Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Axolotl mexický

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Žáby, Mloci 

Přejít na předchozí stránku 7 Přejít na další stránku   1  
Axolotl mexický
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2018 18:47 Aneta – Bily povlak na hladine
Dobry vecer,
Neustale se mi dela bily nepruhledny povlak na hladine, ktery kdYz chci oddelat se potrha. Vytvari se vzdy jinak...nekdy po vymene vody, nekdy az po tYdnu co vymenim vodu. Filtr mam a mam jednu malou rostlinku.

Muzete mi prosim nekdo poradit jak se toho zbavit?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   16.02.2018 21:41 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Lampyridae
Ahoj, v obchodě byli jistě milí a poradili ti upéct kuře v mrazáku a mobil dobít v mikrovlnce. Jemný písek bývá skutečně příčinou úhynu axolotlů, ovšem jen těch, kteří ho sami neustále vcucávají a aspirují tím na Darwinovy ceny. Krmení je špatně úplně celé, ač zvyklí z ranného mládí, stejně je bakteriální invaze doženou. Kombinace nitěnek, patentek a sušeného a skladovaného čehosi odkudsi je vpravdě poprava. Změna barvy a chování je u axů kvůli každé banalitě, nelze z toho vyvodit nic než dohady a sto variant na padesát odstínů axolotla. Při každém problému je třeba zastavit krmení a tím získat čas na řešení.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2018 21:42 Lampyridae – Prosím prosím o radu :(
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím! Asi před třemi měsíci jsem si pořídila dva Axíky. Jediné co mi bylo řečeno ve zverimexu bylo nedávat mu mín jak 20ti stupnovou vodu a krmit patentkama nebo nitenkama. Přišla jsem domů, vše jsem splnila a přes internet jsem přišla na to, že se ve zverimexu mýlí a hned jsem jim to schladila, ale ted o co vlastně jde.. měli v akvarku akva písek a protože jsem netušila, že by se toho jeden z nich mohl najíst, tak mi jeden umřel. Poté jsem celé akvárko vyčistila a koupila o dost větší kamínky, aby se to nestalo znovu, ale o týden později mi druhý axík zbělal, odmíta jíst a chodí se daleko častěji nadechovat a nebo se jen tak vznáší na hladině, a tak jsem se chtěla zeptat čím by to mohlo být??

Axík byl po celou dobu v pořádku, měl pravidelnou stolici a papal.
V akvárku (80ti litrové) má ted ještě jednoho kamaráda axíka a sumečka, který je pořád schovaný v keramickém kmenu, ty větší kamínky a filtraci se vzduchem. Teplotu mají vždy maximálně 18 stupňů.
Jinak je krmený sušenými krevetkami, rozmraženými patentkami a nítěnkami.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2018 21:14 Lampyridae Re: Saruse
Zdravím! Můžu se zeptat co to máte v akváriu za Květinu? Poslední květiny, co jsem měla u svého axíka v akváriu, mi zničil :-D Tyhle vypadají celkem vytrvale.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2018 21:49 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Aneta
Už mi jdou zvětšit fotky. Je to holka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.01.2018 21:31 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Aneta
Obličej samce, tělo skoro samice.Na drápky se vyprdni.Prázdné dno bez štěrku je stejná pseudojistota jako klec pro šelmu, aby se chovateli dobře spalo. Kamínky oblé do cca třičvrtě cm určitě nechat.Výměně vody se meze nekladou, pokud je kvalitní, třeba i průtokáč.Ale je to zbytečné.Močový měchýř bývá zasažen s celou EK soustavou takovou spoustou látek, že bychom tu byli do rána. Patentky se používají nárazově u malých jedinců, stejně jako sekané nitěnky při přechodu z planktonu na větší stravu. Stačí krmit víc než dva týdny v kuse a dostavují se zažívací potíže kvůli přílišnému rozšíření kultur mnoha druhů bakterií, na které axové bohužel nemají páky a velmi často podléhají.Popravdě vše, co mu teď dáš, nakrmí to, co mu uvnitř škodí. V tomhle případě se vyhni i rybím filetům atd, nech ho dva týdny bez krmení, žádné šoky, výměny vody, jen klid na lůžku, a využij oteplení za pár dní a vyhrab pár žížal.Jejich bakterie ho mohou zachránit.Ale upřímně, máte šanci 1:10 . Občas ten boj vyšel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2018 20:58 Aneta Re: aladar
Aldare, mohl bys mi tedy prosim poradit co mu mam davat za krmeni?
Mimochodem mela jsem jeste jednoho, ktery mel stejne symptomy a umrel mi, ale mam podezreni ze sezral kamen, tim bych se vhtela dostat k dalsi otazce, jestli ten hruby sterk vo mam v akvarku, tam muzu nechat. Docetla jsem se ze je lepsi prazdne dno.
A k tomu pohlavi...docetla jsem se, ze samicky maji konce prstu zbarvene do cerna, coz muj axik ma, takze by to mohla byt samicka. Je to pro jeho preziti dulezite?
Jeste jsem se vhtela zeptat, jestli mam ted menit vodu casteji, nebo by mu to jeste vic uskodilo?

