Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Axolotl mexický

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Žáby, Mloci 

Přejít na předchozí stránku 70 Přejít na další stránku   1  
Axolotl mexický
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 09:20 mckyta Re: Aladar
Ahoj, dneska je to týden od posledního žrádla, břicho se srovnalo, mám mu dát nažrat už dneska nebo až zítra nebo pozítří? Díky :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2012 15:59 Aladar Re: mckyta
Ahoj,na vavříny zatím zapomen,v organismu jsou intervaly mezi zlepšením a naopak.Endokrinní soustava není nonstop,uvidíme zítra.Bříško v případě uspěchu nebude na pohled ok hned.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2012 14:00 mckyta Re: Aladar
ahoj, tak podávám denní hlášení: axík se evidentně zlepšuje, "kocovina" už není tak hrozná, jelikož se čím dál víc prodlužujou intervaly mezi mlácením žaber a už tolik nechodí nadechovat se na hladinu, celkově je na něj lepší pohled, než včera, ale to břicho je furt divný, ale tak na to má čas :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2012 23:30 Aladar Re: David
tak co tam sakra dělá?Dej ho jinam a zítra s tím zkusíme něco udělat :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2012 21:24 David – skomírající ax
ahoj, byl sem teď chvíli mimo.. nicméně furt žije a furt nejí..(nítěnky už sem zkoušel..) dokonce už mu ostatní ukousli nohu, jak je zesláblej..

foto zasílám a předem děkuji za každou radu..;-)

