Odkalování
Ano, dá se říct, že je to stejné, jako by byl nový. A přesně tomu se snažíme v akvaristice vyhnout
0 22.10.2008 12:48 Péťa Já jsem slyšela ,že by se měl štěrk kažcdý rok vyvařit.To je stejné jako by byl nový?Díky
Mám stejně jako uživatel vejvar odkalovač easyclean mini a jsem s nim ve 20-ti litrovém akváriu spokojený a nemůžu si na nic stěžovat.
0 22.10.2008 10:48 Psék – bateriovy odkalovac
nema nekdo zkusenost s bateriovym odkalovacem Eheim? vypada do dobre tak me zajima jestli to funguje
0 22.10.2008 10:23 V – Re: pakozdy
Stačí trochu šikovnosti a zvládne to. Zkrátka při té příležitosti vymění 1/2 vody. To není žádná tragédie.
0 22.10.2008 10:18 Jirka88 vejvar: a koupil si ho někde v Brně?co to znamená docela spokojenej?dík za odpoved...
0 22.10.2008 09:22 apinek no ale on potrebuje odkalovat 38l. takze kym nieco vycisti je bez vody.
0 22.10.2008 08:04 V Nejlepší odkalovač je hadice přiměřeného průměru se zvonem a k tomu kýbl pod úrovní akvárka.
0 21.10.2008 19:34 andrej zaklad musi mat dostačujuci primer a hlave UTESNE..nesme sat inakede len take kde ma..ja stim nema problemi
0 21.10.2008 18:42 karelin to měl bejt fór
0 21.10.2008 18:27 apinek no vyhozený prachy to určitě nejsou,můžeš si vybrat,jestli chceš mít zas****ný dno a plný řas,nebo bejt o nějakou tu stovku lehčí.....
0 21.10.2008 18:20 karelin – NE!
jsou to zbytečně zahozený prachy!
Vem brčko a saj...
0 21.10.2008 17:11 Jirka88 no ve Sklorexu mají celkem pěknej od EHEIM...myslim že jeden je 37cm a druhej 60cm...má někdo s nim zkušenosti?
přesně!unistar jsem zahodila před necelým rokem a teď celá nadšená používám aqua clear od Hagenu.. můžu jen doporučit! je jich víc druhů, pro tvý akvárko myslim aqua clear mini.. radši to ještě pokoumej na netu
0 21.10.2008 16:31 Jirka88 – Kvalitní odkalovač
mohli by jste mi poradit nějaký dobrý odkalovač do akvárka který má 38litrů hrubýho...do teď sem používal od firmy unistar ale ten fakt vzal jen to nejhorší a ještě hodně tam toho ale nechal tak bych chtěl pořídit nějakej kvalitnější...
0 21.10.2008 11:09 Tonda Pírko – Re: Lucy
To je fakt naprosta kravina. Takovehle sterilni prostredi by zivotu v akva vubec neprospivalo. To je jako kdyby clovek kazdeho pul roku nove vymaloval byt,dal nove koberce a nabytek. Zase by bylo vse naprosto ciste,ale copak to puvodni prostredi necemu vadilo? Naopak. Takze ty experty radeji vubec neposlouchej a pokud jste zacatecnici,precte si navody,kterych je na netu dost a dost
. A ta vymena dna po 3 letech mi take pripada jako naprosta pitomost
. Zajimalo by me,jestli to krome Vojty jeste nekdo dela
.
0 21.10.2008 10:07 V – Re: Lucy
Každý měsíc znovu zakládat akvárium je totální pitomost.
Voda se mění jenom částečně při odkalování a odkaluje se dle potřeby jednou za týden až 2 měsíce. Když zvládneš odkalit dno stodvacítky vytažením 2 kýblů vody (15-20 l), tak to stačí.
0 20.10.2008 15:43 Acinonyx – Re: apinek
Si predstav, ze by ludia, ktori maju akvaria 800+ l ho museli kazdy mesiac kompletne vycistit
To by bolo na to treba asi vodne delo aby sa nenadreli
0 20.10.2008 15:25 Acinonyx – Re: apinek
Mna by len zaujimalo, kto toto radi ...
