Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Výroba vlastního filtru

 

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 68 Přejít na další stránku   1  
Výroba vlastního filtru
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2010 21:08 PPro – Re: vaclav
Já považuji za významný i jiný rozdíl a to, že u filtru uvnitř akva (za přepážkou) lze filtr propojit vyvrtaným otvorem v přepážce. Otázkou je, zda je lepší dírou táhnout nasávanou vody z akva, nebo vyčištěnou z filtru nebo oboje dvěma otvory. U zvláštní nádržky vedle akva se to bude muset propojit dvěma trubkami horem a pak nesmí být zavzdušněné a je to opruz je plnit vodou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2010 20:18 Muž filipsi [1295] – Re: vaclav
Take se mi ten argument nezda, ani jeden. Proc by mel zabirat drahocene misto - vzdyt jestli ho budu mit vedle akva, muzu akva rovnou nechat udelat vetsi, jestli zabere misto uvnit akva nebo misto vne akva, ktere bych jinak mohl venovat akva, je jedno. No a ze by se hur cistil? Dokazu si predstavit jen kdyz by ho chtel nekdo vycistit uplne dukladne, a vzit ho nekam vymyt. Jinak je snad jedno, jestli vytahnu molitan z prostoru uvnitr akva, nebo vne?
Ppro - spis bych si opticky tipnul, ze se bude zdat delsi, pokud v rohu snizime sirku, a pujde osazenou plochou az do rohu. Ale nevim, prostorovou predstavivost spjatou s domacim designem nemam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2010 20:11 Žena Verča.D [3] – Re: Bammaboy
Obdivuji odvahu k výrobě vlastního filtru potlesk :) !
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2010 20:07 RAP
vaclav napsal: Vedle akvária ho mám už několik let. 20 cm šířka je příliš moc, klidně stačí 15 cm. Filtr vlepený v akváriu je jistota že nic nepoteče, na druhou stranu zabírá drahocenné místo a hůř se čistí.
:-)

Pravda, že zabírá místo, ale že by se hůř čistil. Já mám 3komorový 9,5x9,5cm a stačily by jen 2komory.
Záleží taky na chovaných rybách. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2010 19:59 Usine – Re: PPro
Vedle akvária ho mám už několik let. 20 cm šířka je příliš moc, klidně stačí 15 cm. Filtr vlepený v akváriu je jistota že nic nepoteče, na druhou stranu zabírá drahocenné místo a hůř se čistí.
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2010 13:48 PPro – Re: filipsi
To má le jednu nevýhodu: Obtížně přístupné. Pokud bud ena straně, tak v komoře vepředu bude první hrubý biomolitan, který se bude čistit častěji a bude snadno přístupný. Navíc akva bude nalepené jednou stanou do rohu místnosti, takže i opticky bud eleší, když od stěny bude samotné akva posunuté právě o šířku filtru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2010 13:45 filipsi – Re: PPro
Volil bych jeste jinou variantu, a to zabudovat ho k zadni stene do rohu, abych nesebral nic z delky akva, pouze lokalne mel mensi sirku. Pak bych ho zapenil penou, a vytvaroval tam nejakou skalu, abynerusila "krabice"
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2010 13:15 PPro – Re: vestavěný skleněný fitr
Kdybyste měli volit mezi variantou zabudovat skleněný komorový filtr za oddělovací přepážku na stranu akvária (řekněme do 140cm akvária a předělit ho přepážkou na 20+120)a nebo k akváriu postavit druhou nádržku do stejné výšky jako filtr (akvárium 120cm + 20cm filtrační nádržka), kterou variantu byste zvolili? Oboje má svoje plusy a mínusy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2010 11:59 Radimeczech
jeste jedne poddotaz..jakou koupit hrubost toho biofiltru? jsou 3
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2010 10:50 Radimeczech
tak rekneme, ze teda koupim ten biomolitan, ale...