uloz.to/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2012 16:43 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: mckyta
Taky mouchy, když nám sem vlítne masařka, tak má smůlu, zrovna axík je miluje :-) A jednou za čas kupuju v rybářství nástražní červy, po částech z nich nechám vylíhnout masařky, a to si dávaj drápatky i žebrovníci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2012 15:54 Aladar Re: mckyta
Nečekej na slejvák a ve si rýč :-)nebo zvedej kameny,desky,všechno,co leží na zemi.Cvrčky ano,vůbec hmyz ano,někdy to plivou,tak menší kusy,zvyknou si.Krmení axů má obrovský rozsah.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2012 15:44 mckyta Re: Aladar
filtr už je fuč, s těma žížalama uvidím, jestli do té doby bude nějakej pěknej slejvák, jinak celkově s tím krmením je to dobrej nápad, jelikož ono toho o axáčích moc není, spíše jen zkopírované údaje z jednoho webu, co cvrčci nebo čerstvě svlečení červi (co nemají ještě ztvrdlou vnější pokožku)?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2012 15:02 Aladar Re: Eva_R
To máš pravdu,já s nimi krmím cca do 10cm,kdy už jsou naučení i na ostatní krmení,ale v tuhle chvíli jsem nepovažoval za důležité se o tom bavit.Myslím,že každý,kdo je na příjmu,by měl napsat své zkušenosti s krmením,může to být pro všechny inspirace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2012 14:52 Aladar Re: mckyta
Ted jsem si projel dialogy od včera,okamžitě z té sterilní nádrže vyhod filtr.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2012 14:49 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: mckyta
Pro většího axolotla už jenom patentky podle mně nejsou dostačující, až se rozežere, dala bych mu žížalu (dobrý zdroj vápníku a fosforu) na střídačku s rybím masem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2012 14:03 Aladar Re: Klára K.
Kláro,velmi dlouho.Nepotřebují energii na výrobu tepla,dospělý zdravý jedinec ve skutečně studené vodě vydrží mnoho měsíců,ale pohled na něj je žalostný a musí se rozkrmit pomalu.V běžných domácích podmínkách s vodou asi 20 st.se i u menšího nemusíš bát měsíce nekrmení.Ale pokud k tomu není zásadní důvod,vřele nedoporučuji :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2012 13:53 mckyta Re: Aladar
srdce sem mu dala dvakrát, krmím hlavně patentkama, kuře sem mu dávala fakt jen vyjímečně a jen třeba tři kousíčky, jinak nažrat nedostane, polo nepolo :-D je to i pro jeho vlastní dobro :) tak díky moc, budu podávat zprávy, jak je na tom :)))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2012 13:46 Aladar Re: mckyta
Začnu takhle.Mám pět dospělých axů,kteří jsou často krmeni srdíčky a kuřecí bakterie mají na háku/říká se tomu resistence :-)/někdy mám pocit,že jim to krmení i chybí.V Tvém případě se vyplatí počkat min.týden,pokud se to bude zlepšovat.Pak začneš krmit čímkoliv,jen ne kuřecím srdcem.Masem už vůbec.Ale to předbíháme.Zlepšení uvidíš sama na chování,jestli má kalné oči a žábry středně zabarvené.Pokud bude vše ok,cca za měsíc se můžeš vrátit k srdcím,už mu nebudou vadit.Ale pozor na houpačku chování při onemocnění,na fotkách je vidět,že břicho dostalo od něčeho kapky,nesmí nic dostat na krmení i kdyby prosil všemy způsoby a naučil se vodní polo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2012 13:01 mckyta Re: Aladar
dávám vždy jen studenou :) a jak tedy bude poznat, že je už v pohodě? jinak díky moc za rady!! :))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2012 12:50 Aladar Re: mckyta
Sorry,byl jsem na nákupu.Starší maso na dně neohrozí zdravé jedince.Doporučuji měnit vodu denně a neředit teplou,na férovku ledovou z kohoutku.Jinak nedělej nic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2012 12:25 mckyta Re: mckyta
Do alba na rajčeti jsem přidala aktuální fotky (na některých se asi nic nevykouká, ale radši sem tam dala všechny) mckyta.rajce.net/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2012 12:12 mckyta Re: Eva_R
Taky mě to napadlo, že maso, který tam bylo asi dva dny, než jsem přijela, zkazilo vodu, ale měnila jsem vodu dva dny po sobě a stejnak se to zhoršovalo, takže je možný, že tam je něco, co v tom čistym ne, snad to zvládne
Aladar: takže ho mám nechat úplně být? jak poznám, že má vyhráno nebo naopak, že už je to ztracené?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2012 12:01 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Aladar
Nestalo se to třeba jenom tím, že mu to zbylé maso zkazilo vodu a po přendání do čisté se lepší?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2012 11:15 Aladar Re: mckyta
Pokud jde o skutečně o napadení střev,srdíčka přikrmila invazi,časté nadechování a zvýšený rytmus žaber se dá s trochou nadsázky přirovnat ke kocovině,jde o boj organismu s toxickými látkami zřejmě skutečně z bakterií.V této fázi by každý zásah léčbou mohl skončit špatně.Zvedlý ocas,pokud už se nekřiví a nemá tedy bolesti či křeče,je v pořádku,jde svým způsobem o relaxační,uklidnující polohu,někdy se doslova staví na hlavu,to je ok.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2012 08:37 mckyta Re: Aladar
