Odkalování
0 28.09.2007 18:07 Gregory – kalná voda
Hojte, taky mě trápila kalná voda. Absolutně ale netuším jak se vyčistila. Mám dlouhodobé problémy s rybičkama. Mám malé akva (menší než si myslíte - 10l
) a vždy mi zůstala jen jedna ryba po útoku krupičky. Pak jsem zjistil, že ta jedna je bacilonosič, tak jsem ji klepnul
. Ale celou dobu jsem měl i ancistrusy a vždy po 3-14 dnch pochcípali. Myslel jsem, že to taky bylo krupičkou, ale když jsem založil nové akva, koupil jsem nový filtr, vydezinfikoval dno, umělou rostlinku i samotné akva. I tentokrát jsem koupil ancistrusy a zase pochcípali do 14 dnů. Chcípl i jeden karas (ten druhý přežil) a panceřníčci přežili. Navíc jsem měl pořád šíleně mléčnou vodu hned od začátku nedávno založeného akva.
CHtěl bych se zeptat, jak se chránit proti mléčné vodě a co myslíte frází: "nenapoštět vodu z vodovodu"?
Pokud je to ten nálevník, tak nechápu, proč mi kdysi nic v akváriu neudelal.
Jsem akvarista začátečník, vím, že podmínky jsou nevyhovující, ani nepřisvicuji. Už jsem chtěl to akvárko vyhodit, ale když jsem se ptal v akvaristice, tak mi řekli, že to bude asi tím nálevníkem, tak to ještě zkouším.
0 28.09.2007 16:15 Johny ale jak mam tie riasy znicit ked si necktem doskrabat akvarko lebo mam umele
Starší reakce
0 16.09.2007 18:26 Johny a co mam spravit z riasami
akvárko se nemá umývat celé, narušíš biologickou rovnováhu, mění se jen čast vody, pročti akva stránky
Moc nerozumim. Ale nicmene zde, rubrika rady, se najde par uzitecnych clanku. A kdyz si prectes jeste par knih a ostatnich akva serveru, take nic nezkazis. Pak to snad bude jasnejsi, a ptat se budes na nejakou konkretni vec.
0 15.09.2007 23:04 Johny sak stem kupit 200 litrove akvarko a zato som kupil tie ryby takze sa to akvarko nema celkom umyvat a co z riasami???
.. no a jsme tam. Klasicky zakal po zalozeni noveho akvarka. Namnozeni nalevniku atd. Pokud jsi vsechno umyl, je akvarko v podstate nove. Procti si clanky a diskuze o zakladani akvaria, takhle je to spatne a mimochodem, ty ryby nejsou do 60l prave vhodne (moc velke)
0 15.09.2007 22:22 Johny pred zakalenim som cistil cele akvarko tak som vipustil secku voda a premil som kamene a rybu som mal karasa zlateho ale teraz mam tri rybi toho karasa zlateho a este dvoch karasov ale ti neviem aki su ale su velki
60l s jednou rybkou a dost zarostle kytkami se nijak odkalovat nemusi. Teda pokud to neni velika zavojnatka.
Odkaluje se hadici s tzv. odkalovacim zvonem (rozsirenim) na konci, normalne tim jezdis po dne, voda odteka do kybliku niz polozeneho a v tom rozsireni se proudem vody propira pisek. Bud si to udelas sam z hadice a (treba) nejake malicke plastove lahve, nebo koupis.
Jo, a trouchnive drevo do akvarka nepatri.
A jak menis vodu? Nevymenil si pred tim zakalem nejake velke mnozstvi?
0 15.09.2007 21:25 Johny a jak sa da odkalovat to akvarko treba tam neco kupit?????
0 15.09.2007 21:24 Johny sak mam tam normalne drevo zo ziveho stromu len uz bolo prachnive nemoze to byt z toho
Pokud chceš poradit, udělej si tady prezentaci svého akvárka. Takhle ti asi nikdo nic moc kloudného neřekne. Jsem byla nedávno v akvaristice a došel tam pán koupit krmení rybkám a jen tak mezi řečí se prodavačky zeptal, že se mu zakalilo akvárko, jestli neví, čím by to mohlo být. Prodavačka řekla, že to může být ze 100 důvodů a jako první se zeptala, jestli pán akvárko odkaluje...A on na ni koukal, o čem že to mluví. Takže když nikdo neví, jak akvárko vypadá nebo jak se o něj staráš...
0 15.09.2007 20:44 Johny 60litrov filter je penovi akvarko ma dva roki
tak napiš něco víc o tom akvárku, třeba kolik litrů má, jakej je tam filtr, jak dlouho už je založené
0 15.09.2007 19:33 Johny akvarium neni nove jedna rybka tam bola aj predtim
0 15.09.2007 14:08 holenda a akvarium je cerstvo zalozene? potom je to normalne. zapni filtraciu a cakaj. niekto tvrdi, ze pomaha aj nesvietit. prip. sa predavaju privpravky do vody, ktore urychlia rozmnozovanie bakterii a tym urychlia ustupenie tohto zakalu.
0 15.09.2007 13:46 Anonym – Bila zakalena voda
kupil som dve nove rybka jednu rastlinu a voda sa mi zakalila
Starší reakce
0 05.09.2007 12:42 Radka – .
Mám v akva taky hodně krevetek,většinou při odkalování utíkají z dosahu. Potom kontroluji odkalenou vodu a chycené krevetky přelovím zpátky,případný tobogán jim tak moc nevadí.
Maxim: nechovej krevetky s rybama a nemusíš odkalovat
, ale jestli těch ryb není hodně tak ani nemusíš
a co dat do zvonu kousek filtracni vaty?...
