Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Axolotl mexický

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Žáby, Mloci 

Přejít na předchozí stránku 10 Přejít na další stránku   1  
Axolotl mexický
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2016 16:24 - Re: puffie
Povedal by som,že samička.No ja ich nechovám,nechám uhádnuť skúsenejších. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2016 13:12 Nikol – Axolotl - zranění
Zdravím, včera jsme si pořídili axolotla a až doma jsme si všimli, že má pravou přední končetinu ohnutou směrem k tělu, a vůbec s ni nehýbe. V pohybu mu to nijak zvlášť nevadí. Setkali jste se s tím někdy? Jsem z toho trošku nešťastná. Co s tím? Upraví se mi to samo, nebo s ním mám někam zajít? Nechci mu to sama narovnavat. Děkuji za odpovědi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.11.2016 10:40 Žena puffie [6]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím všechny, tak se po delší dobe, co ax vyrostl, zeptám na pohlaví. Co myslíte? :-) Poslední dobou se vel. kloaky často mění.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2016 20:08 Morticia Re: Tereza V.
Mrtvého ne,stále bojuje...už nevim, co s ním. Teda já s ním moc nedělám,čistím, chladím vodu..on občas vypadá normálně, pak plave u hladiny a nepotápí se,pak pro změnu vertikální "poloha" hlava u dna, ocas navrch, pak pro změnu leh na zádech u dna a špatné přetáčení se...divné.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2016 14:39 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Morticia
Na tohle není odpověď, která něco přinese. Pokud je intoxikovaný, neznáme formu ani objem, nevíme o jeho "osobních" dispozicích vyrovnat se buď s tím, nebo i s něčím, co už měl. V těchto případech je nejlepší ho nechat a ničím nezatěžovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2016 14:27 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Tereza V.
Milá Terko. Pokud jsou Tvoji miláčci na tyto složky potravy dlouhodobě zvyklí, myšleno organismus, nikoli chutě, v samotné podstatě se nic neděje. Použijeme li tabulku úspěšnosti chovu, vyjde nám úspěšná reprodukce, méně úspěšný boj se zdravotními problémy a třetí dáme v číslech optimálního chovu, tzn. souhra faktorů kladných..: jedinci včas přeměnění na suchozemské 20 let, neotenická stadia, čili do rakvičně vodní (pěší ryby podle Evy R, chcete li :-) ) 10 let, a konečně ti krmení často tím, co jsi psala, u nichž se úhyn pohybuje kolem pátého roku. Paradoxně pro ně nestravitelné tuky z vepřového znamenají mnohem menší nebezpečí, než stravitelné kuře či játra, ačkoliv to není ani tak paradox, jako logika. Červy plivou, neb jsou zvyklí na měkkou a bezproblémově zpracovatelnou potravu. Vracet se k tomu, co obsahují kuřata a játra už nemá cenu. Vše tu proběhlo.Chladit je dobré, ale nikoli nutné, stejně jako filtrace. Frekvence krmení je na každém, spíše je třeba zachovat přirozenou nepravidelnost a nepřekrmovat, jinak skončí na dně statisticky i reálně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2016 13:21 Tereza V. Re: Morticia
Mrtvého?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2016 12:41 Morticia
Hmmm, takjsem to asi fakt zakřikla...Dneska jsem ho zase našla na zádech...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2016 12:23 Tereza V. – Dotaz
Fotka k příspěvku Zdravím, mám dva axíky, teď to byl rok, co je mám. Mají asi rok a půl. Krmím je celou dobu většinu času kuřecím masem, občbas to prokládám játry, nebo vepřovým, to jim ale moc nejelo. Zkoušela jsem jim koupit i červy, ale plivali je ven. Chci se jen zeptat, čím krmíte vy, co mají tak nejvíce rádi a jestli nevadí, že jim to zase tak moc nestřídám.

Dále se chci zeptat, jestli moc vadí, že nemám v akvárku nic na ochlazení vody, pouze filtračku?

A jak často krmíte?