Taky jsem se docetla ze by mohl mit i neco s mocovym mechyrem, je to mozne?

Ale co si tak vzpominam, tak se posledne symptomy drzeni u hladiny objevily po tom, co jsem mu dala ty zpropadeny patentky.

Dekuji za tve reakce! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   21.01.2018 20:29 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Aneta
Aneto, Tvůj axolotl, kromě toho, že je velmi těžké u něj určit pohlaví, neb má atributy obé, ale přikláním se k samci, má stejný problém jako stovky jiných.Plavání na hladině s přilepenými nožkami, někdy trčící nad hladinu, jednou nahoře, jednou dole, ale žere.Díky vysoké citlivosti na jakékoliv vyráběné krmení, které coby tzv kombinované vymýšlí kvůli marketingu lidé, nikoli axové, se díky oslabenosti drtivé většiny současně chovaných jedinců kvůli bohužel již zcela nezvratnému prokřížení ocitají ve velmi špatné situaci.Popisované symptomy jsme se snažili řešit hladovkou a následný přechod na čistě přírodní stravu, ovšem zvládli to jen ti nejsilněší. Pravděpodobnost úhynu Tvého axe je velká.Oslabí ho hladovka i změna krmení, ale obojím začni. A to, čím ho krmíš, pošli manažerům těch firem, ať si to dají k večeři sami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   21.01.2018 20:05 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Štěpán
Štěpáne, axolotli jsou chováni samostatně, stejně tak, jak žijí v přírodě. I když jsou to "jen" podle taxonomů nižší obratlovci, mají vysoký potenciál vnímání okolí a na každou negaci reagují jako malé dítě.Tak prosím o soužití pouze s axolotly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2018 00:36 Aneta – Pomoc
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj,
Potrebuju poradit. Muj axolotl se zacina chovat divne. Asi pred 2 tydny se porad zdržoval pod kytkou a pod kamenem, kdyz jsem nakonec zjistila, ze se tam zdrzuje proto, protoze ho to tahne na hladinu. (Posledni fotka- taky se mi zda ze ma jednu stranu bricha nejak nafouklou, coz muzete videt na fotce). Za par dni se to spravilo a normalne mohl pobyvat i u dna. Ale ted ho to tahne opet k hladine a lezi tam tak neprirozene, ze se kolikrat vydesim ze je mrtvy.
Pohybuje se normalne jako vzdy, jen ho to porad tahne nahoru. Krmim ho 2x tydne patentkami nebo kostkami quartet, kde jsou koretry, dafnie a artemie. Filter pravidelne cistim a vodu menim asi 1x za 2 tydny.

Nevim jestli to souvisi, ale obcas se na hladine tvori takovy matny povlak (treba i den po tom co vymenim vodu)....napadlo me ze by to mohlo byt vodou.

Mohli byste mi prosim poradit? Dekuji
 
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2018 13:48 Štěpán – S čím se snese axokotl?
Dobrý den chci si do 150 l akvária koupit 2 axolotli a něco k nim poraďte s jakými živočichy se snese. Děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2018 22:31 Enkii Re: aladar
Fotka k příspěvku Ďakujem veľmi pekne za odpoveď :) Tak teda som myslela správne potlesk Prikladám ešte fotku tmavého pozdĺžne. Ešte raz veľmi ďakujem za odpoveď. cením si to palec (fotka možno nie v dobrej kvalite ale podarilo sa mi zastihnúť ho aspoň takto)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.01.2018 21:41 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Enkii
Světlá je holka hlavou i všemi tvary, tmavý má popravdě hlavu samce, ale chybí foto podélné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2018 19:59 Enkii – Pohlavie axíkov
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Um, Zdravíčko :-D Mám doma dvoch axíkov, čierneho a bieleho. A chcela by som sa opýtať nejakého odborníka či by mi vedel poradiť rozoznať ich pohlavie. U bieleho mám podozrenie že by to mohla byť samička a čierny možno samček no ten je možno ešte moc malý na rozoznanie pohlavia. Budem vďačná za každú odpoveď :-) Ďakujem vopred. ahoj
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2018 23:53 patricie Re: Cherchan
Děkuju za odpověd :). Já ho zatím krmila jenom žížalama, mám ho právě jenom od vánoc ale mají mi za nedlouho přijít i ty patentky a nějaké granulky pro axolotly tak zkusím to když ty žížaly nejí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2018 22:54 Muž Cherchan [7] – axolotl
10 l je strašne málo pokiaľ možno čo najskôr ho daj do 84 l. Ďalej čím ho kŕmiš ? Ak patentkami a nechce ich jesť daj mu živý hmyz. Tý moji išli po dážďovkách ako po údenom.

