Odkalování
Já měním vodu a čistím u toho filtr normálně...Pokud mám podezřeni na nějaký zákal dám UV lampu na 1-2 dny..Zatím vždy pomohla bez jakéhokoliv problému.. Kytky rostou a rybám se také daří..Používám ji tak jednou za 3 měsíce..Vím ,že je tu hodně odpůrců UV lampy ,ale je to opravdu nejjednodušší a nejrychlejší řešení..Aspon u mě vždy pomohla..
Můžete aktualizovat prezentaci - udělat nějaké čitelné fotky? Co torokáti - ještě je máte? Nevrtají do dna?
Šneky bych z vašeho problému nevinil...
Pořád zákal, a to je už nějaká doba
Nemůže to být tím že mám šneky ve filtru?
Starší reakce
taky si řikám že to neni riccie ale spíš neco jako Micranthemum
Starší reakce
Pokud nechceš chemii, doporučuju filtr naplno, popř. jak už tu někdo psal přidat dafnie a buchanky z rybníka - vyčistí vodu dokonale a pak je zkrmí ryby
Taky jsem měla tento problém a pohled na zakalené akva nebyl zrovna pěkný.Přidala jsem SERA BIO NITRIVEC a do druhého dne bylo po zákalu.Tento problém jsem měla ještě po vytření ČICHAVCŮ-byla to rychlovka,porodnička jen s vodou tři dny odstátou.Druhý den jasný nálevník.Nejspíš by mi napadl jikry nebo později potěr .Po konzultaci s akvaristikou,jsem opět přidala nitrivec,zákal opět pryč a roste mi spousta pidičichavčíků.Jestli ho zkusíš,tak se nelekej.Vodu ještě víc zakalí do mléčna,do pár hodin je to pryč.
Vsak ja take uz byl skoro zoufaly, akva predtim bylo za tyden kristalove. I akva potom. Stejna voda, podobne postupy, jina dna.
..." Jak dlouho to u novězaloženého akva trvá?" ...
Chtěl jsem napsat "pár dní" (osobní zkušenost), ale jak vidíte z filipsiho reakce, každé akvárium je jiné. Stejně jako on, ani já nemůžu doporučit nic jiného než trpělivost.
jasně je v záběhu, bude asi lepší ho nechat jak píšeš ale možná denně měnit vodu
0 24.06.2009 21:42 susek – Re: Miras
Filtr jsem zatím nepropíral, je v záběhu, zdá se mi to moc brzo. Pár dní asi počkám, pak to zkusím.
Ja bych zkusil nejprve velkou trpelivost. U me v krevetarku jsem na cistou vodu cekal skoro mesic, pokud dobre pamatuju, a do uplne cistoty to jeste par vymen vody trvalo. Kdyz si kytky a ryby nestezuji ...
tak řekl bych tohle na nálevníky nevypadá, zkoušels proprat filtr?
0 24.06.2009 20:18 susek – Re: Horác
ještě jedna - celkový pohled
0 24.06.2009 20:16 susek – Re: Horác
foto hladiny
0 24.06.2009 20:16 susek – Re: Horác
Jak dlouho to u novězaloženého akva trvá? Moje funguje 14 dní a po přechodném zlepšení, kdy byla voda téměř čirá sa zákal znovu zvýraznil. Dnes odpoledne to vypadalo - viz foto, na hladině velká skvrna. Asi 3 dny znovu krmím (jen minimálně) a dnes je to opravdu horší. Do chémie se mi moc nechce. Rybičky se zdají v pohodě, rostliny také. Co dál?
Starší reakce
Ja mohu doporučit přípravek CLEAR aqua -
www.dajanapet.cz/…
Myslím si , že to není bůhví jaká chemie a funguje. Sice to trvá dva, tři dny, ale voda je pak zcela čistá.
Zásadně neper filtr ve vodě z jiného akvária! Je to opravdu velké riziko zavlečení nějaké nemoci!
Můžeš klidně propírat pod tekoucí vodovodní vodou, ale nesmí být teplá. Nevhodná (pro život nitrifikačních baktérií) je však současná výměna vody a praní filtru. Pokud pouze vypereš filtr BEZ odkalování a výměny vody, zase tolik bakterií nezabiješ a máš je ve filtru dřív, než se naděješ.
Když si teď pozorněji čtu tvůj příspěvek, tak to vypadá, že máš nové akvarko. V tom případě to vůbec nemusí být nálevníci. Prostě je to asi jen běžný zákal u nových akvárek. Tady platí neustále filtrovat. Po pár dnech to zmizí.
Edit: Vyměň ale tu zasolenou vodu a buď trpělivý
Na nálevníky platí hlavně jedno: NEKRMIT. Nálevníci nebudou mít co žrát, samozřejmě i ryby. Ryby se z hladu pustí do nálevníků. Je zbytečné dávat chemii, tu jedině až v nejzazším případě. Také žádnou měď a sůl. Zbytečně si tím zasereš akvárko, pro hodně obyvatel akvárka je měď toxická a lehce se to s ní může přehnat. Stínění akvárka také nic nevyřeší, to je tak dobré proti sinicím.
