Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Axolotl mexický

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Žáby, Mloci 

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Axolotl mexický
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2023 21:09 Nikola safrova – Prosím o radu
Dobrý večer mám doma axolotla a poslední dobou má pořád zvedle zadní nožičky a nemůže je dát dolů prosím o radu jestli máte někdo zkušenosti nevím si rady a bojím se úhinu předem děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   16.03.2023 20:20 Muž Habbakuck [32] Re: Andrej
Už potřetí kladeš naprosto generický dotaz bez jakýchkoliv podrobností. Těch důvodů může být nespočet, od banality, že třeba prostě nemá hlad, po věci ohrožující život. Dokud nedodáš aspoň nějaké detaily, nemůžeš očekávat jinou odpověď než věštění z koule.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2023 18:33 Andrej – .
Ake môžu byť dôvody ak mi prestal prijímať potravu?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2023 17:25 Muž Habbakuck [32] Re: Andrej
Záleží na teplotě a druhu žrádla, a bývá to teda i dost individuální, ale takhle velkým už často stačí jednou dvakrát za týden.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2023 14:56 Andrej – krmenie
Ako často by mali byt krmene maju cca30 cm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.03.2023 12:04 Muž Habbakuck [32] Re: Andrej
Axolt těžko říct, axolotl to normálně pouští do vody, frekvence záleží na krmení a teplotě. Když je všechno v pořádku, je exkrement ne vysloveně pevný, ale pohromadě celkem drží.
Nebo na co přesně se ptáš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2023 22:04 Andrej – Vylučovanie
Akym spôsobom by mal axolt vylučovať nestrávané zvišky a odpadova latky?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2023 22:29 Muž Jozef [311] Re: Helen
Hádam že, ak ich aktívne loví, nebudú to paraziti (z neho). Ak ich loví, tak ich aj je, teda úplne o hlade asi nie je (možno preto nejaví záujem o ďalšiu potravu). Skôr ako sa tam dostali/premnožili... Ale nechovám neviem :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2023 19:01 Helen Re: Habbakuck
Žížaly měl rád přes léto, teď je nechtěl. Asi jinak v zimě chutnají. Teplota v akvárku je okolo 20°C. Jen voda byla mekččí.
Říkala jsem si, jestli mu ty potvory nějak neubližují. Zase má ale krásně dlouhé a vybarvené keříčky. Asi už to moc řeším.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2023 15:05 Muž Habbakuck [32] Re: Helen
Aha, tak to už je pořádný macek, to ho asi centimetroví červíčci fakt nevytrhnou.
Teplotu v nádrži má kolik? Jestli jeví zájem o pohybující se kořist, tak bych zkusil žížalu a trochu s ní hýbat, ale to už máte asi vyzkoušené, co? Další level pak je vzít živou rybu, třeba nějaké vyžité paví očko. Z mraženého to imho nebude, pokud je to mražené důkladně a dlouho, tak to přežije máloco.
Nevím, no, s tímhle to bude chtít asi někoho zkušenějšího.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2023 13:38 Helen Re: Habbakuck
Já ho mám necelý rok. Koupila jsem ho od človíčka, kterého už přestal bavit, tak ani nevím kolik mu přesně je... Velký je cca 20 cm. Normálně jí mražené ryby, jumbu patentky velmi sporadicky ( i když je oplachuji) a žížaly. Většinou sní cca 2 rybky týdně ve velikosti okolo 8 cm. Tak jestli mi neporadíte, co dávat jiného. Je docela dost vybíravý.
Co se týče těch červíků, tak jsou 1 cm velcí, velmi úzcí a pohybují se jako "staré spermie". Možná jestli to není z mražených ryb?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2023 10:59 Muž Habbakuck [32] Re: Helen
Jak je starý a co žere normálně?
Jestli ty červy i uloví, je mladý a má vhodnou teplotu, tak by mu to teoreticky mohlo stačit. Otázkou taky je, co přesně to je za červy (hlístice je fakt hodně širokej pojem), jako první by mě spíš napadly ploštěnky, ale z tohohle popisu těžko říct.
Rozhodně bych zatím nesahal po žádné chemii, ta častěji uškodí než pomůže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2023 08:07 Helen – Hlístice
Dobrý den,
je možné, že můj Axolotl má hlístice? Už cca 2 týdny mi nejí a včera večer jsem objevila malé bílé červy v akvárku, které loví.
Axík pohubl, ale pořád se mi zdá, že má plné břicho, na to že nejí. Tak nevím, jestli na mě nekašle. Mám ho léčit?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.11.2022 12:54 Muž Habbakuck [32] Re: Ttondyss
No, tam dost záleží na tom, z jakého důvodu ten stav potřebuje zlepšit.