Ps. Ak chceš presnejšie rady založ si čo najskôr prezentáciu. Pretože takto radiť je ako veštiť z krištáľovej gule. :-)

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2018 22:21 patricie – axolotl nechce jist
Ahoj, mám prvního axolotla a celkem chvilku takže se třeba nervuju zbytečně ale raději se zeptám. Axík už pátý den nechce jíst tak bych se chtěla zeptat co s ním může být, před těmi pěti dny nám chudák spadl z asi metrové výšky když jsme ho brali z akvária protože jsme měnili vodu tak jestli není třeba ještě v šoku z toho pádu.
Taky je v asi 10l akváriu tak za jak dlouho bych ho měla dát asi do většího (84l)?
Předem děkuji za odpovědi

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2017 13:52 JiKo Re: aladar
V to doufám, ještě jsem zapomněl zmínit že někde přišel o jeden prst na přední končetině. Hádám, že se mu ho podařilo zastrčit přes mřížku u vrtulky čerpadla u filtru. Do teď jsem si to nespojoval, po tvé odpovědi si myslím, že to může mít souvislost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2017 13:17 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: JiKo
Ahoj, důvodů je milion. Může jít o reakci na krmení a teplotu vody specielně u albínů.Krmením myslím, když třeba dojde krátkodobě k naprosto čemukoliv, co ovlivní receptory ovládající iontové kanálky do buněčných membrán, mění se z našeho pohledu bezdůvodně dispozice a tím i vzhled.Pokud šlo o nárazovou situaci, je to v pořádku, na axolotlech je vidět i výkřik v televizi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2017 12:30 JiKo – bílá žábra
Dobrý den, neví prosím Vás někdo co by mohlo způsobit zbělání žaber a celkové vyblednutí axolotla (albín)? Včera minimálně v rozmezí 18:30- 22:00 se mi takto odbarvil. Druhý v nádrži nejevil známky změny. Včera výměna poloviny vody. Dneska ráno už byl opět zbarvený přirozeně.
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.11.2017 14:48 R Muž ctibum [6870] Re: Terka
Zaregistruj se, založ prezentaci nádrže, vyplň co nejvíc informací, přidej aktuální fotku nádrže a detailní fotku postiženého místa ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2017 14:34 Terka – Axolotl nejí a zčernaly mu žábry
Dobrý den, mám dotaz. Máme 3 axolotly, jednoho máme už skoro rok, druhého jsme koupili nedávno (ale je největší) a třetí byl ještě prcek a pár dní zpátky najednou umřel, nevíme proč. A teď se mi nějak nelíbí ten roční, byl hodně žravý a teď najednou nic nechce. Navíc měl žábry do červena a teď je má černé (takové flíčky uvnitř), jinak je ale v pořádku, plave a je dost aktivní. Nevíte, co může za nechuť a tu černou barvu? Nerada bych přišla i o něj. Děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2017 20:05 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Teo
Červené hnojní, dostupné i v mrazech, nech být. Trnul jsem, zda poradcem není někdo blízký ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2017 09:16 Teo Re: aladar
Ahoj, díky. Provedu!!! A s radostí :)