Ze své vlastní zkušenosti vím, že se mi nálevníci objevili v nově založeném akvárku při nadměrném množství krmiva. Rybám jsem nedal skoro 14 dnů žádné krmivo a nálevníci zmizeli. Je důležité potom dodržovat střídmost v krmení. Raději méně než více. Ryby si v akvárku vždy něco najdou, aby nechcíply
To je Kubo normální reakce po zařízení AQ, jsou to jen neškodní nálevníci. Pokud budeš dostatečně filtrovat vodu tak zákal brzi zmizí.
Hodně zdaru.
0 20.06.2009 17:05 Jakub Pelej – Jemne nabelala voda
caues vsichni, mam problem s vodou. Akvarium mam napustene asi týden, na dne mam pisek 0,3 oblazky a naky dekorativni kameny! asi prvni 2 dny bylo akva ciste, pak sem dostal asi "blbou" radu, pry mam pridat do akva trochu soli(mam akva na 112l) tak sem nasypal asi 2 lzice soli. Jinak chemikalie jsem pro prevenci pouzil PREVENTAN. A a ted voda vypada jakoby v ní bylo mléko, jemný bíly zákal. Nevím co s tím
může to byýt třeba obsahem CL ve vode? Předem diky za rady
0 20.06.2009 12:10 Agis – Samozdrejme...
...Ja odkluji jednou tydne ...Do lavoru pod akvarie odkalovackou
...V te vode pak preperu filtr ...Me se to timto zpusobem zda nejpraktictejsi a nejefektivnejsi ...Alee rozhodne bych molitanovy neprepirala pres vodovodni neodstatvou vodu...
Starší reakce
0 17.06.2009 08:43 visek – Re: Miras
me kolega poradil.ma 2 filtry 1 elek a 1 molitan.elektriku meni 1x za14 dni a molitan mu v akvarku dela bio rovnovahu.aje spokojeny
0 16.06.2009 23:31 zrada – Re: Chico001
Ricii neodkalíš, glosu celkem snadno.
Amano staví nádrže jen pro tu finální fotografii, ryby tam dává až na poslední chvíli. Neodkaluje.
Na takový to domácí akvaristění, doporučuju zvolit nějakou jednoduší a udržitelnější disciplínu.
0 16.06.2009 23:19 gošice [217] - Raci, krabi, krevetky Asi to tak bude.
Já na té fotce vidím něco zeleného, možná s bublinkami.
A já to zase vidim na HC :P
Takto zarostle akva jsem mel, a na koberci z riciie se zadny dedrit nedrzel, ale pod dlazdicemi, na kterych byla riccia uvazano ho bylo až moooc!
Ne každá trhutka je nutně plovoucí
a i ta plovoucí se dá (alespoň na čas) "donutit", aby se držela při dně.
Jak jinak by ji moh mít Amano tak nádherně naaranžovánu, jak je vidět na té fotce?
1. Zrovna na toto téma tu bylo napsáno dost.
2. Není potřeba odkalovat.
0 16.06.2009 22:20 Kaphiler – Re: Chico001
Takové dno se odkaluje hooodně blbě. Teoreticky se odkaluje tak, že to z toho porostu "vymačkáš". Ale je hodně těžké zasadit Riccii tak, aby byla přichycená na dně. Je to spíš plovoucí rostlina. Na 95% ti vyplave k hladině.
Ale přeji hodně štěstí všem pokračovatelům pana Amana.
0 16.06.2009 22:07 Chico001 – Riccie odkalovani
Zdravim, potreboval bych malou radu, chci zalozit nove Akvarium ve stylu Takashi Amano. Cele dno bude zarostle nejspise Riccii, vse uz mam vymyslene, ale jednu vec nechapu, jak se pak takoveto zarostle dno odkaluje? Asi je to hloupa otazka ale nejak to nechapu
no to jsem si myslel, jelikož jak jsem psal, já a asi i ostatní to tak dělají
jasně voda s chlorem neee
no jasně ale i odkalování je výměna vody, tudíž pak měním vodu a přitom čistím filtr, dělám to tedy stejně tak, ale tak mě právě napadla ta kombinace jak jsem psal(vyprat filtr v akva vodě, kterou nemám
)
Dřív se mi zanášel takovým "blátíčkem" (měla jsem tam rašelinové rohože, pořát tam poletovaly takové jemné kousky), tak jsem ho v té odkalené vodě akorát vyždímala. Vyměnila jsem dno, tak se mi teď tak nezanáší, takže vlastně jenom odkaluju a občas ten filtr v té vodě "properu". Ještě bych teda dodala, že mám jako tu náplň houbičku.
Jestli chceš teda vyčistit filtr a neměnit vodu, tak mě tak akorát napadá si prostě kousíček do nějaké malé nádobky odpustit a ten filtr v tom vyráchat.
Přidat reakci
1 ...... [35] ...... 62 63
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 46032x