Axolotl mexický
Tak tak
plně souhlasím síťky bych se i bál na ně použít aby si nezlámali prsty nebo tak něco.
A jako žáby chytit nejdou
rychlim pohybem
To spíš vyskáčou rovnou sami jak se leknou.
Do ruky se občas vzít musí,kvůli prohlídce či čištění.Síťka není vhodná,k ruce získají důvěru při klidném podebrání,ale nezvedat vysoko,kdo nemá zkušenost,může vyklouznout.
já když jsem si je poprví koupil tak mi bylo řečeno v tom zverimexu že si je musim vylovit sám že na to ani nešáhne se síťkou a já je lovil rukou
Vzít ho do ruky ven z vody, to by se mu nelíbilo. Zuby nemá. Tvor na mazlení a tahání to není, je spíš na pozorování
0 12.03.2013 17:03 Niki.Ch – Eva_R
ahoj a ještě nevíš jestli se dá axolotl vzít do ruky???a jestli jo? nekousne mě když je to masožravec
Je fakt že jsem včera taky šel kolem zveráku našeho a měl tam ceduli čerstvý žížaly a červy
Verča8 napsala: Noo..už nehubne..nemá co..žížaly sem zkoušela hledat ale našla sem možná tak velký kulový.. ://
Já kupuju žížaly v rabářských potřebách
Teď o víkendu, jak bylo teplo a mokro, se žížaly daly najít snad všude. Ještě i dneska ráno jsem si nasbírala, a to na ně nechodím nějak cíleně, stačí vyrazit se psem do parku
Tak zkus koupit nějaké rybí maso, hovězí srdce... Má snahu žrát nebo ne?
Noo..už nehubne..nemá co..žížaly sem zkoušela hledat ale našla sem možná tak velký kulový.. ://
tak ty černý jsou chovaný líp než ty bílí ty bílí začínali na tim sušenym. A z toho sem tam měl nějaký ploštice nebo tak něco díky bohu že to je pryč.
Už se začínaj projevovat důsledky tvého vymakaného chovu, chudák axík.
Vzdejte hold axolotovi černému odešel do věčných lovišť. Ačkoliv jedl plaval všechno ještě včera večer.. ráno tam ležel doslova tuhej. Naštěstí ho necupovali nebo tak.. Tak jsem projistotu vyměnil i část vody a odkalil.
0 10.03.2013 20:19 Niki.Ch – Eva_R
jojo moc děkuji...
Myslím,že na tyhle věci je čas,ještě se neví.Vajec může být 50,nebo taky 800( moje největší samice
).Jestli začne klást,bude to trvat několik dní a pak budeš mít cca 14 dní čas na přípravu.
Tak potvrzuji, ze papa jak protrzena, prave do sebe nasoukala dve zizaly. Jinak dekorace jsou z kameni poskladana jeskynka, dalsi plochy kamen v rohu a jedna umela kytka. A kolik se jich tak muze v jedne snusce objevit? A jak presne se tedy o ne ma pecovat? Akvarium na rodice je jiz pripraveno, sic se budou muset uskromnit na 60 litru.
Cetla jsem tedy cim je krmit, ale nemam uplne jasno kdy presne zacit a jak to cele cca probiha.
Přístup ke krmení je ok.Nevím,co máš v akvu za dekoraci,je třeba nabídnout na kladení rostliny,kameny,cokoliv.Jednou jsem jim dal kus perlinky a pěkně ji osázeli vejcema.A jestli jich bude hodně a udrží se do prodejní velikosti,můžu ti potvrdit,že se máš opravdu na co těšit
Něco tam vidět je,líp se to pozná zvrchu,těhulím jde břicho do stran.
Krmim je stridave mrazenyma nitenkama, krutim srdickem a dalsimi mrazenymi hmyzi. Obcas maji na uloveni nejakou rybicky, pres leto maji v nabidce zizaly a obcas zkousime mysatko. Snazim se aby to mely pestre v mezich jejich moznosti aby je to nijak neohrozilo. Pokud mozno vsechno premrazene. Tuhle meli file.
Doufám,že nejsou úplně potmě.To krmení je lepší mít vizuálně pod kontrolou.Jestli je v místnosti 17st.mají teda řádně studenou vodu.Výpadek kotle mohl pomoci při stimulaci samce.
Ahoj, tak fotka by byla určitě dobrá.
Ještě čím krmíš?
Jsou spolu jiz nekolik mesicu. Abych pravdu rekla, tak podminky na rozmnozeni by momentalne meli pomerne pekne. Bydlime ve zdenem baraku a oni jsou v nejchladnejsi mistnosti kde se teplota pohybuje cca na 17 stupnich a k tomu nam nedavno vypadl kotel, takze tam byli den pri 12 stupnich ovzdusi. Prave ze se chova normalne. Celkove vypada zdrave - vejirky pekny, nevypada vychrtla. Jestli papka netusim pac je vetsinou nechavam jist pri tme. Brisko se ji za posledni tyden zvetsilo - ne v partiich hrudniku, ale vylozene brisko. Jeste ji schvalne zkusim vyfotit a dodam sem fotku.
Ahoj,bylo by dobré vědět,jak dlouho jsou spolu kvůli tomu,jestli už možnost množení měli.První měsíce roku jsou nakloněny rozmnožování axů bez ohledu na krmení a změny teploty.Pouze ti s teplotou vody nad 22 st.na to většinou kašlou.Jestli se chová normálně a žere,zřejmě v ní zrají vajíčka.Tmavé břicho,nevím jak moc,jestli do ruda či jinak,to je možný.To zvíře bych musel vidět,abych vyloučil zdravotní potíže.Je třeba ji stále sledovat,průběžně krmit a pokud se s ní nebude dít nic neobvyklého,můžeš čekat hromadu kulatých ozdobiček.Jakmile ale přestane žrát a začne se chovat podivně,není to gravidita ale průšvih.