0 04.09.2007 17:00 Maxim – Nutnost odkalování
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli je nutné odkalovat. Mám 55 litrové akvárko a už rok jsem ho neodkaloval. Je to hlavně z důvodu, že je hustě zarostlé a také v něm chovám krevetky, které se mi krapet přemnožily a pokrývají spolu s malýma ancistrusama prakticky celé dno. Akva funguje již rok bez jakýchkoli problémů (řasy, zákal, nemoci), voda je průzračně čistá a bez zápachů. Detrit usezený ve štěrku však hodně hnije (až do červena). Mám to nějak odkalit nebo pokud vše funguje to mohu takto nechat? Díky
0 03.09.2007 15:13 Štěpán Zanedbal jste konzumenty - rostliny!
0 03.09.2007 14:53 langosh Jistě, ale oni permanentně nepřehrabují 100% volného dna - mají své oblíbené fleky a naopak jsou místa, kam se dostanou jednou ja čas. Nicméně podle toho, co píšete vy by potom měly být výrazně vyšší hodnoty dusíkatých látek v celém AQ. A tak tomu prostě není - mám obdobou výši NO3 i v AQ s cichlidkami a ti žádní velcí čuníci nejsou...
Roman
0 03.09.2007 14:27 Štěpán Problém je v té neustálosti. Protože tím neustálým prohrabáváním způsobují ve dně tak silný průtok vody že ke zvýšení koncentrace prakticky nemůže dojít.
4 03.09.2007 14:21 langosh Na tento topic jsem narazil náhodou, při hledání úplně něčeho jiného a i když už vypadá celkem mrtvý, dovolím si též menší poznámku. Nebojte se nebude se pohybovat na tak akademické úrovní jako množství výše (níže) uvedených příspěvků. Takže něco z praxe...
Zajímám se tak trochu o chov geophágů a jak už napovídá latinský název, jde o ryby, které vyhledávají potravu neustálým přesíváním dna (btw anglický je eartheater a např. polsky je to ziemiojad). Současně se jedná o ryby, které jsou mimořádně citlivé na jakékoliv zvýšení dusíkatých látek. Přesto je zřejmé, že jim neustálé prohrabávání dna (a tím myslím i v AQ) nijak neublíží.
Myslím si tedy, že v průměrně udržované nádrži nevzniká v horní vrstvě substrátu žádná výrazná koncentrace dusíkatých látek, která by mohla nějak negativně ovlivnit podmínky v nádrži (např. při zmíněné „recyklaci“ vody)...
Roman
Starší reakce
Ahoj.Mám taky problém s vodou ve svém největším akva.
Minulý pondělí jsem odkalila,vyčistila filtr ve vodě z akva(docela poctivě) a manžel mi aktivně i přes můj zákaz vypláchl kyblík od filtru ve vodovodní vodě.Během dvou dnů se začala docela dost
voda kalit.Navíc se na konci týdne objevila na dvou nových čichavcích tečka krupičky.Dala jsem již dvě dávky Exitu.
Už třetí den nekrmím(myslela jsem na nálevníky).Bohužel voda se nelepší,už se na to nemůžu koukat.Koupila jsem si od Aquaru Terap fag na zákaly a dnes jsem už nevydržela a dala jsem tam dávku podle návodu.Měla bych ještě dát třetí dávku Exitu.Můžu ji tam k tomu přidat,nebo raději ne a přidat sůl?
Vzduchuju,vodu jsem od té doby nemněnila,ph O.K.,NO3 min.,No2 nemají zatím test.
Co mám dělat????
Starší reakce
Ahoj easy clean je supr takhle čistý akva sem snad jěště neměl a je naškodu když thorakát se přehrabuje v kamínkách a lítá okolo něj bordel?? myslím si že to asi bude normál ne?? protože víc odklalit už to nejde
Ahoj tak jakej je Easy Clean?
0 12.07.2007 14:49 pansuu – TAMY 10.6.2007
Přijmy mojí omluvu. V akvariu s hodně rostlinami se opravdu hůř odkaluje
Starší reakce
uz to nereste usadi se to
a chemii jak tu nekdo radil, bych tam osobne nedaval
0 05.07.2007 13:41 kittie jen tak mimochodem tak dno jsme propírali, pěkně dlouho
Jasne, nalevame vodu, tak podle toho se jmenuji nalevnici, ne
?. Proste kazdopadne to zmizi, at je to co je to, a priste proper poradne dno, bude toho min.
Ještě při napouštění akvária a už nálevníci? To se ti vážně povedlo
.
Kdybych neproprala sterk, byla bych na tom stejne. Jak uz bylo receno, zapnout filtr a cekat.
0 04.07.2007 12:54 Nik – Usad se to
Přidávám se k názoru, že se to usadí. Jestli jste před tím neproprali štěrk, tak teď už víš, že to příště máte udělat
.
0 03.07.2007 22:17 kittie ta voda už je dopuštěná až nahoru
0 03.07.2007 22:09 jonathane – re
No a taky tam mas malo vody, ne.......
ja bych to moc neresil, to sou stopro ty jemny castecky kterych se zbavuje pri propirani. Urcite se usadi
ja bych pockal co bude dal
Hodne pravdepodobne se to usadi
0 03.07.2007 21:04 kittie tady je dost nepovedená fotka
0 03.07.2007 21:03 kittie – zakalenén akvárium
no tak jsme konečně založili akvárium
, ale co se nestalo na dno jsme přidali substrát aquabasic plus JBL a přikryli to štěrkem velikosti 4 - 6 mm a napustili jsme celé akvárium no a voda je celá kalná vytvořil se tam jakýsi mrak
máme 300litrové akvárium a nevíme co s tím
poraďte nám prosím, děkuji
Přidat reakci
1 ...... [53] ...... 62 63
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 46032x