Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Axolotl mexický

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Žáby, Mloci 

Přejít na předchozí stránku 26 Přejít na další stránku   1  
Axolotl mexický
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.02.2015 13:16 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: mckyta
Fotka k příspěvku Je to možný, tady je Aladárkův spermatofor na fotce (neplést s aladarem smich )

Taková bílá medúzka v popředí.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2015 11:20 mckyta Re: Eva_R
Tak to se jí/mu musím hluboce omluvit....teda, asi spíš mu, v boxu zůstal bílej výměšek z kloaky....asi spermatofor, že?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   20.02.2015 00:56 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: mckyta
Chudák, jestli se chtěla rozmnožovat, a ty jí dáš studenou sprchu... Tahle poloha je fakt normální. Koukni se o pár příspěvků níž, je tam zrovna aladarova fotka axolotla visícího hlavou dolů, a je jich tady určitě víc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2015 23:11 mckyta Re: aladar
Nozkou moc nehybe a trochu se na tu stranu naklani. Plave normalne, ale jen co se zastavi, jde zadek nahoru. Ocas ma takovej...ruzovejsi, nez obvykle, ale ne ukousanej nebo neco. Pro jistotu jsem ji dala do boxu s chladnou vodou, kdyby to nahodou neco bylo. Diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.02.2015 21:58 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: mckyta
Podle fotek to nevypadá, že by měl(a) něco se zadní nohou, když ji dokáže držet do strany.Zmíněná a vyfocená poloha je naprosto běžná pro obě pohlaví, mnohem více však pro samice, které tímto dávají najevo připravenost pro sběr spermatoforů, a to i v případě, není li přítomen samec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2015 20:36 mckyta – spatna nozka a zadek nahoru
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, nas axik je uz dva dny divnej. Levou zadni za sebou jakoby vlaci, zadni cast tela mu jde nahoru, zere. Bydli jeste s druhym a ten je v pohode. Krmili jsme kurecim srdcem, zizalama a tedka dostavaj pangasia. Dopustila jsem jim co nejstudenejsi vodu. Nejake rady, prosim? Diky
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2015 16:02 Spata Re: aladar
Ne, je myslena uprimne. Podle meho nazoru si prostrednictvim tohoto fora ovlivnil hodne lidi, co si axiky poridili a forum procitaji, at uz v radach ohledne podminek chovu nebo ruznych zdravotnich problemu. O axech na netu koluji ruzne zhovadilosti, tohle forum je jedna z mala stranek, kde se clovek dozvi uzitecne rady. A nemusi se bat zeptat, protoze kazdemu ochotne odpovidas a "nestiras" hned za chyby, atd. V dusledku se maji axici chovani lidmi, kteri si tve pripominky vezmou k srdci, lip. At uz ti "prezivsi" nebo dalsi porizeni. Bylo to mysleno jen jako uznani, promin, jestli to vyznelo spatne :-).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2015 22:33 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Spata
Vzhledem k událostem za poslední dobu mi tato zpráva přijde lehce sarkastická.Nevím, co si mám myslet, asi si dám pauzu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2015 14:11 Spata Re: aladar
Tak je dobojováno :-( Barnabeta včera otekla od předních nohou po kloaku a do rána uhynula. Díky moc za všechny rady, je fajn, když je někdo jako Ty, na koho se mohou všichni obrátit, když si neví rady. Myslím, že díky tomu se hromadu axíků dožije vyššího věku =).

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.02.2015 20:35 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Eva_R
Je mi jasné,jak dopadla,aktivní.Bude jich víc,otepluje se :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2015 17:13 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: aladar
Dokonce i žížala se dá občas v únoru najít, dneska jsem potkala v parku na cestě chudáka rousnici :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2015 16:40 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: barra
Ahoj,s patentkama brzdi.Červi sami nevylezou, jsou vyplivnuti v případě nespokojenosti jedince se zpracováním.Pokud nemáš jiný přísun potravy, neeticky je rozpleskni na prkynku.Jestli je budou dál plivat kvůli kůži, budeš muset najít něco jiného,v únoru srdíčko nebo rybu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2015 11:44 barra – muzu dat malym axolotlum zive cervy?