A co znamená to "mlácení" žábrami a poměrně časté nadechování se na hladině? Sice moc nevím, jak rychle by to mělo postupovat (jen vím, že dopoledne jsem odešla, to měl ten ocas v pohodě a večer už ho měl skřivenej), každopádně jsem se přes noc bála zhoršení a žádný nepřišlo, ocas se narovnal, zadek se mu sice trochu vznáší,ale rozhodně míň, jak před tím, žábrama furt mlátí, ale i to držení těla je lepší :)snad to není takové to zlepšení před smrtí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2012 00:29 Aladar Re: mckyta
Omlouvám se,prijel jsem až ted.Jestli křiví ocas po směru těla,to se dá,pokud do strany,už je to jeho boj,který bychom neměli ovlivnovat.Axové reagují na krmení i když jim není dobře.Ty srdíčka téhle situaci fakt neprospěly.Je pozdě,zítra jsem celý den doma.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2012 21:50 mckyta Re: Aladar
vážně se moc omlouvám za spaming, ale možná ještě jedna věc: furt "mlátí" se žábrama, furt je jakoby stahuje a roztahuje
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2012 21:39 mckyta Re: mckyta
Axík je ve sterilní nádrži, část vody je nová, část z jeho akvárka, nemá tam ani žádný substrát, prostě jen nahatý akvárko s filtrem, tak snad to dopadne dobře, kápla sem mu tam i trochu těch vitamínů, kdy by měla být viditelná změna? já jen, abych kdyžtak zbytečně nedoufala :/ je lepší se s tím smířit :/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2012 21:19 mckyta Re: Aladar
než jsem si tohle přečetla, zládoval ještě dva kousky srdce, od teďka tedy nekrmím, ale mám obavy, že to nezvládne, jelikož se mu ocas začíná křivit směrem nahoru :/ přemístím ho tedy do nějaké menší, sterilní nádrže, pouze s filtrem, snad to zvládne, doufám
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2012 20:15 Klára K. – Půst
Ahojahoj , jak dlouho maximálně vydrží axolotlík bez jídla? tone hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2012 11:47 Aladar Re: mckyta
Už jsem dorazil.Tohle nebude sranda,podle rychlého zhubnutí a laxního držení těla může jít o napadení tráv.traktu prakticky čímkoliv,bakterií moc není a většinou jsou termofilní,můžou to být naše Esch.coli nebo campylobakt.z kuřat.Ve hře jsou i rota,adeno a coronaviry.Mohou to být i paraziti ze syr.masa.Na dálku se to fakt nezjistí.Lidem,kteří nemají na drahé testy říkám,několik věcí.Uplně přestat krmit,během toho období naprosto čistou vodu a hlídat sebemenší náznaky plísní napadající oslab.organ.většinou od lemu ocasu.Axolotli jsou uvnitř velmi odolní a s většinou invazí si poradí,mají li podmínky.Z venku jsou citliví na plísně a při zanedbání velmi často hynou i na učinky léčby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2012 09:27 mckyta Re: Aladar
tady je album na rajčeti s fotkama, fotky jsou dělaný dneska, poslední dvě jsou z minulého týdne na porovnání mckyta.rajce.net/… , snad se z toho něco vykoukat dá
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2012 08:56 mckyta Re: Aladar
A dneska sem na něj koukala, a má asi nějaký kožní problém, moc se to nedá popsat, ale kousek se mu tam odlupuje a hlavu má taky divnou :/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2012 18:43 mckyta Re: Aladar
No, jak měl v akvárku ty rybky, tak ty fakt ubejvaly i párkrát sem ho viděl, jak loví, pak sem odjela, mamka mu tam dala to kuře (napadla mě salmonella) a od neděle asi do úterý ztratil to svoje bříško...teďka odpoledne jsem mu koupila kuřecí srdce, vzal si dva kousky a třetí už nechtěl, tak jsem zkusila i dva pidi kousíčky kuřecího (občas mu ho dávám) a to taky si dal dva kousky a třetí už nechtěl...včera a dneska mu čistila bejvák, kápla sem mu tam kapku vitamínů (domácí, kupovaný na teraristické burze-snad sem tím nic nepokazila)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2012 18:32 Aladar Re: mckyta
Ahoj,jak je to tedy dlouho,co nežere?Nerozumím tomu hubnutí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2012 08:03 mckyta – divný axouš
Ahoj, před půl rokem sem si pořídila axína. Rostl jako z vody, ale před týdnem jsem mu přinesla malá paví očka a ráčka (ráček jen jako regulátor zbytků), paví oka zmizela do necelého týdne, pak jsem musela na 3 dny pryč, během kterých se asi mamka chtěla stát chovatelkou a šoupla jim tam dva kusy (docela velký) kuřecího, našla sem tam ale už jen jeden. Od té doby už to s ním jde z kopce, přinesla jsem mu další rybky, ale ty nechce, patentky si dá, ale reaguje na ně jen z pinzety, trochu si dá, ale většinu vyplivne, hodně zhubnul, kůže je taky nějaká divná, krmím patentkami, občas kuřecím masem (malinkatými kousky, když vaříme, znáte to:), docela často plave nadechovat vzduch a pak se vznáší, i žábry mi připadaj trochu menší, nemá někdo nějaký nápad? kdyžtak mám i mikroskop, žádnej zázrak, ale stačí to :) díky moc