0 20.10.2008 14:40 apinek – Re:lucy
no to je fakt blbost
měnit celou vodu je blbost, pokud nejde o vážný případ (infekce atd.). naruší se tím rovnováha, ryby budou ve stresu, rostlinám to asi taky neprospěje. jinak k celé této diskusi - tohle si přece můžete přečíst v jakékoli základní literatuře a i na těchto stránkách se dají najít slušné informace
0 20.10.2008 13:48 Lucy – Jak čistit akvárko
Dobrý den, chtěla bych poradit. Uvažuji, že si s přítelem pořídíme akvárko 120l. Jenže známí mi tvrdějí, že se jednou za měsíc má vyměnit celá voda v akvárku a vše pořádně vypláchnout vodou... Jenže představa, že bych všech 120l každý měsíc vylejvala a znovu nalejvala a ještě k tomu někam neznámo kam dávala rybičky, které si tam jen tak stačily zvyknout, mi přijde "divná". A co ta biosféra, která se tam ani za tu dobu nestihne vytvořit? Prosím o radu... Je opravdu nutné celé akvárko čistit? Nebo jen vyměnit část vody? Děkuji, Lucie T. L-ussy@seznam.cz
Starší reakce
záleží jak ten kal vypadá. Jestli je takovej mléčnej, tak to můžou být klidně i nálevníci, kteří za chvíli zmizí sami
. Vůbec to nemusí být vápenec. Podle mě je taky zbytečné kupovat biobakterie, ty se za chvíli namnoží samy...
Ryba007 - zkoušel jsi octový test (jestli dno šumí v octě)? Jakou barvu má ten zákal? Ten zákal máš u těch želv, nebo to je úplně jiný akvárium?
0 02.09.2008 00:43 Jooky ja mam 5 akvarii a v jednom mam problem ako maš ty .. a v nom je subtrat ktory obsahuje vapenec..
0 01.09.2008 17:31 ryba007 – Pořád kalná voda
Ahojte. Jsem akvarista - amatér a nemohu se zbavit kalné vody v mým akvárku. Je to 100 litrů, mám filtr i vzduchování a přerybněno tam podle mě taky není. Přesto je voda pořád zakalená
. Nevíte někdo, co s tím?
jen přidávám hlas pro easy clean od hagenu
jj, je to s ním piplačka, ale je to parada, na takovou jemnou práci, kolem rostlin a kořenů, čistí to fajn, ale chce to určitej cvik, parktrát to s tí vyluxujes a je to
používá někdo odkalovač "Sera Odkalovač detritu pro připojení k motorku 60cm"
jaké máte zkušenosti?
Nejdřív jsem se drbal s takovou jednoduchou plastovou trubkou, z níž ovšem stále padalo víčko s hadicí, tak jsem to jako šmejd vrátil a koupil a Tetratec a je to super!!!
0 28.08.2008 21:29 smajlik – Re: agent007
taky jsem měla tenhle, ale sálo mi to spíš vodu, než ten sajrajt. teď mám upe obyč a čistí to mnohem líp
Taky tuhle odkalovačku mám,ale nedávno už mě tak štvala,že jsem si pořídila novou.Za prvé teče poměrně velkým proudem a jak JaneM říká,tak se i ucpává.
Takže jsem si pořídila Easy Clean,se kterou jsem moc spokojená.Dá se přiškrtit průtok a štěrk čistí ůplně skvěle.
Jen jste mě teď inspirovali s tou harmonikou,možná by stálo za to ji na ten nový odkalovač přidělat,to byla suprová věc.
www.exo-eko.cz/… Mel jsem presne tenhle odkalovac a presne jak rikas, po odsroubovani te mrizky to s nim slo docela dobre. Dnes jsem ale poridil TetraTec GC40 a jde to jeste 2x rychleji.
0 28.08.2008 16:45 Vladi – Re: agent007
S touhle odkalovačkou jsem spokojená - stačí odšroubovat "dno" ze zvonu, aby se neucpával, a aby nenabíral štěrk nebo písek (používám jej v obou případech), stačí dát kýbl výš (třeba na židli). Záleží na tom, v jaké výšce máte akvárko. A odkaluji do hloubky - písek se ve zvonu "propere" a do kýble jde jen bordel (když mám kýbl na zemi, beru vše
). A dost u něj oceňuji, že nemusím nasávat pusou
zrovna tohle je jeden z nejhoršich odkalovačů
tedy pro mne...ten''zvon'' to propusti 2-3mm pisek jak nic a nebo se to kompletně ucpe
ale hadice+harmonika je super,to jsem si nechal,jen zvon vyměnil
Spokojenost, jednoduchost. Špejlí zašťourám ve štěrku a zbytek zajistí tato odkalovačka.
0 28.08.2008 13:56 Prcek – Re: Prcek
Přidat reakci
1 ...... [43] ...... 62 63
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 46032x