Chci se zeptat, mam 2 male asi 6cm axolotly a zatim jsem je krmila patentkama..dnes jsem koupila cervy kostni..jsou malinky, tak snad jim pujdou dobre snist, akorat nevim jestli jim mam mackat hlavicku a zabit je a nebo jim je podavat zive..bojim se aby jim nevylezali z tlamicky ven..:) dekuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2015 23:35 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Spata
Psala jsi něco o osmi stupních.Můžeš jít ještě o půlku dolu, ale znovu..nekrmit :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2015 19:31 Spata Re: aladar
:-) Diky, budu ji hlidat, aby mi nezrampouchovatela =) Ozvu se, az nastane nejaka zmena stavu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2015 21:23 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Spata
Až bude mít krystalky na žábrách, tak to začni hlídat :-) S Petrem a Aldo Olexou jsem svého času dělal, v roce tuším 86 se podařil první odchov suchozemských želv v republice.Princip líhně a vše okolo tehdy za pomoci text.zpracování Ivana Vergnera zveřejnil Vláďa Galčík ve dvanácti letech,protože to byl on.Do axolotlů fušuje taky od mala,,ale u nich zatím zůstal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2015 14:49 Spata Re: aladar
Díky moc =). S panem Velenským jsem absolvovala exkurzi v ZOO Praha v rámci předmětu Batracho a herpetologie a patřím mezi jeho tiché obdivovatele. Co on dokáže pro plazy a obojživelníky vymyslet, zrealizovat a dovést k úspěšnému konci, no prostě smekám =). Jinak ještě zpět k axům, prosím Tě, jaká je spodní teplotní hranice v akva, kterou ještě snesou bez úhony? Mám akva s asi Barnabetou na půdě, venku nám přituhlo a teplota mi klesla na 8 stupňů. Není to už moc? Nerada bych to přepískla =/.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2015 14:06 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Spata
To už je lepší.Teď vidím, že mne nemátla druhá fotka z 5.2.,ale první.Kdybych mel k dispozici pouze tu, prohlásil bych samec.Na všech ostatních jsou vidět znaky samice, tj.kratší mohutnější břicho a široký kořen ocasu.Ovšem tvar hlavy,výraz a koutky jsou typické pro samce.Tito jedinci nás nutí přemýšlet.Možná má skutečně dispozice k hormonálním změnám,všechny druhy zvířat mají máloprocentní jedince, ve většině případů se ovšem jedná o evoluční pozůstatek sichru přežití druhu.Vtěsnám sem něco neaxolotího, ale souvisejícího.Od dob Darwina či Linného panoval naprosto jednoznačný a neměnný model, že samice, množící se parthenogeneticky, čili bez samce, produkují pouze samice coby své klony.Tlačili nám to do hlavy jak v čakovické spec.třídě chovatele cizokrajných zvířat,v zoo i na fakultě.Kolega z pražské zoo Petr Velenský, skromný machr,který rozmnoží, na co sáhne,se po příjezdu komodských varanů pustil do díla a výsledek je následný.Aranka nakladla vejce,ač byla v tu dobu bez samce.Partenogeneze u komoďáků, bez přehánění světová senzace v kruzích biologů.Pak přišla druhá rána, vylíhli se samci.Máme se ještě hodně co učit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2015 10:09 Spata Re: aladar
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Staci takhle? Ta posledni je mesic stara, zbytek jeste za plne sily.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2015 01:46 Muž aladar [902] - Obojživelníci
Fotka k příspěvku zrovna Samice a dva genetičtí příživníci.Tak všem dobrou noc.