ja potrebuju do komory ktera ma pudorys 7*11 cm... muzu tam narvat ten hranolek 10*10? s tim, ze bude zmacklej na jedny strane?, nebo to musi byt nejak na volno?
nemam s tim zadne zkusenosti, zatim jsme mel obyc bublifuk s nejakym molitanem(ja z pohovky) za 15 kc..
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.04.2010 10:41 Muž Yirka [9126] – Re: Radimeczech
Šetříš na nepravém místě. Nic jiného se k tomu nedá říci. Struktura těch molitanů je odlišná, místo toho aby takový filtr běžel dlouhé měsíce bez čištění budeš čistit každou chvíli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2010 10:30 Muž kortezhugo [983] – Re: Radimeczech
...nie je to sice "najlepsie" riesenie ale pouzit sa to da...ved pred XX rokmi sa filtrovalo ob.molitanom a "slo to"... :-)
...len dnes su tie biomolitany - maju lepsiu strukturu,menej sa upchavaju,a su aj po rokoch "tvrde"...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2010 10:23 Radimeczech
Zdravim,
muzu jako fitracni hmotu pouzit takovou tu kopelnovou hubku? mam postaveny velky vnitrni filtr a ty molitany primo do fitrů jsou silene drahe...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2009 19:37 Muž Absolut [2] – Konstrukce filtru
takže jsem se konečne dopracoval k nějaké představě jak by to mělo být, takže asi to udělám tak že na hladký konec trubky přilepím víčko vchod do filtru bude v horní zátce stejně jako vyvod. Ve filtru bude 6cm od dna rošt a v něm přilepena (přivařena) trubka sahající až k zátce tam bude pouze nasunuta na vývod. Vchod a vývod z filtru bude řešen takhle matice - těsnění (gumové) - zátka - těsnění (gumové) - matice a pak si na konec mužu našroubovat co chci když bude pasovat závit jak zevnitř tak zvenku :). Čištění by pak probíhalo tak že se sundá zátka a trubka která bude vést z filtru tak po sundání zátky bude trčet pár cm a trubka se vytáhne i s roštem který bude držet filtrační materiály ale jediná věc která mi vrtá hlavou je jak směřovat průtok ve filtru první možnost je že voda by proudila od shora dolý a pak trubkou nahoru nebo trubkou dolů a přes filtrační materialy nahoru v prvním případě by se nejvíc zanášela horní vrstva filtračního materialu a v druhém případě by se nejvíce zanášela spodní vrstva filtračních materialu. Tak se chci zeptat jestli je jedno jak bude voda proudit nebo ne jestli to má nějaký vliv na samotnou filtraci nebo ne. Předem díky za odpovědi. A ještě pokud máte nějaké připomínky budu rád když mě opravíte. Tak předem díky.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2009 18:37 Muž Yirka [9126] – Re: Absolut
Ve filtrech E. classic jsou materiály uloženy volně. Dole je rošt, na který můžeš uložit keramiku a podobně a nad ni můžeš vrstvit ostaní. Přikládám manuál, je to tam docela názorné.
Vypadá to nepohodlně na údržbu, ale když to rozděláváš max 1x do roka tak o nic nejde, a tu hodinku si s tím vyhraješ.
www.akvarista.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2009 17:39 Muž Absolut [2] – Re: godoja
vstup do filtru musí být z boku takže to pujde do te zaoblnené části a výstup pujde přes horní zátku tam bude plocha rovná uvažoval jsem o něčem takovém www.a-pool.cz/… a na to poptom můžu našroubovat cokoliv se stejným závitem treba koleno rozdvojku proste cokoliv. Do víka vím jak to udelat ale nevím jak to přidělat do te zaoblené části (do těla trubky nikoli do víčka nebo zátky)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2009 17:30 Muž godoja [0]
Na ten prostup bych použil panelákové prodloužení (vodoinstalace). Panelák. prodloužení - matka - podložka - těsnění - KG - těsnění - podložka - matka , to těsnění z gumy. Ten prostup je 100%.
( víčkem , zátkou )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2009 17:00 Muž Absolut [2]
takže už mám doma zátku na hladký konec a skusil jsem ji nasadit na konec trubky a potom sem to musel sundavat tak že jsem po obvotu poklepával kladívkem protože to drželo už samo o sobě tak sem to naplnil vodou 55cm vodního sloupce postavil to do kyble a po pul hodine proteklo tak pul dcl vody a když jsem to zvednul treba metr do vzduchu tak spodní víko (pouze nasazene ničim nezajištěne) udrželo 55cm vodního sloupce. Ale k otázce myslíte že by stačilo (těsnilo a jestli by to na tom drželo) dát na viko a konec trubku silikon a zavřít a nechat uschnout (samozřejmě vych potom silikonem obtahl nější hranu přechou víčka na trubku a zevnitř taky) silikon bych použil akvarijní nebo nějaký 100%. Fitinky bych potom vyrobil nebo koupil se závitem do trubky bych vyvrtal závit ( nebo vytavil) a zevniř zajistil nějakym protikusem nebo maticí a než bych to zašrouboval zese bych dal na závit "film" silikonu zašrouboval a zevniř i zvenku obtáh silikonem a nakonec zevnitž dát ten protikus. (je toto řešení realné a bude to "fungovat"? (jestli to bude tesnit nebo tak vím že dokut do nevyzkousším tak to vědět nebudu ale jestli někdo nemá nějaké zkušenosti. předem díky za odpověď. A ještě bych se chtěl zeptat jak nejlépe vyřešit uložení filtračních materíálů (např. u originalního filtru JUWEL je to řešene plastovým roštem a na 2 protilehlých stranách jsou pásky plastu připevněne k roštu a na rošt jsou stavěny filtrační materialy a při čištění se jen za ty dva pasky plastu vytáhne celý blok giltračních materialu. tak bych se chtěl zeptat zda pujde něco takoveho udělat při kruhové podstavě a z čeho to nejlépe vyrobit. a ještě jedna prosba kdo má filtr od EHEIMU typ Clasic tak jak je uložení filtračních materialu a jestli by mohl přiložit fotky diky předem za všechny odpovědi :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2009 18:55 Muž godoja [0]
Obejdi si instalaterský firmi (ne dobrodruhy) at ti řeknou čim to lepí. PVC HT KG se nedá porovnávat. Plasty se svařujou nebo dou do forem. Lepení - naleptání plastu lepidlem (modeláři