Díky, Terka. :)

PS: přikládám foto mých krasavečků :)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2016 16:46 Morticia
Jinak mám pozitivní zprávy! Teda doufám, že je nezakřiknu... Ale při důkladném čištění jsem vyndala všechny kameny a jeskyňku, abych je očistila...az jeskyňky jde barva! Vodu to nijak nezbarví, ale jak jsem to myla, prostě to jde dolů, mění to barvu. Mám silné podezření, že byl chudák otravován tím! Bylo to kupovaný v Avka-terra prodejně, že je to vhodné do vody, ale už mu to tam nedám! Má to pár dní venku,kameny jsou zpět a pár dní neleží u dna na zádech, ale pochoduje si,plave..dneska sice celý den u hladiny, ale na zádech neležel několik dní. Opatrně začínám krmit a už je to na něm vidět-jako že už není tak vychrlý, dneska jsem dokonce našla bobek.
..jen ta teplota mi pod 14°C nejde...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2016 16:35 Morticia Re: mudzej
Žebrovníky neznám, ale axlíkům se prý nedoporučuje svalovina, jen žížaly, ryby, max. to srdce.. A jako vegetarián opravdu kupuju jen krmivo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2016 16:32 Morticia Re: aladar
Díky.Zkusím koupit ty krevetky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2016 08:35 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: mudzej
Žebráci sice nejsou axové, nicméně se v mnohém kopírují. Zajímavý přístup se špenátem, nemám námitky. Čisté maso střídavě ano, hovězí srdce je tedy ok, ovšem poněkud tvrdší a vzhledem k velikosti dojde u mne i na pořádný hrnec guláše za levný peníz a mnoho tepelné energie. Jen s tím kuřecím pozor, cpou do nich do nich "urychlovače částic", hrozná, často antibiosvinstva. Je třeba si obecně při výběru krmení neustále uvědomovat citlivost obojživelníků na cokoliv, často se snaží být tvrďáci, nic nepoznáte a následné problémy končící úhynem se projeví za mnoho měsíců.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2016 08:22 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Morticia
Proti mořským plodům a rybám nic nemám, axové a jejich trávení také ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2016 00:15 mudzej Re: Morticia
Mám žebrovníky a krmím nejvíc hovězím srdcem, žížaly, mražený prakticky jakykoli čistý maso. Po letech odchovů jsem si teď nechal dva, ale nikdy jsem žádné krmivo nekupoval. Chovám se k nim i k rybám jako k sobě. Krmění podle kladné reakce. Když je chci pozlobit smíchám srdce se špenátem. Dá jim zabrat žraní, plivání , žraní
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2016 15:19 Morticia Re: aladar
O ubíjející stratostlivost určitě nejde, ani na ňu nemám čas. Užila jsem si jí dost v dětství s různými chlupatými miláčky, kteří navíc o starostlivost stáli. To na okraj...

Každopádně co bys mi teď doporučoval? Teplotu teď mám možnost lépe hlídat. Díky.

Co to krmino typu mražené krevety, slávky a jiné, případně mořské ryby..? Na to nějak nikdo neodpověděl..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2016 14:58 Morticia Re: Englor
Díky za reakci. Koupila jsem tedy teploměr, abych věděla přesně, kolik má voda,jestli to kolísá a tak.. Má tam 14°C, už se tedy chystám k čištění, pak přidám led. Akvárko přesunout jinam nelze, je obří a jinde v mikro-bytě na něj není místo. Každopádně budu hlídat tu teplotu pořádně.

K tomu ne-krmení. Příjde mi prostě vysílený, vychrtlý...na to,že má 20 cm, tělíčko jak můj prst. Takhle umře hlady...ale jistý posun vidím v tom, že se drží u dna, "chodí" a plave u dna jak dřív, ale prostě se občas přetočí hore břuchem a nemože se otočit zpět.