Pokud má žábry nějak poškozené, zpravidla stačí ho chovat ve vhodných podmínkách a zregenerují samy.
Pokud je má jenom malé, je to složitější, protože tam má nezanedbatelný vliv i genetika. Četl jsem pár diskusí o tom, že to někteří chovatelé řeší úpravou podílu kyslíku ve vodě (logika je taková, že čím míň ho tam je, tím větší axolotlovi narostou, aby pokryl spotřebu), ale podle mě to hraničí s týráním a hlavně jsou taky chovatelé, co mají víc zvířat v jedné a té samé nádrži a každé má ty keříčky úplně jiné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2022 23:15 Ttondyss – Keříčky (žábry)
Dobrý den chtěl bych se zeptat, zda neexistuje nějaká metoda, jak axolotlovi zlepšit stav keříčků na hlavě. Předem děkuji.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2022 23:26 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: nesqvickk
- volně, případně řešit přísavkou,
- je nutno volit takové doplňky, které lze lehce očistit ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2022 18:58 nesqvickk – Dotaz
Dobrý den. Pro někoho asi hloupý dotaz, ale pro nás zásadní . Chystáme akvárium pro axíka. Bude maličký. Takže na dni nebudeme dávat nic. Žádný Písek ani štěrk . Dotaz tedy zní. Když dáme ukryty, velke kameny s anubiasy, máme tyto skrýše a doplňky přilepit akvaristickym lepidlem nebo nechat volne? Nikdy jsme se tohoto nedočetla. Kytky budeme lepit na na ukryty a podobně. Tak tedy jen skrýše, kořen a podobně také přilepit? Nebudou se posunovat, aby mu neublížili? Moc děkuji za odpověď

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.08.2022 12:58 Muž Jozef [311] Re: Valdes
Miestnym odborníkom na axolotlov by asi pomohlo mať viac informácii o akváriu (komplet fotka, dekorácie, osvetlenie, filtrácia, údržba... a pre axolotlov dôležitá teplota, prípadne parametre vody - najlepšie spraviť prezentáciu).
A tá 240-ka bola zabehnutá, keď tam šli? Mne príde podľa štrku, ako čerstvo napustená - letné teploty + zvýšené koncentrácie NO2/čpavku?

"čistím celé akva" - to znamená všetko von?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2022 11:57 martinb Re: Valdes
Zdravim, moze to byt plesen. Bolo by dobre im urobit solny kupel. Ako na to pripadne presne co to je je super spisane v knihe Axolotl, prirucka pre chovatelov. Pripadne si najdite youtube kanal jasma zvierata tam je to tiez super vysvetlene palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2022 20:42 Valdes – Axolotl mexický nemoce
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj máme 2 Axíky cca 2,5 roku, jsou spolu od začátku v 1 akva 60 litrů, jelikož osádka povyrostla, dostala 240 litrů,aby měli více prostoru. Prosím o radu, jednomu se něco udělalo u žáber a druhý na sobě má skvrny viz. foto. Strava žížaly a rousnice vodu mají stále čistou,bez chemické úpravy. Pokud se objeví řasa čistím celé akva. :-O
 