Jinak žádnou alternativu nenabídli. Krmení rybím masem je sice fajn, ale po živém krmivu je vidět, že je takový živější a akčnější. Takže huráááá na žížaly! palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 13   05.11.2017 19:43 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Teo
Ahoj, zajímalo by mne, jakou tedy alternativu na žížaly oni poradci poradili, když sami vidí ve všem riziko. Připomínají mi tímto podělance se strachem z pádu letadla, který je nakonec jako předpos..ný chodec zabit ranou hovnem podělaného pasažéra z letadla nad ním.Žížaly i s jejich bakteriemi jsou vynikajícím a naprosto přirozeným krmením a jen úplné hovado polemizuje jako politik nad možnými riziky.Nenech se zblbnout blby a krm je vším přírodním, ať si kromě pochutnání zachovají konzumací žížal, červíků aspol. přirozenou imunitu a tyto stránky budeš navštěvovat jen pro zábavu a obecný přehled.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2017 16:19 Teo – Jak je to vlastně s žížalami???
Zdravím, mám dotaz ke krmení axolotla žížalami. Mám axíka asi tři čtvrtě roku a teprve teď dostal několik venku nachytaných žížal k jídlu - může se po nich utlouct :-) A je po nich mnohem akčnější. Zajímalo by mne, zda mohu krmit žížalami nachytanými venku, zda z toho nemůže axík chytit nějakou nemoc. Četla jsem k tomu už několik názorů - někde se říká, že je to pro axolotly ideální krmivo, čemuž bych po reakci axe i věřila. Nedávno, bohužel už po krmení, jsem se však setkala s názorem, že prý je žížaly ucpávají a mohou přenášet nemoci. Tak kdyby měl někdo s krmením žížalami, zejména krmením z venku nachytaných žížal, vlastní zkušenost budu za ni ráda. Nerada bych axíka nakazila, nebo mu ublížila, zas na druhou stranu mu nechci bezdůvodně upírat dlabání co mu tak moc chutná ;-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.10.2017 20:08 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Blanka
Jemnou síťku z punčochy a hurá do nebližšího jezírka či rybníka na buchanky. Jsou prakticky všude a svými trhavými pohyby provokují larvy k lovu dokonale. Jsou spolehlivé, všestranně výživné a Nezávadné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2017 07:59 Blanka – Axolotl vylíhlá vajíčka
Ahojte, prosím je zde někdo kdo by poradil čím krmit čerstvě vylíhlé axolotly. Vůbec nevím čím by se dala ta pidi stvoření krmit. Progooglila jsem net, ale moc info jsem nenašla a ty co našla, nebyla moc optimictická a většinou končila úhynem :-( Tak kdyby zde byl někdo , kdo má s tím zkušenost písněte, klidně i mail b.prikaska@seznam.cz
Díky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2017 18:34 Muž Jifi [675] Re: Crazynees
Pokud to je bez rostlin, tak to chce měnit vodu často. Až je voda zakalená, je už pozdě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2017 18:00 Crazynees Re: ctibum
Akvárium má 54l. Teplota vody se pohybuje okolo 18-20C. V akvárku je filtrace i vzduchování. Žádné rostlinky tam nemá. Ani kamínky. Vodu se snažím čistit a měnit hned jak mi přijde sebemíň zakalená a nebo je na dnu nějaký nepořádek. Axíka mám zhruba druhý týden. Zatím ho krmím jenom granulkami. Ale chtěla bych začít i žížalami atd. Momentální přesnější dokumentace problému mi nějak nevychází. Axík odmítá spolupracovat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2017 12:36 R Muž ctibum [6870] Re: Aneta
To samý. Založ si profil a prezentaci nádrže, vyplň co nejvíc informací, přidej celkovou fotku nádrže... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2017 12:35 R Muž ctibum [6870] Re: Crazynees
Založ si profil a prezentaci nádrže, vyplň co nejvíc informací, přidej celkovou fotku nádrže a aktuální detailní fotku problému. Někdo poradí... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2017 12:25 Aneta – Axolotl
Dobry den, uz tretim mesicem chovam axolotly a dostala jsem je k narozeninam, takze s nimi nemam mnoho zkusenosti. Mam 2 axolotly - bileho albina a hnedeho. Mam filter, vodu pravidelne menim a krmim je patentkami.
Mam problem s hnedym axolotlem, oproti tomu bilemu je maly a mam s nim porad nejake problemy. Jeho ruka uplne ztratila barvu a vypada to jakoby mu kazdou chvili mela upadnout a celkove trochu zesvetlal a jejo kerickovite zabry vypdaji jako by je nekdo okousal. Je mozne ze ho bily albin napada? Mam je na chvili treba oddelit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2017 22:14 Crazynees
Nedávno jsem psala o radu, Axík zatím nemá žádné příznaky a chová se stále čile. Nicméně se mi zdá, že pupínek se o něco zvětšil a naskočilo mu to i na nožičkách. Dokonce z toho visí nějaké vlásky.
Mohla bych tedy prosím lidičky poprosit o radu co dál? Jak mám toho axíka zbavit? Popřípadně co to je? Omlouvám se za příliš mnoho otázek, ale navzdory tomu co všechno jsem načetla ohledně axíků jsem stále nováček. A chci svému axíko i přes to všechno pomoct. Děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   17.09.2017 20:57 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Hanča
Ahoj. Omlouvám se, ale jen v rychlosti, jde o odchov. Pokud jsou vajíčka nenásilně přemístitelná, tak co nejrychleji pryč do stejné vody a teploty. Jsou li příliš prolepená v nádrži se vším, odebrat rodiče a po vykulení tam prcky ještě dva týdny nechat, než se projeví velikostní rozdíly kvůli jejich inhibitorům. To je teď daleko. Jestli toužíš po úspěšném odchovu co nejvíce axů, připrav se na práci s krmením a výměnou vody plus nějaké vlnky plísní, ježto celé bude do ledna trvati. Možnost B - nechat vajíčka s rodiči, kteří je až na pár kuliček sezobou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2017 16:36 Muž Yirka [9118] Re: Hanča
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2017 14:22 Hanča – Axolotl
Dobrý den, prosila bych vás o radu. Mám párek axolotlů a včera mi samička nakladla nečekaně poprvé spoustu vajíček. Mám velkou radost ale nikde jsem nevyčetla co s nimi. Mohu je nechat v nádrži s rodiči? Nesežerou je? A co teplota vody, nechat zhruba na 18 nebo zvýšit ? Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2017 19:13 kajman
Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, bol by možný chov axolotla spoločne s vodnými korytnačkami? Kdesi som videl prezentáciu kde chovali s korytnačkami iný druh mloka, názov si nepamätám
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2017 17:15 Crazynees – Možná zbytečný strach
Fotka k příspěvku Zdravím lidičky. Mám svého prvního Axíka. Proto možná tenhle příspěvek bude naprosto zbytečný a mám pouze přemrštěný strach. Ale nedá mi to a raději se zeptám. Mému Axíkovi se objevil na spodní části čelisti maličký pupínek. Aspoň bych to k tomu tak přirovnala. Zpozorovala jsem to tak před dvěma dny. Sleduji Axíka denně. A zatím se to nijak nezhoršuje a Axík se také nechová nijak neobvykle. Dlabe normálně a aktivní je taky celkem dost. Takže jsem na něm zatím, žádné změny nevypozorovala.
Ale i tak sem píšu s tím, jestli by mi mohl někdo pomoct a říct mi, zda je to v pořádku a nebo je to přece jenom nějaká ta hrozba. A popřípadně jak mám Axíkovi pomoc.
Předem Děkuji!
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2017 08:56 R Muž ctibum [6870] Re: Tina
O pár příspěvků níž se léčba plísně řeší. Případně počkej, až se někdo ozve s odpovědí, jestli se ti nechce hledat...
Mezitím bych ti doporučil založit tu prezentaci, protože asi nemáš v akvárku všechno úplně v pořádku, údržbou počínaje, když ti zahnívá potrava ve dně. Třeba se ti bude hodit rada nejen k léčbě... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2017 08:24 Tina Re: ctibum
Na pricinu som prisla,zle dno a v nom hnijuca potrava. Ale vycistenim akva im neppmozem.chce to aj liecbu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2017 23:11 R Muž ctibum [6870] Re: Tina
Asi by nebylo od věci zaregistrovat se a založit prezentaci nádrže s uvedením co nejvíce informací a aktuální fotky. Aby se třeba mohla zjistit příčina... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2017 22:47 Tina – Plesen u axolotla
Ahojte potrebujem poradit. Mam 3och Axikov a objavila sa u nich plesen :( nechapem ako sa to stalo ale potrebujem radu ako to liecit. Prosiiim poradte. Dakujem