Dobry den, mam dva axoltly. Tmaveho samce a podle vseho albinku samicku. A te roztomile dame se nyni zacalo nafukovat brisko a ztmavlo ji. S chovem jako takovym nemam prazadnou zkusenost, tak nevim co od toho mam cekat, konkretne jak by to vypadalo kdyby ona cekala. No jiste se zde nekdo najde kdo bude vedet co tim chci rict.
Hlavni otazka je tedy jasna... mam se strachovat, ze je neco spatne a nebo si muzu delat nadeje...?
Spise se tedy bojim, ale ze by snedla neco spatneho je dost nepravdepodobne.
Pre tento pokusný účel ho volajme UniPak
Tak ho sleduj jo?
Je to opožděnec z předešlé snůšky,možná se teprve zbavuje ochranného zbarvení.
aladar napsal: Co tohle bude za barvu
No teda, to bude asi ten barevnej
To je z té první snůšky?
Co tohle bude za barvu
To jo, ale jenom chvilku
www.mk-zoo.cz/…
tady jdou kdyžtak i sehnat přes poštu. Ale u nás například na vysočině je normálně máme v obchodě bílí i černý
Může
0 08.03.2013 12:57 Niki.Ch – Eva_R
no dneska za hodinu jedeme pro filtr a jemné kamínky a něco do akvária akvárium už máme...
V některých akvaristikách, na burzách, od chovatelů. Než ho seženeš, můžeš zatím chystat akvárko a něco si o něm ještě zjistit. Např. že nemůže žít v akvárku s rybama.
0 08.03.2013 12:17 Niki.Ch – Eva_R
jojo díky a kde se dá koupit nevíš? my jsme ho nikde nemohli sehnat.
Všechny tvoje rady
, nebylo by lepší se zdržet nekvalitních komentářů a rad začátečníkům?
Verča8 napsala: Za jak dlouho jí mám dát najíst?Jak poznám že už má hlad?
Myslím, že tady Aladar psal týden nekrmit. A pak zkusit nabídnout...
Jak to s ní teď vypadá?
DrChila napsal: Já to vim že by to správě jíst neměli... Ale jak vidíš tak jsem tam nenapsal mají jíst... já sem napsal no sní.. a to je rozdíl teda aspoň pro mě. Neřekl sem že by jim to měli dávat přednostně nebo tak(né že to je plná výživa chutná je jasná že já bych taky nejedl sušený nudle nebo tak něco). A pak jsem napsal spíš by měli jíst .....
Máš zvláštní myšlenkové pochody...
Já to vim že by to správě jíst neměli... Ale jak vidíš tak jsem tam nenapsal mají jíst... já sem napsal no sní.. a to je rozdíl teda aspoň pro mě. Neřekl sem že by jim to měli dávat přednostně nebo tak(né že to je plná výživa chutná je jasná že já bych taky nejedl sušený nudle nebo tak něco). A pak jsem napsal spíš by měli jíst .....
Ahoj, mládě můžeš krmit klidně denně, postupně třeba obden, dospělého jednou, dvakrát týdně. Krmení - mládě patentky, až zvládne tak žížaly, RYBÍ maso (ne libové maso, jak psal DrChila, jen rybí), hmyz, hovězí srdce. Žádné sušené krevety... Čistit - já odkaluju a dolévám vodu jednou týdně, tím se nic nezkazí.
Sakra, já myslela, že už víš, že sušené cokoliv není nic pro axíky!!! A ještě k tomu granule
No pod větou jak často se čistí akvarium je docela individuální záleží podle velikosti podle kůsů v akvariu podle filtrace jestli tam je nebo není jestli tam je něco dalšího atd
Jídlo, no sní krmení pro želvičky sušená krevetka a nebo takoví granulky taky pro želvičky. Ale spíš by měli jíst syrové maso(libové) né kuřecí, nítěnky, žížaly, mouchy, rybičky.
O 100% víc infromací ví zde ve spodnějších debatách "aldar" či "Eva_R"
0 07.03.2013 17:06 Niki.Ch – axolotl mexický
ahoj všichni mám dvě otázky kdo má axolotla...já budu mít axolotla...jak často jí?jak často se mu čistí akvárium?děkuji
0 07.03.2013 17:01 Verča8 Za jak dlouho jí mám dát najíst?Jak poznám že už má hlad?
tak importy, to je vždycky o kejhák a málokdy se stane, že by zvíře přijelo zdravé a zdravé taky zůstalo :/
Aha. Tak budu doufat, že to byla jen ta ryba
Kdyžtak hypermangan doma mám. Žábry vypadají pořád dobře, možná jsem plašila zbytečně.
Tys měl i jedáky, těm bych se bála léčit tlamu
Larvičky už mají pěkně kulatý bříška
Většina protiplísňových přípavků se prodává v akvaristikách,problém je v tom,že u axů to moc neúčinkuje.Účinné přípravky mají všichni veterináři.Mě se na vlny plísní u velkých odchovů velmi osvědčil hypermangan,je velmi účinný,stokrát víc než drahé přípravky,ale kdo s ním neumí zacházet,zlikviduje si chov.Kdysi jsem dostal tři chřestýšovce z přírody (vietnam),měli něco na způsob stomatitidy tlamy,vypadaly jim zuby a nezachránily je ani drahé přípravky.Kolega měl u nich to samé,ovšem nezdeformován veterinou jim tlamu čistil solí.Uzdravili se
.A votom to je
Přidat reakci
1 ...... [60] ...... 74
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 73768x