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2022 11:02 Muž Habbakuck [32] Re: Jozef
Jojo, tak jsem to dřív z nouze dělával, zdůraznil bych nicméně "dlouhodobé působení" a "drvivá väčšina" - tzn. že něco málo asi přeci jen zbyde a nedám ruku do ohně za to, že by to při delším vystavení nemohlo mít nějaké nežádoucí následky. Na jednorázovou koupel to tedy s největší pravděpodobností ok bude (ostatně jako léčebná kúra se to používá úplně běžně, tak by se to asi už nějak projevilo), ale do nádrže na delší působení přeci jen preferuju výluh z dubového listí a co pustí kořen.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2022 09:11 Muž Jozef [311] Re: Habbakuck
Habbakuck napsal: jen u čaje je problém v tom, že je v něm i kofein, jehož dlouhodobé působení na obojživelníky není úplně dobře popsané a spousta lidí včetně mě z něj má trochu obavy.
Kofeínu/teínu sa zbavíš preliatím lístkov/vrecúška horúcou vodou, prípadne vylúhovaním na pol minútky - drvivá väčšina sa vylúhuje v prvých sekundách... skôr by som videl problém vyladiť dávkovanie (pre nejakú radu) - každý čaj je iný. To len ako milovník čaju, nemám skúsenosti s aplikáciou v akva...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2022 15:51 Muž Habbakuck [32] Re: J
Buď plíseň, nebo vzhledem k lokalizaci na žábrách columnaris, což jsou bakterie.
Každopádně bych zkusil čajovou lázeň, jeden pytlík černého čaje na deset litrů vody, zchladit na domácí teplotu a dvakrát denně ho v tom dvacet minut nechat. O nádrži nic nepíšeš, ale pokud to podmínky v ní dovolují a pacient je tam sám, ještě lepší by možná bylo to provést přímo v ní (jenom teda namíchat slabší, dejme tomu poloviční koncentraci, nechat to tam cirkulovat třeba i přes noc (ob den) a pak provést větší výměnu vody), je to míň stresující než ho přelovovat někam jinam. A jestli ho máš čtyři roky a projevilo se to až teď, tak stres bude hádám významný faktor. Případně pokud máš zásobu dubového listí nebo tak něčeho s tříslovinami, nebál bych se mu vodu obarvit dlouhodobě (sám to tak dělám), jen u čaje je problém v tom, že je v něm i kofein, jehož dlouhodobé působení na obojživelníky není úplně dobře popsané a spousta lidí včetně mě z něj má trochu obavy.

Ono hlavní bude stejně odhalit a eliminovat příčinu, protože jinak se to může kdykoliv zase vrátit - vzhledem k nedávným vedrům mě napadá větší teplotní výkyv směrem nahoru, který axolotla oslabil stresem?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2022 09:41 J – Pomoc
Fotka k příspěvku Ahoj, mám Axelotla 4 rok bez problému, teď se mu ze dne na den objevila asi plíseň. Má prosím někdo zkušenost nebo rádo co s tím?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2022 21:17 Muž zervajs [334] - RostlinyRe: Valda
Vlastně jste si sama dala odpověď...
Prostě ty dva stupně už byli "přes čáru", a za ty tři roky v teple se to "nasčítalo".
Dejte vědět jak to dopadne.
ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2022 20:58 Valda Re: zervajs
Bílého mám 3 roky a černého 1 rok, mají 24 stupňů. Vím že je to na axolotly hodně ale mají to takhle pořád a nikdy jim to nevadilo, při této teplotě mi samička nakladla už 3 vajíčka , celou dobu dělám všechno stejně a nikdy problém nebyl. Neměla jsem je ani nikdy nemocné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2022 20:44 Muž zervajs [334] - RostlinyRe: Valda
Dobrá.Jak dlouho je máte? A v kolika stupních je chováte?
Kdyby ( teoreticky ) stoupli N-látky, mohli se přiotrávit, takže výměna až 50% vody ( za předpokladu že z vodovodu teče méně dusičnanů než je v akváriu ).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2022 20:27 Valda Re: zervajs
Akvárium má 120 litrů,na filtraci vody používám čerpadlo 800litrů za hodinu a jde mi to přes filtrační houby a přes zeolit. Teplota vody jim stoupla o 2 stupně a vodu dávám přefiltrovanou a odstátou z kohoutku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2022 16:49 Muž zervajs [334] - RostlinyRe: Valda
Jak velké je akvárium, že se nemusí čistit "častěji" ?
O kolik stupňů jim stoupla teplota než jste ji srazila chlazením?
Jaký používáte filtr?
Jakou máte vodu ( aspoň NO3 )?
Těžko poradit bez informací.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2022 15:23 Valda – Axolotl je divný
Dobrý den, mám 2 axolotly. Bílý má 3 roky a černý 1 rok. Jsou zdraví, dobře jí měli už i 3 miminka. Teplota vody je v pořádku, stravu měním a krmím obden. Akvárko čistím tak jednou do měsíce, jen dopouštím dle potřeby vodu.
Problém: začala velká vedra, tak chladím akvárko, teplota je v pořádku ale axolotli mi přestali jíst, plavou pořád na hladině a to nikdy nedělali , nechtějí jíst a bílí axolotl je úplně růžový. Nevím co s nimi mám dělat . Nikdy jsem je nemocné neměla a žádný problém s nimi nikdy nebyl. Prosím o radu. Děkuji
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.06.2022 23:51 Muž Habbakuck [32] Re: Pistalka
To bude asi chtít trochu víc informací.
Ti dva jsou ve stejné nádrži? Jak ta nádrž vypadá? Jaká je tam teď teplota? Čím je krmíš a kdy žrala samička naposledy? Když píšeš, že plave, znamená to, že se aktivně hýbe? To "žádná vyrážka poranění nemá" se týká koho, samečka, nebo samičky? Pokud samečka, znamená to, že samička nějaká poranění má?
(a bonusová otázka, axelot je něco jako axolotl, ale hodně to seká sekerou?)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2022 09:07 Pistalka – Axelot
Dobrý dem prosím máme samičku Axelota a od rána plave břichem nahoru pri hladině máme i samečka ten je vpořadku žere normálně žádná vyrážka poranění nemá