Fórum teď pročítám i zpětně, ještě jsem nenarazila a stejné téma, ale je to tu hrozně nepřehledné. Nemám tu žádná vlákna s odpověďmi na jeden dotaz, ale vše seřazené dle data.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2016 14:18 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Morticia
Tady mám podezření spíše na oslabené dispozice. Pokud nepomáhají běžná opatření, i v případě "vyléčení" se budou potíže vracet a stupňovat, často už jen jednou. Krmení nekrmení, chlazení, tzn. kvůli oteplování jsou mnohosměrné výkyvy v jeho boji, kdy potřebuje klid a stabilní prostředí.Jedná se o dobře míněné zabíjení "léčbou" a ubíjející starostlivostí, která končí vyčerpáním jedince. Takovýchto případů tu bylo více.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2016 14:07 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Englor
Ano, pokrok nastal. Zjistil jsem, že mám poslední dobou podobné tendence.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2016 00:44 Englor Re: Morticia
Jestli se ti daří držet teplotu stabilně na 10°C občasnym přihozením kostky ledu, tak takový kostky bych chtěl vidět. Chladná voda je důležitá pro jejich regenerační schopnosti. Co zkusit točit zmrzlé petky s vodou nebo axe přesunout do chladné místnosti? Pokud ho zabíjejí invazivní střevní bakterie, tak krmením jenom přikrmuješ ty bakterie. Chlaď ho pořádně nebo ti brzo umře. Můžeš si taky projít starší příspěvky pro inspiraci, nějací axové hlavou dolů tu už byli.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2016 21:49 Morticia
Zdravím, axlík ještě žije, ale má se hůř a hůř. Řídila jsem se tedy zdejší radou a zvýšila hladinu vody, častěji čistím, občas hodím kostku ledu, kor teď, když se přitápí, zakryla jsem boční stěnu od okna proti světlu a nekrmila jsem. Jenže zhubl ještě víc a dneska jsem ho našla u dna břuchem navrch. Myslela jsem, že nežije, ale žije. Myslím, že je vysílený. Dostal dva mikro kousky ryby, aj by si možná dal ještě..ale nevím, prostě ho teď sleduju a občas je hore břuchem. sad Co mám dělat? Co mu dát?
Mám ho vzít na veterinu nebo je to zbytečnej stes navíc? Jestli to je k něčemu (podotýkám, že mám v dosahu vet.fakultu v Brně)
Jinak vím, že može žít celej život v larválním stádiui se tak rozmnožovat, ale na některých webech popisovali ztrátu žaber a ocasního lemu jako znak přeměny, tak se ptám.
A nechápu,jak fotíte akvárka-axlíky? Já mám na fotce spíš odraz foťáku, ani zvrchu nicmoc není vidět...
EDIT-...ještě dotaz, může se krmit např.zmraženýma krevetama, slávkama apod.,jsem nad nimi uvažovala v obchodě... A co mořské ryby, třeba losos? Všude píší,že ne svalovinu teplokrevných zvířat,ale co mořské ryby/plody?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2016 11:05 Muž Faire42 [37] - Z donucení miníčkaRe: puffie
pokud nejsou uzený, nasolený nebo tak něco, tak si myslím že v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2016 15:43 Žena puffie [6]
Fotka k příspěvku Dobrý den, po delší době... :)
kupuji axovi vážené krevety z Globusu. Dnes jsem koukala, že přibyly i ančovičky, mohu mu je dát?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2016 21:57 Englor Re: aladar
Jsem si říkal, že jsi tu nějak dlouho nebyl. Jak jde vlastně výzkum? Nějaký pokrok v hledání příčiny letošní nechuti samců? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2016 21:04 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: snakes
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2016 20:27 snakes
Dobrý den,
Rád bych jsi pořídil axíka domů. Akorát ho nemůžu někde sehnat. Nenašel by se prodejce?? Plzeň a okolí

