Axolotl mexický
Popravdě časem jim budeš muset tak či onak větší nádrž stejně pořídit... tak že nebylo by lepší si pořídit rovnou něco většího?
Takže 2 budou tak akorád že ?
nechci aby tam byl Axík sám
Čím větší nádrž tím lepší to ti řekne každý a takovým druhým heslem "vodního světa" je 1 cm rybky (v našem případě axolotla) = 1 litr vody a axolotlové jak píše Eva mají kolem 30 cm...tak si vem že bys měl mít minimálně 30 litrů vody na jednoho axolotla...
Tuším, že v prodejně Sklorex v Brně
Ze začátku rostou rychle, tak do roka by měli mít dospěláckou velikost. Třeba náš Aladárek má v roce skoro 30cm, tak si představ takové tři v tvém akvárku. Radila bych nekupovat jich tolik a počkat, jestli tě to bude ještě za 3 až 4 roky bavit. Pak s novým větším akvárkem přidej axíky
Nevím ale další akvárko plánuji až tak za 3 nebo 4 roky teď mám jednoho axíka a má 10cm a v úterý si jdu koupit dalšího
ale nevím jestli jim nebude vadit když budou 3
Dost místa není nikdy.Pokud to nejsou obři,tak to nevadí,i když někteří útlocitní akvaristé by mohli být proti.Důležité je,co zamýšlíš do budoucna.
0 28.03.2014 19:50 VojtaMohel – Axolotl
Ahoj lidi chci se zeptat jestli by nevadilo kdyby byli 3 v 54 litrovém akváriu
měli by dost místa pro sebe ?
Monika napsal: Ahoj všem axolotařům. Chci se jen zeptat, jestli někdo nevíte, kde se dá v blízkosti Brna sehnat tmavý axlík. Máme dva albíny a chtěli by jsme k nim pořídit ještě jednoho tmavýho. Ale na burze měli jen albíny. Děkuji za případné odpovědi
Před týdnem jsem je viděl zde:
www.aqualife.cz/… Ta boule mohl být třeba absces, právě po poranění, dostala se tam infekce. Když měníš vodu jednou za dva měsíce, problémy se dají čekat.
Já tmavýho axe sehnala v akvaristice ZOO BRANÍK (
www.zoobranik.cz) za 140kč pokud si to dobře pamatuju...
No mechanické poranění to není, je to ten, jak jsem sem dával jeho fotku tak 14dnů zpět.. Měl takovej jakoby nádor na hlavě, no a vhledem k tomu, že to nejspíš chytil od jiného axe, který na to asi umřel, tak jsem si říkal, že to nebude nádor, ale něco jiného, když je to přenosné.. (Tehdá ses zajímal o vzorek toho "výrostku" na hlavě)
Jinak se to poměrně zahojilo, ale furt mám strach ho dát zpátky do hlavního akvária, aby nenakazil dalšího axe..
Co myslíte..?
Předem díky za info..
Jo a taky sháním axe v přirozeném zbarvení - nevíte, kde se dají sehnat v Praze?
0 23.03.2014 16:30 Niky.ch je to ale blbá kvalita tady jsou moje axolotlové
Z té fotky se toho moc poznat nedá,ty mluvíš o vyrážce,kterou nevidím a komplikuje mi to vyhodnocení.Z dálky to vypadá na mechanické poranění s vnitřním krvácením,každý pohyb tlamy to může prodlužovat a ránu stále otvírat,ovšem to bylo ještě to nejmenší a nejlépe řešitelné zlo.
S určením pohlaví nespěchej,nakonec je často všechno jinak.Speciálně u axů.
0 22.03.2014 23:09 David – Nemocnej ax
Tak Toho nemocného axe mám stále odděleně na léčení, ale horší se to - z té vyrážky na hlavě mu dokonce začla téct krev, když do sebe soukal žížalu.
Nevíte někdo, co to může být, a popřípadě co s tím?