- letadýlka), ten plast je na to dělanej. PVC HT KG sou odpadní roury a ty musí odolávat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2009 07:30 JuraS
Podívejte se k firmám co staví bazény na míru..používají lepidla co musí udržet tu masu vody mnoho let..do plastových bazénů vrtají a lepí i zahrádkáři (nádrže na vodu)..někde na netu jsem viděl průchodky na hadice už vyrobené a k nim celou sadu příslušenství na uchycení do nádrže na vodu...
jen tak v rychlosti..bazénové průchodky a spojky z pvc i s lepidlem...http://www.eshop-bazeny.cz/fitinky-ventily-lepidla/?pg=1 ..
proč používat materiál který se nedá lepit když je jiný normálně lepitelný ? udělejte to z matrošu co používají instalatéři...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2009 19:19 Muž Absolut [2] – Re: Absolut
tak nevím proč by to nemělo držet ale možna se mylim ale přijde mi to jako blbost když je to lepidlo určene primo na ten material :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2009 19:18 Muž Absolut [2] – Re: godoja
ale je to lepidlo na PVC-U (neměkčený polyvinylchlorid a z toho se ty trubky vyrábí) jinak lepidlo na HT mají tady www.plastbrno.cz/… a na PVC-U je tady www.kupen.cz/… a tady www.kupen.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2009 18:26 Muž godoja [0]
Tohle lepidlo neslepí ani PVC. Lepidlo na KG a HT bylo, jak se jmenuje nevim. Nebylo od výrobce potrubí. Spoj po slepení a rozříznutí držel(lom, krut),bylo dost drahý . Zkus dealery nebo pojištováka až to vy X-) teče
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2009 15:40 Muž Absolut [2] – Re: godoja
www.drostra.cz/… myslite že by to šlo tímto slepit mám trubku a zatku (ta bude jako víko ktere se da otevří při čištění a těsnost zajistí tšsnění v hrdle trubky) a jak někde seženu vnější víčko na hladký konec trubky (bez hrdla shop.heckl.cz/… ) tak to potřebuju k te trubce přilepit na pevno a potom vlepit připojky na hadice myslíte že by to drželo ledpidlem které jsem výše uvedl ? diky za odpovědi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2009 15:32 Muž Absolut [2] – Potrubí
jen pro upřesnění :) www.kanalizacezplastu.cz/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2009 22:27 Muž Breathlless [6] – KG
No pokud vím tohle se lepit nedá , právě proto je to dělaný na gumový o-kroužky. Jedině to zkusit svařit , ale to asi taky nebude ono ( zkřehnutí plastu ) Možná by to šlo lepit lepidlem na autoskla / to už by držet mělo po zdrsnění / , ale nevím zda lepidlo není pak pro ryby toxické.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2009 19:25 Muž godoja [0]
Lepení bych se snažil vyhnout. Lepidlo sem nevidel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2009 18:18 Muž Absolut [2] – Re: godoja
čím to teda lepit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2009 17:41 Muž godoja [0]
Zdar. To červený neni novodur ale KG a lepit to lepidlem na novodur...tak to ste střelcí. KG je dost špatně lepitelný. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2009 12:07 Muž mirlun [48] - Rostliny – Re: Absolut
očkovací přípravky ano, ale vyždímaný filtr, to je ryzí zlato :-)
zvlášť, pokud můžeš nechat jet filtr mimo. jde o to, využít stávající bakterie. vůbec se nebráním tomu, dát po pár dnech takto nasáknutý filtr přímo do akva.
palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2009 11:53 Muž Absolut [2] – Re: mirlun
mam i přípravek na urychlení zajetí filtru ktrý mi vnutil prodavač v hornbachu když jsem chtěl do filtru od juwelu zelenou houbu myslím že na odstranění nitrátu a on mi tvrdil že do nedostavaji a rekl ze tim mam tu houbu naočkovat je to JBL denitrol
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2009 10:56 Muž mirlun [48] - Rostliny – Re: Absolut
doporučuji vymačkat starý filtr do nádoby a ten nový filtr nechat jet v té vymačkané vodě i několik týdnů. výrazně urychlíš osídlení a zvýšíš množství bakterí ve filtru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2009 09:54 Muž Absolut [2] – Re: Absolut
a ještě sem při čištění byl tak šikovný že se mi ulomila jedna lopatka z vrtulky a už jsem ji nenašel :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2009 09:53 Muž Absolut [2] – Re: Tommys
ten muj vnitřní je přilepen bodově na každe straně 4 body o pruměru cca 2cm tak jak už tady někdo psal jde to pry mašlí tak to vyzkouším nechci do toho rypat nožem nebo tak protože už se mi podařilo poškrabat čelní sklo a taky budu mněnit dno protoze v octu bublá :-D tak vyndam vnitřní filtr udělám 3D pozadí bude to takove znovuzaložení akva ale vodu přečerpám do 50l barelu z jakeho maš tyrobeny ten filtr a udělám ze dvou spojené nádoby a v jednom bude sání filtru a v druhém výtok takže mi ve filtru neumřou ty hodné bakterie :) jinak filtr necám zajet tak že v akva nechám starý filtr a přidám ten nový a cca po měsíci vodu dam do sudu a vnitřní filtr uplně odstraním
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2009 01:37 Tommys – Re: Absolut
Jo jo, navíc my jsme měli docela hlučné čerpadlo u tohoto vnitřního filtru, velikej průtok, který nešel standartně regulovat, akva se dost točilo a navíc jak říkáš bylo to zbytečně zabrané místo. V konečné fázi jsme se vrhli u této 180 na výměnu dna a tak s předěláním akva šel i tento filtr pryč, filtr jde lehce vyříznout, byl přilepen pouze asi třemi body silikonu k zadní stěně akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2009 00:23 Muž Absolut [2] – Re: Tommys
Taky mám komplet od JUWELU RIO 180 a vnitřní filtr celkem ujde ale zabírá v akva místo a akva není zrovna velké tak pujde pryč hned jak dodělám vnější filtr už mám tu novodurovou trubku a zátky ale nějak musím vyřešit jak připojit hadice
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2009 22:42 Tommys
Fotka k příspěvku ještě jedna