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2016 09:38 Muž aladar [902] - Obojživelníci
Za dobu mého cestování se toho zde seběhlo dost a nemá cenu se ke všemu vracet. Zaujala mne polemika soužití axe s klapavkou, které by jistě bylo etologicky velmi přínosné, dokud nešťastný obojživelník neusne. Informaci o nemožnosti přeměny na terestrického jedince zde jistě nemusím rozebírat, ač se daný příspěvek nedočkal reakce.Mimochodem samovolná metamorfóza bez zásahu chovatele se nejčastěji vyskytuje, zatím bůhví proč, u goldenů. Axolotl kroutící se hlavou dolů již možná nežije podle stáří příspěvku.Hezký den.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2016 09:21 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Lukáš Hrivnak
Pokud není jen přifouklá, tak bez varování kdykoliv.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2016 09:18 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Eva_R
Tak to mám zrádce.Všem návštěvám trhají ruce s krmením.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2016 09:12 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Renata
Dokud nechcípnou
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2016 21:21 Filip – Axolotl
Nevite kde bych v okoli karlovarska sehnal axolotla? A chtel bych ae zeptat da se chovat samostane nebo je lepsi treba ve dvou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   08.10.2016 23:20 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Danila
Čím krmit axolotly? Odpověď Danila v TV pořadu Rady ptáka Loskutáka - základem jsou komáří larvy a nitěnky, můžete i sekané žížaly. To tady můžete pořád plácat dokola - nekrmte patentkama a nitěnkama, když to říkali v televizi, je vymalováno.
A ještě jedna perla - jsou prý schopni rozeznat živitele :-D

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2016 21:28 Žena Danila [4489] - SumciRe: Tereza
Máme je v ZOO Braník,klasické i zlaté hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2016 18:14 Lukáš Hrivnak – axolotl
Máme 11 měsíců starý axolotly jedna z nich je těhotná a nevím za jak dlouho porodí. Prosím poradˇte :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2016 18:52 Renata – Axoloth mexicky
Dobry den do jakeho maximalneho veku sa dá rozmnozovat samec aj samica
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2016 13:45 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Michal
-na tento druh ne ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2016 13:32 Michal – Axoloth mexicky
Dobrý deň,chcem sa spitať či keď začnem chovať Axolothov mexických potrebujem nejake papiere.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2016 23:42 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Tereza
-zkuste to tady v sobotu rybicky.net/akce/2016/10/8 ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2016 23:16 Tereza – Axolotl - prodej
Dobrý den, nevíte o někom, kdo teď v Praze prodává axolotly?? stále nachazím jen nabídky z Ostravy atd ale žádná Praha...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2016 18:31 Žena Tanita [10] Re: lacewings
Tak nemají...:") Nevíte ještě někdo o někom? Oni občas někteří chovatelé jen obměnůjí chovné jedince, tak třeba se na mě usměje štěstí a na nějakého takového narazím...:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2016 17:08 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Englor
jj,proto jsem uvedl pojnenování v latině ,u obou druhú,aby to bylo zřejmé ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2016 16:50 Englor Re: lacewings
Tenhle odchov goldenů jsem viděl, mají momentálně asi 10-12cm, takže k dospělosti mají daleko a určení pohlaví taky asi nebude s jistotou. Krom toho nejsou goldeni geneticky nic moc, do seriózního chovu bych je nebral, ale to je můj názor.

Zeptat se může, to je pravda.

Jinak tigrinum bych tady ani nezmiňoval, to je prostě jiný druh :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2016 16:30 Žena Tanita [10] Re: lacewings
Děkuji moc! :) Zavolám tam... Tak třeba to opravdu vyjde...:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2016 13:25 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Tanita
-vše jde ;-)
-zavolej si na 327 511 422 -Kutná Hora
-má jak klasiku Ambystoma mexicanum Gold Pearl,tak i tygry Ambystoma tigrinum mavortium
-chovný asi nebude ,ale samec se tam určitě najde
-za zeptání nic nedáš,krom poplatku za telefon ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2016 12:35 Žena Tanita [10] Re: Englor
Fotka k příspěvku Asi máš pravdu...:-D Ale naděje umírá poslední, musím to zkusit...:-D Ten způsob vybírání z mláďat se mi zdá dobrý, jen bohužel nemám prostor na to, abych ještě v jedné nádrži pozorovala vyrustající axíky a do mé velké nádrže bych je dávat nechtěla, jelikož by je mohli ti moji stávající požrat a zároveň si to nechci "přeaxolotlit" :-D Nejvíce by se hodilo zkrátka narazit na kvalitního dospělého samce, ač to takhle zní témeř nemožně...:) Já mám dvě samičky a jednoho kluka (ten tedy vyrostl do krásy, přikládám fotku), ale prcci zatím od něj žádní, tak nevím...:)
Dík moc :) Co se mláďat týče, doporučovala bych ti burzy, tam se dají sehnat poměrně kvalitní přímo od chovatelů...:)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2016 09:50 Englor Re: Tanita
Můj tip je, že nikoho takového neseženeš, protože kvalitního chovného samce by se zbavil jenom šílenec :-) Dělá se to tak, že si vybereš více mláďat od různých chovatelů a koukáš, co z nich vyroste. Ty, co pak nevyhovují tvým požadavkům na chov pošleš dál.