Já to že mám na 100% 1 kluka jsem poznala když měl kolem 15-18 cm jinak co jsem četla tak kolem půl roku už je to na 100% poznat... ale každý axík je jiný Eva co má toho tmavého dospělého tak ten se ještě ve 20 cm tvářil na holku a na začátku října nebo kdy to bylo už měla Eva v nádrži vajíčka
já teď taky čekám jestli se mi vyklube z mých dvouch tmavých axiků pár nebo dvě holky...
ale zatím to vypadá na dvě holky
Taky jsem si to myslel
Za jak dlouho to tak půjde zjistit na 100% ?
na 100% určení pohlaví je ještě podle mě brzo ale podle délky ocasu a hřbetního lemu zatím podle mě to vypadá na holku...
0 21.03.2014 19:36 VojtaMohel – Axolotl
Ahoj lidičky nevím co to je jestli samec nebo samička mám tu fotku podle které to snad někdo rozpozná a napíše mi co to je
Nevím no, po týdnu by mi už ta voda nepřipadala moc čerstvá
3 21.03.2014 13:13 Tomáš – axík
3 21.03.2014 13:09 Tomáš – Axl rose
nabírám ji z demižonu po každé výměně takže týden co týden jak to mám dělat jinak
Tomáš napsal: je tejden odstátá
Tomáši, to už je zas trochu moc ne?
0 21.03.2014 12:30 Tomáš – foto
neposkytl by mi někdo nějaké lepší foto jak Axík ,,zívá?,, nedaří se mi ho zachytit
vole chudák axík v chlorovaný vodě, vodu měním každej tejden a je tejden odstátá
díky cením si vašich rad
Mám žížaly ve sklepě v kýblu s hlínou a trochou zelenýho, občas hlínu vyměním, vydrží tak hodně dlouho.
OK díky
Do krabičky dirky a trochu zelenyho + hlinu a vydrží i týden.
Mám jich ještě plno kam je mám dát mám je nechat v hlíně v krabičce ?
Tak už má asi dost. Žížalku nezabíjej, vylov, a dej jí třeba do lednice na příští krmení
Tak jsem mu dal rozmraženou kostku patentek a celý to snědl tak jsem mu tam hodil ještě žížalku a toho se asi bojí zalezl do bunkru a jenom tam je schovanej :( mám ty žížaly nejdřív zabít nebo ne ?
Díky
Nitěnky ne.
Dost lidí axík omrzí, protože to není moc akční tvor
Protože rybičky nejsou tak zajímavé jako Axík
dneska jdu zkusit koupit ty patentky tak jim to večer dám
jsou pro ně dobré i nítěnky ?
no tak to pak jo
Já jsem pejskař, takže jsem maskovaná
kousky žížal (teď je venku vlhko a každý den pár žížal po cestách v parku nasbírám)
Taky patříš mezi ty podezřelý jedince, co si je při sbírání žížal v raním šeru velmi nedůvěřivě prohlížej všichni pejskaři?
Proč sis nekoupil rybičku, ta by plavala furt
0 19.03.2014 22:37 VojtaMohel – Axolotl
Ahoj lidi chci se zeptat kdy začnou plavat ? Mám ho 1 den a má asi 10 centimetrů a pořád jenom chodí po dně
Jak je Růžena velkej? Podle fotky je ho docela kus.
Toho přísavku ať radši nežere, to by mohli špatně dopadnout oba.
Hale jsou týdny kdy na ně prdí, ale sou týdny, že si chytne i tři čtyři rybky. Jinak neonky už tam nemá, ty šly jak nic. Ta danie pruhovaná a rasbora se celkem drží, mám i nějaké které jsou s růženou od začátku ... ale momentalně jsou 2 danie a 2 rasbory, jinak mám ještě přísavku, ta je taky od začátku s růžou a s tou se docela kamarádí, ona přísavka už je docela velká (tak 10cm), ale kolikrát jsou vedle sebe na krmícim kameni a v poho, ale jak začne bejt moc drzá růža po ní lehce vyjede a ona jí uteče ...
Pěknej Růženka
Loví ty rybky nebo už si na ně zvyk a žijou spolu?
Třeba jednou za týden lehce odsaj bordel ze dna a dolej odstátou vodu. Nebo když zbyde nějaké krmení na dně a kazilo by se, tak bych je taky dala pryč. Já už teda takhle velké axíky krmím z ruky (žížaly, ryby, mouchy) takže z krmení žádné zbytky nejsou.
Tak nějaké to foto ... Zrovna byl zalezlej, ale aspoň něco ...
Přidat reakci
1 ...... [39] ...... 74
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 73768x