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2017 16:54 Muž aladar [902] - Obojživelníci
axové jsou vnímaví i na zbytky složek, které tam po čištění zůstaly, otázka je, jaký to bude mít výsledný rozdílný efekt. Asi bych to v první fázi moc neřešil, použij, co bude k dispozici.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2017 16:30 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Axibara
Může být mořská kuchyňská, ovšem kdo to má poznat, když na tom názvu chtějí vydělat i prodejci kamenné. Ostatně nedávno jsem viděl himalajskou sůl v malém mlýnku, která vycházela v přepočtu na 700.- za kilo. Takže mořská kuchyňská, nějaká důvěryhodná, abychom se za chvíli nepouštěli do výroby ředěné mořské vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2017 16:12 Axibara – Mořska sůl VS kuchyňska
Tak shánění morske soli v Kolíně je zážitek. Jedu nakrknuta z Profizoo, kde mi pani po sdělení, že ji nemaji ještě dále chytře poradila, ze by mi stacila kuchynska..ze axolotl je stejny jako rybicka a že oni leci ryby soli kuchynskou. Poucila jsem paní o tom, ze axolotl rozhodne neni rybicka a jejich léčba se nedá s lecbou rybicek vubec srovnavat. To mi jsou teda profíci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2017 14:30 Axibara Re: Axibara
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Pridavam par dnesnich fotek pred osetrenim, kde je videt chomac pod trasnickou a na prstikach..dnes mi prislo, ze ma i povlak na hlave..ale vzala jsem ji pod tekouci vodu a rukou ji opatrne otrela a z tech prstiku i trasnicky sundala. Ale jeden chomac dolu nesel, bala jsem se, ze ji s nim uthnu trasnicku. Drzi to tam festove. Tu sul porad shanim, zatim neuspesne..ale ja to nevzdam
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2017 09:05 Axibara Re: aladar
Děkuji moc.
Aladare, pročítala jsem si tu včera spoustu příspěvků a pochopila jsem, jak jsou Vaše znalosti a rady obdivuhodné, i to, že tu pomáháte a radíte lidem, kteří se ptají takřka na jedno a to samé dokola. Máte obrovskou trpělivost a dobré srdce a já si takových lidí, jako jste VY, velice vážím. A smekám před Vámi.
A Vaší radu s mořskou solí určitě vyzkouším, našla jsem od TETRY Marine Sea Salt, tak jí dneska koupím a snad se mi povede to nepřehnat a neudělat jí tak smrtelnou lázeň. Naštěstí se mi v tom karanténním akva daří udržovat teplotu kolem 15° C a každý den měním za čistou o stejné teplotě. Už 3 týdny nekrmím, což jsem pochopila, že je jedině dobře.
Ještě jsem se chtěla zmínit o tom, že při pročítání příspěvků a Vašich reakcí na krmení patentkami, mě překvapila informace, že krmit axíky patentkami je jejich postupná poprava. Což ve zverimexu a v dalších těchto specializovaných obchodech vám nikdo z odborníků takovouto zásadní informaci neřekne. Naopak tam to doporučují a pochybuji, že by to zákazníkům nutili kvůli kšeftu, když to stojí pár korun.. takže tahle neznalost nebo lenost prodávajících "odborníků" mě zaráží.
Tak ještě jednou děkuji, Aladare ;) a určitě se ještě ozvu..