Ale fandim ti, jestli někoho najdeš, dej vědět. Já mám teď problém sehnat i mláďata. Ale na jaře snad bude z čeho vybírat. Snad nebudou samci stávkovat, jako letos :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2016 22:02 Žena Tanita [10] – Samec
Dobrý večer...:)
Chtěla bych se zeptat, zdali tady někdo z vás neví o chovateli, který by prodával dospělé axolotly, sháním totiž kvalitního samce do chovu a nerada bych, aby to byla zas holka...:)
Děkuji moc za odpovědi a typy!

Tan :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2016 23:08 Englor Re: Morticia
Takže taky, jako výše, čistá voda, chladit, nekrmit - zákaz. Podle popisu mi to přijde, že půjde asi o problém uvnitř, takže další potravou by se akorát zhoršoval. Rybky přendej jinam, ať má klid.

Metamorfovat určitě nechce, axolotli mexičtí dosahují dospělosti v larválním stadiu, říká se tomu neotenie a zůstávají tak celý život. Takže žádné pokusy se snižováním vody, akorát ho ještě víc vystresuješ.

Silikon, pokud je akvarijní nevadí, ani dekorace.

Jo a fotka by taky nebyla na škodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2016 22:37 Morticia – Axlík divně plave
Zdravím, mám axlíka, cca 20 cm, tmavá forma..v óbr akvárku 100x50x40cm, výška vody 20-25 cm, dno holé (bez štěrku), s kameny a umělou jeskyňkou. Axlík má v poslední době problémy s plaváním, téměř stále je u hladiny, dneska se začal divně motat-jako by přetáčet s hlavou dolů. Už delší dobu navíc pozoruju, že se mu změnšujou žábry, má je fakt hódně malinké) a ztratil hřbetní lem. Příjde mi i dost hubený. Pravda, že jsem dobu krmila sdrcem, ale teď dávám rybu, ale sežere maximálně jeden kousek a víc plive. Zkoušela jsem i žížaly, které dřív občas dostal-nezájem. Nitěnky už nechce vůbec,v akvaristice mi doporučili zkusit,ale příjde mi to pro něho už moc malé. Také jsem dávala živé rybky, ale poslední dvěmu tam plavou už několik týdnů a nic.
Nějaké rady,co krmit?
Je možné, že chce dospět? Snížila jsem mírně hladinu a kameny jsou těsně u hladiny, ale nemá snahu na něnějak lézt (teda nikdy neměl)...
Je možné,že mu něco vadí? Třeba akvarijní silikon, kterým jsou slepené kameny? Nebo terarijní korek-kůra, z kterého má schovku? Umělá jeskyňka? ...já už fakt nevím...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2016 22:07 Englor Re: precan
Taková první pomoc je dát ho do čisté vody a držet ji na teplotě cca 10°C a hlavně nekrmit! Krmení je pro něj jenom další zátěž. Vodu každý den měnit za čistou. Víc ti tu bohužel asi nikdo neporadí, bez fotky a dalších detailů by to bylo jenom hádání a to by ho mohlo dorazit. Běž s nim k veterináři pro exotická zvířata nebo ke specialistovi na obojživelníky, jestli máš možnost.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [10] ...... 73 74

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 72871x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1056-axolotl-mexicky?od=451