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2015 01:40 Muž aladar [902] - Obojživelníci
Popravdě mne druhá fotka mate.Bude to chtít ještě jednu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2015 01:16 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Spata
Nemocného nekrmit.Absolutní zákaz a nechci to rozebírat, je moc pozdě.Axové pohlavně dospívají v sedmi až osmi měsících.Škoda že jsi nedala fotku hlavy, podle ní určim pohlaví spolehlivěji.Zduřelá kloaka je možná v tomto případě spíš kvůli problémům se zažíváním,ale dovolím si být střelec, podle tvaru ocasu budeš muset Barnabetu škrtnout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2015 15:39 Žena tyna181190 [27] - Axolotlové a žebrovníciRe: aladar
Krevety mým axíkům chutná mám to vyzkoušený...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2015 12:31 Spata – Axik
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj všichni, hlásím změnu. Zduřelá kloaka?? Teď co budu psát, berte, prosím, s rezervou. Řekněme, že přemýšlím nahlas. Nejsem zkušený chovatel, mám jen dva axe a tenhle je starší, odhaduji cca rok a půl až tři čtvrtě. Někde jsem četla, že axové dospívají do dvou let. Je možné, že změny teplot u něj vyvolaly nebo urychlily "dospělost"? Také v období rozmnožování nemusejí přijímat potravu? Můj Barnabáš (Barnabeta =)) pořádně baštil naposledy cca v půlce listopadu. Což bych předpokládala, že za tři měsíce z něj bude vychrtlinka. Není tak oplácaný, jak býval, ale nevypadá zle. Není to všechno jen nějaký extrémní výsledek hormonálních změn? Asi je tohle všechno moc vybájené, jen se tomu snažím přijít na kloub =/. Díky všem za případnou odezvu ;)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2015 09:10 Spata – Axik
Ahoj vsem, ted jsem mela trosku na pilno, tak jsem nestihala se tu objevit. Axika mam stale v chladne vode, toho sajrajtiku ze sebe vypousti vic. A porad zradlo jen prehodi trikrat v tlamine a sup s nim ven. Snad se s tim popere :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.02.2015 10:36 Muž aladar [902] - Obojživelníci
Fotka k příspěvku Losos, treska, krevety.To je život.První dvě položky máme doma stále, krevety zkouším poprvé.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   01.02.2015 16:55 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Eva_R
To bychom ztratili jednu z možností nadávat na starosti s odchovem.Na druhou stranu mít místo osmiset prcků jednoho, který vypadne a s pohledem říkajícím mámo já mám hlad se mi zakousne do prstu taky není špatný :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.02.2015 16:44 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: aladar
Pěknej výměšek :) Škoda, že takhle axíci nerodí, jako delfíni :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   01.02.2015 14:42 Muž aladar [902] - Obojživelníci
Fotka k příspěvku skoro to vypadá na bílý výměšek z kloaky :-)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   21.01.2015 18:10 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Spata
Hezký podvečer, tak pojďme na to.Včera jsem se dušoval, že nebudu brojit proti paní V., nicméně mi to nedá,její informace jsou velmi neprofesionální a selsky řečeno odbyté.Axové jsou velmi tvrdí, ale jejich zažívací systém je pro ně v mnoha případech likvidační.Prvním důvodem je nepřirozená prokříženost, která zhoršuje kvalitu genofondu, díky čemuž axové umírají stylem syndrom náhlého úmrtí.Ve Vašem axovi se něco děje, s největší pravděpodobností jde o kulturu bakterií, která se početně dostala nad limit jeho imunity.Je to nepřenosné, ale velmi invazivní, většinou se to týká výměšků,které jsou dost jedovaté i pro vyšší obratlovce.Nedávno jsem tu psal, že axové nejsou glaciální relikty.A víte, že vlastně jsou?Bakterie,které svými produkty ovládají receptory, jež otvírají iontové kanálky do buněčných membrán,mají podstatnou nevýhodu.Daří se jim v teple a nesnáší zimu.A to je voda na mlýn axolotlům,kteří díky tomu v jednom horském jezeře přežili dodnes.Moje podezření je tak velké, že doporučuji co nejstudenější vodu bez výkyvú, pro axolotla to bude peřinka a pro bakterie postupný( několik týdnů) konec.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2015 20:40 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Eva_R
Dobrý vecer, omlouvám se vsem na foru.Vracím se pozdě a pravidelně dostávám kapky od ženy,Vcera jsem napsal smysluplnou sofistikovanou odpoved, ale přeskočilo mi to třikrát zpět na seznam,ale ona potřebovala vyřešit pralinky krabičky.Šéfuje deseti lidem,ja taky.Nechte mi alespoň den,jsem velmi unavený
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2015 07:11 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Spata
Tak aspoň ti paraziti jsou vyloučení, co s tím dál, aladare?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2015 00:41 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Spata
Pevný spermatofor u samice, gratuluji paní veterinářko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2015 12:34 Spata – Parazit?