jinak já to řešil zde.
rybicky.net/forum/11489…
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2009 22:41 Tommys
Fotka k příspěvku Přidám taky svojí trochou do mlýna, externí kanystrový filtr jsem stavěl taky, a ne jednou ale dvakrát, prakticky oba totožné, nádobu jsem koupil za 200,- je to pevný barel na přepravu tekutin se šroubovacím výkem a těsněním, materál je už při prvním pohledu velmi odolný a hrubý. Já jsem použil nádobu 20L mám 112L akva, průchodky na hadice nechal vytočit na soustruhu z houževnatýho silonu, průchodka se skládá ze dvou částí, které se z každé strany stěny barelu sešroubují k sobě nerezovýma šroubama 4 x M4 jako náplně jsem použil bioakvacit průměr 30cm hloubka 20cm, takže pořádná kostka matroše, na hrubou filtraci mám v barelu štěrk sepnutý v síťce aby se šutry daly vyndat a proprat, dá se nahradit keramikou, určitě lepší řešení, ale neměl jsem ho zrovna při ruce a uplně nahoře mám co to dalo silonový špony právě co zbylo po dělání průchodek. Hadice standartní zahradní s výpletem, čerpadlo atman at-201 je umístěno dole, napojeno přímo na výtok, tzn. hořejšek je násos dole je výtlak, vodu tahám do výšky cca 1m a je to uplně v pohodě, na hadicích nemám regulační ventily na průtok, ale tak nějak jsem to trefil s průměrem hadic a čerpadlem, že není potřeba regulovat. To že čerpadlo je výtlačný z filtru a né tlačný do filtru, vzniká v nádobě potlak, tím pádem nehrozí riziko nafouknutí barelu, kdy by barel držel tlak vodního sloupce a někde by prosákla nějaká netěsnost a když tento případ nastane, při vypadnutí elektriky třebas, pak mám otestováno že barel tlak uplně v pohodě drží několik hodin. Při použití UPSky je tento problém uplně mimo(chystám se koupit).Poslední změna kterou jsem na filtru provedl bylo že jsem do víka naistaloval kovový jehlový ventil na upouštění vzduchu/CO2 co se ve filtru nahromadí, skrátka když nastane situace kdy filtr přisaje vzduch, a je ho tam více nežli je třeba(je zkrze stěnu vidět hladina)nemusím odtěsnit víko, ale pouze povolim ventil. Ve filtru vzniká podtlak, takže jediná věc, která je potřeba udělat když se filtr poprvé startuje je zalejt čerpadlo vodou, zašroubovat, strčit odsávací hadici do akvária, zapnout čerpadlo a potlak si natáhne všechno sám. Používám to zhruba čtvrt roku,naprosto bez problému, čerpadlo není slyšet a ještě jsem ho nečistil, kytkám to šmakuje a voda je jak křyšťál. Cenově mě to přišlo na cca 900/1000,- Kč, už si to přesně nepamatuju, zbytek jsem našel po dílně. Pro více informací se nebojte zeptat, jeden filtr používám v sadě Juwel 180L, kde byl tragickej vnitřní vlepenej filtr a druhej ve zmíněné 112
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2009 13:27 Muž Absolut [2] – Re: Otta
mám dotaz jak na tu kanalizační trubku přidělat koleno aby tam drželo (mam to tam vlepit, vyvrtat tomu závit nebo provrtat a zevnitř trubky dát nějaky protikus např. matici ktery by držela koleno) diky za odpovědi a ještě bych se chtěl zeptat jak máte řešeny vnitřek jestli tam máte nějaké koše nebo je to bez košů a jenom filtrační material

