Já to mám takto a je to supr
ďik za radu 
V prezentaci své nádrže "Obývák" jsem původně avizoval plán, vyrobit tento filtr v dóze formátu 10x10x30 cm.Tuto dózu jsem i koupil, viz foto. Má své výhody - je stavěná na výšku, půdorysně zabere méně místa, resp. menší plochu dna, měl by do ní přesně pasovat hotový biomolitan 10x10 cm.

Nevyhovoval mi stávající filtr (hranol biomolitanu 10x10x35 + čerpadlo), tak jsem to předělal na jednoduchý vnitřní filtr, za použití věcí, které už byly doma.
Tak jsem vypnul na 15 min čerpadlo a nechal vodu ve filtru sednout. Pak jsem postupně dopustil vodu do akvária, nechal zase chvíli odstát a voda sahá až k přepadu do odpadu. Po opětovném zapnutí voda klesla ve filtru ve všech komorách stejně, cca o 4 cm. Takže vyřešeno a moc děkuji. Už to chápu. Teď už můžu vodu dopouštět se zaplým čerpadlem a při výpadku odteče minimum vody.

Ono je to špatně vidět, ale první tři komory mají stejně vysokou hladinu, pak velký pokles je ve čtvrté a v páté u čerpadla. Ono je vidět, že tam vata je z půlky na suchu. Snad je to teď vidět lépe
ten tady minule byl a dal tam koleno a zvedl to o cca o 5 cm výš. Asi třikrát to zkoušel a že ok. Já dnes při krmení čerpadlo vypnul a samozřejmě už to teklo zase do odpadu. Tak jsem koleno otočil ještě směrem nahoru a při přerušení to akorát vyšlo k hraně té trubky. Ale když to zase zapnu, tak hladina vody ve filtru dost klesne a filtrační vata je skoro na suchu v předposlední přepážce. Vidíš tam něco špatně?Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 113311x