoň tu nohu :( jaká je ideální velikost na to abych ho tam tedy dal tak o 3 max 4 cm menší než ten větší ?
Nenapsala jsi,u kterého je problém s dorůstáním prstů.Častěji se to stává u goldenů,z toho křížení mi vstávají vlasy.Teda teď jsem nakrátko,tak aspoň chlupy.Bohužel pokud se neobjeví náznaky dalších prstíků,zpravidla to zůstane,jak to je.
Až se mu přestanou loupat fleky, bude vypadat normálně, normálně žrát a taky až trochu povyroste, pořád je to riskantní rozdíl velikostí.
Hlavně mu v tom kýblu nenech kazit zbytky žrádla, měň častěji vodu.
Dobře.... doufám že není nemocnej a jak poznám jestli je ?
Ne, ještě ani nevíš, jestli není nemocnej.
0 17.04.2014 21:00 VojtaMohel –
Axík Ahoj
tak jsem měřil malého axíka a má 7,5 cm tak mám ho už dát do velkého akvária k 13cm axíkovy ?
Kůže se mu odlupovala už první den ale je vidět že pod tím už má novou takže je to snad dobé
Třeba mu časem ještě dorostou
Že se mu tam odlupuje kůže, to mi zrovna nepřipadá moc dobrý. Často mu měň vodu, a co nejchladnější.
Tak doufám že mu nožka naroste brzo a i se všemi prstíky
A ty patentky měl 15.4. a dnes je 17.4 takže je pode mě blbost že by to byla patentka ale teď jsem zjistil ze se mu v tom tvaru srdce odlupuje kůže takže to snad bude v pohodě ale bojím se o tu nohu :(
Já si v říjnu pořídila dva axíky - zlatého a růžového. Až doma jsem zjistila,že jeden nemá nožičku. Ta mu sice dorostla,ale pouze s jedním prstíkem.
Co se týče dorůstání nožek tak já měla taky jednoho který měl špatný nohy sice byl jen bez prstů ale i tak a dorostli mu zhruba za 2 týdny... je teda fakt že teď má ty prstýky trochu zparchantělí ale má... a co se týče toho druhýho problému tak si psal že měl patentky a je možný že měl tu patentku takhle v tlamě... já jak teď mám ti pidi zlaťáky tak ti jsou průhlední jak papír tak že vidím jak jim jídlo putuje z tlamy do žaludku a stalo se mi taky při patentkách že jí vcucl do sebe a pak si jí jakoby vrátil zpátky do tlamy a na hlavě jakoby za očima se mu udělala červená spirála...
vypadalo to zajímavě ale nevydrželo to...
0 16.04.2014 22:49 VojtaMohel – Re: Eva_R
Celkem jo, včera půl hodiny po tom co jsem ho donesl ze zverimexu jsem mu dal patentky a ty nechtěl ale to ani ten můj větší
potom jsem tam mezi patentky hodil žížalku tu sežral a potom sežral i pár patentek
takže asi žere dobře
....... za jak dlouho nožka doroste nemáte někdo zkušenosti ?
Nožka doroste, ale s těma skvrnama je to divný. Žere dobře?
Tak lepší fotky jsem nevyfotil ale všimnul jsem si že nemá přední levou nožku :( doufám že se mu brzo zahojí a naroste mu nová :(
Ok
zkusím ale neslibuji
To má fakt na hlavě takové srdce? To je úžasný!!
Kdyžtak to zkus ještě jednou, nerozmazaně
Takže axík je v poho ?
promiň Aladare
Neomlovej se za špatnou kvalitu fotky,stačí,když pošleš lepší nebo to lépe popíšeš.Máš,mám štěstí,že ta má klábosí v kuchyni se sousedkou
Miláčku,já tam nic nevidím,mohla by ses mi podívat do šuplíku pro lupu?
Tak tady máte fotku ale asi to vypadá že si odloupl kousek kůže na hlavě a nebo tam má prostě jakoby znamínko ve tvaru srdce tak to je ten flek na hlavě a protože je tak malý a ještě se mu vyvíjí žaberní keříčky tak to je o moc světlé než žaberní keříčky u 12cm axíka
ale nevím to jistě, doufám že je to tak jak to vypadá.
Omlouvám se za špatnou kvalitu fotky, zrovna když jsem zmáčkl foťák tak se pohnul a tak je rozmazaná :(
Nee a nevím jestli to mám zkusit, bojím se to z něj sundat :(
Ne
Ale příbuzný s aladarem jsme, přes axolotly
Zkusil jsi to z něj sundat?
NA malém Axíkovi se objevilo něco švětle šedého, na čele a na jednom žábru :( nevím co to je ale jde to vidět jenom ve vodě když ho vyndám ven tak nee :( doufám že to není plíseň :(
Evo ty jsi manželka Aladara ? jestli ne tak se omlouvám
Ahoj mám teď taky prcky a krmím je vším co velký jen jim to naporcuju na pidi kousíčky a za týden od přivezení vyrostli o 1 cm...
Přidat reakci
1 ...... 74
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 73765x