Odkalování
0 26.02.2008 19:21 Usine – Re: Japanelo
To je normální až dáš ryby a rostliny začnou růst tak to zmizí.
0 26.02.2008 19:16 Raťafák Doufam, že je to dobře vidět.
Asi panikařím, tak me neukamenujte
0 26.02.2008 19:14 Raťafák jestě jedna...
0 26.02.2008 19:13 Raťafák Tu jsou fotky...
0 26.02.2008 12:28 Raťafák Dno je 1/3 křemičitý písek frakce 1-3 mm (u kytek)
Zbytek je říční štěrk frakce 3-5 mm
Vše řádně převařeno.
Odpo se pokusim ten bordel nafotit.
Nálevníky jsem tam měl, akva bylo bíle cca 2 dny po založení, pak se vyčistilo.
Tohle se vyskytlo posledních paár dní...
0 26.02.2008 09:56 Raťafák – Divný kal
Zdravím všechny,
mám cca 9 dní nově založené akva a vytvořil se mi tam takový divný kal..
Je to na listech, korenu atd...dost se to víří.
Jsou to cca 1mm dlouhe a 0,5 mm siroke valecky. Barva je bílo-žlutá.
Nevíte někdo co je to za bordel...?
PS: v akva mam dost kytek, zadne ryby, jen se mi tam objevili šneci, ne moc, ale jsou tam mizerové
Toho bordelu je celkem dost...
Díky
Starší reakce
0 20.02.2008 21:43 Medra díky za reakce, toš krunýřovce mám 2, tak třeba je to otázka než vyrostou, o těch parmičkách jsem četl že jsou dobré na řasy atd. asi je pořídím, ale už mám docela hodně rybek, a taky mě včera napadlo že je docela sobecké nechat rybyčky hladovět naukor čistoty skla, přece jen mám akva k vůli rybam a ne sklu ,-)
0 20.02.2008 10:25 artognov – Re: Medra
bohužel máš to malinko jiný, to co áš ty jsem měl taky ale zmizelo to potom co jsem si pořídil krunýřovce a parmičky černopruhé
V přírodě je to normální, já nekrmil 14 dnů, byly pohublý, ale naprosto to přežily i mladý paví očka. V dobře zavedeném akvariu to není problém
Klidně to zkus, nic tím nezkazíš
0 19.02.2008 19:59 artognov – Re: chicko
ještě jsem se dočetl na fóru něco o filtru, že záleží jak nastaven průtok mam Fluval 305 a nastaven na malinko větší průtok mam to snížit?
hm, tak to nevím, ale obecně u většiny yákalů je první pomoc nekrmit a ono se to většinou "sano" spraví
0 19.02.2008 19:48 artognov – Re: chicko
Díky za radu, krmit nebudu ale nálevníci to asi nebudou ty jsem měl a poznám je tohle je malinko jiný jakoby hrubší...
moc krmíš asi to budou nálevníci, nekrm tak 5 dnů a ono to sami zmizí
0 19.02.2008 19:42 artognov – jemný zákal
Čus all,
mam problém asi před dvouma dny ze mě v akva objevil jemný zákal. Zkusil jsem vyměnit vodu a nic. Tak jsem se rozhodl poprosit o pomoc neví někdo o co jde? Zkusil jsem udělat foto ale je z mobilu tak omluvte kvalitu dík za rady
Starší reakce
0 10.02.2008 16:11 Filip – Re: hanz
Uvažoval jsem tedy že to předělám a udělám dno z hrubšího štěrku a jen černé. To bílé hodím do pryč, resp. u přítelkyně bychom doma chtěli udělat 150L Malawi tak ho použiji tam. Je to dobrá volba?
NO jo, jenže to je na dýlku vyšší než mý akvo
na tý fotce to sice nevypadá ale nevim kolik to má v průměru
Piskořky to chce, to jo
Dno mi kypří piskořky
.
Přesně jak píše hans, taky tak "odkaluju", nebo spíš sbírám nečistoty z písku, výhoda je v tom, že do jemného písku nečistoty nepropadnou. Vodu chytám do kýble a písek, který případně odsaju vracím do akva.
0 10.02.2008 13:53 Filip – Odkalení dna z jemného písku...
Hezký den. Jakým způsobem odkalovat dno z velmi jedmného písku? Vždy při odkalování se odsávám i písek. Dále se chci zeptat, jsem v tom úplným nováčkem. Mám AQUA 200L a chci v něm chovat hlavně ryby Tetrovité. Bílý písek jsem si pořídil, protože se mi líbíl. Nebylo by ovšem lepší pořízení třeba černého štěrku? Viděl jsem to v obchodě v ukázkovém akva a neonky tam svítily o 200% líp než na mém bílém podkladě? Díky za info
Starší reakce
0 21.01.2008 20:13 Pepas anonym a co seš zač,nějak se k tobě nemužu dostat.