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2012 09:22 Aladar Re: Eva_R
To Ti mohu pro klid duše naznačit.Jedná se o kmeny bakterií,některé bezděčně zabíjí organismus,jiné se přizpůsobí,ale stále jsou dlouhodobě nepříjemné až nebezpečné.Někdy se to dá poznat podle třeba pěti deseti fotek žaber za den.Ideální je jedinec v ruce,obyčejný mikroskop a za chvíli víme,co budem likvidovat.Ale opatrně,obojživové jsou velmi vnímaví na jakoukoli cizolátku :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2012 21:36 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Aladar
Jenom mě zajímalo, co by to mohlo být, hlavně z čeho to vznikne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2012 21:35 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Aladar
Ten je krásně zlatej...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2012 20:57 Aladar Re: Eva_R
dokud se neozve David,nemám se čeho chytit. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2012 19:03 Aladar
Fotka k příspěvku nové přírustky
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2012 23:48 Aladar Re: Eva_R
Kdyby to bylo jednoznačné,tak bych to napsal.Potřebuji informace,abych nedoporučoval kraviny. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.09.2012 18:57 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: aladar
Přeci jenom mi připadá, že se žížaly mnohem víc blíží potravě, kterou si axolotl může sám najít než vepřové, kuřecí, které je ještě k tomu dopované nějakými léčivy. Aladare, prosím, napiš co by to mohlo být, když plive potravu, zajímá mě to. Díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2012 15:38 aladar Re: aladar
Opravuji,záleží na složkách :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2012 15:22 aladar Re: David
Ahoj,zdravim vsechny a nezlobte se,ze trochu pritvrdim.V Xochimilcu je asi tolik žížal jako prasat,nejsou přirozenou potravou axů a disponují v tr.ustrojí slušnou mikrobiální aktivitou,která občas některému jedinci nesedne,stejně jako nítěnky,které jsou ovšem díky svým nárokům na znečištěné prostředí mnohem rizikovější kvůli jedovatým výměškům bakterií v nich obsažených.Maso na krmení skutečně není vhodné,kuřecí srdce ano,krmím jím v kombinaci s jinou potravou mnoho let,mam zdravé dospěláky i odchovy.Zastánce tradicional.doktríny bych chtěl upozornit,že přirozenou potravu nikdy plně nenahradíme,záleží na složky v potravě,nikoli na složení potravy.Davide,pokud Tvůj ax ještě žije,pošli fotku,detail hlavy,hlavně žábry,vím o dvou variantách řešení,ale diagnoza na dálku je zárukou fatálního omylu.Pokud plive i pidikousky měkkého,třeba rybího masa,asi vím,o co jde.Zatim.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2012 23:00 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: David
Tak možná jsou odolnější a padnou časem, nebo taky ne. Kuřecí, natož vepřový maso je pro ně nepřirozená strava, kde si uloví prase? Svojí první drápatku jsem taky krmila hlavně kousky kuřecího masa a do roka pošla. Krmím normálně, rodinka drápatek se rozrostla a za šest let nebyl žádný problém. Doufám, že to tak zůstane :-) Nemusí to být zrovna tím, ale u té stravy bych začala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2012 22:47 David
ale každopádně díky za rady.. vyzkoušim třeba ty patentky..
(ale když sem ho posledně krmil žížalama.. cca měsíc zpět tak jí taky jenom žužlal a pak vypliv..)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2012 22:44 David
nevim jestli to může bejt špatnou stravou, když všichni ostatní to v pohodě žerou..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2012 21:23 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Eva_R
Díky za informaci, vyřadím je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2012 21:13 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Pepan
Patentky jo, nitěnky se nedoporučují, můžou být zdrojem parazitických onemocnění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2012 21:06 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: David
Ještě bych zkusil patentky a nitěnky. Naši axíci žerou i menší šnečky jako jsou okružáci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2012 20:41 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: David
Podle mně jde o špatnou stravu, následky se po čase ukazují. Mělo by to být naopak, krmit žížalama a sem tam výjimečně kousek kuřecího, i když to bych vynechala úplně. Místo toho rybu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2012 18:51 David – jídlo
Ahoj, potřeboval bych poradit ohledně chovu axolotlů..

mám jich 5 už skoro rok a jeden mi přestal žrát cca 3 mesíce zpátky.. ostatní žerou v pohodě dál a daří se jim výborně..

myslel sem, že se to zlepší, ale on furt nežere a už je úplně vyzáblej.. asi brzo chcípne.. nevíte čim by to mohlo bejt..?

krmim je střídavě kuřecim srdcem, vepřovym nebo kuřecim na jemný proužky a sem tam nějaký ty žížaly, když najdu..

jinak když mu dávám to jídlo, tak po něm vystartuje, vytrhne ho a pak ho chvilku cumlá a nakonec ho vyplivne.. a když to zkoušim pak znova už nijak nereaguje..

dík moc za každou radu..;-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2012 06:14 aladar Re: Klára K.
Žížaly můžou pořád,když jsou větší,můžeš je nakrájet a zbytek dát do kelímku s vodou do lednice na několik dní.Klidně krm Waflinku denně,no problem.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [70] ...... 73 74

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 72871x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1056-axolotl-mexicky?od=3451