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2022 21:46 Natal Re: Habbakuck
Ano, to vím, že nemají moc rádi, když se na ně sahá, ale zlatému to nevadilo a bylo to šup šup :) Zatím bez filtru, přemisťovala jsem je teď o víkendu, jde mi o to, udržovat vodu co nejdéle čistou a celkově, když na tu čistotu axolotli tak lpí. Jinak bych jim pořídila jen bublifuk, tak nevím hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.06.2022 19:01 Muž Habbakuck [32] Re: Natal
Tak ono chytat obojživelníka do ruky je stejně něco, co by člověk moc dělat neměl, v zájmu toho zvířete :) Ale gratuluju, že to takhle vyšlo, přiznám se, že bych se toho spíš bál.

Co se filtru týče, imho je to skoro jedno, do 80 litrů se asi nabízí bublifuk (ten používám i já a nevšiml jsem si, že by axolotlovi jakkoliv vadil, často chrápe prakticky hned vedle) nebo nějaký slabší vnitřní, aby to z nádrže neudělalo vířivku. Teď jsou bez filtru?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2022 17:47 Natal
Zdravím, nedávno jsem zde psala, že je můj axolotl plachý atd.. Rozhodla jsem se pořídit ještě jednoho (zlatého), ať není sám a pomohlo to, už nevypadá tak vystresovaně, ale do ruky se pořád chytit nedá, když čistím akvárium a potrebuju je přemístit, zlatý je naopak úplně v pohodě palec oba žerou v pohodě, pinzetu jsem vynechala a udělala v akva místo bez písku, kde nechávám jídlo, akorát si plachý axik poničil ocas :-O a chtěla bych se zeptat, jaký filtr by jste mi doporučili prosím, aby axum nevadil? Mám 80l akva, děkuji moc :-) ahoj