0 21.01.2008 20:12 Pepas a proč ne má to celkem solidně osázené a nemuže to ničemu vadit.
0 21.01.2008 20:08 Pepas na kamenech nezáleží je to jen o rozběhu akva a nic víc,je to normální jev.
0 21.01.2008 20:06 Osel Pitrenka napsal: Kdy si tam dával kameny? Vyvařil si je před tím, než si je dal do akva? NO kameny sem před tím pořádně vyvařil
0 21.01.2008 20:01 Pepas jsou to zákaly nových nádrží,neměn vodu jemná filtrace,možná zastínění a ta nádrž si to musí přetrpět pak bude pokoj,hlavně neměn vodu.
já mám okurkožrouty-salát nic, rajče skoro nic a papriky si ani nevšilmi-skusím to maso, jednou mě chcípnul šneček-panečku ti ho hoblovali
0 21.01.2008 19:56 Petr_Janousek – Re: bucliik
Malým by to nemělo vadit! Hoď jim tam kostku o velikosti 1x1x1 cm, to by mělo stačit. Já jich mám kolem 30 a házím jim tam asi 5 kostek. Jinak jim můžeš dát i list salátu, papriku nebo rajče. Rajče jim hodně chutná, protože je šťavnaté. Zkoušel jsem i plátek bramboru a zůstala jen slupka
jednu samici- ta má tak 9cm, a pak ještě tři menší hmmm tak 4 cm.je vůbec dobrý dávat jim maso jako malým?
0 21.01.2008 19:44 Petr_Janousek – Re: bucliik
Kolik máš ancistrusů a jaké velikosti?
prosím, jak veliký dáváš ty kousky ryby ancíkům?taky bych to chtěla skusit, aby neměli pořád jen okurku.
jinak u želv to mám s masem to stejný-podle mě je to z namnožení bakterií nebo jiných potvůrek, když nefunguje biorovnováha
0 21.01.2008 19:22 Petr_Janousek – Re: Ládíček
Kdy si tam dával kameny? Vyvařil si je před tím, než si je dal do akva?
0 21.01.2008 19:03 Petr_Janousek – Re: Ládíček
Ten zákal se objeví při překrmení nebo při hnití organického materiálu. Když krmím ancistrusy rybím masem, tak musím dát do akva jen pár kousků, aby je stačily co nejdříve pozřít. Pokud tam zůstanou do druhého dne, tak se začíná tvořit zákal! Vím o čem mluvím! Přidej "starou" vodu! Problém vidím akorát v tom, že asi nemáš druhou nádrž, odkaď by si tu "starou" vodu vzal.
no já nevím jak bych to řešila, leda by mi ji někdo poslal poštou
ale jinak je to pravda-to sem psala
ono chvíli trvá než se tam namnoží nálevníci(alespoň myslím, že to jsou ti hajzlíci co ten zákal způsobili) teprve pak bude zákal.
filtřík nech trochu staženej-ty z akvaristik mají rychlý průtok ale málo filtrační hmoty.filtruj tak jak normálně, ale neměnila bych vodu-tím by se to jen zopakovalo. filtruj a uvidíš že to bude dobrý.
0 21.01.2008 18:36 Osel A jak moc filtrovat? mam aquael FAN 1 a jeden borec z akvaristiky mi poradil ze na tom filtru nemam mit prutok na plno ze ho mam ztlumit jinak by se mi tvorila rasa a ten zakal sem projevil az ted ne hned po vymeneni vody
tak kvasnicema by to být mohlo-teda spíš tou výměnou vody, vyměnils všechnu? pokud ano tak je to skoro jako by jsi to akvárko založil znova-nu a to se potom jedná o zákaly čerstvě založené nádrže-takže filtrovat filtrovat a trpělivost(ps-takt mám teď zákal-z čištění filtru
)
0 21.01.2008 18:24 Amazonstar – Re: Ládíček
po pravde se divim ze ti tam jeste zijou nejaky ryby..
nenapsal si vubec jakou mas vodu,kolikrat si ji menil,jakej mas filtr,jaky ryby,rostliny ,dno...vubec nic takze ti ani nemuze nikdo poradit....ale treba se pletu...
0 21.01.2008 18:17 Osel Nebo...mě napadá promin'te že sem to sem nenapsal hned,před 9 dny jsem měnil vodu v akva kvůli kvasnicím.Dostaly se mi do akva,voda začala příšerně smrdět a začaly uhnívat rostliny....
Přidat reakci
1 ...... [48] ...... 62 63
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 46032x