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2009 17:26 Muž O.Tom [439] – Re: Tomas Enderson
Zajimaly by me pripadne + a - tech dvou variant, co vidim prepad, ak je nahore, ale sam si rikam ze kal a dusicnate latky se drzi u dna, tak jako u klasickych extrnich kanistrovych filtru se doporucuje davat nasavaci kos co nejniz...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2009 12:56 Muž Tomas Enderson [697] - Tetry – Re: TomasOxx
Doporučuji nasávat u dna a vývod nad hladinou. Napojení na půdní filtr nemusí být špatné ale nemám s tím zkušenosti.

Tomas Enderson
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2009 12:43 Muž O.Tom [439] – Re: filipsi
Co je podle vas lepsi, klasicky prepad u hladiny a nebo pomoci trubice nasavajici vodu u dna nadrze, pripadne i napojene na pudni filtr ?

www.discus.cz/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2009 13:32 Muž filipsi [1295] – Re: JuraS
Nezbyva nez zopakovat, " nekdo rad vymysli krkolomna reseni " :-D
Na to, abyc to telo dostal tam kam je potreba, spotrebujes odhadem asi tak stejne energie, jako ziskas, + nejake ty finance navic, a ve finale se ti vytopi receiver prasklou hadici.
U normalne osvetleneho akva zastanou zarivky vetsinu topeni samy.