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2017 20:57 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Axibara
Když vstoupil velký Xolotl do jezera, aby unikl smrti, rozlila se voda do širokých pánví pod ním . Tůně vzniknuvší plné byly vody tak slané, že připomínala vodu moře. A ono to bylo moře, jen trochu dřív, než se napájením okolních říček změnila salinita. Smazal jsem pojednání o účincích zinku,mědi aspol.Pokud má něco zlikvidovat to, o čem píšeš,je to mořská sůl, ale použití čehokoliv dalšího v kombinaci s ní bude zřejmě konec.Poměr neznám, to asi nikdo, ale agresivní hořká mořská sůl se všemi svými hnusnými složkami prostě axolotlům vyhovuje a všemu okolo,myšleno posléze introduktivní druhy, ne. Nutno dodat, že se jedná o velmi nekompromisní přírodní formu léčby a unavení jedinci to nevstřebají. Navrhuji koncentraci selský rozum a slova předem prohrané nech u ledu. Jsem v Praze, tak piš, hezký večer. Pouze mořská...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2017 09:54 Axibara Re: aladar
Aladare, ještě prosím o jednu radu.. teď už mám v karanténě další (pořízenou spolu s bílým mrtvým axíkem).. včera jsem jí zase sundávala z prstů chomáčky plísně nebo čehosi slizkého, co se tam další den udělá znovu, ale všimla jsem si, že měla na tlamičce takovou nepatrnou asi 2mm dlouhou "nitku".. tak jsem to chytla a z tlamičky vytáhla velký kus toho slizkého chomáče, který má na prstech. Vyděsilo mě to, protože toho může být plná a já nevím, jak jí pomoct. Už je to předem prohrané, že??? děkuji za odpověď

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [7] ...... 73 74

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 72871x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1056-axolotl-mexicky?od=301