Zdravim vsechny, tak bily utvar jsem odebrala, pod lupou jsem zadnou strukturu nerozeznala. Zaroven jsem vzorek odeslala pani veterinarce Vrskove, ktera jej prohledla: parazit zadny, celkove to vypadalo jako nejaka amorfni hmota, s nejvetsi pravdepodobnosti se jednalo o spermatofor a parazitarni infekce je temer vyloucena. Axik porad hmotu vylucuje a potravu plive. Ten spermatofor se mi moc nezda, do ted jsem si myslela, ze je to slecna (za rok a pul zadna znamka zdureni u kloaky). Ale zkusenost s rozmnozovanim u axu zatim nemam. Takze mi asi nezbyva nic jineho, nez cekat, jak se to dal vyvrbi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2015 18:58 kristyna8 Re: aladar
Moc děkuji za vysvětlení a rady. Doufám, že se nic nepřihodí tomu druhému. Mockrát děkuji a hezky zbytek dne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2015 21:28 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: kristyna8
S kousnutím červa do tlamy u zvířat obecně jsem se ještě nesetkal.Ani u sebe ( už je moc nejím).Ovšem i v tomto nepravděpodobném případě by došlo k poškození, která jsou jinak způsobena rozkousnutím vodních plžů či malých rybek s ostrými hřbetními ploutvemi.V tomto případě dochází během hojení ke změně chování postiženého jedince, která se projevuje nervozním plaváním, otevíráním tlamy a občasným točením kolem své osy.Vzhledem k tomu, že popisujete spíše letargickou odevzdanost, hádal bych to na problém uvnitř axe, který se ovšem nelehce diagnostikuje i na místě.Pokud si ani zkušený chovatel není jist,dělá v několikadenních intervalech různé změny ala pokus omyl a sleduje reakce.Univerzální radou s ledovou vodou to začíná, neboť nepomůže li to, máte alespoň více času na řešení problému.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2015 06:23 kristyna8 Re: aladar
Dobrý den, psala jsem sem před pár dny. Axik byl včera už moc divný a dneska mi umřel :'( bohužel nevím čím to mohlo být. Ten druhý krasně veliký a byli stejně staří. Když jsem je dala dohromady před 8 měsíci byli oba v pohodě. Je možný jak ho kousl ten červ, že to bylo kvůli tomu ? Koukala jsem mu do tlamicky a tam kam si myslim že ho kousl to měl červený. Nebo to mohla být i jiná příčina ? Děkuji a hezký zbytek dne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   10.01.2015 20:28 Muž aladar [902] - Obojživelníci
Fotka k příspěvku Názorný příklad kompletní regenerace přední nohy u dospělce po sedmi týdnech.Původní nehezké foto je zpět v příspěvku z 23.11.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2015 05:44 kristyna8 Re: aladar
Dobře, mockrát děkuji. A mám ještě jednu poznámku. Vůbec nereagu na žádný pohyb. Když jsem strčila prst do vody nebo jídlo oba hned koukali a zajímali se o to, ale ten nemocný se ani nepohne a kouká. Uvidím no, ale moc děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2015 22:00 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: kristyna8
Mohu Vás ujistit,že červ ho nekousl a na vině není.Rychlé hubnutí u axů je známkou závažnějších potíží trávicích či celkově metabolických.Zdravý jedinec vydrží při správné "teplotě" mnoho měsíců bez potravy.Patrně jde o náhodu, nebo má jiné dispozice, než kolega.Žábry jsou detektorem zdravotního stavu,ovšem ne vždy.Nechal bych je pohromadě a postiženého nenutil k příjmu potravy.Pokud do dvou vteřin nezareaguje na krmení, tak pryč s tím.Sledujte vývoj poškození žaber a nic zásadního neměňte.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2015 17:37 kristyna8 – problem s axikem
Dobry den, prosím Vás uz jsou to asi 3 tydny a muj axik nejak nema chut k jidlu. Predtim sned cervy a pak dalsi den plavali na hladine. Jenze posledni tyden nema vubec k nicemu chut. Drzim mu rybku pred pusou a nejevi zadny zajem. Je hodně pohubly a jeden konec žábry ma bílý. Myslím si, ze ho jeden červ kousl do pusy. Ma ji trosku oteklou. Nevim čim by to mohlo byt. Druhy axik jí pekne a nema zadny problem. Prosim Vás nevite cim to muze byt ? Děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2014 14:49 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Spata