(edit - nojo, nez to dopisu ... ;-) Aspon to mas hned 2x)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2009 13:28 Muž MiHl [55] - Cichlidy – Re: JuraS
ta skříňka nejspíš nebude mít na ztrátovém teple ani 25 W, takže jen trubky tam a zpátky by skoro měly takovou ztrátu. Plus by dělat nějaký speciální výměník... já bych řekl, že to prakticky nemá cenu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2009 12:58 JuraS
Uvažuji jak by se dalo využít teplo co nutně potřebuji odvádět ze skříně pod televizí..Stojí cca 150 cm daleko od akva (za rohem zdi)...od doby co jsem pořídil settopbox zvuk pouštím z recievru..kvůli teplotě uvnitř skříňky budu muset tuto vzadu provrtat a osadit pc větrákem..tak mě napadlo nějak právě tuto teplotu využít...třeba na dohřívání filtru...jinak filtr oblepím polystyrenem...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2009 12:30 Muž MiHl [55] - Cichlidy – Re: MiHl
teď mě napadla ještě jedna výhoda vnitřního filtru - vnější filtr se hůře tepelně izoluje, takže když vytápíte pro terčovce na vyšší teplotu, bude z vás mít ČEZ opravdu radost :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2009 12:27 Muž MiHl [55] - Cichlidy – Re: filipsi
...nekdo rad vymysli krkolomna reseni a stesti z toho, ze nakonec funguji, pri vynalozeni spousty namahy a casto i dost penez, mu nic nenahradi :)

to jsem presne ja :)

mám u kanystru výšku vody metr a půl a vše bez problému drží, je ale fakt, že před tím jsem měl několik "neplatných" pokusů = zkusil jsem použít nejrůznější nádoby či malé kanystry od čehokoliv. Vždycky se akorát vyboulily a tekly... takže lepší je rovnou použít originál velký kanystr a hlavně s kvalitním víkem. Cena mě vyšla hádám tak na 300,- kanystr + 400,- kohouty,trubky a hadice + 1000,- za (výhodně koupený) eheim 1048. suma sumárum 1700,- (bez filtračních náplní). Takže o ekonomické výhodnosti oproti schované vnitřní kostce bioakvacitu s čerpací hlavou nemůže být ani řeč ;-)

Použití skleněného filtru s přepážkami do akvárka je asi nejjednodušší a nejlevnější řešení, to uznávám. Stejně tak má určitě něco do sebe i vnější přepadový filtr, ale mně vyhovují kanystrové filtry a tak jim dávám přednost. Nechtěl jsem v akváriu ubírat místo pro filtr (přestože má dva metry, tak by se to asi ztratilo).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2009 12:16 Muž filipsi [1295] – Re: JuraS
Ja bych to opravdu radne promyslel, nemusis sebrat cely kus delky, staci trojuhelnik nebo obdelnik v rohu. Bez problemu, nic ti nikam nevytece. Vnejsi hrncovy v tve velikosti budes delat tak, aby netekl, hodne tezko. Metr vody dokaze velke veci :). Ceka te pravdepodobne hodne zkouseni a zklamani. Kdybys venoval ten cas praci, treba by bylo i na nejaky vnejsi co funguje. Jinak bych bud prepazil kousek akva, nebo primo do akva dal kostku. Ale je to tva volba, nekdo rad vymysli krkolomna reseni a stesti z toho, ze nakonec funguji, pri vynalozeni spousty namahy a casto i dost penez, mu nic nenahradi :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2009 12:02 JuraS – Re: janko
No jo...na 2 metrech přijít o 15 cm to bych při délce metr musel mít 7,5 cm...nechci přijít zbytečně ani o deci vody..nebudu proto dávat ani žádné pozadí..chci maximálně využít objem akva...kdyby byla jiná možnost řešení stolku bude filtr přepážkový dole s přepadem, v mém řešení možnost jedině využití prostoru za akva...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2009 10:31 janko
pridám ja svoju maličkosť.
v 6OO vke mám vstavaný filter, ktorý z celkovej dĺžky 200 cm vzal 15 cm a už by som nikdy nemenil, pretože akva s filtrom je spojené, čistenie je absolútne bezproblémové, nič netečie, nestrieka, žiadne hadičky, uzávery, skrátky jedna prevŕtaná prepážka zo skla a na nej pozadie, za ňou filtračný materiál a čerpacia hlava.
Môžem iba odporučiť..... palec

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [68] ...... 71

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 113139x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/6711?od=3351