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   28.05.2022 21:50 R Muž Anthrax [4765] Re: Planeta
O chlazení akvária je tu celé téma rybicky.net/forum/3519 Ale pokud jde o snížení teploty o pár stupňů v těch nejteplejších letních dnech, tak jsou za mě nejlepší ventilátory z PC. Více v onom tématu které jsem zmiňoval.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2022 21:27 Planeta Re: Habbakuck
U syna v pokojíčku nejde teplota nad 20 stupňů, v zimě tam mám okolo 18, takže tam by jim bylo asi nejlépe, to bylo i v plánu že vyzkouším to s tím boxem a vodou, teploměr do vody mám ještě po něm :-) no a pokud by náhodou teplota nevyhovovala tak se to řeší jak? Moc děkuju
Edit: A čekat na léto se mi úplně nechce tak pokud existuje něco čím se dá teplota regulovat tak prosím o doporučení, peníze mám odložené takže koupím cokoliv ❤️ Jen aby se u nás měli dobře ???? A je tu třeba nějaký chovatel který dráčky prodává? Našla sem inzeráty ale lidi úplně neochotní..teda zatím jeden?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   28.05.2022 21:14 Muž Habbakuck [32] Re: Phortoska 17
Jo. Může se pořezat o ostré šupiny, může si propíchnout tlamu ploutví, může se mu celý krunýřovec vzpříčit v tlamě a nazdar. Rozhodně bych to neriskoval (a to říkám jako člověk, co občas axolotlovi živou rybku dopřeje).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.05.2022 21:03 Muž Habbakuck [32] Re: Planeta
Filtry, světlo a podobné věci můžeš řešit ve chvíli, kdy máš vyřešenou teplotu, která se zajišťuje ze všeho úplně nejhůř a přitom je u axolotlů kritická. Doporučil bych nejdřív najít nejchladnější místo v bytě/domě, dát tam nějakou provizorní nádrž (klidně jenom plastový box přímo na zem), napustit vodu a měřit teplotu během horkých dní - pokud tam i během nich vydrží voda pod dejme tomu 21 °C, máš vyhráno.
Pokud vyleze výš, budeš muset zajistit chlazení, a to nebývá úplně triviální, zejména pokud by ta základní teplota byla vyšší o hodně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2022 20:57 Phortoska 17 Re: Habbakuck
A prečo to nedopadne dobre niečo sa môže stat Axolotovy?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2022 20:47 Muž Habbakuck [32] Re: Phortoska 17
Pokud jsou přísavníci dost malí, určitě je axolotl sežrat zkusí. A skoro určitě to nedopadne dobře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2022 20:20 Phortoska 17
Ahojte chcela by som sa opýtať či môže Axolotl zožrať aj prisavnikov.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2022 19:10 Planeta Re: vlka
Ano bude ????
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2022 18:21 Muž vlka [3444] Re: Planeta
To bude tvoje první akvárko ?...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2022 18:04 Planeta – Prosím muže někdo poradit ????
Dobrý den, mám v plánu si pořídit 2 vodní dráčky, ze synem jsme si je zamilovali ❤️ hledám někoho kdo mi poradí, mám moc otázek..
Akvárko si chci koupit 100l, a teď k filtru, je lepší nit externí? A čerpadlo taky, to vodu okysličí pokud se nepletu. A prosím jak často se musí akvarko čistit když je tam ten filtr? A taky jak je to se světlem? A jak se dá uhlídat v akváriu ta teplota, nemám s tím žádné zkušenosti tak prosím jestli někdo muže poradit budu opravdu vděčná. Taky jak se udržuje ve vodě vhodné PH? Jen co vše je nutné si prostě koupit. Moc všem děkuju za pomoc, Anet

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2022 10:49 Muž Habbakuck [32] Re: Natal
Jak velký je a čím (myslím druh potravy) krmíš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2022 00:41 Natal – Co dělám špatně?
Zdravím, můj Axik je strašně plachý, nedaří se mi ho krmit, vždy se vyleká tak, že málem vyskočí z akvárka.. Snažím se ho krmit pinzetou opatrně, nejsem u něho ani blízko.. Poradíte mi prosím? ????
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2022 23:52 Muž Tojsouvěci [3590] - Kytky s čudlamaRe: Radim298
Dotaz by jsem směroval na terarka.net ,stačí kliknout v pravém rohu šedé horní lišty a příhlásit se. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2022 18:15 Radim298 – Axolot už jen pouze u hladiny
Dobrý den,
mám otázku co mám dělat když mi můj Ax plave stále jen u hladiny nechce se potopit a je na horní straně takový bílí co mám dělat?
Předem děkuji za odpověď

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2022 15:09 Axo
Dobrý den, když dám 14cm axika k 17 cm neublíží si? Mám strach je dát k sobě aby se navzájem nesežrali sad

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 73 74

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 73001x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1056-axolotl-mexicky?od=51