Paraziti obecně disponují pravidelnou stavbou těla, což v tomhle případě není.Ihned po tomto vyfocení bych onu věc vzal u kloaky do pinzety a pouze v případě malého odporu vytáhl a strčil jen pod lupu.Můžou to být střevně opracované pevné vazy ryby nebo skutečně poškozený parazit, což z fota není poznat,ale už jen uchopením do pinzety ano.Ovšem ideální je najít to na dně,než to někdo z nich zase zblafne,protože v případě parazita,jehož jste jěště neurčili, by jeho poškození v kloace mohlo způsobit komplikace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2014 22:20 Spata Re: Eva_R
Díky, forum pravidelně pročítám a tak nějak jsem očekávala (a doufala), že asi jen Vy nebo Aladar budete vědět, co s tím :-) . Každopádně díky za kontakt, paní veterinářce hned napíšu. Samozřejmě dám vědět, co a jak ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   30.12.2014 22:06 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Spata
Zdravím, zajímavý dotaz a pěkná fotka. S tímhle by tady mohl poradit asi jenom aladar, a ten už tady, koukám, pár dnů nebyl. Snad se brzy ukáže. Nebo poslat dotaz na veterinářku, která se na obojživelníky zaměřuje, tady www.xenopus.cz
Každopádně bych byla ráda, kdybyste sem pak napsal co to je a co se s tím dá dělat. Děkuji ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2014 12:14 Spata Re: Spata
Fotka k příspěvku Přikládám fotku + odkaz na diskuzi o tasemnicích u terčovců: rybicky.net/forum/7677?od=1
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2014 14:28 Spata – Parazit?
Zdravím všechny, cca před měsícem moji axíkové dostali tři plotice z potoka (výjimečně, běžně baští žížaly, moučné a masné červy a akvarijní rybky). Jeden z nich od té doby nežere, navíc posledních cca 14 dní vylučuje bílé vlákno, které má uvnitř jakoby spirálku. Jiné abnormality se u něj neprojevují. Bohužel zatím nemám povedené foto. Mám podezření na tasemnici (?), podobné fotografie jsem našla u terčovců. U nich pro prevenci či léčbu parazitárních onemocnění chovatelé používají Sera med Professional Tremazol. Lze tento přípravek aplikovat i u axíků? Nebo je jiná možnost jak "odčervit" akvárium? Díky všem za reakce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2014 08:04 Žena tyna181190 [27] - Axolotlové a žebrovníciRe: Hov
nechladím letos o léto kdy venku bylo 40°C axíci měli v nádrži 23°C. Jinak se dá chladit za pomoci petky ale to chce mít tak rezervu (jednu petku v nádrží, další na mrazáku) abyy axikům nekolísala teplota a udržovala se tam jedna stálá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2014 21:40 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Hov
Mám akvárko v místnosti, kde není vedro ani v parném létě :-)
Někdo chladí petkama s ledem, někdo větráčky, ventilátor namířený na akvárko a někdo to neřeší, nějaký čas v teplejší vodě axolotlové přežijou. Pak to chce asi častěji měnit vodu, mohli by být náchylnější k nemocem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2014 21:21 Hov – Jak?
Jak chladite v lete akva pro axíka? Nepocitaje ty drahe chladice za 10 tisic. Zarizuji pro nej akvarko a chci si vse pripravit uz ted.
Diky :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2014 11:18 Žena tyna181190 [27] - Axolotlové a žebrovníciRe: Saza
závojnatky a axolotl v jednom se tu už jednou řešilo.... zkus se pročíst staršíma příspěvkama....

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [26] ...... 73 74

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 73001x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1056-axolotl-mexicky?od=1251